Dodaj do ulubionych

Co to za KRAJ, w którym prawo dotyczy

19.05.09, 10:45
tylko "maluczkich", a Konstytucja staje się zszywką świstków papieru?

Czy Kaczyński kazał zbierać haki na PO?

Oskarżycieli interesują czasy, gdy Kaczyński był premierem. Mają podejrzenia, że kazał z ABW wyciągnąć informacje na temat posła PO Jarosława Wałęsy.

Kaczyński miał w tej sprawie zeznawać jeszcze w maju. Ale - jak nieoficjalnie dowiedział się DZIENNIK - poprosił prokuraturę o przesunięcie przesłuchania na czas po wyborach do europarlamentu.

www.dziennik.pl/polityka/article382046/Czy_Kaczynski_kazal_zbierac_haki_na_PO_.html
-
Obserwuj wątek
    • lackzadek Re: Co to za KRAJ, w którym prawo dotyczy 19.05.09, 12:24
      who.is.who napisał:

> tylko "maluczkich", a Konstytucja staje się zszywką świstków papieru?

A to, kuwaka, Polska właśnie!
    • wanda43 Re: Co to za KRAJ, w którym prawo dotyczy 19.05.09, 13:21
      Jestem przekonana, ze kaczynskie i inne ziobry wykorzystywaly aparat wladzy i
      ucisku i wszystkie jego sluzby do zbierania informacji o przeciwnikach
      politycznych. Jestem przekonana, ze byly podsluchy i szykowano dranstwa. Ten typ
      tak ma, a z wiekiem mu sie zaostrza.
      • who.is.who Re: Co to za KRAJ, w którym prawo dotyczy 20.05.09, 03:24
        Takiemu głupkowi się wydaje, że PE go ochroni ;-)))
    • wiewiorzasta Re: Co to za KRAJ, w którym prawo dotyczy 19.05.09, 17:09
      who.is.who napisał:

> tylko "maluczkich", a Konstytucja staje się zszywką świstków papieru?
      >

Chciałam tylko nieśmiało zauważyć, że w IV RP obowiązywała wolska konstytucja
      autorstwa Ujazdowskiego i Prezesa. Generalnie - czepiasz się ;-P
      • who.is.who Re: Co to za KRAJ, w którym prawo dotyczy 20.05.09, 03:28
        Chyba się nie rozumiemy. Chodzi mi o "dziś", o to;

Kaczyński miał w tej sprawie zeznawać jeszcze w maju. Ale - jak nieoficjalnie
        dowiedział się DZIENNIK - poprosił prokuraturę o przesunięcie przesłuchania na
        czas po wyborach do europarlamentu.
        • wiewiorzasta Re: Co to za KRAJ, w którym prawo dotyczy 20.05.09, 10:38
          Tak się kończy czytanie po ciemku :-)

Już nie będę.
          • who.is.who Re: Co to za KRAJ, w którym prawo dotyczy 20.05.09, 10:48
            Nie bądź taka... wiewiorzasta! ;-)))
        • who.is.who Re: Punktualnosc jest cnota krolow, nie kaczych 19.06.09, 16:54
          zulikow -

J. Kaczyński miał przesłuchanie wyznaczone na godz.14. Spóźnił się kilka minut.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6737209,J__Kaczynski__mam_przesluchanie_w_pokoju_316.html

Dal sie laskawie wreszcie przesluchac ;-(
          • ave.duce Wolalabym przeczytać więcej n/t tego Volvo ;) b/t 20.06.09, 13:31

• ave.duce To "paF narodów" > Polska właśnie! ;( 21.05.09, 08:31
    • ave.duce Następny prymus inter 25.05.09, 11:53
      humiles* (?)

... Arcybiskup jest na liście świadków w procesie kościelnego wydawnictwa Stella Maris, które uczestniczyło w praniu brudnych pieniędzy na wielką skalę. W tym tygodniu miał złożyć zeznania przed sądem. Nie pojawił się jednak na dwóch rozprawach 19 i 21 maja, na które był wezwany. Do sekretariatu wydziału XIV karnego sądu okręgowego wpłynął wniosek o przesłuchanie arcybiskupa w budynku kurii w Gdańsku Oliwie, gdzie ma mieszkanie. Powód? Stan zdrowia abp. Gocłowskiego.
      Do wniosku dołączone jest zaświadczenie, które wystawił lekarz z listy biegłych sądowych - stwierdza on, że z powodu problemów neurologicznych i kardiologicznych świadka nie należy wzywać na normalną rozprawę do sądu ...

... Przed kilkoma dniami arcybiskup wziął udział w debacie o roli rodziny we współczesnym świecie zorganizowanej na Uniwersytecie Gdańskim ...

miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,6636454,Abp_Goclowski__Przesluchajcie_mnie_w_domu.html

*Niech mnie ktoś poprawi, w razie czego, bo to pewnie nie ten przypadek ;)
    • venus99 Re: Co to za KRAJ, w którym prawo dotyczy 25.05.09, 18:26
      a to Polska własnie.łaskawość dotyczy wyłącznie pisuarów.
      • who.is.who Re: Co to za KRAJ, w którym prawo dotyczy 25.05.09, 21:34
        Obyś miał rację, że TYLKO ;-)
        • venus99 Re: Co to za KRAJ, w którym prawo dotyczy 25.05.09, 22:06
          w tej dziedzinie nie chciałbym mieć racji.ale w dziedzinie
          postrzegania i przestrzegania prawa jakos nam bliżej do republik
          bananowych niż do Europy.
          • who.is.who Re: Co to za KRAJ, w którym prawo dotyczy 25.05.09, 22:23
            Niestety. Jak się spojrzy na niektórych naszych "PiSprawników' z Kaczyńskimi na
            czele, to ręce opadają :-(
    • blind_as_a_bat KRAJ, w którym jest tyle "świętych krów" to Indie? 02.12.09, 01:47
      Stanisław Dziwisz stanie przed prokuratorami => akurat!

Prokuratorzy staną przed Dziwiszem.

/.../ Planowane przesłuchanie nie odbędzie się jednak w prokuraturze, ale w siedzibie kardynała przy ulicy Franciszkańskiej 3. /.../

www.rmf.fm/fakty,165910,Stanislaw,Dziwisz,stanie,przed,prokuratorami.html
      P/S. Czy Rydzyk kiedyś "stanie"?
      • ave.duce Co (się) DZIWISZ... w tym kraju 03.12.09, 10:30
        nie doczekamy się przestrzegania Konstytucji. Nie ma szans.

:p
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka