ziombelka 24.10.17, 12:02 Dzien dobry.Moze ktos sie orientuje.Mezowi grozi komornik.Jest to kwota 650 zl,ale niestety nie mamy teraz zeby zaplacic.Ja mam na siebie umowe o auto mojej mamy.Czy jesli maz dostanie komornika to moze on zajac te auto? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leda16 Re: Komornik 27.10.17, 10:08 Najprawdopodobniej zajmie pensję któremuś z Was. Jeśli kwota jest tak drobna, to lepiej szybko zapłacić, niż przez kilka miesięcy sponsorować komornika, bowiem prócz windykowanej kwoty ma prawo potrącić sobie wcale nie takie niskie w stosunku do długu koszty windykacji komorniczej. Oczywiście, jeśli oboje nie macie żadnych dochodów, komornik zajmie auto. Na prawdę jesteś taka naiwna, czy masz komornika za idiotę?. Wystarczy, że umowa kupna jest na Ciebie, zaś czy auto użytkujesz Ty, mama, sąsiad, kuzynka, komornika to nie obchodzi. Odpowiedz Link
drogowskazprawny Re: Komornik 19.11.17, 16:40 Jeśli potrzebujesz szybkiego rozwiązania problemu prawnego, napisz do nas! Wejdź na stronę www.drogowskazprawny.pl i skorzystaj z formularza kontaktowego lub wyślij wiadomość pod adres kontakt@drogowskazprawny.pl. Chętnie wyjaśnimy problematyczne kwestie, pomożemy napisać stosowne pisma, pokierujemy krok po kroku, jak najszybciej poradzić sobie z tym lub innym problemem natury prawnej. Każda porada prawna to tylko 49 zł netto. Pomogliśmy już wielu, chętnie pomożemy i Tobie. Odpowiedz Link
oldscoolman Re: Komornik 10.05.18, 07:03 Ciekawe jak mam prosić was o pomoc skoro żądacie 49 zł. Może to nie dużo lecz dla osoby,która pracuje na umowę zlecenie i ma komornicze zajęcie konta, to takiej osobie ten złodziej zabierze całe wynagrodzenie za pracę i nawet 1 grosza nie zostawi!. I co w tej sytuacji? Odpowiedz Link