Dodaj do ulubionych

Jak uwieść Londyn

IP: *.uwn.unsw.EDU.AU 14.07.04, 04:31
"Ufamy osobom sympatycznym, godnym zaufania, atrakcyjnym, uśmiechniętym,
podobnym do nas..." Takim, jakie pozostaja w Polsce, zamiast emigrowac za
praca. Tylko czemu ci piekni i palajacy usmiechem chowaja sie przed innymi?
Przez ostatnie 22 lata, podczas mych pobytow z wizyta w Najciemniejszej, jakos
nie moglem nigdy natrafic na nich. Gdzie oni sie podziewaja? Chyba ze strachu
przed reszta zgnusnialych nie wychodza z domow. I kto jest podobny do kogo,
skoro gawiedz na ulicach nos na kwinte spuscila? Nic z tego nie kumam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Waldi Re: Jak uwieść Londyn IP: *.sara / *.in-addr.btopenworld.com 16.07.04, 10:52
      No coż jestem w Londynie od 2 lat i jak spotykam sie z naszymi rodakami to
      faktycznie albo patrzą kogo okraść, jak oszukać innych i wykiwać angola, smutne
      ale prawdziwe, a pozatym jak ma się ango dogadac z czlowiekiem jak go nie
      rozumie
      • Gość: @@@ Re: Jak uwieść Londyn IP: 193.95.186.* 16.07.04, 15:09
        niestety to wszystko to prawda...
        maz mojej kolezanki chilijczyk nie znajacy poskiego, mowi ze gdy spotyka sie z
        tesciami (ktozy ani w zab angielskego ani innych jezykow) to mysli ze oni cagle
        sie kloca jak ze soba rozmawiaja... wiec moze to akcent w polskim...;-)))
        ale tak na serio to rzeczywiscie - polaka mozna poznac po minie nawet z daleka
        a najgorzej jest jak najpierw sie slyszy bluzgi a potem osobe i oni mysla ze
        ich nikt nie rozumie...
        LUDZIE NIE BLUZNIJCIE, BO KTOS NAPEWNO WAS ZROZUMIE I NIE ZROBICIE DOBREGO
        WRAZENIA NA NIKIM
        • Gość: Aniaka Re: Jak uwieść Londyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.04, 17:05
          oj to prawda, właśnie wróciłam z Londynu (co prawda bylam tam w celach
          turystycznych) spotkałam wielu Polaków. I rzucają się w oczy i to bardzo. Po
          pierwsze wygląd, już po rysach twarzy można poznać że Polak to Polak, a po
          drugie wulgaryzymy. Jedna to tak zwyzywała bogu ducha winną Angielkę że uszy
          więdły. Zauważyłam że większość Polaków jacy jadą do Londynu to takie
          niewykształcone "ciecie" za przeproszeniem które angielskiego nie znają i liczą
          że dostaną super pracę za 10 funtów na godzinę. Marzenia..
          ps. sorka dla tych którzy się do cieci się nie zaliczają:P
    • Gość: Asia Re: Jak uwieść Londyn IP: *.customer.m-online.net 16.09.04, 17:07
      www.arbeitsagentur.de
      tutaj szukaj pracy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka