Dodaj do ulubionych

jest moc :)

• yoma Re: jest moc :) 14.12.17, 20:51
      średnia wieku ca 30 lat
      • estella50 Re: jest moc :) 14.12.17, 22:18
        W moim prowincjonalnym miasteczku deszcz, lodowaty wiatr i ponad 30 luda przed sądem! Starzy i młodzi. Wprowadzamy formy pracy u podstaw. Jest moc!
        • yoma Re: jest moc :) 14.12.17, 22:55
          Wracam. Jak wrócę, to opowiem :)
          • yoma Re: jest moc :) 14.12.17, 23:36
            Byliśmy pod pałacem, pośpiewaliśmy prezydentowi kolędy (handlować wolnym sądem, prezydencie, to niegodne, słuchaj nas, słuchaj nas), przespacerowaliśmy się przy dźwięku bębnów i z hasłem na ustach Idziemy po prawo i sprawiedliwość! (genialne moim zdaniem) pod szczelnie zamknięte i zasłonięte okna Senatu, wyszedł Borusewicz i powiedział, że mimo zamknięcia i zasłonięcia i tak słychać i że jest nas jakieś 6 tysięcy, więc odczytaliśmy listę hańby, zadzwonił Borusewicz i powiedział, że Senat był uprzejmy skończyć obrady, ale Sejm jeszcze gada o ordynacji, więc z różnymi hasłami na ustach przemaszerowaliśmy pod Sejm, stwierdziliśmy, że wyjazd z parlamentu od Górnośląskiej blokuje polska policja, która nas wezwała do rozejścia się, więc grzecznie rozeszliśmy się z powrotem na placyk pod Sejmem, gdzie pomachałam jeszcze trochę Długą Flagą i poszłam sobie. Była moc :) naprawdę po raz pierwszy od lipca czułam moc. I naprawdę było mrowie a mrowie młodych ludzi.

Chyba zdarłam gardło :)
            • ewa9717 Re: jest moc :) 15.12.17, 20:13
              Dzięki, bo i za mnie się darłaś!
              U mnie nawet sądu nie ma, zadowoliłam się zniczem na balkonowej skrzynce ;) Znicz na podeściku - zupełnie jak pokurcz żoliborski ;)
              • yoma Re: jest moc :) 15.12.17, 20:22
                Dobrze, odtąd drę się i za ciebie :)
              • yoma Re: jest moc :) 15.12.17, 20:26
                Ewa

nie masz sądu - kup se padłą kaczkę :)

allegro.pl/figurka-kaczka-i7060233911.html
    • yoma Re: jest moc :) 16.12.17, 18:53
      Dzisiaj pod Sejmem uczczono godziną ciszy zeszłoroczne wydarzenia. Złożono wieniec z napisem "W pierwszą rocznicę pierwszego jawnego pisowskiego zamachu na demokrację", przyniesiono flagi, wyświetlono poruszający film z wydarzeń, który podsejmowa policja z zainteresowaniem obejrzała. I ja tam byłam, gorącą herbatę w namiocie OSY piłam.
      • yoma Re: jest moc :) 16.12.17, 18:56
        Aha, jest akcja: nagrywamy w domach Kolędę dla prezydenta we własnym wykonaniu i wysyłamy gdzie trzeba. Zainteresowanym podsyłam maila z opisem, co i jak :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka