Dodaj do ulubionych

Odszedł Piotr Machalica

14.12.20, 11:44
http://s7.rimg.info/df7ed268ac2867aca8fb5138c87b53e9.gif

Lubiłam Go.
Obserwuj wątek
      • inna57 Re: Odszedł Piotr Machalica 14.12.20, 18:26
        Rodząc się wszyscy zaczynamy odchodzić. I tylko nieliczni zostawiają po sobie tak piękny ślad. Coraz mniej wśród nas prawdziwych Aktorów. I bardzo mi żal...
    • ave.duce Re: Odszedł Piotr Machalica 14.12.20, 18:58
      Ojca spotkałam kiedyś na koniach w Ochabach, jego chyba nie.
      Pozostanie w pamięci. Żal.

ps. niedługo łeb mi pęknie od tych, o których pamiętać chcę :(
      • smutas13 Re: Odszedł Piotr Machalica 14.12.20, 20:03
        Ave, Piotr Machalica też bywał w Ochabach. Przyjeżdżał tam z bratem. Pewnego letniego dnia
        (lata siedemdziesiąte), na przystanku w Ochabach, wsiedli do zatłoczonego autobusu jadącego do Skoczowa. Od razu zwrócili na siebie uwagę, szczególnie Piotr. Był bardzo wysoki, głową dotykał sufitu autobusu. Wtedy nie wiedziałam, że są to synowie Henryka Machalicy.
        (od męża, który wychował się w Ochabach i z końmi miał styczność , dowiedziałam się po latach, że byli to dwaj bracia Machalicowie)
        • ave.duce Re: Odszedł Piotr Machalica 14.12.20, 20:55
          Ochaby łączą ;) Skoczów też :) Zwłaszcza sklep z kapeluszami. Czy wciąż istnieje?
          • trusiaa Re: Odszedł Piotr Machalica 14.12.20, 23:21
            ...i czy wciąż mają tam kaszkiety i stetsony?
            • ave.duce Re: Odszedł Piotr Machalica 15.12.20, 17:24
              Na to pytanie odpowie Ci tylko nasza Smutaska.
      • alaias11 Re: Odszedł Piotr Machalica 14.12.20, 20:39
        spotykałam Go ( widywałam ) w Piaskach, tych za Krynicą Morską. [*]
        • ave.duce Re: Odszedł Piotr Machalica 15.12.20, 17:26
          Tak daleko nie zabrnęłam, ale słyszałam, że nieźle tam jest. W tych Piaskach.
    • ave.duce Re: Odszedł Piotr Machalica 15.12.20, 17:35
      Jakże i teraz na czasie:

...I szczęście jest tak blisko. Posłusznym być to wszystko Bo jeśli nie to schronisko lub hycla mocny sznur. Niech inne psy się gryzą gdzieś, niech wyją w noc i mokną w deszcz. Ja jestem lepszy - sztuki znam, podobam się, swój rozum mam i jestem rad że pan mnie ma, bo mu wypada trzymać psa. A już najlepiej gdy to jest posłuszny pokojowy pies...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka