Dodaj do ulubionych

European Public Administrators

IP: 83.217.99.* 11.01.05, 16:03
Czy ktos moglby mi napisac z jakiej dziedziny doswiadczenie zawodowe
potrzebne jest na to stanowisko?
A moze ktos juz dostal taka posade? Jakiego typu zadania pojawiaja sie na
tescie pisemnym?
Dzieki,
Obserwuj wątek
    • Gość: pinezka Re: European Public Administrators IP: *.gov.pl 11.01.05, 16:10
      przeczytaj dokładnie ogłoszenie w Dzienniku Urzędowym - w punkcie, w którym
      określone są zadania jest także informacja w jakim charakterze dotychczasowe
      doświadczenie będzie brane pod uwagę. A co do testów pisemnych, to osobiście
      przeraza mnie ta część, w której trzeba pisać na zadany temat przez 2 godziny.
      Zgroza. I nie ma jak na naszej maturze - brak tematu wolnego dla literatów. A
      szkoda.
    • marguerite2003 Re: European Public Administrators 11.01.05, 16:13
      Europejska Administracja Publiczna to bardzo ogólna dziedzina. Testy "zawodowe"
      preselekcji z EPA to było właściwie powtórzenie testów z wiedzy o UE. Na
      egzaminie pisemnym pytania były opisowe -np. o konstytucji UE, czy też o
      swobodnym przepływie towarów, jeden temat był bardziej praktyczny: jesteś
      urzędnikiem, masz przeanalizować, czy celowe byłoby zlecenie takiego i takiego
      badania, jeżeli tak, podać kryteria, jakimi trzeba się kierować przy doborze
      wykonawców, oraz główne założenia do tego badania...To tak w dużym skrócie.
      Jeżeli chcesz, napisz do mnie na maila: marguerite2003@gazeta.pl, a wyślę Ci
      zeskanowane testy na EPA po angielsku.
      • Gość: Ewik Re: European Public Administrators IP: *.gsi.gov.uk 01.02.05, 10:57
        Marguerite

Czy mogla bym Cie prosic o te zeskanowane testy - probowalam wyslac Ci maila na
        priva ale wraca.
        A moze ktos inny moglby sie owymi podzielic? prosze o kontakt na
        ewik1971@yahoo.com

Wielkie dzieki

Ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka