Dodaj do ulubionych

Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie

IP: *.bangor.ac.uk / *.bangor.ac.uk 17.05.04, 01:10
W Wielkiej Brytanii Polska wciaz uchodzi za bodaj jedyny w Europie kraj,
gdzie mozliwe sa kariery typu 'od pucybuta do milionera'. Co za paradoks, ze
w Polsce ludzie wyobrazaja sobie Wlk. Brytanie jako raj. Bzdura. Zostancie w
Polsce przynajmniej tak dlugo, jak nie znacie tysiaca slow po angielsku.
Wystarczy pare odpowiednich zwrotow do policjanta, zeby takich gnojkow
oszukanczych zalatwic tutaj na zawsze. Ale najpierw trzeba wiedziec, gdzie
szukac komisariatu i co powiedziec. I wszystko.

A pracy juz tu nie ma, tak w ogole.
Obserwuj wątek
    • Gość: czesio Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 01:20
      trzeba byc totalnym naiwniakiem i łajzą, zeby tak dać sie załatwic.
      • Gość: czerwony baron Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: 134.130.194.* 17.05.04, 08:49
        albo raczej desperatem
        • Gość: sldupstein PRAWDZIWI OSZUSCI TO KWAS, MILLER i S-KA !!!!! IP: 207.68.98.* 17.05.04, 13:16
          sldupcy i pochodne
          to sa prawdziwi oszusci !!

ktorzy za dywersje gospodarcza,
          za umyslne 25 procentowe bezrobocie,
          za klamstwa przedreferendalne
          za wypychanie Polakow na emigracje

powinni stanac przed trybunalem stanu !
      • Gość: oskar Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: *.dip.t-dialin.net 18.05.04, 08:52
        witajcie w wolnej UE
      • Gość: uu Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 25.01.05, 22:20
        inteligent przemadrzaly
    • Gość: mieszkancy Slough Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: *.ipt.aol.com 17.05.04, 01:33
      Mieszkamy w Slough od 3 lat - Znamy ta szajke - teraz sie Kur**a obudziliscie -
      ona juz od kilku lat tak robi . Pomoge ja namierzyc ale musicie ja odrazu zabic
      i powiesic za pi**e na haku
      • Gość: dobry Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: *.jetstream.xtra.co.nz 17.05.04, 08:54
        Hej wy, ze Slough, jezeli wiecie kto to jest dajcie mi namiary a my ich
        sprzatniemy, i piniadze tez wam odzyskamy : szybki10@hotmail.com
    • Gość: mieszkancy Slough Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: *.ipt.aol.com 17.05.04, 01:34
      jesli ktos szuka Kryski ze Slough pisz x69x@go2.pl
    • Gość: Mark Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: *.proxy.aol.com 17.05.04, 01:35
      A kto to sa ci oszusci? Przeciez po polsku mowia do swoich ofiar.
      Dlaczego sie nie pisze wielkimi literami ze to przede wszystkim "bracia"
      Polacy, rabuja tych najbardziej bezbronnych Polakow. Dlaczego sie przemilcza
      podobnych lobuzow zerujacych w USA, Niemczech, i.t.d.Wstyd i hanba.
      • Gość: U Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: *.dialup.sprint-canada.net 17.05.04, 01:40
        Bramy dobrobytu unijnego sa otwarte. Ciagle nie moge uwierzyc w
        polska naiwnosc.
      • Gość: cs Jasne, ze to Polacy IP: *.k241.webspeed.dk 17.05.04, 01:42
        Jestesmy znani z tego, ze rolujemy siebie samych.
        Jak to mowil moj znajomy po podrozy do Afryki:
        "Rozumiem lokalnych, ze nas naciagali na forse, bo z tego zyja, ale zeby rodacy
        tak nas obskubali"
      • Gość: greg TAK MUSIAŁO TO SIĘ SKOŃCZYĆ IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.04, 01:50
        Ludzka naiwność nie zna granic, głupota również BRAK MYŚLENIA KOŃCZY SIĘ ŹLE,
        CZĘSTO BEZNADZIEJNIE- pewnie nie ostatni to przypadek a wybiórcza dokłada swoją
        cegiełkę do desperacji tych beznadziejnych przypadków .

Polaku jeśli masz mózgownicę i internet nie potrzebujesz pośredników ale chęci
        i decyzję co chcesz robić- ofert pracy za granicą szukaj za granicą- nie w
        Polsce, dając zarabiać cwaniakom i oszustom...

Na koniec sentencja filozofa z polskiej rodziny Nickich:
        "NA GŁUPI RYJ PRAWEM PRZYRZECZONA PIĘŚĆ"
        niech ta pięść spadnie w końcu na głupie cwaniackie mordy
      • Gość: oskar Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: *.dip.t-dialin.net 18.05.04, 08:56
        glupich nie sieja sami sie rodza, jezeli myslicie ze wystarczy usmiech idioty,
        zamiast znajomosci jezyka tak dlugo bedziecie waleni w rogi. Jedrusie!!!
    • Gość: KGMO Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: *.bas1.prp.dublin.eircom.net 17.05.04, 01:46
      Hej! Jak w ogloszeniu o prace ktos pisze, ze znajomosc jezyka nie jest wymagana to sa tylko 2 mozliwosci: wyzysk lub zlodziejstwo ; oba = oszustwo.
      Jak nie znasz jezyka to siedz w Polsce! W Anglii lub Irlandii znajomosc jezyka to nr 1 do znalezienia pracy. Jak juz zdecydujesz sie na wyjazd to najlepiej szukac pracy samemu. Po hostelach jest pelno "zalatwiaczy" ktorzy za 50 E obiecuja prace... potem nic Ci nie zalatwia a jak zaprotestujesz to wp#@%dol.
      PAMIETAJ: tutaj mozesz liczyc tylko na siebie, jak nie dasz rady to reszte pieniedzy przeznacz na powrot do KRAJU. inaczej zjedza Cie cwaniaczki i zostaniesz NIEWOLNIKIEM. Smutne ale prawdziwe...
    • Gość: magda Re: Oszuści wprowadzili Polaków do Unii IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 17.05.04, 01:46
      Polacy sa narodem naiwnym i manipulowanym przez cyniczny establishment.
      • east_barbarian To polski rzad wypycha Polakow na poniewierke 17.05.04, 08:14
        Gość portalu: magda napisał(a):

> Polacy sa narodem naiwnym i manipulowanym przez cyniczny establishment.

Komuchy pieprzone, sami siedza i okradaja kraj a narod do brodnej pracy za
        granice wysylaja.
        • Gość: oskar Re: To polski rzad wypycha Polakow na poniewierke IP: *.dip.t-dialin.net 18.05.04, 09:02
          to nie tak do konca, przy polowce w polsce to kazdy Jedrus byl teoretycznym
          przedsiebiorcom tylko ze realia przescignely fakty pozostala nadal niestety
          tylko polowka gorzalki. Na zdrowie
    • Gość: Thomas Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: *.rasserver.net 17.05.04, 01:49
      Oszustami sa wszyscy ktorzy wysylaja Polakow do pracy za granice, te lajdaki z
      tym demonem Michnikiem na czele. O to mamy Polske, Polske naszych marzen,
      Polske w ktorej wyprzedano zlajdaczono wszystko. Ale przyjdzie czas na kres
      tego dranstwa i to oszukancze dranstwo z ta zydowska swinia Michnikiem kiedys
      za to zaplaca.
      • Gość: KROK>>> w gebie mocny..... IP: *.sympatico.ca 17.05.04, 01:58
        ..POlak.....na forum daje rady kazdemu!!!...wie jak rozwiazac konflikt w
        Iraku...jak poprawic sytuacje ekonomiczna w kraju!!...jak potepiac i dawac rade
        USA w polityc!!!......jak tepic Zyda i INNOSC....a w praktyce????
        ......naiwnosc dziecka polaczona z glupota osla..sic!!!
        • Gość: greg Re: w gebie mocny..... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.04, 02:05
          a zapieprza jak niewolnik, robociarz, pijak i pajac kogo to przypomina
          Ch.Bukowskiego ale on przynajmniej umiał pisać
          • Gość: oskar Re: w gebie mocny..... IP: *.dip.t-dialin.net 18.05.04, 09:05
            ale on byl niemcem, a to juz mala roznica
      • Gość: trontonczyk [...] IP: 69.156.209.* 17.05.04, 03:25
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: ya [...] IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 17.05.04, 05:20
      • Gość: majo Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: *.dip.t-dialin.net 17.05.04, 12:35
        Popatrz,
        a nie wiedzialem, ze demon Michnik zajmuje sie posrednictwem pracy zagranica.
        A swoja droga - glupota twoja panie zatrwaza...
        Nóz wez i rznij - najlepiej z Miedzynarodówka na ustach!
    • Gość: jb nic nowego IP: *.server.ntli.net 17.05.04, 02:07
      Oszukiwali i beda oszukiwac tylko na wieksza skale.Taki Piotrek i jemu podobni
      powinni kupowac bilet powrotny bo cena jest prawie taka sama i powinni
      wkalkulowac porazke jesli nie znaja jezyka angielskiego;pracy jest duzo w
      Anglii dla osob znajacych jezyk i majacy jakis fach w reku, aale jak ktos nie
      radzi sobie w Polsce to tym bardziej nie poradzi sobie na obczyznie zwlaszcza
      rzuconym na pastwe polskich bandytow, oszustow.....Rzad powinien zorganizowac
      kampanie reklamowa przestrzegajaca naiwnych ' za chlebem' przed polskimi
      cwaniakami.
    • Gość: . Dlaczego "miedzynarodowa" szajka? IP: *.arcor-ip.net 17.05.04, 02:20
      Przeciez to sami swoi, Polacy, rodacy, pomagaja sobie nawzajem :-)))
      • Gość: kol.d Re: Dlaczego "miedzynarodowa" szajka? IP: *.mus.estpak.ee 17.05.04, 08:17
        no bo te polaki sa za granica w zmowie z hindusami i policjom, dlatego tak
        miedzynarodowo sie zrobilo
    • Gość: Pc To zenujace, IP: *.bb.online.no 17.05.04, 03:17
      jak mozna byc tak naiwnym, sadzac, ze w obcym kraju dostanie sie prace bez
      znajomosci jezyka. Jak oni chcieli sie porozumiewac z pracodawca, na migi, czy
      moze on mial sie nauczyc polskiego?
    • Gość: Ziuta z Rawy Lata 80 emigracja do USA IP: *.proxy.aol.com 17.05.04, 05:21
      Rok 1980.wlasnie przyjechalem do obozu w Austrii,planuje wyjazd do
      USA,zapisalem sie do Caritasu,oni pomagaja w znalezieniu sponsora a potem
      ambasada USA wyda wize wjazdowa.Po kilku miesiacach oczekiwania jest
      sponsor,rozmowa w ambasadzie,badania lekarskie,wreszcie upragniona wiza i
      przelot samolotem do JFK,tam maczekac sponsor.Jestesmy na miejscu,przejscie
      przez odprawe imigracyjna,krotkie,papiery sa w porzadku,czekamy na sponsora,dwa
      dni ssie nie zjawil,wtedy zrozumielismy ze mozemy polegac tylko na wlasnej
      smykalce i polotowi-wspomnienia emigranta z Polski Ludowej do USA w roku 1980-
      ym.
      Rok 1984-oboz we Wloszech,caly czas pracowalem przy malowaniu mieszkan aby
      troche pieniedzy zarobic gdyz mam tu zone i dwie corki,wreszcie jest wiza z
      USA,mamy troche pieniedzy,trzeba kupic troche odziezy i reszte zaoszczedzonej
      forsy miec na urzadzenie sie w Stanach,we Wloszech pelno dobrej odziezy i butow
      i na przecenach mozna bylo fajne rzeczy kupic.przylot do USA,sponsor jest,jest
      praca przy pieczeniu chleba i nawet znalazl nam tanie mieszkanko,akurat jest
      niedziela trzeba isc do kosciola,poubieralismy sie ladnie z zona w te wloskie
      ciuchy i wyszlismy na ulice do autobusu,tuz za rogiem ze wszystkiego nas
      obrabowali,tak wystrojonych ludzi tutaj nie ma i mysleli ze my jacys turysci
      przez pomylke tam chodzacy,wszystkie ciuchy w szafie,boimy sie wyjsc na
      ulice,kupilem wyswiechtane dzinsy a zona chodzi w szortach i tiszercie a corki
      nie wypuszcamy na zewnatrz wszedzie prostytutki i narkomani,pala crack i co
      jakis czas slyszy sie odglosy strzelaniny i jakies wycia,ciuchy i buty wloskie
      leza w szafie,mam male zarobki w tej piekarni ale staramy sie oszczedzic aby z
      tego piekla wyjechac. Emigrant z roku 1984-ego,wszystko to sa prawdziwe
      zdarzenia.
      • Gość: gosc L.A. USA Re:Pan Konsul Tomek Trafasl IP: *.proxy.aol.com 17.05.04, 06:03
        No i nie lepiej bylo w Los Angeles pracowac sobie spokojnie na placowce, a
        teraz Pan ma klops z tyloma Polakami w potrzebie, szczerze Panu wspolczuje
      • Gość: abc Do Ziuty: Lata 80 emigracja do USA IP: 208.48.188.* 18.05.04, 12:02
        tez bylem w stanach ale nie taki glupi jak ty osle. Nie znales jezyka i pewnie
        jeszcze sie nie nauczyles (a malowac domy to kazdy trep moze) wiec siedzisz w
        biednej dzielnicy. Jak tak nie mialem wo wszystkie pieniadze wydalem na nauke
        ale za to dostalem dobra prace i nie musze siedziec w biednej dzielnicy jak ty
        i moge ubirac sie jak chce i nikt mnie nie napadl przez ostanie 20lat...
        pozdrawiam
        "amerykan"
    • Gość: Obcy Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: 212.65.67.* 17.05.04, 07:46
      To jest niestety niebedna kuracja przez jaka musza przejsc ci wszyscy ciemniacy
      zanim zrozumieja ze zycie na zachodzie to nie zabawa.
      Te wszystkie dyrdymaly o czekajacej pracy i "dolarach lezacych na ulicy".
      Te mrzonki analfabetow myslacych ze trawa za plotem jest bardziej zielona.
      UCZYC SIE UCZYC SIE I JESZCZE RAZ UCZYC SIE.
    • east_barbarian Polska mafia okrada Polakow w Anglii 17.05.04, 08:08
      Czy po to nas przyjeto do unii abysmy sie okradali wzajemnie?. Za dwa lata Unia
      nas wykopie bo barbarzyncy nie nadaja sie do zycia na zachodzie.
    • Gość: szokujący Ludzie po co wy tam pchacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 08:26
      Bez dobrej znajmości języka roboty wam tam nikt nie da
    • Gość: Polak Polacy to najgorszy naród na świecie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 09:19
      Niestety takie jest moje zdanie. To Polak potrafi bez skrupułów wykorzystać rodaka, czy to w kraju czy za granicą. Jak można obrabować i zostawić rodaka bez środków do życia w obcym kraju? Było już tak we Włoszech, Hiszpanii i w UK, nie wiem gdzie jeszcze...Rzygam już tymi polaczkami...wstyd mi...
      • Gość: mruk Re: Polacy to najgorszy naród na świecie. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.05.04, 09:31
        to po co sie z nimi zadajesz ?

Przeciez od poczatku to byl kabaret z ta praca w UNI.

A ponadto przypominam:

1. Magnetyzatory paliwa :-)
        2. Mielone kamienie nerkowe jakis tam krow :-)
        3. Wybory Prezydenta z Argentyny :-)
        4. Cukier ;-)
        5. Ach nie chce mi sie wiecej wymyslac ?!

No to czesc !
        • Gość: Szczypiorek Re: Polacy to najgorszy naród na świecie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 09:57
          spadaj na drzewo przefarbowańcu
      • Gość: Moriss Najgorszy naród na świecie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 13:51
        Zgadzam się w całej rozciągłości!. Byłem rok w USA i widziałem! Nie ma drugiej
        takiej nacji na świecie. Inni sobie pomagają, a nasi tylko patrzą żebyś więcej
        niż on nie zarobił. Nie znają języka i wcale nie chcą go poznać. Mieszkają w
        polskiej dzielnicy, kupują w polskim sklepie i zadupczają u Polaka za grosze.
        Zero wyobraźni i intelektu. Rzygać się chce!
    • Gość: roro Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: 193.111.166.* 17.05.04, 10:01
      Znając życie tymi oszustami są na bank polacy, bo od lat wiadomo, że
      największymi złodziejami i cwaniakami są polacy. Aż dziw bierze, że przyjęli
      nas do Unii, bo bliżej nam do Burkina Faso (nie obrażając nikogo kto pochodzi z
      tego pięknego kraju:))
    • Gość: Grzegorz Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: 217.153.13.* 17.05.04, 10:16
      czesc,
      jezeli sie nie myle jest to agencja prowadzona przez Polaków - siedziba miesci
      się na West Hensington, w budynku przy stacji metra na I pietrze
      rok temu, kiedy polacy pracowali nielegalnie to mieli pole do popisu - np.
      załatwiali nielegalne pozwolenia na inne nazwiska - kiedys nazywałem sie Marek:)
      kto nie byl posłuszny zostawał wywieziony w nieznana okolice, czasem pobity i
      okradziony, zabierano paszporty za nieposłuszenstwo oraz tygodniowki za np.
      nieporzadek
      celowała w tym szczegolnie niejaka Halina

teraz nie mają juz jak zarabiać to kradną, choCiaz takich jak oni było więcej -
      szczególnie w Peterborough

nie ma to jak Polak z Polakiem za granicą, prawda:)))

ktoś miał takie doświadczenia????
      • Gość: Rafi Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: *.ipt.aol.com 17.05.04, 11:03
        Akurat w tej agencji tez paracowalem. A ze z lewym NIN? Mialem do wyboru
        wybulic pare stowek za szkole i moze dostac wize studencka, albo pare stowek na
        wize biznesowa. Wolalem wydac 100 funciakow na kawalek palstiku i maialem
        prace. Pracowalem w Pool 30 godzin dziennie ale szef kuchni wysylal ze niby
        robilem 48 :)) Mieszkanie w hotelu za free. Nad mozem. Super. I owszem ktos na
        mnie zrobil 100 ale zrobilem i po 1,5 roku mam odlozone prawie 15000 wiec nie
        narzekam. Tyle ze nie korzystalem z pana Marka ani jemu podobnych. A teraz? W
        tej agencji sa kilometrowe kolejki. Bo maja prace, bo nie musisz znac
        angielskiego, bo zalatwia nocleg i zaplaca 50 funtow za rejestracje. A stacja
        metra to West Kensington a agencja to Consistent Hotel Staff. Istniejaca
        zreszta od ponad 20 lat. Nara
      • Gość: Olaxus Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: *.range217-44.btcentralplus.com 17.05.04, 11:23
        Grzegorz to co piszesz to jest inna agencja, a ci ze slough to inna, u haliny
        miales szanse dostac prace i zarobic te 3 funty na godzine, natomiast w slough
        (trafilem tam jak zaczynalem w anglii 4 lata temu) to bandyci, jeden ponoc byl
        kiedys nawet w 997, maja uklad z miejscowa policja, i caly czas kreca, kiedys
        juz bylo o nich glosno w polsacie w talk-show "na kazdy temat". ja tez bylem w
        sytuacji ze po 2 tyg nie mialem kasy praca byla ale nie placili szczescie ze
        udalo mi sie zostac w anglii na szczescie gdzie indziej. A do tych co nie byli,
        nie zawsze jest potrzebny jezyk zeby znalezc prace, wystarcza dobre checi i
        szczatkowe slowka a mozna sie ustawic - wyystarczy silna wola, i samozaparcie
        (no i bez posrednikow a jak juz to tylko tacy co kasy nie biora) w anglii
        najnizsza jest 4.50 na godzine i jak ktos placi ci mniej lamie prawo sa
        telefony gdzie mozna to zglosic i to jest najlepszy sposob zeby udupic kryske
        omijajac policje ktora ich nie ruszy
      • Gość: alin Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: *.dip.t-dialin.net 17.05.04, 19:54
        O mam to doswiadczenie z Polakami. Niestety spotkalam 2 na studiach w
        Niemczech, na tym samym kierunku. Nic gorszego nie moglo mi sie przydarzyc.
        Bajke o polskim piekle znacie.
    • Gość: matinez Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 10:58
      ja byłem w tym raju tzn w Slough prawie dwa lata, teraz jestem w polsce od
      roku. żyjemy z żoną za 500pl miesięcznie i dziękujemy Bogu że możemy tu być.
      pojechaliśmy oboje po studiach z wielkimi nadziejami na start i jakieś M
      wróciliśmy siwi, chudsi o 20 kilo i z wiecznym strachem który nie odstępuje nas
      nawet teraz we własnym choć wynajetym domu. nigdy wiecej nie chce widzieć GB.
      co do policji to dziękuje bardzo za pomoc. a w konsulacie odprawili nas z
      kwitkiem. nasz błąd polegał na tym że ja nie chciałem bić innych i dorabiać się
      na kimś a moja żona nie chciała oddawać się Polakom i Pakistańczykom z kromkę
      chleba i pokój.widziałem tysiące takich jak my. tam umierają zasady nie ma
      matek żon mężów. jest przeżyć i nic wiecej, ale tu w Polsce nikt mi nie chce
      wierzyć bo przecież musieliśmy się dorobić tylko nie chcemy się przyznać.
    • Gość: Rosomak Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: 157.25.139.* 17.05.04, 11:23
      A może by tak popracować za psi grosz w Polsce? Co się tyczy oszustów, to zbyt
      łagodne kary i łatwowierność sprawią że będzie ich jeszcze więcej, więcej ile
      dziewczyn wyląduje w burdelach? burdelach wyniku takiego Prawa jakie mamy
      powinny utworzyć się z oszukanych grupy które same wymierzałyby WENDETTĘ na
      oszustach i to sromotną. Przecież idzie takiego niejednokrotnie po nitce
      namierzyć i po kolei odpowiednio delikatnie mówiąc ukarać.
    • Gość: Fantomas Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: *.ds4.agh.edu.pl 17.05.04, 11:53
      heheh ale sie ludzie daja robic w balonika:) ja tez bylem 2 razy w slough:) a
      pania ktora zajmuje sie tym procederem znam bardzo dobrze:) wiem ktora to
      jest , wiem gdzie maja swoje domki w ktorych mieszkaja Polacy ktorzy przybywaj
      tam do dobrze platnej parcy hehehe . Jesli by ktos z Was chcial namiary na
      mieszkanie do tej pani prosze pisac na mejla: masterr4@gazeta.pl
      Moge wyjasnic jak odbywa sie ten proeder!
      ps. nie dajcie sie zwariowac!!!! myslcie troche a napewno bedzie Wam w zyciu
      lepiej!!! czel=kam na mejle!! ja nie zalatwiam pracy w GB wiec mozeie byc
      spokojni krzywda nie grozie Wam z mojej strony
      • Gość: Rak [...] IP: 157.25.139.* 17.05.04, 12:59
    • Gość: majo Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: *.dip.t-dialin.net 17.05.04, 12:31
      Nic nowego - nie tak dawno donoszono o wyjezdzajacych do pracy do Wloch - teraz
      jedzie sie do Wielkiej Brytanii i laduje na smietniku.
      A jak to polskie media Angoli chwalili, ze pozwalaja na prace w przeciwienstwie
      do wrazych Niemców...
      Zycze duzo szczescia w raju gdzie rzeki mlekiem i miodem plyna i gdzie wszyscy
      z otwartymi ramionami czekaja na Polaków-naiwniaków szczescia szukajacych!!!

Przyszlosc Polaków to Polska.
      Nie liczmy na to, ze jakikolwiek kraj z dobroci serca zajmie sie "produkcja"
      miejsc pracy dla Polaków - skad ta naiwnosc?

• Gość: asda Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: *.in-addr.btopenworld.com 17.05.04, 13:03
        Nie bardzo rozumiem narzekania.przyjechalem do Anglii dwa lata temu, nie mialem
        pojecia o budownictwie ani podobnych zawodach, sam zlozylem wniosek o biznes
        wize, ktroa dostalem bez problemu.nauczylem sie tego calego kramu budowlanego i
        jakos sobie zyje, nie pchalem sie w podejrzane kontakty i nie mialem problemow.
        a jesli ktos sam sobie szuka dziru w calym zeby nie napisac inaczej to pozniej
        ma klopoty. tyle juz bylo napisane ze jesli ktos chce od ciebie pieniadze za
        posrednictwo to nalezy go o mija . i co z tego? dalej znajduja sie naiwni a
        pozniej zale ze zostali oszukani. wystraczy odrobina zdrowego rozsadku i
        wszystko bedie ok. z praca w anglii nie jest wcale tak tragicznie, trzeba tylko
        chciec pracowac naprawde.
    • Gość: Lukasz Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: *.ub.uni / *.belwue.de 17.05.04, 16:01
      Durnie!!! w kraju pracowac i sie ksztalcic!!!!! uczyc sie jezykow obcych
      ciemniaki!!! a nie marzyc o niewiadomo czym!!!!!Naiwniacy-i dobrze im tak. a co
      do tego ze polak to zlodziej etc. nie trzeba nic dodawac-wszyscy o tym do´brze
      wiedza w Europie!!!! i niestety to prawda.....:((((((
    • Gość: eRWu Slough IP: *.univ.gda.pl 17.05.04, 16:21
      O zgrozo, ja zostałem tam oszukany już 4 lata temu, gdy byłem jeszcze studentem
      2 roku UG. Sytuacja nie do pomyślenia, jak w filmach. Ktoś z boku nie
      uwierzyłby, że mogliśmy (z kolegą) być aż tak naiwni.Wpłaciliśmy po 50 Ł.
      Spotkanie było na stacji Elling (nie pamiętam pisowni), oszust nie miał żadnych
      dokumentow tylko telefon komórkowy. Bylo jeszcze 2 naiwnych, to oni
      przekonywali nas o wiarygodności. Początkowo myśleliśmy, że są klakierami, ale
      jechali tam sami. Czas naglił, bo odjeżdżał ostatni pociąg, a presja
      znalezienia wreszcie pracy była bardzo duża. Tak się daliśmy nabrać. Wskazany
      adres nie istniał. Ktoś nam wskazał adres z Polakami. Spali w mieszkaniu
      niepodal, jak sardynki w puszce, jeden obok drugiego. Oni mieli pracę i nie
      znali tego procederu. W rezultacie rozbiliśmy namiot na cmentarzu przy
      kościele, bo tylko tam wydawało nam się w Slough bezpiecznie. Do dziś mnie krew
      zalewa, że Polacy żerują na Polakach, często biednych, tych niemogących znaleźć
      pracy w Polsce.
      • Gość: Polak Polakowi Re: Slough IP: 152.75.124.* 17.05.04, 17:48
        Patrz na nas Kosciuszko z nieba,
        raz Polak skandowal,
        i spojrzal sie Kosciuszko,
        i sie zwymiotowal.

Uczciwa praca
        ludzie forse traca

• kamila_z_nz Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie 17.05.04, 17:51
      No coz, rzekome 1.5% bezrobocia w UK to tylko oszustwo lokalnego GUSu...;(
      • Gość: bruce Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: 57.67.12.* 17.05.04, 17:54
        g,day shiela

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka