Dodaj do ulubionych

POMOCY!!!!

08.10.08, 07:22
Słuchajcie Elizy synek jest chory, leży w szpitalu:-( "Odpłynął" jej w domu,
potem w karetce a wczoraj wieczorem w szpitalu. Lekarze szukają przyczyny !
Eliza (córkabosa) potrzebuje monitor oddechu dla malutkiego, jeśli ktoś ma
zbędny to proszę o kontakt!!!
rozmawiałam z dziewczynami z naszego forum prywatnie na gg i ...
a może zróbmy małą zbiórkę. wiem, ze wszystkim nam jest cieżko ale może po
parę złotych każdy mógłby coś rzucić... Nowy kosztuje ok 450 zł.
Jakby co proszę o kontakt
Mój nr tel 781785945
moje gg 5888336
skype trelka10
mail trelka10@wp.pl

Pozdrawiam
Ela
Obserwuj wątek
    • dusia75 Re: POMOCY!!!! 08.10.08, 09:00
      To okropne, łzy same cisną się do oczu. Świetny pomysł z tym kupnem,
      jestem za. Jeżeli któraś zdecyduje się przeprowadzić tę zbiórkę
      proszę o przesłanie mi nr konta. Dużo pomóc nie mogę, ale może razem
      jakoś się uda. Moje gg 3463631, zaglądam tam dopiero wieczorem.
      Eliza zdrówka dla synka.
      • kasik-1974 Re: POMOCY!!!! 08.10.08, 09:51
        Nr konta ma Ela.Gdy kazdy wpłaci po troszeczku to na pewno się uzbiera.
        .....I gdzie tu jest Bóg, czy dziewczyna jeszcze za mało przeszła.????
        Może bluźnie ale inaczej nie mogę powiedzieć..
      • immunofortis Re: POMOCY!!!! 08.10.08, 09:54
        ja też postaram sie jakos pomoc.
        GG: 13818164
        • magda-live Re: POMOCY!!!! 08.10.08, 11:25
          Trelka! Napisałm ci na gg. Jestem w stanie pomóc. Zadzwoń lub odpisz
          na mojego pryw. maila bo ten gazetowy mnie wykańcza.
          mkaniaw@poczta.onet.pl
          • trelka10 Re: POMOCY!!!! 08.10.08, 11:46
            DZIĘKI WSZYSTKIM. JUŻ MAMY UZBIERANĄ KWOTĘ. TERAZ MAŁY FILIP JEST NA TOMOGRAFIE
            W miarę rozwoju sytuacji postaram się WAS informować.
            • kasik2222 Re: POMOCY!!!! 08.10.08, 11:54
              Elu, leki też będą kosztować, może jakieś leczenie itd, myślę że jak
              ktoś może to niech jeszcze dorzuci, Eliza jest bez pracy, więc na
              leki pewnie mieć nie będzie
    • anula123-0 Re: POMOCY!!!! 08.10.08, 13:48
      Elu napisz mi na gg nr konta to w miare swoich mozliwosci tez pomoge,bo pewnie leki tez beda potrzebne,a Ty Elizo trzymaj sie
    • trelka10 Re: POMOCY!!!! 08.10.08, 15:16
      wszystkie pieniażki zostaną przelane na konto Elizy. Każdemu słuzę
      potwierdzeniem, ile wpłyneło pieniążków itd
      Dzieki i pozdrawiam
      Ela
      • elwirak7 Re: POMOCY!!!! 08.10.08, 18:55
        Hej, zadko zagladam, ale tez chcialabym pomoc. Jesli przyda sie tez moja pomoc
        prosze dajcie znac na elwirak@wp.pl. Pozdrawiam Was cieplo i sciskam Elize i jej
        synka.
        • corka.bossa To ja... 08.10.08, 20:32
          Pragnę WAM WSZYSTKIM,BARDZO ALE TO BARDZO PODZIĘKOWAĆ!!!Zastanawiam się od czego
          zacząć?Więc zacznę od końca..Filip śpi,dziś jeszcze na materacyku(pożyczonym na
          dwa dni)monitor kupię jutro.Wypisany ze szpitala na przepustkę do niedzieli.Bo
          wszystkie badania ma już zrobione(dno oka,neurologa,ekg,laryngologa itd)Badania
          EEG nie udało się zrobić bo niestety nie chciał spać.Próbowali wczoraj,dziś
          sześć razy!i nic z tego nie wyszło.Tomografię ma dopiero na poniedziałek,ale do
          tego już zastanie uśpiony.Trochę się bałam zabrać go do domu,pamiętam jak byłam
          przerażona jak przestał oddychać:( Ale nie mogłam być z nim 24 na dobę bo
          wiadomo dzieci same w domu.Decyzję przyspieszyła "mama hotelowa" opowiadając jak
          krzyczał w nocy:( po wczorajszym stwierdzili że to zachowanie typowo
          padaczkowe,wiecie on przestaje oddychać na 1-2 minuty robi się cały siny,a po
          wszystkim zasypia,strasznie szybko.Nie wiem czy zacznie oddychać sam,ja zmusiłam
          go do oddechu "porządnym klapsem"wiem,wiem- dzieci bić nie wolno:) ale nic
          innego nie przyszło mi do głowy..Na razie leki mamy ze szpitala bo mały jest tam
          "niejako na stanie"Cała reszta okaże się po niedzieli...Bardzo wam dziękuję,a
          przed Elą chylę czoła...JESTEŚ WIELKA !!!
          • trelka10 Re: To ja... 08.10.08, 20:43
            Najważniejsze aby z MALYM wszystko było ok ! Nie pisz do mnie ani o mnie
            wielkimi literami, bo ja nic nie zrobiła. Teraz przesadziłaś!!
            A Panią MODERATOR prosze o wykreślenie ostatniej linijki wypowiedzi Elizy

Pozdrawiam i dzięki Wszystkim to WY JESTEŚCIE WSPANIALI!!!
            Ela
            • magda-live Re: To ja... 09.10.08, 09:28
              Elu! Napisałam ci wczoraj na gg mojego maila. Prześlij mi dane
              chętnie pomogę. Uruchomię też ludzi, którzy mogą i chcą pomóc, ale
              potrzebne dane (jakieś konkrety)

Elizo! Trzymaj się! Odezwij się na mojego maila lub na gg (siedzę
              czasem wieczorami -4975846).. mam pewien pomysł jak ci pomóc.
              Proszę! Nie odmawiaj!! Wiem jak sama unosiłam się honorem, że sama
              dam sobie radę... A teraz jestem wdzięczna wszystkim, którzy
              naprawdę pomogli..
              • i_kozuch Re: To ja... 09.10.08, 18:57
                Dzewczyny ja też pomogę tylko komu moge dać pieńądze.Pozdrawiam Iwona. mail
                i_kozuch@gazeta.pl
                • corka.bossa już jest.. 09.10.08, 21:00
                  Witam,dziś od 17 mamy w domu nowego członka rodzinny-monitor oddechu już
                  jest.Dostał na imię Gabriel,ale mówimy na niego Gabryś.Został przetestowany na
                  wszystkie możliwe sposoby,jest bardzo czujny i baaardzo głośny.Właśnie
                  obejrzałam się za siebie..Filip śpi, a Gabryś czuwa!Właśnie mruga do mnie
                  zielonym okiem :)) Dzięki gdyby nie WY...dodaję zdjęcia na fotoforum i na
                  nk.Dziś spijmy spokojnie..
                  • inquisitive Re: już jest.. 09.10.08, 21:44
                    Przystojna bestia z tego Gabrysia. Oby siedzial cicho. Zycze Wam spokojnej nocy.
                    Sciskam mocno.

Edyta
                    • trelka10 Re: już jest.. 09.10.08, 22:00
                      i zeby zawsze miał tylko zielone światełko. Spokojnych snów

Ela
                      • b.wicia Re: już jest.. 10.10.08, 15:57
                        dopiero dziś weszłam na forum do dawien dawna. Nie wiedziałam, że coś nie
                        tak;((( podaję maila: b.wicia@gazeta.pl, jeśli nadal jest potrzebna pomoc
                        finansowa, to proszę Elę o numer konta! pozdrawiam!
                  • monhann2 Re: już jest.. 09.10.08, 22:23
                    Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Synka, aby jak najszybciej
                    wyzdrowial i aby Gabrys nie byl potrzebny:))) Ale dobrze, ze jest, a
                    Ty spij spokojnie, nalezy Ci sie odpoczynek.
                    • dusia75 Re: już jest.. 10.10.08, 17:18
                      Elu, nie dotarły do mnie żadne namiary na przelew, jeżeli jest to
                      jeszcze aktualne to wyślij te namiary na adres gazetowy lub gg
                      3463631. Pozdrawiam Edyta
    • aneta39.misia Re: POMOCY!!!! 10.10.08, 18:27
      Nic nie wiedziałam o Gabrysiu,dawno tu nie byłam.Eliza masz mój
      nr,jak potrzebujesz pomocy dzwoń albo pisz na nk.Jestem już w domu
      • corka.bossa Dzięki Wam Go mam... 20.10.08, 22:20
        Gabryś obudził mnie(nas)dzisiaj w nocy!Na szczęście w porę,na szczęście na czas :) Dziękuję Wszystkim którzy przyczynili się do tego że może mieszkać razem z nami,wszystkim za wszystko,za wasze @ za wiadomośći na nk,za to że jesteście....
        • corka.bossa Re: Dzięki Wam Go mam... 19.11.08, 00:26
          Tydzień temu(niedziela)Fifka znów pogotowie zawiozło do szpitala..Znów nie oddychał,zsiniał,wymiotował i (szczękościsk)koszmar!!!Wypisany na szybkiego we czwartek rano bo...ospa:( Bez żadnych badań,bez diagnozy(z propozycją żeby go może w domu nie kąpać?)bo to po kąpieli się dzieje).W sumie myślę że to kwestia następnego razu...Dyżury do mycia mamy po sąsiadach :)czyste wariactwo :) Jaka matka-taki syn :))
          • czyczasleczyrany Re: Dzięki Wam Go mam... 19.11.08, 01:12
            Kiedy pojawiła sie na forum informacja o Filipie ,nie było mnie jeszcz z wami tutaj.Dzisiaj juz jestem i pamietaj Eliza ,ze jak tylko bedziesz czegos potrzebowac i bede mogł pomoc to pisz smiało.Zycze synkowi duzo zdrowka.
            trzymajcie sie cie ciepło.
            Marcin
            • i_kozuch Re: Dzięki Wam Go mam... 20.11.08, 07:32
              Cześć Eliza jak mały .Jeśli potrzwbujesz pomocy to pisz ja też mam dzecko chore
              mieszkam koło Warszawy lecze małego w centrum zdrowia dzecka Jak coś będzesz
              chciała to chętnie pomoge Pozdrawiam Iwona

gg1346899
              • corka.bossa zle :((( 04.12.08, 22:12
                Dziś niestety nie mam dobrych wiadomości.Filip znowu stracił przytomność :( Ile jeszcze razy,mam umierać ze strachu nim się wyjaśni??
                • dusia75 Re: zle :((( 04.12.08, 22:31
                  Trzymaj się Eliza, przytulam Was mocno.
                  • kasik2222 Re: zle :((( 05.12.08, 08:38
                    o rany, ile jeszcze??? trzymaj się, buziaczki
                    • despair2 Re: potrzebuje rady 05.12.08, 21:42
                      Dziewczyny potzrebuje rady co mam dalej zrobic gdzie szukac pomocy obojetnie kogo lekarza bioenergoterapeuty rechabilitanta nie wiem....Moj siostrzeniec 7 lat zachorował na rzadka nieuleczana chorobe genetyczna nie wiem jak pomóc, gdzie sie udac, lecza malego w centrum zdrowia dziecka ale oprucz podawania witamin i lekow wspomagajacych prace nadnerczy oraz oleju lorenza nic wiecej, nawiazalismy kontakt z rodzinami dzici chorych jest ich tylko kilka bo adrenoleukodystrofia to rzadka choroba, tylo ze ... nietore dzieci jzu nie zyja nie dozyły 10 lat.Moj siostrzeniec juz nie widzi nei słyszy i nie mowi ostatnio pogorszył sie tan chodzenia.Nie wiem gdzie mozna sie złgosci jak zebrac peiniadze przez jaka fundacje jak ja załozyc i naczym to polega jesli ktoras z was wie cos na ten temat to prosze o jakas odpowiedz.Pozdrawiam ciepło i duzo uscisków dla Filipka trzymaj sie malenki:*
                      • trelka10 Re: potrzebuje rady 06.12.08, 07:17
                        myślę, ze samodzielne załozenie fundacji nie wchodzi za bardzo w grę bo i tak
                        bedzie ci cieżko zdobyc środki. Jeśli sytuacja jest tak dramatyczna spróbuj sie
                        zgłosić do czołowych fundacji w naszym kraju, zawsze to większe możliwosci a
                        poza tym są one sygnowane znanymi nazwiskami. Masz kilka do wyboru. Skoro
                        lecznie odbywa sie w Warszawie to zacznij od fundacji tvn. Ta właśnie
                        organizacja przeprowadzała potężną kampanie na remont CZD w Warszawie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka