Dodaj do ulubionych

twin - praca w kotelu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 17:30
Witam wszystkich!
Witam wszystkich, w przyszłym miesiącu chcę wyjechać na program płatnych
praktyk w hotelu organizowanych przez brytyjską firmę TWIN. Program jest dość
drogi 600 funtów + koszty własne, ale zapewnia 3-tygodniowy kurs angielskiego
i pracę (3-12 m-cy) w hotelu na terenie Anglii lub Szkocji. W Polsce
przedstawicielem jest ISE www.ise.org.pl. Stawka na początek 4.5 funta/godz,
możliwa podwyżka. Czy ktoś słyszał o tej firmie i o tych programach? Proszę o
opinie. Z góry dziękuję.
Luka
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosia Re: twin - praca w kotelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 21:47
      Hej Luka!
      Ja ytez bardzo mocno zastanawiam sie nad taka formą wyjazdu;) chciałabym
      zarobic pare groszy, podszkolić jezyk i przezyc jakąś przygode;) Mam 22 lata i
      od dłuższego czasu zastanawim sie nad takim wyjazdem, niestety mialam jechac z
      koleżanka ale ona baaardzo sie zastanawia, a ja juz nie chce dłużej czekać.
      Chciałabym wyjechac moze w przyszłym m-cu lu pocz listopada. Przejżałam oferty
      tych 'pośredniaków praktyk' i najbardziej zainteresowała mnie, a zreszta jak
      chcesz to wejdz na stronę www.workuk.pl. Interesował by mnie wyjazd na ok 9-10
      m-cy;) Akurat by wrócić i zrobić magisterkę;) Pozdrawiam serdecznie. Zostawiam
      swój mail gosia.maslowska@wp.pl. PS. Jestem z wawy:)
    • Gość: maretka Re: twin - praca w kotelu IP: .3.* / 213.232.79.* 17.09.04, 16:18
      hej,
      osobiscie nie polecam. pracuje w hotelu z restauracja w Anglii. tak sie sklada,
      ze w tym samym miejscu, na takich samych warunkach jest tutaj dziewczyna, ktora
      przyjechala z twin-em. ona zaplacila £600 (przyjechala w czerwcu), ja nie.
      nasze wynagrodzenie, warunki kontraktu itp. sa identyczne. kursu jezykowego, z
      tego co wiem, nie miala. ale w tej chwili dostepne sa darmowe, albo bardzo
      tanie szkoly jez. angielskiego i mozna sobie cos znalezc samodzielnie.
      wyjechalam z ell-s.com (w sierpniu) i nie zaplacilam ani funta za posrednictwo.
      pisalam juz kiedys o tej firmie. polecam.
      pozdrawiam, marta
    • Gość: Ania Re: twin - praca w kotelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 13:39
      Dzięki za podpowiedzi. Jednak zdecydowałam się na ten program, mimo sporych
      kosztów. Głównie zależy mi na nauce języka i zdobycie praktyki zawodowej choć
      pare groszy też można zarobić. Wczoraj wysłałam dokumenty i czekam na oferte.
      Pozdrawiam i czekam na dalsze opinie od osób które korzystały z TWIN.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka