Dodaj do ulubionych

Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie

• Gość: obserwator Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: 213.25.96.* 17.05.04, 23:14
      normalnym jest,ze jesli rodak ma Ci cos zalatwic za kase to moga to byc tylko
      tarapaty,zwlaszcza w Londynie.Krysia jestes pionkiem w grze,ktora juz sie
      konczy...
    • Gość: henryk Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: *.elictc01.md.comcast.net 18.05.04, 04:27
      "Polacy" to pierwsza poprzeczka z wielu jakie spotkaja rodacy w Angli.
      Ci "Polacy" to przerabiaja naszych rodakow na drobne pieniadze. Nastepne
      poprzeczki to juz beda inne nacje, ktore przerobia rodakow na tysiace. A potem
      gdy sie uporaja rodacy z ta poprzeczka to pojawia sie Anglicy, ktorzy sa
      mistrzami w zniewalaniu ludzi. Zatem ta emigracja zarobkowa jest zgory skazana
      na niepowodzenie. Rodacy wracajcie do Polski teraz, bo za 20 lat bedzie juz za
      pozno!!!
    • Gość: kolex "Międzynarodowa szajka oszustów..." IP: 62.233.185.* 18.05.04, 09:50
      a wczoraj czytalem tu o polakach co napadaja na niemieckich jubilerow, na forum
      odezwalo sie sporo bohaterow ktorzy pojechali na zachod i teraz postawiliby mur
      na granicy D/PL zeby nie wpuszczac tam "polskich bandytow" - gdzie teraz
      jestescie folksdeutsche?
    • Gość: jarek-Zyd Ale bylo nie bylo te oszusty znalazly "prace" IP: *.fastres.net 18.05.04, 10:18
      dla siebie-oszukiwanie innych.
    • usenetposts Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie 18.05.04, 10:25
      Dlaczego nie jestem niespodziankowany, ze akurat hindus i slough wchodza tu w
      gre? To jest ta denna strona anglii, ale 'political correctness' zabrania nam o
      tym mowic, i dlatego jest ta 'zmowa milczenia' o ktorym mowi w artykule Jego
      Ekscelencja.

Chcecie wiedziec jak bezblednie trafic do pracy w zjednoczonym krolestwie?
      Detale sa kodowane w informacji publicystycznej naszego rzadu. O tym wiecej po
      angielsku w moim artykule www.usenetposts.com/art9.htm , ktory jeszcze niestety
      nie zdazylem tlumaczyc na polski. Jak ktos chce pomoc z tym, to opublikuje
      szybciej polska wersje tej waznej dla Was informacji...

Best

Uncle Davey
      • Gość: ciocia asia Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: *.192.220.203.acc01-lord-gla.comindico.com.au 19.05.04, 14:03
        > Dlaczego nie jestem niespodziankowany, ze akurat hindus i slough wchodza tu w
        > gre? To jest ta denna strona anglii, ale 'political correctness' zabrania nam
        o
        >
        > tym mowic,

to sprawiedliwosc dziejowa, wujku, co daliscie kiedys hindusom, oni wam teraz
        oddaja, wiec przestac poplakiwac, do diabla
        • usenetposts Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie 19.05.04, 14:52
          Gość portalu: ciocia asia napisał(a):

> > Dlaczego nie jestem niespodziankowany, ze akurat hindus i slough wchodza t
          > u w
          > > gre? To jest ta denna strona anglii, ale 'political correctness' zabrania
          > nam
          > o
          > >
          > > tym mowic,
          >
          >
          > to sprawiedliwosc dziejowa, wujku, co daliscie kiedys hindusom, oni wam teraz
          > oddaja, wiec przestac poplakiwac, do diabla

Jezeli chca wrocic do tego co mieli przed nasza misja tam, to zawsze moga.

Trzeba tylko przestac sie myc, przestac pojsc do fryzjera i zaczynac wojne nie
          tylko o religie, no i o kaste tez.

Leticja Kasta, bym zrozumial. Ale kaste brahamomohamometanow? Raczej nie.

Uncle Davey
          www.usenetposts.com
    • Gość: karolina Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: *.faith.pl / 80.51.255.* 18.05.04, 11:23
      Jestem dziewczyna chlopaka ktory rozmawial z pania Aneta. O calej jego sytuacji
      dowiedzialam sie z wczorajszego wydania gazety. Nie utrzymuje ze mna kontaktu,
      bo nie moze a pozatym chba nie chcial mnie zmartwic. nie wiem co mam teraz
      robic, napisalam do Konsulatu RP w Londynie ale nie wiem czy mu pomoga. Nie
      wiem do kogo mam sie zwrocic, jestem zrozpaczona. Prosze o pomoc, jesli ktos
      wie do kogo moge sie jeszcze zwrocic, to blagam pomozcie! On musi sie stamtad
      wydostac. Prosze pania Anete ktora pisala ten artykul o kontakt ze mna. Musze z
      Pania porozmawiac.mam nadzieje ze ktos sie do mnie odezwie.
    • Gość: karolina Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: *.faith.pl / 80.51.255.* 18.05.04, 11:49
      Jestem dziewczyna Piotrka,chlopaka ktory rozmawial z pania Aneta. O calej jego
      sytuacji
      dowiedzialam sie z wczorajszego wydania gazety. Nie utrzymuje ze mna kontaktu,
      bo nie moze a pozatym chba nie chcial mnie zmartwic. nie wiem co mam teraz
      robic, napisalam do Konsulatu RP w Londynie ale nie wiem czy mu pomoga. Nie
      wiem do kogo mam sie zwrocic, jestem zrozpaczona. Prosze o pomoc, jesli ktos
      wie do kogo moge sie jeszcze zwrocic, to blagam pomozcie! On musi sie stamtad
      wydostac. Prosze pania Anete ktora pisala ten artykul o kontakt ze mna. Musze z
      Pania porozmawiac.mam nadzieje ze ktos sie do mnie odezwie.Podaje swoj e-mail
      kacia21@op.pl
    • Gość: Ufoludzik Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: 216.233.72.* 18.05.04, 14:34
      Witam w UE - to nie oszustwo to realne zycie NIEWOLNIKOW - Gratuluje wam
      Polacy!!!
      • Gość: Karolina Pomozcie IP: *.faith.pl / 80.51.255.* 18.05.04, 19:22
        Pisalam juz wczesniej ale pisze jeszcze raz. Prosze jesli ktokolwiek wie jak
        moge pomoc Piotrkowi, napiszcie do mnie. Podaje jeszcze raz swoj e mail
        kacia21@op.pl
    • Gość: Ufoludzik Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: 216.233.72.* 18.05.04, 14:36
      Witam w EU - To nie oszustwo ale realne zycie NIEWOLNIKOW - Gratuluje dobrego
      wyboru Polacy!!!
    • Gość: Grzes Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: *.range81-153.btcentralplus.com 19.05.04, 02:49
      Ja juz mieszkam w Anglii od 3 lat.Pierwszy raz przyjechalem z ogloszenia tych
      samych osob ktore byly wymienione.Placilismy za prace w Polsce 350 zl bo nie
      wszystkim sie udawalo wjechac i zaraz po przekroczeniu granicy 200F.Obiecywano
      nam zlote gory,a jak sie okazalo zostalismy bez grosza przy duszy i tez
      musielism uciekac.Poczatki byly bardzo trudne bo nie bylo gdzie spac,co zjesc i
      gdzie sie umyc,a pracowalismy na farmie w blocie gdzie placono nam 1,czasami 2
      funty na godzine i nie mozna bylo sie odezwac do nikogo po polsku.Kiedy udalo
      sie cos zarobic szukalismy mieszkan i nowej pracy.Po roku pracy w Anglii
      zaczelismy sie zabezpieczac dokumentami i wszyscy,czyli ja i moji znajomi
      otworzylismy sobie tak zwane Biznes Vizy ktore pozwalaly nam na legalna prace i
      latwy wjazd,jak i wyjazd z kraju.Teraz kiedy slysze prawie identyczne historie
      co ja i wiele innych ludzi przeszlo to tylko zastanawia mnie fakt gdzie jest to
      Polskie i Angielskie prawo,czy nikt nie moze sobie z tym poradzic?Dlacze
      wszyscy o tym mowia,anikt nic nie robi w zwiazku z tym?
    • Gość: martin Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 12:05
      Mam pytanko, najnizsza stawka za godz wynosi 3,8 funta. Ale od tego jeszcze
      odejmujemy podatek ??? Moze sa jakies okreslone zasady, wiem ze w niektorych
      przypadkach (kiedy zarabia sie naprawde malo) nie odejmuje sie podatku. NIe
      znam niestety szczgolow i prosilbym o odpowiedz. Dzieki!
      • Gość: szczypiorek brutto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 19:50
        4.5 funta na godzinę brutto, ale tez zalezy od wieku pracownika im młodszy tym
        mniej dostaje
    • Gość: finia Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 17:54
      Chcialabym wiedziec skad masz takie wiadomosci ze nie ma pracy w Anglii dla
      Polakow?!Wiem ze sa oszusci ale nie wszyscy tacy sa i mysle ze jak sie dobrze
      poszuka to prace sie znajdzie..pozdrawiam

P.S.
      Mozesz mi odpisac na e-mail finiowata@buziaczek.pl?
    • wesseling Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie 21.05.04, 16:46
      Policja jest zbędna!lepiej takich kutasów wepchnąć pod autobus i potem zwłoki
      skopać!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: daga22 Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: *.icpnet.pl 29.05.04, 14:57
      Praca jest, tylko trzeba poszukać. Dla większości Polaków Anglia to tylko
      Londyn, jakby innych miast nie było. Ludzie pomyślcie trochę, zanim
      zdecydujecie sie na wyjazd. Londyn jest dobry na chwile, na zwiedzenie - na
      zycie odpada - jest za drogi. Życie w Londynie to wydatek przeszło 800 funtów
      na mc, w mniejszych znanych również miejscowościach jak dobrze poszukasz
      znajdziesz nawet pokój za 80-90 funtów na tydzień.A pracy jest naprawdę dużo,
      szczególnie w szkocji i w nadmorskich kurortach.pozdrówka
      • Gość: fox Re: Warto się zapoznać IP: *.blt.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 12:07
        info.onet.pl/942844,11,item.html
    • Gość: ja Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: *.server.ntli.net 16.07.04, 02:00
    • Gość: Asia Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: *.customer.m-online.net 16.09.04, 17:06
      www.arbeitsagentur.de
      tutaj szukaj pracy
    • Gość: Edyta Re: Oszuści ściągają Polaków do pracy w Londynie IP: *.dip.t-dialin.net 20.09.04, 21:37
      Praca:
      www.arbeitsagentur.de

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka