taziuta 17.05.10, 07:59 Julia Pitera to zdaje się filologię polską ukończyła, na UW? I mówi dzisiej, nie dzisiaj, włancza, nie włącza, itp. Ten Uniwersytet Warszawski to musi kiepska szkoła jest. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wariant_b Re: Dzisiej Pitera :) 17.05.10, 08:33 Wystawiać Piterę do mediów to obciach. Baba jest na poziomie Kempy i jej miejsce powinno być w PiS. Odpowiedz Link
veglie Re: Dzisiej Pitera :) 17.05.10, 10:41 wariant_b napisał: > Wystawiać Piterę do mediów to obciach. > Baba jest na poziomie Kempy i jej miejsce powinno być w PiS. Jaras zaproponuje POPiS i Dorsz zostanie w rodzinie. Odpowiedz Link
bikej5 Dzisiaj Boni 21.05.10, 17:44 mamy "Włańczać się w pomoc dla powodzian"- plaga jakaś czy co? Odpowiedz Link
tytanya Re: Dzisiaj Boni 21.05.10, 17:46 On z Poznania... Nie wiem jak tam mówią, ale może Warszawa i stały kontakt z tymi samymi osobami tak na ludzi wpływa? Kiedyś gdy przeczytałam wyraz hodowla napisany kilkadziesiąt razy :chodowla, zaczęłam mieć wątpliwości, czy H jest rzeczywiście poprawne. Odpowiedz Link
veglie Re: Dzisiaj Boni 21.05.10, 18:06 tytanya napisała: > On z Poznania... > > Nie wiem jak tam mówią, ale może Warszawa i stały kontakt z tymi > samymi osobami tak na ludzi wpływa? > > Kiedyś gdy przeczytałam wyraz hodowla napisany kilkadziesiąt > razy :chodowla, zaczęłam mieć wątpliwości, czy H jest rzeczywiście > poprawne. "W 1977 ukończył studia na Wydziale Polonistyki Uniwersytetu Warszawskiego w zakresie kulturoznawstwa"..... Odpowiedz Link
hummer Myślisz, że tak łatwo zarzucić ojcowiznę? 21.05.10, 18:12 veglie napisał: > tytanya napisała: > > > On z Poznania... > > > > Nie wiem jak tam mówią, ale może Warszawa i stały kontakt z tymi > > samymi osobami tak na ludzi wpływa? > > > > Kiedyś gdy przeczytałam wyraz hodowla napisany kilkadziesiąt > > razy :chodowla, zaczęłam mieć wątpliwości, czy H jest rzeczywiście > > poprawne. > > "W 1977 ukończył studia na Wydziale Polonistyki Uniwersytetu Warszawskiego w > zakresie kulturoznawstwa"..... Skończył, wrócił i kultywuje rodzinne tradycje. Nie obraź się, ale Wielkopolanie, mówią fatalnie po polsku. To jest gwara, a nie język polski. Odpowiedz Link
veglie Re: Myślisz, że tak łatwo zarzucić ojcowiznę? 21.05.10, 18:38 hummer napisał: > veglie napisał: > > > > > > Kiedyś gdy przeczytałam wyraz hodowla napisany kilkadziesiąt > > > razy :chodowla, zaczęłam mieć wątpliwości, czy H jest rzeczywiście > > > poprawne. > > > > "W 1977 ukończył studia na Wydziale Polonistyki Uniwersytetu Warszawskieg > o w > > zakresie kulturoznawstwa"..... > > Skończył, wrócił i kultywuje rodzinne tradycje. Nie obraź się, ale > Wielkopolanie, mówią fatalnie po polsku. To jest gwara, a nie język polski. O co mam się obrazić?O korzenie..... Odpowiedz Link
hummer Re: Myślisz, że tak łatwo zarzucić ojcowiznę? 21.05.10, 18:51 veglie napisał: > O co mam się obrazić?O korzenie..... Ten pytający ton bywa irytujący Jak go dawno temu usłyszałem po raz pierwszy, myślałem facet sobie jaja robi Odpowiedz Link
veglie Re: Myślisz, że tak łatwo zarzucić ojcowiznę? 21.05.10, 19:47 hummer napisał: > veglie napisał: > > > O co mam się obrazić?O korzenie..... > > Ten pytający ton bywa irytujący > > Jak go dawno temu usłyszałem po raz pierwszy, myślałem facet sobie jaja robi > Kogo irytuje tego irytuje.Tu się Polska zaczęła. Odpowiedz Link
hummer Re: Myślisz, że tak łatwo zarzucić ojcowiznę? 21.05.10, 23:45 veglie napisał: > hummer napisał: > > > veglie napisał: > > > > > O co mam się obrazić?O korzenie..... > > > > Ten pytający ton bywa irytujący > > > > Jak go dawno temu usłyszałem po raz pierwszy, myślałem facet sobie jaja r > obi > > > Kogo irytuje tego irytuje.Tu się Polska zaczęła. Mnie zawsze uczyli, że na Kujawach, jeśli pytasz Odpowiedz Link
veglie Re: Myślisz, że tak łatwo zarzucić ojcowiznę? 22.05.10, 10:21 > > > > O co mam się obrazić?O korzenie..... > > > > > > Ten pytający ton bywa irytujący > > > > > > Jak go dawno temu usłyszałem po raz pierwszy, myślałem facet sobie > jaja r > > obi > > > > > Kogo irytuje tego irytuje.Tu się Polska zaczęła. > > Mnie zawsze uczyli, że na Kujawach, jeśli pytasz Nie pytam!Miałem na myśli początki państwa Polskiego. > Odpowiedz Link
hummer Kujawy. 22.05.10, 10:24 veglie napisał: > > > > > > O co mam się obrazić?O korzenie..... > > > > > > > > Ten pytający ton bywa irytujący > > > > > > > > Jak go dawno temu usłyszałem po raz pierwszy, myślałem facet > sobie > > jaja r > > > obi > > > > > > > Kogo irytuje tego irytuje.Tu się Polska zaczęła. > > > > Mnie zawsze uczyli, że na Kujawach, jeśli pytasz > > Nie pytam!Miałem na myśli początki państwa Polskiego. > > Chyba napisałem jasno. Odpowiedz Link
veglie Re: Kujawy. 22.05.10, 12:49 hu > > > > > > > > > Kogo irytuje tego irytuje.Tu się Polska zaczęła. > > > > > > Mnie zawsze uczyli, że na Kujawach, jeśli pytasz > > > > Nie pytam!Miałem na myśli początki państwa Polskiego. > > > > > Chyba napisałem jasno. > Kruszwica,Popiel i myszy.W przedszkolu to było. Odpowiedz Link
hummer Kujawy :) 22.05.10, 12:55 veglie napisał: > > > Nie pytam!Miałem na myśli początki państwa Polskiego. > > > > > > > > Chyba napisałem jasno. > > > Kruszwica,Popiel i myszy.W przedszkolu to było. Odpowiedz Link
bikej5 Re: Myślisz, że tak łatwo zarzucić ojcowiznę? 21.05.10, 19:00 hummer napisał: > > Skończył, wrócił i kultywuje rodzinne tradycje. Nie obraź się, ale > Wielkopolanie, mówią fatalnie po polsku. To jest gwara, a nie język polski. > gwara to gwara,kaleczenie języka oficjalnego, to jest problem. Odpowiedz Link
taziuta Re: Dzisiaj Boni 21.05.10, 21:32 veglie napisał: > "W 1977 ukończył studia na Wydziale Polonistyki Uniwersytetu > Warszawskiego ... Znaczy, jeszcze jeden 'polonista'. Odpowiedz Link
manny-jestem Re: Dzisiej Pitera :) 21.05.10, 18:55 Jak wszystkie w Polsce oprocz prywatnych niektorych i Jagiellonki. Odpowiedz Link
hummer Tak, są jeszcze w Polsce biblioteki. 21.05.10, 23:49 manny-jestem napisał: > Jak wszystkie w Polsce oprocz prywatnych niektorych i Jagiellonki. Odpowiedz Link