Dodaj do ulubionych

Polski na ustnych AD5

IP: *.146-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 20.06.10, 17:50
Ciekawa jestem o co was pytali zeby sprawdzic znajomosc polskiego: pytania
typu "plany na wakacje" czy typu "co sie zmienilo z traktatem lizbonskim"??
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Polski na ustnych AD5 IP: *.75-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 20.06.10, 18:33
      zdecydowanie typu "plany na wakacje" + wypowiedz trwajaca ok. 30
      sekund (jesli ktos gada bez akcetu, bo jesli ktos nie gada plynnie, to
      nie wiem, moze dluzej magluja).
    • Gość: ja raz jeszcze Re: Polski na ustnych AD5 IP: 109.128.32.* 20.06.10, 21:15
      mnie zapytano skad jestem i czy jestem dumna z mojego regionu. rozgadalam sie
      niemilosiernie, ze cala Polska w cieniu Slaska ;)
      • Gość: zxy Re: Polski na ustnych AD5 IP: *.ec.europa.eu 21.06.10, 10:30
        moja wypowiedz po polsku spowodowala dalsze pytanie czlonka komisji,
        ktory ewidentnie rozumie nasza gware ojczysta - wiec nie wiem czy az
        taki "luzik". dla ulatwienia dodam ze nie chodzilo o pogode.
        • Gość: epsikowykleszcz Re: Polski na ustnych AD5 IP: 213.229.83.* 23.06.10, 09:26
          prawo => dwie osoby w komisji zadaja pytania po polsku..troche a la klimat
          'pogoda, wakacje itd.' atmosfera bardzo mila, pare dowcipow padlo z obu stron ;)
    • Gość: hobbysta Re: Polski na ustnych AD5 IP: *.access.telenet.be 23.06.10, 09:53
      mnie pani spytala o moje hobby, trwalo to moze 2 minuty, tyle zeby rozpoznac czy
      mowisz bez akcentu, swobodnie i gramatycznie.
      Niektorzy czlonkowie komisji (nie tylko polacy) rozumija, wiec mysle ze warto
      sie wysilic juz wtedy by nie zrobic zlego wrazenia, tym bardziej ze test z
      polskiego jest na poczatku.
      • Gość: epsikowykleszcz Re: Polski na ustnych AD5 IP: 213.229.83.* 23.06.10, 10:09
        u mnie "test z polskiego" byl na samym koncu.. jak juz pani z HR dala do
        zrozumienia przewodniczacemu, ze sie zagalopowali z pytaniami i ze trzeba
        jeszcze przepytac kandydata w jezyku ojczystym...

czyli zdecydowanie nie ma reguly

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka