Gość: Tito IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 01.03.05, 13:43 Przypominam - nieformalne i niezorganizowane spotkanie polskich urzedasow w kazdy pierwszy piatek miesiaca. Knajpa znajduje sie na placu Jourdain W BRUKSELI Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sofi A czy ktos wie, gdzie jest ten pub, w ktorym IP: *.cec.eu.int 01.03.05, 13:58 jest 2000 gatunkow piwa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy Re: A czy ktos wie, gdzie jest ten pub, w ktorym IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 01.03.05, 14:02 Pewnie masz na mysli Beer Academy albo Academie de la Biere, to jest gdzies kolo rue Royale. Ale po co 2000 gatunkow, mysle ze wiecej niz 10 nie da sie sprobowac podczas jednego posiedzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: A czy ktos wie, gdzie jest ten pub, w ktorym IP: *.cec.eu.int 01.03.05, 14:32 mylisz sie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud Re: Chez Bernard, piatek 18.00 IP: *.cec.eu.int 01.03.05, 15:12 Jutro w DeepFusion (Rue D'Idalie 6, obok Place du Luxembourg) o 18.30 jest imprezka dla "newcomers". Podobno to juz drugie spotkanie z tego cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saper Re: Chez Bernard, piatek 18.00 IP: *.cec.eu.int 02.03.05, 10:57 Ktos sie moze na te imprezke wybiera??? (Mam na mysli Rue D'Idalie 6) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tito Re: Chez Bernard, piatek 18.00 IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 02.03.05, 18:47 ja nie, ale podbijam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: do gory! IP: 62.159.123.* 03.03.05, 23:02 ile osob wybiera sie jutro chez Bernard?? tj. czy spotkanie aby aktualne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mczapl Re: do gory! IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 04.03.05, 08:49 Wierze, ze spotkanie nadal aktualne. Ja sie wybieram - bede mial porownanie z ubieglomiesiecznym spotkaniem w Gesi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adm Re: bede ja np... IP: *.cec.eu.int 04.03.05, 09:39 a moze satelitarne polaczenie on line z Gesia....???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy Re: do gory! IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 04.03.05, 10:23 Ja tez bede. Nie moge zostac dlugo ale przyjde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piniu Re: do gory! IP: *.cec.eu.int 04.03.05, 10:56 Tez sie wybieram, do zobaczenia. Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bacon Re: do gory! IP: 5.5.* / 80.58.39.* 04.03.05, 11:39 czolem rudy, jutro wyjezdzasz na zasluzony urlop, nie? moj szef wlasnie stamtad wrocil. podobno goraco. bawcie sie dobrze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy Re: do gory! IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 04.03.05, 12:30 Siemka ! Zgadza sie, jutro wyjezdzam o 6:45. Mam taki zachrzan ze nie zdazylem sie jeszcze w ogole do niego przygotowac. Mam nadzieje, ze wroce w jedym kawalku. Dzieki ! Trzymaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Chez Bernard, piatek 18.00 IP: *.consilium.eu.int 04.03.05, 12:46 czesc wszystkim! mam wrazenie ze pierwszo-piatkowe spotkania odbywaja sie w meskim gronie? czy tak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy Re: Chez Bernard, piatek 18.00 IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 04.03.05, 13:10 Absolutnie nie. Na poprzednim spotkaniu bylo jakies 70% kobiet. Teraz proporcje beda byc moze inne, ale na pewno nie bedzie w 100% mesko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Chez Bernard, piatek 18.00 IP: *.consilium.eu.int 04.03.05, 13:22 w takim razie i moja reka do gory! do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ansil Re: Chez Bernard, piatek 18.00 IP: *.cec.eu.int 04.03.05, 16:29 o rany, ja tu jestem niecaly tydzien, wiec dzis jeszcze sie nie zjawie, przede wszystkim dlatego, ze sie jeszcze nie odnalazlam.. gdzie ten plac? ja znalazlam tylko taka ulice niedaleko avenue loiuse, to tam? OT: czemu nikt na forum nie powiedzial, ze oni tu maja takie pokrecone klawiatury? swoja bym zabrala ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mayael Re: Chez Bernard, piatek 18.00 IP: *.cec.eu.int 04.03.05, 16:53 Place Jourdan jest na Etterbeeku a nie przy Av. Louise(rue Jourdan). Mozna dojechac autobusami 80 i 34 lub metrem do Schuman i zejsc rue Froissart. Jesli dostalas francuska klawiature to popros by ci wymienili na angielska. Odpowiedz Link Zgłoś
kot00 Re: Chez Bernard, piatek 18.00 04.03.05, 17:22 Rany jakie pokrecone klawiatury. Mozna cos blizej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ansil Re: Chez Bernard, piatek 18.00 IP: *.cec.eu.int 07.03.05, 14:31 no pokrecone ;) nasz uklad jest qwerty tu: azerty, m jest pietro wyzej, q nizej, w na samym dole.. cyfry tylko z numerycznej, ze zwyklej trzeba z shiftem, tak samo kropka.. wymieniac klawiatury nie bede, tydzien, dwa i sie przestawie.. pozdrawiam, Anna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an_bu Re: Chez Bernard, piatek 18.00 IP: *.cec.eu.int 04.03.05, 17:27 niestety, wyglada na to, ze sie nie wyrobie... niezle mnie wzieli w obroty od razu w pierwszych tygodniach - ale to, co sie dzieje, jest absolutnie fascynujace i nieco osladza gorycz poznych powrotow ;) bawcie sie dobrze i bardzo prosze o update w kwestii zazalenia na staff reg. do zobaczenia nastepnym razem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tito Re: Chez Bernard, piatek 18.00 IP: *.upc.chello.be 04.03.05, 17:31 Ja nie mam zamiaru wracac o 19 a duuuzo pozniej i pewnie nie bede jedyny, wiec moze przyjdz pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
pszemcio Re: Chez Bernard, piatek 18.00 05.03.05, 00:17 Fajnie bylo ;) Do zobaczenia nast. razem ale moze w innym miejscu bo obsluga nieco grubianska. Rafal, moze przeslesz te liste na maile?Gracias z gory pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tito Bernard, piatek 18.00 - 03.00 IP: *.upc.chello.be 05.03.05, 09:00 Bylo nawet baaaaardzo fajnie. Z garstka najwytrwalszych skonczylismy w okolicach 3 am. Poznalem tyle osob, ze trudno wszytskich spamietac. I nie wiem jak wy, ale wsrod przybylych odnalazlem osoby ktore jakos sie wczesniej przez moje zycie juz przewijaly. Coraz bardziej podobaja mi sie te spotkania :) Co do miejsca to jestem za jego zmiana, bo rzeczywiscie obsulga nie taka i miejsca juz zamalo. Kto jest w stanie powiedziec ile bylo osob? Proponuje szukac czegos w tej samej okolicy - duzego, ale zeby bylo mozna pogadac bez przekrzykiwania muzyki. Jestem tez za "siedzonymi" a nie "stojacymi" spotkaniami - to prawda ze chodzac mozna poznac wiecej osob, ale juz rozmowa w takiej sytuacji jest pobiezna a spedzenie kilku godzin i wypicie kilku piw na stojaco nie jest zbyt mile. Mamy miesiac - testujcie puby w okolicach i rzucajcie propozycje! Milego weekendu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adm Re: Bernard, piatek 18.00 - 03.00 IP: *.68.220.229.brutele.be 05.03.05, 09:19 potwierdzam, bylo baaaardzo fajnie, na amoje oko bylo nas ok 30? szukamy oczywiscie innego okalu, jedyna wytyczna to zeby byl w okolicy... spostrzezenie: 90% osob ktore poznalam ( z pozostalymi nie zdazylam porozmawiac....bylo nas duzo) bylo fajne: czyzby zatrudniano fajnych? rezerwisci, badzcie fajni!!!a moze po prostu fajni przychodza do Bernada?? przepraszam tych ktorzy nie byli obecni z powodow sily wyzszej ;-) ciekawostka: wiekszosc obecnych deklarowala ze na forum w ogole nie pisza, tylko czytaja..... A Tito proponuje na prezesa tej nieformalnej grupy fajnych polskich urzednikow, skromnie tylko przypomne ze to ja wymyslilam spotkanie, w pubie ktorego nie ma na rogu takich dwoch ulic ;-))daaaawno temu pozdawiam wszystkich w szczegolnosci dorote, lat i integration Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mayael Re: Bernard, piatek 18.00 - 03.00 IP: 5.2.* / 213.46.162.* 05.03.05, 14:28 To Tito jeszcze nie jest prezesem? Zgadzam sie, ze przyszli fajni. Bylo nas ok. 50, gdyz na liscie jest ponad 35 a sporo osob wyszlo zanim lista zaczela krazyc. Nalezy sie liczyc z tym, iz sukces pierwszopiatkowych spotkan przyciagnie innych, wiec trzeba na gwalt szukac duzego lokalu, gdzie bedziemy mile widziani (bylam oburzona zachowaniem obslugi!). Z niecierpliwoscia czekam na nastepne spotkanie. Do zobaczenia, a tymczasem trzymajcie sie cieplo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Bernard, piatek 18.00 - 03.00 IP: *.consilium.eu.int 07.03.05, 09:46 troche z opoznieniem :-( pozdrawiam wszystkich w marny poniedizalkowy ranek brrr jak ciezko wstac... podpisuje sie obiema recami pod pozytywnymi wrazeniami! tak trzymac. Tito- gratuluje nominacji! do szybkiego zobaczenia! Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tito Re: Bernard, piatek 18.00 - 03.00 IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 07.03.05, 16:27 Nie chce byc zadnym prezesem - jestem za anarchia w tym przypadku. Moge pozostac honorowym kaowcem ewentualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nan Re: Bernard, piatek 18.00 - 03.00 IP: *.68.221.138.brutele.be 07.03.05, 23:28 Ja tez mam bardzo pozytywne wrazenia ze spotkania. A szczegolnie pozdrawiam pewnego bardzo symatycznego kolege z PE, z ktorym milo rozmawialo sie na tematy zawodowe i nie tylko :-) P.S. A co myslicie na temat zwiekszenia czestotliwosci spotkan? Odpowiedz Link Zgłoś
epsotek SKANDAL - podbieracie ludzi z Zielonej Gesi :) 08.03.05, 09:57 To nieopisane. Podbieracie ludzi z Zielonej Gesi. Powoli i systematycznie wyluskujecie dzielnych towarzyszy (i towarzyszki) pierwszopiatkowych browarkow. Jak tak dalej pojdzie to bede musial sie spakowac i wyemigrowac do Brukseli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: SKANDAL - podbieracie ludzi z Zielonej Gesi : IP: *.euroclear.com 08.03.05, 10:02 czekamy z niecierpliwoscia epsotku, juz czas najwyzszy zmienic knajpke ! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy Re: Chez Bernard, piatek 18.00 IP: *.user.veloxzone.com.br 09.03.05, 01:01 Strasznie zaluje ze nie moglem zostac dluzej. Zapowiadala sie dluga i fajowa imprezka. Nastepnym razem bede do konca. A tymczasem pozdrawiam z Rio de Janeiro, 30 stopni (a jest dziewiata wieczorem), niezle miasto. Gdyby istniala Unia Poludniowoamerykanska z siedziba w Rio to w sumie chetnie bym sie przepisal... Do uslyszenia i zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daisy26 Re: Rio de Janeiro IP: *.crowley.pl 09.03.05, 10:06 ech, zazdroszcze Ci :) podróż do Brazylii to moje marzenie, jak na razie :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adm to rudego spod palmy...... IP: *.cec.eu.int 09.03.05, 10:11 rudy tylko bez prowokacji prosze...30 stopni...zapomnial juz czy co skad wyjechal....... a swoja droga to sie nazywa poczucie przynaleznosci do grupy i wiernosc....pod jakas palma znalazl komputer i juz do nas pisze.... pozdrowionka i przywiez slonka !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
epsisko Re: Chez Bernard, piatek 18.00 09.03.05, 10:36 gratulacje! a wszystko to z podatków wyborców korwina-mikke ;))) fajnie macie w tym parlamencie, wnioskując z postów twoich i tito. w dodatku macie przewagę moralna nad pracownikami technokratycznej Komisji - w końcu europejska demokracja to wy!! pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adm Re: Chez Bernard, piatek 18.00 IP: *.cec.eu.int 09.03.05, 11:13 no no epsisko, nie szalej....a z ta demokracja....przeslac ci liste uroparlamentarzystow? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
integration Re: Chez Bernard, piatek 18.00 09.03.05, 11:22 w demokracji oprocz parlamentu potrzebna jest egzekutywa. No chyba, ze Tito wprowadzi anarchie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tito Re: Chez Bernard, piatek 18.00 IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 09.03.05, 11:48 Po co anarchia, jeslic mamy chaoas uzgadniany przez forum i zaden Tito nie moze wprowadzac niczego, nawet anarchii. Jedyna szansa, ze chaos sam sie przeksztalci w anarchie... A poki co nie ma knajpy na nastepne spotkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
integration Re: Chez Bernard, piatek 18.00 13.03.05, 13:58 OK. Podobno jest juz knajpa - lepsza - kolo Maelbeek. Podobno Octi cos wie... Odpowiedz Link Zgłoś
integration Re: plaza w Rio, piatek 18.00 09.03.05, 11:20 a Mercosur? Nie ma tam jakichs cieplych:) posadek? jakbys mial jakis wakacik na oku - wyslij na priva P.S. a potem zrobimy spotkania na plazy w RIO w kazdy pierwszy piatek miesiaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy Re: plaza w Rio, piatek 18.00 IP: *.user.veloxzone.com.br 10.03.05, 00:08 Na posade w Mercosurze nie mamy co liczyc - administracja jest nieliczna, a poza tym sekretariat jest w Montevideo, ktore jest takie sobie oglednie mowiac. Szczerze mowiac po dzisiejszym dniu stesknilem sie za brukselskim sniegiem bo mam chyba udar sloneczny i zlazi mi skora z twarzy po trzygodzinnej wycieczce do faveli dzisiaj rano. Sciskam Was wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś