Dodaj do ulubionych

EPSO/CAST/S/5/2013

IP: *.136-240-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 25.05.13, 10:33
Czy ktos zdaje konkurs CAST dla naukowcow? Czy wiecie, jakie pytania pojawia sie na testach? Napisane jest tylko, ze pytania beda dotyczyc okreslonej dziedziny nauki. Ale co to znaczy dla social sciences? Mam sie przygotowac z psychologii, socjologii, nauk politycznych etc.? Czy selekcja do innych konkursow CAST wygladala podobnie (pytania z okreslonej dziedziny)?
Obserwuj wątek
    • Gość: zainteresowany Re: EPSO/CAST/S/5/2013 IP: *.80-90.static-ip.oleane.fr 13.06.13, 13:13
      dołączam się do pytania, czy ktoś ma jakiekolwiek informacje jakie mogą być pytania na "teście umiejętności"? może ktoś ma podobne testy z poprzednich lat?
      wygląda na to ze epso nie poda żadnych dodatkowych informacji jak te testy maja wyglądać wiec możne jakies sugestie? pomysły? zapraszam do dyskusji
      mój profil to 4. rolnictwo
      • Gość: Odpowiedz Re: EPSO/CAST/S/5/2013 IP: 109.128.49.* 13.06.13, 14:05
        Tu mozecie napisac i podac pytanie (ENA) :

www.ena.fr/index.php?/fr/europe/preparation-concours-ue
        • Gość: Odpowiedz 2 Re: EPSO/CAST/S/5/2013 IP: 109.128.49.* 13.06.13, 14:09
          Tu mozecie kupic ksiazki przez internet :

Librairie européenne - Bruxelles
          (concours UE)

www.libeurop.eu/fr_FR/Accueil.html
          • Gość: anbxl Re: EPSO/CAST/S/5/2013 IP: *.access.telenet.be 13.06.13, 19:24
            Ja w zeszlym roku zdawalam cast w kierunku opiekunek.Po egzaminie wzielam tez pytania z kierunku-swietlicowa i przedszkolanka. W tych 3 niby roznych kierunkach pytania powtarzaly sie i byly tzw szczegolowe zawodowe.Podobnie bylo w przypadku CAST dla archiwistow.To byla tylko grupa 2,a wiec wystarczylo znac troche teorii i troche praktyki
    • Gość: breevandekamp Re: EPSO/CAST/S/5/2013 IP: *.dsl.sta.abo.bbox.fr 22.07.13, 09:23
      Witam, czy ktos ze zdajacych ww konkurs zechcialby sie podzielic swoimi wrazeniami? Zdaje w tym tygodniu w dziedzinie human and social science i prawde mowiac nie wiem czego sie spodziewac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka