Dodaj do ulubionych

Fajny film dzisiaj widziałem,bez momentów :)

30.10.11, 00:00
"Haevnen" -"W lepszym świecie" dramat Sussanny Bier
Dawno nie widziałem filmu,który by mnie tak poruszył.Tegoroczny oskar dla filmu nieanglojęzycznego.Nie wiem czy ktoś oglądał ,a jeśli nie to bardzo polecam.
Wiem,że to kwestia gustu itd ale mogę Wam polecić ,co nie ?
nie samą polityką żyje człowiek,w dupę jeża smile
pozdro
Obserwuj wątek
    • humbak Re: Fajny film dzisiaj widziałem,bez momentów :) 30.10.11, 00:39
      Noba! Nawet wątek został przygotowany w nadziei że polecanie będzie następowało. Ja w ramach nocy halołinowejzaliczyłemmaraton kinowy- było strasznie... znaczy fatalnie. Żenująco głupie Sanktuarium 3d, komiczne Final Destination 5 (jakim cudem powstało 5 filmów na tak beznajdziejny temat, nie mam pojęcia), i całkiem fajny, choć nie horrorowy Dom Snów. To ostatnie mogę nawet polecić, choć bez przesadnego entuzjazmu.
    • taziuta Re: Fajny film dzisiaj widziałem,bez momentów :) 30.10.11, 12:35
      omamiony.wiedzmin napisał:

> /.../
      > nie samą polityką żyje człowiek,w dupę jeża smile

Jasne, że nie samą polityką. Ja oprócz polityki zajmuję się jeszcze hodowlą Cywilizacji, no i konsumpcją piwa. Acha, a w lecie pływam żaglówką. Plus net, oczywiście, cały rok, w rok. smile
    • honeyr Re: Fajny film dzisiaj widziałem,bez momentów :) 30.10.11, 16:31
      a gdzie widziałes?smile
      • omamiony.wiedzmin Re: Fajny film dzisiaj widziałem,bez momentów :) 30.10.11, 19:39
        Przyznaję się bez bicia -ściągnąłem z neta (za pomocą aresa) !
        Dużo oglądam ,już mi się we łbie pieprzy co widziałem ,a co nie smile
        Niekiedy w kinie ale najczęściej zajmuję się piractwem co przyznaję ze skruchą.W necie można trafić na wyjątkowo rzadkie filmy ,których gdzie indziej nie ma szans zobaczyć. Ściągam konkretne rzeczy ,o których czytałem - niekiedy wtopa ,bywa ,że rewelacja.
        Ostatnio trafiłem na "Harmonie Werckmeistera" i "Taxidermię".Miały to być wybitne obrazy -dla mnie nędza.Nie polecam choć wiem ,że to tez kwestia gustu.
        Za chwilę na Canale+ film ma "lecieć" "Pogorzelisko".Nie widziałem,a ma być rewelacyjny.
        Pozdrawiam i idę czynić przygotowania do uczty filmowej smile
        • honeyr Re: Fajny film dzisiaj widziałem,bez momentów :) 31.10.11, 18:02
          No i, qrczeblade, kolejka filmów do obejrzenia znów mi się wydłuży...
    • hummer Re: Fajny film dzisiaj widziałem,bez momentów :) 30.10.11, 19:49
      forum.gazeta.pl/forum/w,89226,128547344,128547344,O_polnocy_w_Paryzu_moje_duszki_bedzie_.html
      Też próbowałem.
      • omamiony.wiedzmin Re: Fajny film dzisiaj widziałem,bez momentów :) 30.10.11, 23:23
        "O północy w Paryżu " -fajny, sympatyczny filmek z ciekawym pomysłem.Warto było.
        "Pogorzelisko" bardzo dobre.Dramat z tajemnicą w tle.Kunsztowna fabuła na podst. sztuki teatralnej,pewnie zbyt naciągana ale miało to sens.Koszmarne czasy libańskich wojen.
        Jeśli ktoś nie zdążył zobaczyć polecam smile
        • hummer Re: Fajny film dzisiaj widziałem,bez momentów :) 31.10.11, 18:14

> Jeśli ktoś nie zdążył zobaczyć polecam smile

Może jak będę miał czas się wysrać to zobaczę. Gdzieś na początku grudnia.
          • omamiony.wiedzmin Pożegnania -Okuribito 01.11.11, 23:53
            Dzisiaj był na Ale Kino .Rewelacja.Za kilka dni znowu będzie.
            Wiolonczelista po rozwiązaniu orkiestry szuka pracy.I znajduje.Dobre pieniądze i nienormowany czas pracy.Prawie bajka.
            Zachęcam smile
            www.youtube.com/watch?v=UiyFeT0Tpkk
            pozdro
            • humbak Re: Pożegnania -Okuribito 02.11.11, 04:05
              Dokładam się do polecenia. Bardzo nastrojowy.
              • omamiony.wiedzmin Re: Hanami kwiat wiśni 02.11.11, 12:28
                Cieszę się Humbaku,że tez Ci się podobał !
                Jeśli chodzi o japońskie klimaty to powalił mnie też na kolana niemiecki film "Hanami kwiat wiśni ".Nie wiem czy widziałeś ?
                www.iplex.pl/szukaj/?q=hanami+kwiat+wi%C5%9Bni
                Kiedyś niemieckie filmy kompletnie do mnie nie trafiały,a teraz coraz częściej trafiam na perełki.
                Jeśli widzieliście Szanowni jakieś mało znane arcydzieła to dajcie znać omamionym .
                Łone tak ładują swoje akumulatory smile
                yo
                • humbak Re: Hanami kwiat wiśni 02.11.11, 12:33
                  Nie widziałem, ale spróbuję go dziś wieczorem. Jeśli chodzi o kino, to mało mam teraz do polecenia. Skupiam się na serialach, a kino muszę z konieczności nieco olewać- w Łodzi ambitniejsze filmy grają tylko Charlie i Cytryna i nie jest tego tam za dużo. Z resztą kinowo skupiam się ostatnio na zdobywaniu statusu konesera kina kichowategosmile
                  Elitarni drudzy będą zapewne odmianą, bo jest to kino bogatrze w treść w porównaniu z kinem akcji białasów... wnioskuję po pierwszej części.
                • humbak Re: Hanami kwiat wiśni 02.11.11, 12:37
                  Acha, "Passione" Turturro pewnie widziałeś? Bo jak nie to polecam.
                  Co do klimatów podobnych do "Pożegnań" to Kim Ki Duka muszę nadrobić, bo "Wiosna, Lato..." mi się bardzo podobało a jakoś o nim zapomniałem. A przecież chłopak aktywny jest bardzo.
                  • omamiony.wiedzmin Re: Hanami kwiat wiśni 02.11.11, 12:57
                    "Wiosnę ...." widziałem,bardzo dobry.
                    "Passione" nie,zobaczę przy najbliższej okazji .
                    Turturro kocham szczególnie za "Czacha dymi"choć to nietypowy kawałek w jego filmografii smile
                    nara
                    • humbak Re: Hanami kwiat wiśni 02.11.11, 13:00
                      Turturro nawet w Transformersach dobrze wypada, w sumie bez niego o tym filmie można by powiedzieć wyłącznie że dla oka przyjemny. Czacha dymi już nie pamiętam. Nieziemsko dawno to widziałem.
                      • omamiony.wiedzmin Re: Hanami kwiat wiśni 02.11.11, 13:02
                        Czacha dymi to współczesna wersja braci Marx ale chyba lepsza niż pierwowzór smile
                        Turturro powinien oskara za to dostać smile
                    • omamiony.wiedzmin Re: Hanami kwiat wiśni 02.11.11, 13:00
                      i jeszcze coś
                      nie oglądam seriali,nie umiem i już
                      moje małe bo małe ale jakieś tam zainteresowanie serialami skończyło się na "Ally McBeal"- potem już nic nie było porównywalne ,więc dałem spokój smile
                      • humbak Re: Hanami kwiat wiśni 02.11.11, 13:29
                        Aj! Nie bluźnij waść bo egzorcystę wezwę! Ally przy niektórych współcześnie powstajacych produkcjach to śmiszny sitkomik. Takie produkcje jak Breaking Bad, Dexter, Dr Who (nowy, stary ... się zestarzał), Firefly (szybko padł ale był genialny)... House'a nie dodam bo powinien był się skończyć na 5 sezonie... Farscape, Better off Ted i nowe Battlestar Gallactica natomiast blisko są ścisłej czołówki. Do tego jeszcze są starsze rzeczy- komediowe produkcje BBC typu Black Books, IT Crowd, czy Red Dwarf, paranoiczny Prisoner z McGoohanem. I te pe i te de.
                        • wylogowany.pielegniarz Skoro lubisz seriale BBC... 02.11.11, 13:36
                          ...to pamiętasz może ten serial?

www.filmweb.pl/serial/Detektywi-1993-37825

Mam wrażenie, że mało kto go zna, a był nadawany kiedyś w RTL7, zanim przekształcono to w TVN7. Jakiś czas temu mi się ten serial przypomniał i tak mnie męczy, że postanowiłem go zdobyć. Pamiętam, że na niektórych odcinkach prawie płakałem ze śmiechu. Jest w sumie krótki - 5 sezonów po 4 czy 5, 30-minutowych odcinków.
                          • humbak Re: Skoro lubisz seriale BBC... 02.11.11, 13:37
                            No ba! Carrott to geniusz! Jego monolog o życiu po czterdziestce jest nie do przebicia... opowiastka o ambicjach posiadaczy "samochodu" Reliatn Robin równieżsmile
                        • humbak Re: Hanami kwiat wiśni 02.11.11, 13:42
                          Acha, ostatni serial z serii Stargate (Star Gate Universe) to też bardzo mocna pozycja choć padł po dwóch sezonach. Tak jak nowe BSG skupia się bardziej na człowieku i jego zachowaniach w przyszłej rzeczywistości, a nie na gadżetach i dziwnych gębach obcych... co poniekąd jest istotą prawdziwego SF.
                    • wylogowany.pielegniarz Re: Hanami kwiat wiśni 02.11.11, 13:31

> Turturro kocham szczególnie za "Czacha dymi"choć to nietypowy kawałek w jego f
                      > ilmografii smile
                      > nara

Czy to w tym filmie padł tekst:
                      - Dwójka to para, a trójka to już film dla dorosłych.

Film oglądałem już tak dawno, że prawie nic z tego nie pamiętam, ale ten tekst jakoś mi się kojarzy z tym filmem, choć mogę się mylić.

Torturro bardzo mi się podobał w trochę już zapomnianym Quiz Show Roberta Redforda.
                      • omamiony.wiedzmin Re: Hanami kwiat wiśni 02.11.11, 14:25
                        wylogowany.pielegniarz napisał:

> omamiony.wiedzmin napisał:
                        >
                        >
                        > > Turturro kocham szczególnie za "Czacha dymi"choć to nietypowy kawałek w
                        > jego f
                        > > ilmografii smile
                        > > nara
                        >
                        >
                        > Czy to w tym filmie padł tekst:
                        > - Dwójka to para, a trójka to już film dla dorosłych.
                        Nie ulega wątpliwości !
                        parę innych fajnych kawałków:
                        J: Pan jest Roland T. Flakfizer?
                        F: To zależy o co pan pyta.
                        F: Jestem winny panu pieniądze?
                        J: Nie.
                        F: Kiedyś w upojną noc obiecałem, że Pana poślubie?
                        J: Nie.
                        F: W takim razie to ja.
                        albo
                        Roland: Wyjdźmy na dwór i załatwmy to jak mężczyźni!
                        Laszlo: Jesteśmy na dworze!
                        Roland: To wejdźmy do domu i załatwmy to jak kobiety!
                        no to na dokładkę:
                        "Znałem go kiedy był jeszcze takim-sobie Volare. Byliśmy razem w wojsku, uratowałem mu życie nakrywając własnym ciałem 17 letnią koreankę" smile
                        przynajmniej raz w roku muszę to zobaczyć smile
                        Się nie gniewaj Humbaku ale to co gadasz o tych serialach to czarna magia dla mnie.Kompletnie nic o tym nie wiem,tabula rasa.Może kiedyś ?
                        • humbak Re: Hanami kwiat wiśni 02.11.11, 15:41
                          To miało na celu nakierować, w razie gdyby Cię kiedyś naszła fala wolnego czasu i zapał by obejrzeć coś,
    • humbak Re: Fajny film dzisiaj widziałem,bez momentów :) 09.11.11, 11:13
      Druga część Elitarnych wczoraj została obejrzana. Pierwsza zdecydowanie lepsza. Łączenie akcji na ulicach i w mieście ze światem polityki sprawiło że sprawiał wrażenie rwanego... nieposkładanego. Poza tym był troszkę namolny ideologicznie (przy czym to może być zabieg celowy, bo historia była przedstawiana przez oczy jednego z bohaterów). Niemniej jednak film nadal dobry i robiący wrażenie autentyzmu. Moim zdaniem warto.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka