Dodaj do ulubionych

kategoria C

06.12.04, 21:49
czy jest tu ktos kto pracuje juz po konkursie z kat. c
Obserwuj wątek
    • Gość: Krakow-Warszawa Re: kategoria C IP: *.rev.stofanet.dk 06.12.04, 23:02
      Witamy Kazimierz Krakowski. Stary Kazimierz....
    • Gość: Unia Re: kategoria C IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 07.12.04, 19:20
      Tak, juz pare osoby w Komisji i w Parlamencie.
      • schaflar Re: kategoria C 07.12.04, 19:51
        Wiec napiszcie mi please jak mam sie zabrac do roboty, tzn. jak moge sie
        dowiedziec gdzie sa jakies wakaty na kat. C. jestem totalnie zielony. wszyscy
        tu pisza o znajomosciach, lobbingu, a ja niestety mam za soba tylko zdany
        konkurs i tyle. egzaminy zdalem juz w lipcu i nadal czekam na jakas wiadomosc z
        Brukseli. Oni chyba o mnie zapomnieli!!!!
        • Gość: lulu Re: kategoria C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 09:49
          Czesc!
          Niektorzy maja znajomosci, ale wiekszosc chyba jednak nie! Ja nie. Wyslalem ok
          40 aplikacji, do wiekszosci DG i czesc odezwala sie pozytywnie, a pozniej kilka
          zaprosilo na interview. Moim zdaniem, w duzej mierze liczy sie lut szczescia!
          Tu znajdziesz baze europa.eu.int/idea/index.htm
          Do maila potrzebne Ci imie i nazwisko czlowieka, niestety w bazie jest tylko
          nazwisko i pierwsza litera imienia. Ja wysylalem zwykla poczta. Dluzej trwa ale
          dochodzi. Powodzenia.
          • schaflar Re: kategoria C 08.12.04, 18:32
            Czyli mam rozumiec, ze odzywaja sie do ludzi, ktorzy sie jakos rekomenduja.
            czekanie nie ma zatem sensu. czy moglby ktos jeszcze podzielic sie swoimi
            doswiadczeniami, tzn. do kogo konkretnie pisac, na co zwracaja uwage czytajac
            aplikacje potencjalnych kandydatow...czy mozna pisac po niemiecku (w tym jezyku
            zdawalem egzaminy)
            wielkie dzieki i pozdrowienia dla wszystkich, ktorzy musieli sie borykac z
            podobnymi problemami :-)
    • Gość: schaflar Re: kategoria C IP: 195.136.33.* 08.12.04, 18:48
      Niech mi ktos jeszcze napisze jak mam sobie stworzyc adres mailowy jakiejs
      szychy, do ktorej bede wysylal dokumenty. Z bazy danych pracownikow mam imie i
      nazwisko. A caly adres mailowy? dzieki wielkie, zabieram sie do pracy...czyli
      do slepego szukania swojej przyszlosci w B. :-)
      • Gość: Ekonomista adresy mailowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 19:23
        do Komisji to zwykle:
        imie.nazwisko@cec.eu.int

do Parlamentu i Rady są inne litery po @, nie wiem jakie (mnie interesuje tylko
        Komisja), ale pewnie łatwo znajdziesz.
        • schaflar Re: adresy mailowe 08.12.04, 21:29
          Wielkie dzieki!!!
          • Gość: BabyDoll Re: adresy mailowe IP: *.autocom.pl 09.12.04, 13:51
            Czy mozesz mi powiedziec, jakie dokumenty zalaczasz w mailu? Czy tylko CV, czy
            takze jakis list motywacyjny? Informacje, o tym, ze jestes na liscie C,
            zapytanie o wolne stanowiska??
            Czy to wystarczy?
            Wezme przyklad z Ciebie i rowniez zabiore sie do wysylania!
            • Gość: Unia Re: adresy mailowe IP: *.wol.be.prserv.net 11.12.04, 10:27
              Adres do Parlamentu : pierwsza litera imiona + nawzisko + @ + europarl.eu.int
              (npk. jacek nowak, to jest : jnowak@europarl.eu.int).

P.S. Od wcroraj, prawie 40 % personelu pojechalo na urlop do 10.1.2005 a buira
              Unii sa zamkniete (od 23.12.04 do 2.1.05).

Ja napisalem okolo 400 listow i juz dawno jestem "fonctionnaire" bez znalomosci.
              Licza sie tez w jakich jezykach mozesz pracowac (francuski i angielski, to
              odrazu OK).
              • Gość: Adam Re: adresy mailowe IP: *.cable.ubr05.enfi.blueyonder.co.uk 11.12.04, 15:52
                W jakim konkursie startowales ?
                • Gość: Unia Re: adresy mailowe IP: *.wol.be.prserv.net 11.12.04, 15:54
                  C (pomimo ze po studiach)
                  • Gość: Adam Re: adresy mailowe IP: *.cable.ubr05.enfi.blueyonder.co.uk 11.12.04, 15:59
                    szybka odpowiedz. Ja tez jestem laureatem C i tez po studiach Czy mozesz mi
                    podac email do ciebie chcialbym sie zapytac o szczegoly jak lobbowales/as.
                    • Gość: Unia Re: adresy mailowe IP: *.wol.be.prserv.net 11.12.04, 16:04
                      Moj kontakt w Belgii, tylko faksem pod numerem 00 32 71 45 10 27.
                      Odpowiem Ci jak "trzeba znalesc prace w Unii".
                      • Gość: Adam Re: adresy mailowe IP: *.cable.ubr05.enfi.blueyonder.co.uk 11.12.04, 16:08
                        A do kogo mam skierowac ten fax ? Jakies imie ? CZy oprocz faxu jest jeszcze
                        inny kontakt z toba ? Pozdrowienia Adam.
                        • Gość: Unia Re: adresy mailowe IP: *.wol.be.prserv.net 11.12.04, 16:11
                          Ten numer faxu jest do pr. domu. Ja to otrzymam bez problemu. Pozdrawiam.
                          Wesolych Swiat.
                          • Gość: Adam Re: adresy mailowe IP: *.cable.ubr05.enfi.blueyonder.co.uk 11.12.04, 16:12
                            Dzieki . Wysle w poniedzialek
                      • Gość: Adam Re: adresy mailowe IP: *.cable.ubr05.enfi.blueyonder.co.uk 11.12.04, 16:11
                        Dla Uni :Mozesz wyslac tez email do mnie adamsera@yahoo.co.uk
                        Pozdrowienia
                      • Gość: SW6 Re: adresy mailowe IP: *.in-addr.btopenworld.com 13.12.04, 01:18
                        witam,

tez jestem laureatka konkursu C, i tez po studiach, czy bedzie ok, jesli
                        pozwole sobie przeslac na Twoj fax zapytanie, jak lobbowales?

Z gory wilekie dzieki,

Basia
                        • Gość: Adam Re: adresy mailowe IP: *.cable.ubr05.enfi.blueyonder.co.uk 13.12.04, 01:29
                          Hej Basia
                          CZy SW6 to twoj kod pocztowy ? Moj N11. Pozdrowienia Adam
                          • Gość: SW6 Re: adresy mailowe IP: *.in-addr.btopenworld.com 13.12.04, 01:38
                            Do Adama: Tak, zgadza sie. Prawie samo centrum. Jak dlugo tu jestes?
                            • Gość: Adam Re: adresy mailowe IP: *.puretech.local / 81.171.189.* 13.12.04, 13:48
                              DLA SW6 skrobnij mi email adamsera@ahoo.co.uk to pogadamy. Pozdrowienia Adam
                    • Gość: stażystka Re: adresy mailowe IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.04, 20:15
                      Cieszę się, że jednak jest sporo ludzi po studiach, którzy startowali na C bo
                      już miałam wrażenie, że się wygłupiłam jak na każdym interview pytano mnie
                      dlaczego tylko na C. Według wszystkich znaków na niebie i na ziemi mam zacząć
                      pracę w styczniu z kombinacją językową francuski+angielski (bez żadnych
                      znajomości) i życzę powodzenia innym.
                      • Gość: Adam Re: adresy mailowe IP: *.cable.ubr05.enfi.blueyonder.co.uk 13.12.04, 01:31
                        CZesc

Widac francuski ma duza sile przebicia szczegolnie keidy idzie w parze z
                        angielskim.
                      • Gość: BabyDoll a co z niemieckim? IP: *.autocom.pl 13.12.04, 10:19
                        Ja tez jestem po studiach i tez w C. Jednak zadawalam egzaminy w j. niem. Czy
                        onacza to, ze mam mniejsze szanse na zatrudnienie? W koncu potrzebowali tez z
                        niem. skoro byly takie egzaminy. Czy znacie moze kogos, kto pracuje z niem. po
                        C?
                        • eurokrata Re: a co z niemieckim? 13.12.04, 13:38
                          Hmmm... Moze naiwnie zabrzmi ta wskazowka, ale jezeli jestescie
                          niemieckojezyczni przede wszystkim to moze warto podsylac swoje CV Szefom
                          Dzialow z niemieckobrzmiacymi nazwiskami...Podkreslajac ze oprocz tego pieknego
                          jezyka (hic!) takze calkiem niezle (a z kazdym dniem lepiej) po angielsku lub
                          francusku...

Powodzenia!

Gość portalu: BabyDoll napisał(a):

> Ja tez jestem po studiach i tez w C. Jednak zadawalam egzaminy w j. niem. Czy
                          > onacza to, ze mam mniejsze szanse na zatrudnienie? W koncu potrzebowali tez z
                          > niem. skoro byly takie egzaminy. Czy znacie moze kogos, kto pracuje z niem.
                          po
                          > C?
                          • Gość: BabyDoll Re: a co z niemieckim? IP: *.autocom.pl 14.12.04, 09:06
                            do eurokrata: Dokladnie tak robie:))))
                            Gdyby jednak pojawil sie tu ktos, kto juz pracuje z wykorzystaniem
                            niemieckiego, to niech sie podzieli doswiadczeniami! Chetnie poslucham!!
        • eurokrata Drogi Stary Kazimierzu... 11.12.04, 23:39
        • eurokrata Upssss. Stary 11.12.04, 23:41
        • eurokrata Ojoj.. Stary Kazimierzu po raz trzeci 11.12.04, 23:43
          Jezeli masz dwuczlonowe nazwisko lub imie to wstawiaj mysliniki:
          imie1-imie2.nazwisko1.nazwisko2@cec.eu.int

Naaaaarka!

I sorki za wyslane przed chwila pustaki (ten enter ma magnetyczne
          wlasciwosci...)
          EK
          • eurokrata Re: Ojoj.. Stary Kazimierzu po raz trzeci 11.12.04, 23:46
            Oj. Chochliki drukarskie non stop...

Raz jeszcze:
            imie1-imie2.nazwisko1-nazwisko2@cec.eu.int
            • Gość: Unia Re: Ojoj.. Stary Kazimierzu po raz trzeci IP: *.wol.be.prserv.net 12.12.04, 14:16
              Npk. Anna Maria Nowak-Kowalska
              to jest
              anna-maria.nowak-kowalska@cec.eu.int
              Dla Komisji europ.
              • Gość: Unia Re: Ojoj.. Stary Kazimierzu po raz trzeci IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 14.12.04, 22:29
                Do Rady, adres internet. jest

imie.nazwisko@consilium.eu.int
                • asiunia.lux Re: Ojoj.. Stary Kazimierzu po raz trzeci 14.12.04, 22:50
                  oh, Unio, jakich Ty informacji udzielasz... nad podziw.....
                  • pszemcio Praca dla sekretarki w DG BUDG 16.12.04, 18:27
                    Jesli kogos to interesuje to prosze o maila na priva: przemek@coditel.net
                    Poszukujemy najchetniej osoby samodzielnej i ze znajomoscia francuskiego.
                    pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka