ave.duce 22.10.17, 07:45 Schetynie (całkiem niezłe wystąpienie - ciekawe, kto jest autorem - www.platforma.org/aktualnosc/50996/przemowienie-przewodniczacego-grzegorza-schetyny-podczas-konwencji-polskasamorzadna ), gdyby nie sprawa HGW... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
99venus Re: Można by uwierzyć 22.10.17, 10:35 Uważasz,ze powinna brać udział w szczujni Bylejakiego? Odpowiedz Link
erte2 Re: Można by uwierzyć 22.10.17, 14:15 ave.duce napisała: ...gdyby nie sprawa HGW... Przepraszam Cię najmocniej, a jakaż to "sprawa HGW"? Uważam że ma ona rację nie stawiając się przed tzw. komisją - dziwnym tworem utworzonym całkowicie wbrew konstytucji i wyposażonym w równie niekonstytucyjne uprawnienia. To jest coś na wzór sowieckich "Trybunałów Ludowych" których naczelnym zadaniem było dostarczenie zaplanowanej ilości trupów "wrogów ludu". I stawienie się przed nią byłoby de facto uznaniem jej legalności oraz potwierdzeniem jej niekonstytucyjnych uprawnień. Dzisiaj kaczyński "załatwił" takie uprawnienia jakiemu i paru jego kolegom; jutro zaś wyposaży swoich mniejszych lub większych baronów partyjnych w uprawnienia do karania obywateli za krzywe spojrzenie na mnożące się jak króliki pomniki brata bo takie będzie miał widzimisię. A posłuszny Trybunał Konstytucyjny (czy też raczej ten twór który uzurpuje sobie prawo do tej nazwy) przyklepie nawet prawo pierwszej nocy dla partyjnych bonzów. Odpowiedz Link
99venus Re: Można by uwierzyć 22.10.17, 14:57 HGW ma rację nie stawiając się przel ludowym trybunałem Bylejkiego ale ave ma rację,że propagandowe rozgrywanie tego przez PiS (przy całkowitej bierności PO-moje zdanie) działa na niekorzyść PO. Odpowiedz Link
behemot17-13 Re: Można by uwierzyć 22.10.17, 15:28 Dwa równoległe zachowania względem ... Jako wyborca i sympatyk PO mogę sobie pozwolić na krytykę poszczególnych liderów opozycji. Wytknąć wady, a nawet ponaśmiewać się z niektórych ruchów, z inercji liderów opozycji. Nie wolno tym co kierują partią pozwolić na roszadę kadrową rękoma rządzących. Jedna z drugim wystąpi przed kamerkami i ten be, ta cacy, a postawiona do kąta opozycja usłużnie odcina się od. Chyba nie tędy droga, skompromitowani do bólu członkowie PiS mają parasol ochronny i wręcz występują w roli odnowicieli. Kamiński od służb, chyba największe indywiduum przetrwał i wypłynął, że nieuczciwe, a kogo to w polityce obchodzi. Trochę smutne lecz - życie. Odpowiedz Link
behemot17-13 Re: Można by uwierzyć 22.10.17, 16:12 Kogo na odstrzał Jaruś sobie pozwala? Na nic nie znaczącego młodziana i też Misiewicza (również młody, fakt, pupil Antona i dupcia szeroko pojęta onego), kogo jeszcze odstrzelił? Piotrowicza nie, Błaszczaka nie, Szyszkę też nie, Kuchcińskiego przytulił i pogłaskał. Czym jest polityka, taką kromką chleba posmarowaną masełkiem i gdy ta kromka chlebka upadnie jak zazwyczaj bywa, masełkiem w styczności do podłoża, się ku górze obraca. Nikt nie widział, przecież. Odpowiedz Link
behemot17-13 Re: Można by uwierzyć 22.10.17, 16:18 Dobra, się naprodukowałem, a mogłem racje przedstawić w jednym zdaniu - skrupuły w polityce są be. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Można by uwierzyć 22.10.17, 18:17 behemot17-13 napisał: > Dobra, się naprodukowałem, a mogłem racje przedstawić w jednym zdaniu - skrupuły > w polityce są be. > Dwa cytaty z Bartoszewskiego: Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto. Warto być przyzwoitym. Kompilacja/trawestacja: Warto być przyzwoitym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieprzyzwoitym, ale nie warto. Odpowiedz Link
behemot17-13 Re: Można by uwierzyć 22.10.17, 18:53 Chciałem napisać, nie podoba mi się potraktowanie Hanny Gronkiewicz Waltz. Już na poprzednim spotkaniu choć była fizycznie jej nie było. Teraz nie była w ogóle, można podejrzewać z jakich powodów. Obejrzyjcie ostatni spot PiS, następnym w kolejce do oczerniania jest Trzaskowski. Erte2 dobrze napisał, jak dotychczas Jaki nie ma nic, kompletnie nic, poza darciem japy. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Można by uwierzyć 22.10.17, 21:54 Czyli - źle odczytałam to, co napisałeś (że "skrupuły w polityce" są be). HGW - mówiąc banalnie - nie jest z mojej bajki, ale z Warszawy zrobiła europejskie miasto (po tym, kiedy Kaczyński L. nie zrobił praktycznie nic). To, co teraz wyczyniają w stosunku do niej niektórzy platformiści (ze Shetyną na czele), jest ohydne. Odpowiedz Link
behemot17-13 Re: Można by uwierzyć 03.11.17, 07:33 Tak podejrzewałem, spot był początkiem deprecjonowania Trzaskowskiego. Swoją drogą, PiS krok do przodu, zaś Platforma dalej na manowcach. Odpowiedz Link
behemot17-13 Re: Można by uwierzyć 03.11.17, 07:37 - wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22598789,trzaskowski-oglosil-start-w-wyborach-ale-to-pis-zaczelo-kampanie.html#Czolka3Img Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Można by uwierzyć 03.11.17, 10:19 Schetyna to małoformatowy partyjny aparatczyk. Pozbywa się konkurenta w partii . Jeżeli Trzaskowski wygra, to p[rezydentura Warszawy jako bardzo absorbujące zajęcie wykluczy go z partyjnej walki o przywództwo. A jeżeli przegra, to jako przegrany będzie na przegranej pozycji. Kariera w partii to dla Schetyny najważniejsze - przyzwoita pensyjka, całkiem spora władza. Rządzenie krajem jest dla S. za trudne i on o tym wie. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Można by uwierzyć 03.11.17, 13:50 Szkoda Trzaskowskiego. To całkiem niegłupi (wręcz mądry) facet. Dlaczego się zgodził? Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Można by uwierzyć 03.11.17, 19:27 może po to, aby w odpowiednim czasie zrezygnować na rzecz ( tu: nazwisko + nazwa partii ) ? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Można by uwierzyć 22.10.17, 18:11 O co chodzi? Przecież na pytanie Venusa odpowiedziałam jasno. Odpowiedz Link
ave.duce ... 23.10.17, 22:13 Rozdawnictwo w programie PO to mrzonki - ZP zostawi po sobie pustki w skarbcu. Znowu trzeba będzie ograniczać wydatki. Odpowiedz Link