IP: *.ec.europa.eu 10.02.11, 17:47
Czy ktos kto sie zapisal na ta selekcje jest moze na forum?

no i jesli ktos cokolwiek wie kiedy epso cokolwiek oglosi moglby sie podzielic???

mialo to trwac 6 miesiecy...a juz jest 4 i nawet zyciorysow nie przejzeli....nie mowie ze oczekiwalam duzo sprawniejszej organizacj no ale jakiegos info chociaz......
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: JRC IP: *.europe.hp.net 11.02.11, 08:55
      też czekam...
    • Gość: Ola Re: JRC IP: 95.154.230.* 11.02.11, 10:51
      tez czekam.
      Ale skoro napisali, ze wiecej info bedzie na przelomie marca/kwietnia to pozostaje tylko czekac.
      • Gość: xx Re: JRC IP: *.ec.europa.eu 11.02.11, 14:01
        wlasnie dzis zauwazylam ze juz zmodyfikowali planing AC bedzie od kwietnia..... to juz troche lepiej wyglada bo marzec mi zupenie sie nie podobal. biorac pod uwage ze mozna bylo miec pecha i miec cos za 3-4 tygodnie... teoretycznie oczywiscie;-)

dobrze wiedziec ze wiecej osob sie zapisalo:-)
    • Gość: mia Re: JRC IP: *.icpnet.pl 19.02.11, 21:07
      mowicie o tym konkursie ogloszonym na stronie Epso czy bylo jeszcze cos, co przegapilam?
      • Gość: xxx Re: JRC IP: *.71-129-109.adsl-dyn.isp.belgacom.be 23.02.11, 23:02
        nie to na epso, jrc nie moze nic oglosic teraz samo....btw ciekawe czy cos w kwietniu sie zacznie.... bo info w marcu tez juz jest malo prawdopodobne
    • Gość: Marta Re: JRC IP: 95.154.230.* 31.03.11, 17:48
      wiec mamy jakis news (w koncu), dzis odebrane

This is to inform you that, due to technical reasons, we will be in a position to publish the results of the admission phase of open competitions COM/AD/01-16/10 by mid April 2011.

biorac pod uwage, ze to moj pierwszy konkurs, wniosek, ze wstepna selekcja jest na podstawie CV?
      Orientujecie sie ile pozycji maja?
      Bo kandydatow jest calkiem sporo
      eur-lex.europa.eu/JOHtml.do?uri=OJ:C:2011:091A:SOM:EN:HTML
      eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2010:265A:SOM:EN:HTML
      wiec czekamy na mid April....
      • Gość: rokko Re: JRC IP: *.ec.europa.eu 01.04.11, 08:14
        zakładając, że kiedy mówisz "pozycje", to chodzi Ci o posady, a nie o Kamasutrę, ;) to informacje o liczbie laureatów sa podane w odpowiednich dziennikach z ogłoszeniem konkursu:
        eur-lex.europa.eu/JOHtml.do?year=2010&serie=C&textfield2=265a&Submit=Search&_submit=Search&ihmlang=pl
        • Gość: Marta Re: JRC IP: *.EggDr0p.no-lo.Tumban.con.sus.nukes.ProcesosIRC.org 01.04.11, 10:34
          Wielkie dzieki za odpowiedz.
          A czy mozna w jakis sposob sprawdzic, ile osob/kandydatow zglosilo sie na dany konkurs? Chodzi mi o konkurs: COM/AD/01/10 and COM/AD/02/10.
          • Gość: xxx Re: JRC IP: *.ec.europa.eu 01.04.11, 11:55
            pomijam ze to info jest na stronie epso, jedyne czego nie ma to podzialu na fieldy no ale jak ktos bardzo chce to mozna poprosic epso o to info tez.

nie wiem czy koleznce chodzilo o ilosc szczesliwcow na liscie czy o ilosc osob zatrudnionych? wiec statystycznie to ....... ludzi jest pelno na listach, postow w JRC jest pelno...no ale wiekszosc osob nie spelnia najwazniejszego kryterium wiec.... nikt nie jest przyjmowany.

Ja bym generalnie nastawiala sie ze nikogo z tak 'zacofanego' naukowo panstwa jak polska nawet na testy nie zaprosza. no chyba ze ktos ma nasz paszport ale ....reszty nie bede pisac.
            • Gość: Marta Re: JRC IP: *.EggDr0p.no-lo.Tumban.con.sus.nukes.ProcesosIRC.org 01.04.11, 13:22
              Gość portalu: xxx napisał(a):

> Ja bym generalnie nastawiala sie ze nikogo z tak 'zacofanego' naukowo panstwa j
              > ak polska nawet na testy nie zaprosza. no chyba ze ktos ma nasz paszport ale ..
              ..... napisalabym, ze ktos ma paszport ale w pore zwinal manatki, skonczyl studia i doktorat zagranica, pracowal za granica, publikowal pracujac zagranica w czasopismach o wysoim faktorze
              tak moi drodze, sa takie osoby i wierzcie mi jest nas calkiem sporo!
              wtedy ma sie szanse!

• Gość: Marta Re: JRC IP: *.EggDr0p.no-lo.Tumban.con.sus.nukes.ProcesosIRC.org 01.04.11, 13:28
              > pomijam ze to info jest na stronie epso, jedyne czego nie ma to podzialu na fie
              > ldy no ale jak ktos bardzo chce to mozna poprosic epso o to info tez.
              >

nie dziekuje bo znalazlam info
              Number of candidates who have validated their application:

1. COM/AD/01-02/10 - CHEMISTRY BIOLOGY & HEALTH SCIENCES: 1.907
              2. COM/AD/03-04/10 – PHYSICS: 441
              3. COM/AD/05-06/10 - STRUCTURAL MECHANICS: 307
              4. COM/AD/07-08/10 - QUANTITATIVE POLICY ANALYSIS: 1.268
              5. COM/AD/09-10/10 - SPATIAL SCIENCES: 597
              6. COM/AD/11-12/10 - ENVIRONMENTAL SCIENCES: 1.665
              7. COM/AD/13-14/10 - ENERGY SCIENCES: 619
              8. COM/AD/15-16/10 - COMMUNICATION/INFORMATION TECHNOLOGY: 1.405

piszesz ze wiekszosc ludzi nie spelnia najwazniejszego kryterium, mozesz rozwinac swoja mysl?
              • Gość: XYZ Re: JRC IP: *.EggDr0p.no-lo.Tumban.con.sus.nukes.ProcesosIRC.org 01.04.11, 14:29
                więc z tego wynika, że jest 1907 kandydatów na 64 pozycji, powiedzmy, że 1/5 odpadnie przy pre-selekcji,1526 kandydatów zostanie,
                co daje: 24 osoby na 1 miejsce!!!!!
                powiedzmy, że 1/3 są to osoby z wykształceniem tylko, bez doświadczenia co raczej daje im marne szanse, nadal zostaje jakieś 16 kandydatów-specjalistów, ze sporą wiedzą i doświadczeniem na 1 miejsce
                więc .......good luck!
    • Gość: JaReCka Re: JRC IP: *.pools.arcor-ip.net 01.04.11, 15:03
      akurat w tej grupie (CHEMISTRY BIOLOGY & HEALTH SCIENCES) przy preselekcji zostanie wykoszonych troche wiecej, bo ca. 90% kandydatow, jezeli , tak zapowiadano, na AC zaproszonych ma zostac 3razy wiecej osob niz jest przewidzianych miejsc na liscie rezerwowej.
      • Gość: Marta Re: JRC IP: 74.63.112.* 01.04.11, 15:27
        czyli 1700 osob juz odpadnie na pre-selekcji...
        cool, jeszcze dwa tygodnie i bedzie wiadomo, ale zapowiada sie ciekawie...

ktos sie jeszcze ubiegal/ubiega?
        • Gość: xxx Re: JRC IP: *.ec.europa.eu 01.04.11, 16:37
          Marta, ale ja wogole nie mowilam nic o trzeciej kategori polakow ktorzy wyjechali wramach studiow zagranice bo...takich to znam sporo naprawde sporo i moze maja nikle szanse.

ten konkurs epso troche inaczej wyglada niz standartowe.

primo ludzie mogli brac udzial w wielu konkursach, ale tylko w jednym fildzie danego konkursu, dotego bylo ad6, ad7, lub ad6&7, preselekcji standardowej nie ma tylko CV, no a tutaj odpadnie wiekszosc bo na cv jest latwo odwalic tych ktorych sie nie chce.
          Wiec jak widac zwyklej epso statystki nie da sie zrobic.
          Tak czy siak dalej przejda ci ktorzy spelniaja kryteria takich bez doswiadczenia to juz dawno nie ma w tym konkursie (i.e. pierwsze oddzucenie cv pewnie juz bylo bardzo dawno).
          • Gość: Marta Re: JRC IP: 95.154.230.* 01.04.11, 18:04
            kurcze, tak sie zastanawiam czy mam szanse, jakos czarno to widze
            myslicie ze majac skonczony doktorat w Niemczech, 4 lata post-doca i 2 lata w firmie farmaceutycznej w dziale badawczym wystarczy (wszystko z biochemii/protein chemistry)?
            • Gość: Marta Re: JRC IP: 95.154.230.* 01.04.11, 18:06
              oczywiscie mowa o preselekcji na podstawie doswiadczenia i cv, bo wiadomo konurs swoja droga...
              • Gość: JaReCka Re: JRC IP: *.pools.arcor-ip.net 01.04.11, 18:36
                Zawazy jak zawsze zgodnosc doswiadczenia zawodowego z ich wypunktowanymi wymaganiami na konkretne pozycje. Co do publikacji z odpowiednim faktor of impact to pewnie tez raczej decydowac bedzie zgodnosc z kompetencjami JRC niz sama ich ilosc. Szanse masz, ale pewnie wiesz, ze zwlaszcza po kierunkach chemiczno-biologicznych itp. doktorat jest niemal koniecznoscia dla zdobycia pracy w zawodzie innej niz na stanowisku laboranta (np. w Niemczech), wiec pod uwage ze akurat w tym fieldzie bedzie wielu kandydatow ten atut rowniez posiadalo. Ale to tylko spekulacje i w dodatku moje wlasne.
    • Gość: XXX Re: JRC IP: 07.04.11, 13:30
      Sa juz wyniki preselekcji. Mi niestety sie nie udalo, pomimo skonczonych studiow w wymaganym kierunku, studiow dodatkowych, doktoratu i 7 lat doswiadczenia po tym wszystkim, oczywiscie takze kierunkowego.
      Widocznie sa znacznie lepsi, chociaz na AD6 czy AD7 myslalam, ze mam wystarczajace doswiadczenie w zakresie postawionych wymagan (takze odnosnie methods development and implementation).
      No coz, trzeba ksztalcic sie dalej i czekac na nastepny konkurs...
      • Gość: XXX Re: JRC IP: 07.04.11, 13:33
        Niestety nie podano informacji odnosnie zdobytych punktow, jedynie napisali ze mozna sie z nimi skontakowac, jak ktos sie chce dowiedziec wiecej. Jak myslicie lepiej napisac maila z prywatnego konta czy mozna/trzeba uzyc jakiegos formularza na stronie EPSO? Bo z EPSO account chyba nie mozna wysylac maili...???
        • Gość: xxx Re: JRC IP: *.136-129-109.adsl-dyn.isp.belgacom.be 07.04.11, 22:56
          request z wlasnego konta mailowego

ja jak narazie jedno ok, 3 negatywne, ale przy jednym wysle request bo sama jestem ciekawa co im nie pasowalo, bo poza dwoma punktami to wszystko bylo, pomijam ze omnibusa ktory sie wszystkim zajmuje to raczej nie ma bo w tym fieldzie byl dosc duzy wachlarz tematow.

takze ja jak narazie sie szykuje dalej.....a na wyniki jeszcze jednego czekam...moze bedzie lepiej:-)
          zycze powodzenia tym co nadal czekaja!
          • Gość: XXX Re: JRC IP: 95.154.230.* 07.04.11, 23:14
            wiec Gratulacje :)

a mozna wiedziec na jakie kierunki aplikowalas? a takze jakie masz doswiadczenie/osiagniecia na kierunku co dostalas pozytywna odpowiedz?

ja na protein/DNA/RNA, kurcze troche jestem zla, bo niepatrzac mam 8 (first author) publikacji w Cell, Biochemistry... ale moze faktycznie jest wiecej omnibusow z wiekszym doswiadczeniem, w koncu to JRC...
            • Gość: xxx Re: JRC IP: *.ec.europa.eu 08.04.11, 09:53
              dziekuje:-)
              wiesz nie lubie pisac o sobie na publicznym forum.

ale moge napisac ze inna dzialka niz ty, u nas bardziej praktyka sie liczy niz ilosc publikacj z faktorem, chociaz mam ich troche w wydaniach specjalnych pism+ best papers z konf, ponad 10 lat doswiadczenia w tym doktora i post-doc. uczelnie zagraniczne z czolowki swiatowej (w mojej dziedzinie oczywiscie). troche bawie sie tez w recenzje - jedno z pism ma faktor ponad 2,5
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka