Dodaj do ulubionych

eps u lekarza

IP: *.ec.europa.eu 21.03.13, 16:12
Szanowne epsy, czy ktos mnie moze poratowac?
ide do lekarza i za kazdym razem spotykam sie z pytaniem gdzie pracuje i czy to Komisja?
po prostu jasna cholera mnie trafia!!!

czy moglibyscie sie podzielic patentem na to co nalezy odpowiedziec kolejnemu belgijskiemu krwiopijcy na tak postawione pytanie, zeby sie wiecej nie dopytywal?

Obserwuj wątek
    • Gość: a to ci dopiero Re: eps u lekarza IP: *.ec.europa.eu 21.03.13, 16:29
      zakladam ze chodzi o lekarza rodzinnego

znajdz sobie lekarza ktory uzywa oficjalne stawki czyli teraz zdaje sie 25.50EUR za wizyte i nikt niczego nie bedzie ciebie pytal a nawet jak zapyta to nie po to zeby z ciebie ciagnac

identyfikacja takich learzy jest prosta
      • Gość: eps inny ale co zlego w tym pytaniu? IP: *.dyn.as47377.net 21.03.13, 18:30
        i tak oddadza Ci 85%
        Jak w PL prosisz o rachunek, to tez jest wyzszy niz stawki NFZetu
    • Gość: lux Re: eps u lekarza IP: *.152-4-62.adsl-dyn.isp.belgacom.be 21.03.13, 18:47
      prostym sposobem na wizyte lekarska incognito
      jest zdjac badge'a wiszacego 24h/7 na szyi...
      ;)
    • Gość: Autor Re: eps u lekarza IP: *.20-178-91.adsl-dyn.isp.belgacom.be 21.03.13, 23:25
      A mnie sie wydaje, ze lekarz pyta dlatego bo musi wiedziec gdzie jestes ubezpieczony.
      Jesli Komisja, Rada, itd. to nie korzystasz z beligijskiego 'mutualité' i lekarz wystawia Ci tylko fakture a nie papiery wymagane przez to 'mutualité'.

• Gość: Do wnerwiony Re: eps u lekarza w Belgii IP: 109.128.34.* 22.03.13, 11:04
      Lekarz w Belgii pyta bo jak jestesmy z kasy UE, to lekarz nie potrzebuje placic podatkow.
      Dlatego normalny dokument (reçu) zamiast legalny dokument, tak jak kasa chorych w Belgii potrzebuje.
      Wlasnie ja tez jestem cholernie w szoku ze nawet w szpitalu prosza o takie pytanie, to im pozwala prosic o najwysze ceny.
      Trzebac podac pytanie czy lekarz jest "conventionné", tzn. ze ma normalne ceny.
      Ten problem trzeba glosno powiedziec i napisac do kasy chorych w Komisji, aby narescie cos z tym zrobili.
      • Gość: df Re: eps u lekarza w Belgii IP: *.ec.europa.eu 22.03.13, 14:52
        jak ktoś napisał, mówisz, że masz ubezpieczenie prywatne i prosić o rachunek ... dalej nie będzie wnikania
      • Gość: anbxl Re: eps u lekarza w Belgii IP: *.access.telenet.be 23.03.13, 15:53
        PMO bardzo dobrze zna ten problem.Przed kilkoma tygodniami byla na ten temat konferencja w CCAB przy udziale PMO, mediatorki KE ,zwiazkow i sporej publlicznosci
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka