Dodaj do ulubionych

Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zdawał?

IP: *.spray.net.pl 18.10.04, 19:53
Bardzo prosze o pomoc, w przyszlym tygodniu mam test kwalifikacyjny - a
niestety nie moge na internecie znalezc zadnych wskazowek co do jego formy i
tresci - jesli ktos z Was wie jak to wyglada w Alicante - prosze o znak!
Obserwuj wątek
    • Gość: april27 Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: 81.210.22.* 19.10.04, 08:59
      zglosilam sie do tego konkursu, ale niestety nie otrzymalam zaproszenia na
      egzamin :-( (hm, ciekawe dlaczego... przeciez spelnialam wszystkie wymogi)
      kiedy cie zaprosili?
      gdzie odbedzie sie egzamin?
      • Gość: cando Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: 217.97.238.* 19.10.04, 09:36
        Zaprosili mnie w zeszly poniedzialek (tydzien temu), a egzamin odbedzie sie
        wlasnie w Alicante, w siedzibie urzedu. nie mam pojecia jak sie przygotowac,
        troche to wszystko stresujace...
        • Gość: nan Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 09:40
          a na jakie stanowisko kandydujesz?
          • Gość: cando Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: 217.97.238.* 19.10.04, 09:48
            stanowisko nizszego szczebla administracyjnego :) - wiesz moze cos o procesie
            rekrutacji - bede wdzieczny za wskazowki
    • Gość: ruda Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: 62.148.79.* 19.10.04, 09:13
      szczęściarz z ciebie :o)
      swego czasu wysłałam do nich aplikację, ale nie odezwali się...
      (co prawda na stanowisko B, ale zawsze Hiszpania to nie Luksemburg ;o)
      • Gość: cando Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: 217.97.238.* 19.10.04, 09:40
        dzieki wielkie za komplement; serio przyznam sie jednak, ze i tak czarno to
        widze, bo jade tam bez pomyslu co to bedzie za test... :( takie nieszczescie w
        szczesciu :))) pozdrawiam
        • Gość: april27 Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: 81.210.22.* 19.10.04, 09:45
          nie masz zadnych informacji jaki to bedzie test???
          nie powiedzieli nawet czy z wiedzy o UE, czy profesjonalnej?
          ja w sobote zdawalam w W-wie na EPSO/B/13/03
          jesli chcesz, podrzuce ci pytania z wiedzy o UE
          • Gość: cando Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: 217.97.238.* 19.10.04, 09:53
            to bardzo mile z Twojej strony, dzieki!
            ..nie wiem, moze to swiadczy o moim braku asertywnosci - ale nie wiem jak zadac
            im pytanie "a z czego bedzie test?"
            czy masz te pytania z EPSO w formie elektr? a jak w ogole poszlo w sobote?
            • Gość: gosc Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: 80.246.106.* 19.10.04, 10:03
              To ja moze troszke pomoge w przygotowaniach: jakich patentow udziela ten urzad
              patentowy, ktory sie ponoc w Alicante znajduje???;-)

Powodzenia w przygotowaniach!
              • Gość: x Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 10:10
                W Alicante znajduje sie Agencja UE zajmujaca sie harmonizacja znakow towarowych
                we Wspolnym Rynku (rejestracja) etc, a nie patentami (Europejski Urzad
                Patentowy jest w Monachium), z tego co pamietam.
                • Gość: cando Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: 217.97.238.* 19.10.04, 16:42
                  Witaj x,
                  przyznaje oczywiscie racje, i dziekuje za komentarz. przyznam tez, ze uzylem
                  tego niedopuszczalnego skrotu myslowego "znak towarowy - patent" calkiem
                  nieswiadomie, a to duzy blad.
                  pozdrawiam i dzieki raz jeszcze.
                  c.
                  • Gość: x Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 16:46
                    tylko dla uwrazliwienia na egzaminie :))
                    • Gość: cando Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: 217.97.238.* 19.10.04, 16:50
                      dzieki!
                      :-)
              • Gość: cando Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: 217.97.238.* 19.10.04, 16:47
                Witaj,
                wiem, ze w Alicante to nie urzad patentowy, wiem. dzieki serdeczne za
                subtelnosc tego komentarza, przyznaje, z mojej strony to duuuze niedopatrzenie
                tak okreslic OHIM, dzieki.
                pozdrawiam
            • Gość: Lat Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 10:05
              Ja mam test z wiedzy o UE dla tłumaczy. Jeśli chcesz, to mogę Ci go przesłać.
              BTW, powinieneś mieć przecież opis procesu rekrutacji w ogłoszeniu dotyczącym
              wakatu... Może jest też tam coś o testach.
              • Gość: Ella Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 10:19
                Nie mam pojecia konkretnie o OHIM, ale z tego co sie orientuje ze swoich
                egzaminow i relacji innych, schemat tych odpytywanek jest zawsze ten sam:
                * pytania z wiedzy o UE (skorzystaj z oferty Lat, oprocz tego tu masz link do
                interaktywnych testow na epso:
                europa.eu.int/epso/competitions/test_interactif_en.cfm)
                * pytania zawodowo-merytoryczne dot. konkretnego stanowiska o ktore sie ubiegasz
                * wiedza o instytucji w ktorej starasz sie o prace
                * pytania "charakterologiczne" majace wybadac czy nie masz psychopatycznej
                osobowosci :)) i czy nadajesz sie do roboty na obczyznie (nie sa one jakos
                szczegolnie podstepne ani wnikliwe, po prostu rzeczy typu jakich spodziewasz
                sie problemow w zw. z przeprowadzka, itp.)
                To jest schemat z epso. Teoretycznie osobna agencja moze miec wlasne procedury
                i zakres egzaminu, ale watpie zeby bylo to bardzo odmienne.
                Trzym sie i powodzenia
                • Gość: cando Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: 217.97.238.* 19.10.04, 16:33
                  dzieki wielkie Ella!!! a Twoje doswiadczenia - z jakiej instytucji?
                  • Gość: Ella Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 21:08
                  • Gość: Ella Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 21:12
                    Na razie tylko z epso :-|
              • Gość: cando Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: 217.97.238.* 19.10.04, 16:37
                Dzieki Lat!!
                moj adres: shadeck77@onet.poczta.pl, chetnie skorzystam z testow ktore
                posiadasz; niestety w ogloszeniu (w opisie procesu rekrutacji) nie ma mowy o
                tym jak sam test wyglada.. na stronie OHIM brak wskazowek tez niestety, nie
                opisuja tam mojego wakatu, przy najmniej nie doszukalem sie go jeszcze
                dzieki raz jeszcze
                pozdrawiam
                • Gość: Lat do Cando IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 09:29
                  > moj adres: shadeck77@onet.poczta.pl, chetnie skorzystam z testow ktore
                  > posiadasz;
                  Cando,
                  chyba podałaś zły adres. Wysłałam Ci e-mail, ale wrócił do mnie.
                  Sama też mam konto na Onecie. W moim adresie domena brzmi "poczta.onet.pl", a
                  nie "onet.poczta.pl". Spróbuję Ci wysłać test na shadeck77@poczta.onet.pl
                  • Gość: april27 Re: do Cando IP: 81.210.22.* 20.10.04, 10:42
                    czesc Lat
                    a moze wymienimy sie naszymi testami?
                    chetnie przesle Ci testy z ostaniego konkursu EPSO/B/13/03
                    jaki jest twoj e-mail?
                    • lat1 Re: do Cando 20.10.04, 13:04
                      ok April27.
            • Gość: april27 Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: 81.210.22.* 19.10.04, 10:18
              podaj swoj e-mail - wysle pytania
              test z wiedzy o UE byl bardzo latwy, wystardzy poczytac sobie ich broszurki
              zwlaszcza w jezyku, w ktorym bedziesz zdawal
              wydaje mi sie, ze na zaproszeniu powinny byc chociaz zdawkowe informacje z
              czego bedzie egzamin - przynajmniej tak bylo na moim
              • Gość: cando Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: 217.97.238.* 19.10.04, 16:32
                moj email: shadeck77@onet.poczta.pl dzieki wielkie za pomoc!! (niestety na tym
                zaproszeniu nie bylo nawet mini podpowiedzi jak to ma wygladac, ale dam rade
                napewno)
                dzieki raz jeszcze
                pozdrawiam
                • Gość: gosc Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: *.oami.eu.int 19.10.04, 17:10
                  proponuje najpierw zajrzec na strone www.oami.eu.int i sprawdzic czym sie ten
                  urzad zajmuje... bo raczej nie patentami ;)
                  • Gość: x Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 17:11
                    to juz wyjasnione, patrz posty wyzej !!!
    • Gość: bacon Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: 5.5.* / 80.58.39.* 19.10.04, 17:41
      cando,
      a nie moglbys tak prosto z beczki powiedziec co to za stanowisko. bo z ogloszen
      ktore sie ukazywaly potrzebowali jedynie ludzi z 12 latami doswiadczenia w
      sferze wlasnosci intelektualnej. a nawet jak byl nabor wewnetrzny na
      rozdzielacza korespondencji chcieli 8 lat doswiadczenia.
      bylem bardzo zainteresowany praca tam, bo mieszkam 50 km od Alicante i moja
      zona (Hiszpanka) nie pali sie do Brukseli. niestety nic dla mnie odpowiedniego
      nie widzialem.
      pozdrawia i zycze powodzenia
      • Gość: cando Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: 217.97.238.* 20.10.04, 14:41
        witaj bacon!
        tak prosto z beczki: pracownik biurowy kategoria C*2
        nie wiem, czemu stawiaja wymagania, takie jak opisujesz, co do kandydatow. ja
        nie mam 8 lat doswiadczenia - moze ten pracownik biurowy to jeszcze nizej niz
        rozdzielacz korespondencji... ?
        szkoda ze nie bylo nic dla ciebie - mnie zapraszaja na rozmowe i testy - ale
        tylko na wciagniecie na liste rezerwowa - oby tylko narazie.. :)
        powodzenia, enjoy Spain!
        c.
        • Gość: april27 Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: *.crowley.pl 23.10.04, 19:15
          czesc Cando :-)))
          prosze, podziel sie wrazeniami jak sie mieszka w Hiszpanii, jaki jest klimat,
          jakie ceny, ile kosztuje wynajecie malego mieszkania itd.,
          • Gość: april27 Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: *.crowley.pl 23.10.04, 19:17
            ups, to pytanie skierowane jest oczywiscie do Bacona
          • Gość: Bacon Hiszpania IP: 5.5.* / 80.58.39.* 25.10.04, 17:19
            Czolem April. Ponizszy opis odnosi sie do Alicante.
            W Hiszpanii mieszka sie super (chociaz oczywiscie zalezy od gustu, niektorzy
            wola Skandynawie). Klimat swietny, np. dzisiaj temperatura 30 stopni, w nocy
            20. Ceny wyzsze niz Polsce srednio dwukrotnie, ale zalezy glownie od stylu
            zycia (mozna zyc w miare tanio). Mieszkania w Alicante dla studentow okolo 400
            euro, przewaznie dzieli sie na 3 osoby, wiec do przelkniecia. Sporo mozliwosci
            dorobienia sobie, np. dla studentow. A pracujac w OHIM mozna zyc na dosyc
            wysokim poziomie. Generalnie bardzo imprezowo, polecam wszystkim, a zwlaszcza
            mlodym i samotnym.
            Pozdrawiam
            • Gość: april27 Re: Hiszpania IP: 81.210.22.* 26.10.04, 10:31
              hello Bacon
              bardzo dzieki za odpowiedz :-))
              a tak w ogole ilu mieszkancow liczy Alicante? - zdaje mi sie, ze to stolica
              regionu, wiec chyba calkiem spore to miasto...
              aha, czy moglbys jeszcze powiedziec ile kosztuje wynajecie malego (2 pok.)
              mieszkanka? a moze znasz jakies ciekawe strony o Alicante i okolicach?
              pozdrawiam :-)
        • Gość: kasik Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: 80.72.195.* 04.11.04, 13:03
          a iedy masz rozmowę? bo ja w przyszłym tygodniu i też na rezerwę
    • Gość: april27 Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: 81.210.22.* 20.10.04, 09:27
      adres shadeck77@onet.poczta.pl nie dziala - wyslalam testy, ale mail wrocil
      jak chcesz moge umiesc te pytania na forum
      by the way, egzamin bedzie pisemny czy ustny?
      • Gość: cando Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: 217.97.238.* 20.10.04, 13:46
        ojejjj ale jestem zakrecony, to oczywiscie jest poczta.onet.pl a nie na
        odwrot!! dasz rade jeszcze raz wyslac? egzamin ma byc ustny a do tego test.

pozdrawiam
        !
        • Gość: april27 Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: 81.210.22.* 20.10.04, 14:56
          wyslalam raz jeszcze :-))
    • Gość: april27 Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: 81.210.22.* 25.10.04, 10:02
      czesc Cando, odezwij sie prosze jesli jeszcze nie pojechales do alicante -
      chyba znalazlam na necie PDF-a z info o konkursie
    • Gość: Kasik Re: Alicante-OHIM-urząd patentowy-czy ktoś tam zd IP: 80.72.195.* 04.11.04, 12:47
      Byłaś już na tym teście, bo ja mam rozmowę w przyszłym tygodniu. Jak było? o co
      pytali i z czego ten test?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka