Gość: zdający IP: *.chello.pl 23.11.09, 18:11 kolejne niezapełnienie list rezerwowych szykuje się na testach AST 46-50. Niewiele osób przeszło do usnego, a te które przechodzą ustne już pracują w Brukseli... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: autor odpowiedzi Re: AST 46-50 draka IP: *.urbizone.be 23.11.09, 19:21 ale o czym ty w ogole piszesz? na ten konkurs zglosilo sie bardzo malo ludzi, np. na legal affairs bylo chyba 200 zgloszen, to z czego maja brac ludzi na liste rezerwowa? z proznego i salomon nie naleje. po drugie, jesli chodzi o to, ze do ustnego doszly osoby juz pracujace w brukseli, to jest to raczej norma. takie osoby zawsze w wiekszosci zdaja. inni, ktorzy nie mieli stycznosci z administracja unijna, sa raczej zawsze w mniejszosci. wyjatkiem sa moze pierwsze konkursy dla danego kraju zaraz po rozszerzeniu, czyli wkrotce chorwacja, turcja itd. ale i z tych krajow beda brylowc w konkursach ci, co sie jakos z tym tematem juz zetkneli. ja odpadlam z legal affairs ze wzg. na brak 5 (czy tez 7 - nie pamietam) lat doswiadczenia zawodowego w dziedzinie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_l_b_i_n_k_a Re: AST 46-50 draka 23.11.09, 19:48 > konkursy dla danego kraju zaraz po rozszerzeniu, czyli wkrotce > chorwacja, turcja itd. Turcja to za jakies 2O lat przy dobrych wiatrach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: AST 46-50 draka IP: *.cec.eu.int 24.11.09, 16:16 ja jestem taki co tu juz pracuje i nie rozumiem co w tym zlego ze bede na liscie? Gdy mowilem o tym konkursie znajomym w Polsc to nie byli zainteresowani i dobrze to rozumiem - trudno zeby wywracali zycie w Polsce zeby przyjechac do Bru i robic za 3 kola Ja to co innego: spalone mosty to najlepszy w zyciu start ;-) Odpowiedz Link Zgłoś