Dodaj do ulubionych

Chez Bernard, piatek 18.00

IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 01.03.05, 13:43
Przypominam - nieformalne i niezorganizowane spotkanie polskich urzedasow w kazdy pierwszy piatek miesiaca.

Knajpa znajduje sie na placu Jourdain W BRUKSELI
Obserwuj wątek
    • Gość: Sofi A czy ktos wie, gdzie jest ten pub, w ktorym IP: *.cec.eu.int 01.03.05, 13:58
      jest 2000 gatunkow piwa ?
      • Gość: rudy Re: A czy ktos wie, gdzie jest ten pub, w ktorym IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 01.03.05, 14:02
        Pewnie masz na mysli Beer Academy albo Academie de la Biere, to jest gdzies
        kolo rue Royale. Ale po co 2000 gatunkow, mysle ze wiecej niz 10 nie da sie
        sprobowac podczas jednego posiedzenia :)
        • Gość: mama Re: A czy ktos wie, gdzie jest ten pub, w ktorym IP: *.cec.eu.int 01.03.05, 14:32
          mylisz sie:)
    • Gość: bud Re: Chez Bernard, piatek 18.00 IP: *.cec.eu.int 01.03.05, 15:12
      Jutro w DeepFusion (Rue D'Idalie 6, obok Place du Luxembourg) o 18.30 jest
      imprezka dla "newcomers". Podobno to juz drugie spotkanie z tego cyklu.
      • Gość: saper Re: Chez Bernard, piatek 18.00 IP: *.cec.eu.int 02.03.05, 10:57
        Ktos sie moze na te imprezke wybiera??? (Mam na mysli Rue D'Idalie 6)
        • Gość: Tito Re: Chez Bernard, piatek 18.00 IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 02.03.05, 18:47
          ja nie, ale podbijam.
          • Gość: Tito do gory! IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 03.03.05, 14:07
            • Gość: m Re: do gory! IP: 62.159.123.* 03.03.05, 23:02
              ile osob wybiera sie jutro chez Bernard?? tj. czy spotkanie aby aktualne?
              • Gość: mczapl Re: do gory! IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 04.03.05, 08:49
                Wierze, ze spotkanie nadal aktualne. Ja sie wybieram - bede mial porownanie z
                ubieglomiesiecznym spotkaniem w Gesi :)
                • Gość: Tito bede ja np... IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 04.03.05, 09:37
                  • Gość: adm Re: bede ja np... IP: *.cec.eu.int 04.03.05, 09:39
                    a moze satelitarne polaczenie on line z Gesia....????
                • integration Re: do gory! 04.03.05, 09:55
                  ja tez sie wybieram; Do zobaczenia!
              • Gość: rudy Re: do gory! IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 04.03.05, 10:23
                Ja tez bede. Nie moge zostac dlugo ale przyjde.
                • Gość: piniu Re: do gory! IP: *.cec.eu.int 04.03.05, 10:56
                  Tez sie wybieram, do zobaczenia.

Piotrek
                  • Gość: r Re: do gory! IP: *.cec.eu.int 04.03.05, 11:14
                    bede rowniez
                • Gość: bacon Re: do gory! IP: 5.5.* / 80.58.39.* 04.03.05, 11:39
                  czolem rudy,
                  jutro wyjezdzasz na zasluzony urlop, nie? moj szef wlasnie stamtad wrocil.
                  podobno goraco.
                  bawcie sie dobrze.
                  pozdrawiam
                  • Gość: rudy Re: do gory! IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 04.03.05, 12:30
                    Siemka !
                    Zgadza sie, jutro wyjezdzam o 6:45. Mam taki zachrzan ze nie zdazylem sie
                    jeszcze w ogole do niego przygotowac. Mam nadzieje, ze wroce w jedym kawalku.
                    Dzieki ! Trzymaj sie.
          • Gość: ania Re: Chez Bernard, piatek 18.00 IP: *.consilium.eu.int 04.03.05, 12:46
            czesc wszystkim! mam wrazenie ze pierwszo-piatkowe spotkania odbywaja sie w
            meskim gronie? czy tak jest?
            • Gość: rudy Re: Chez Bernard, piatek 18.00 IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 04.03.05, 13:10
              Absolutnie nie. Na poprzednim spotkaniu bylo jakies 70% kobiet. Teraz proporcje
              beda byc moze inne, ale na pewno nie bedzie w 100% mesko.
              • Gość: ania Re: Chez Bernard, piatek 18.00 IP: *.consilium.eu.int 04.03.05, 13:22
                w takim razie i moja reka do gory! do zobaczenia
    • Gość: ansil Re: Chez Bernard, piatek 18.00 IP: *.cec.eu.int 04.03.05, 16:29
      o rany, ja tu jestem niecaly tydzien, wiec dzis jeszcze sie nie zjawie, przede
      wszystkim dlatego, ze sie jeszcze nie odnalazlam..
      gdzie ten plac? ja znalazlam tylko taka ulice niedaleko avenue loiuse, to tam?

OT: czemu nikt na forum nie powiedzial, ze oni tu maja takie pokrecone
      klawiatury? swoja bym zabrala ;)
      • Gość: mayael Re: Chez Bernard, piatek 18.00 IP: *.cec.eu.int 04.03.05, 16:53
        Place Jourdan jest na Etterbeeku a nie przy Av. Louise(rue Jourdan). Mozna
        dojechac autobusami 80 i 34 lub metrem do Schuman i zejsc rue Froissart.

Jesli dostalas francuska klawiature to popros by ci wymienili na angielska.
      • kot00 Re: Chez Bernard, piatek 18.00 04.03.05, 17:22
        Rany jakie pokrecone klawiatury. Mozna cos blizej?
        • Gość: ansil Re: Chez Bernard, piatek 18.00 IP: *.cec.eu.int 07.03.05, 14:31
          no pokrecone ;)
          nasz uklad jest qwerty
          tu: azerty, m jest pietro wyzej, q nizej, w na samym dole..
          cyfry tylko z numerycznej, ze zwyklej trzeba z shiftem, tak samo kropka..

wymieniac klawiatury nie bede, tydzien, dwa i sie przestawie..
          pozdrawiam,
          Anna
    • Gość: an_bu Re: Chez Bernard, piatek 18.00 IP: *.cec.eu.int 04.03.05, 17:27
      niestety, wyglada na to, ze sie nie wyrobie... niezle mnie wzieli w obroty od
      razu w pierwszych tygodniach - ale to, co sie dzieje, jest absolutnie
      fascynujace i nieco osladza gorycz poznych powrotow ;) bawcie sie dobrze i
      bardzo prosze o update w kwestii zazalenia na staff reg.
      do zobaczenia nastepnym razem...
      • Gość: Tito Re: Chez Bernard, piatek 18.00 IP: *.upc.chello.be 04.03.05, 17:31
        Ja nie mam zamiaru wracac o 19 a duuuzo pozniej i pewnie nie bede jedyny, wiec moze przyjdz pozniej.
    • pszemcio Re: Chez Bernard, piatek 18.00 05.03.05, 00:17
      Fajnie bylo ;) Do zobaczenia nast. razem ale moze w innym miejscu bo obsluga
      nieco grubianska. Rafal, moze przeslesz te liste na maile?Gracias z gory
      pozdr
      • Gość: Tito Bernard, piatek 18.00 - 03.00 IP: *.upc.chello.be 05.03.05, 09:00
        Bylo nawet baaaaardzo fajnie. Z garstka najwytrwalszych skonczylismy w okolicach 3 am.

Poznalem tyle osob, ze trudno wszytskich spamietac. I nie wiem jak wy, ale wsrod przybylych odnalazlem osoby ktore jakos sie wczesniej przez moje zycie juz przewijaly.

Coraz bardziej podobaja mi sie te spotkania :)

Co do miejsca to jestem za jego zmiana, bo rzeczywiscie obsulga nie taka i miejsca juz zamalo. Kto jest w stanie powiedziec ile bylo osob?
        Proponuje szukac czegos w tej samej okolicy - duzego, ale zeby bylo mozna pogadac bez przekrzykiwania muzyki. Jestem tez za "siedzonymi" a nie "stojacymi" spotkaniami - to prawda ze chodzac mozna poznac wiecej osob, ale juz rozmowa w takiej sytuacji jest pobiezna a spedzenie kilku godzin i wypicie kilku piw na stojaco nie jest zbyt mile.
        Mamy miesiac - testujcie puby w okolicach i rzucajcie propozycje!

Milego weekendu!
        • Gość: adm Re: Bernard, piatek 18.00 - 03.00 IP: *.68.220.229.brutele.be 05.03.05, 09:19
          potwierdzam, bylo baaaardzo fajnie, na amoje oko bylo nas ok 30? szukamy
          oczywiscie innego okalu, jedyna wytyczna to zeby byl w okolicy...
          spostrzezenie: 90% osob ktore poznalam ( z pozostalymi nie zdazylam
          porozmawiac....bylo nas duzo) bylo fajne: czyzby zatrudniano fajnych?
          rezerwisci, badzcie fajni!!!a moze po prostu fajni przychodza do Bernada??
          przepraszam tych ktorzy nie byli obecni z powodow sily wyzszej ;-)
          ciekawostka: wiekszosc obecnych deklarowala ze na forum w ogole nie pisza,
          tylko czytaja.....
          A Tito proponuje na prezesa tej nieformalnej grupy fajnych polskich urzednikow,
          skromnie tylko przypomne ze to ja wymyslilam spotkanie, w pubie ktorego nie ma
          na rogu takich dwoch ulic ;-))daaaawno temu
          pozdawiam wszystkich w szczegolnosci dorote, lat i integration
          • Gość: mayael Re: Bernard, piatek 18.00 - 03.00 IP: 5.2.* / 213.46.162.* 05.03.05, 14:28
            To Tito jeszcze nie jest prezesem? Zgadzam sie, ze przyszli fajni. Bylo nas ok.
            50, gdyz na liscie jest ponad 35 a sporo osob wyszlo zanim lista zaczela
            krazyc. Nalezy sie liczyc z tym, iz sukces pierwszopiatkowych spotkan
            przyciagnie innych, wiec trzeba na gwalt szukac duzego lokalu, gdzie bedziemy
            mile widziani (bylam oburzona zachowaniem obslugi!). Z niecierpliwoscia czekam
            na nastepne spotkanie.
            Do zobaczenia, a tymczasem trzymajcie sie cieplo!
            • Gość: ania Re: Bernard, piatek 18.00 - 03.00 IP: *.consilium.eu.int 07.03.05, 09:46
              troche z opoznieniem :-( pozdrawiam wszystkich w marny poniedizalkowy ranek
              brrr jak ciezko wstac... podpisuje sie obiema recami pod pozytywnymi
              wrazeniami! tak trzymac. Tito- gratuluje nominacji!
              do szybkiego zobaczenia!
              Ania
              • Gość: Tito Re: Bernard, piatek 18.00 - 03.00 IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 07.03.05, 16:27
                Nie chce byc zadnym prezesem - jestem za anarchia w tym przypadku. Moge
                pozostac honorowym kaowcem ewentualnie.
              • Gość: nan Re: Bernard, piatek 18.00 - 03.00 IP: *.68.221.138.brutele.be 07.03.05, 23:28
                Ja tez mam bardzo pozytywne wrazenia ze spotkania. A szczegolnie pozdrawiam
                pewnego bardzo symatycznego kolege z PE, z ktorym milo rozmawialo sie na tematy
                zawodowe i nie tylko :-)

P.S. A co myslicie na temat zwiekszenia czestotliwosci spotkan?
      • epsotek SKANDAL - podbieracie ludzi z Zielonej Gesi :) 08.03.05, 09:57
        To nieopisane. Podbieracie ludzi z Zielonej Gesi. Powoli i systematycznie
        wyluskujecie dzielnych towarzyszy (i towarzyszki) pierwszopiatkowych browarkow.
        Jak tak dalej pojdzie to bede musial sie spakowac i wyemigrowac do Brukseli :)

• Gość: dorota Re: SKANDAL - podbieracie ludzi z Zielonej Gesi : IP: *.euroclear.com 08.03.05, 10:02
          czekamy z niecierpliwoscia epsotku, juz czas najwyzszy zmienic knajpke ! :-)
      • Gość: rudy Re: Chez Bernard, piatek 18.00 IP: *.user.veloxzone.com.br 09.03.05, 01:01
        Strasznie zaluje ze nie moglem zostac dluzej. Zapowiadala sie dluga i fajowa
        imprezka. Nastepnym razem bede do konca. A tymczasem pozdrawiam z Rio de
        Janeiro, 30 stopni (a jest dziewiata wieczorem), niezle miasto. Gdyby istniala
        Unia
        Poludniowoamerykanska z siedziba w Rio to w sumie chetnie bym sie przepisal...
        Do uslyszenia i zobaczenia.
        • Gość: daisy26 Re: Rio de Janeiro IP: *.crowley.pl 09.03.05, 10:06
          ech, zazdroszcze Ci :) podróż do Brazylii to moje marzenie, jak na razie :)
          pozdrawiam
          • Gość: adm to rudego spod palmy...... IP: *.cec.eu.int 09.03.05, 10:11
            rudy tylko bez prowokacji prosze...30 stopni...zapomnial juz czy co skad
            wyjechal.......
            a swoja droga to sie nazywa poczucie przynaleznosci do grupy i wiernosc....pod
            jakas palma znalazl komputer i juz do nas pisze....
            pozdrowionka i przywiez slonka !!!!!
        • epsisko Re: Chez Bernard, piatek 18.00 09.03.05, 10:36
          gratulacje! a wszystko to z podatków wyborców korwina-mikke ;)))
          fajnie macie w tym parlamencie, wnioskując z postów twoich i tito. w dodatku
          macie przewagę moralna nad pracownikami technokratycznej Komisji - w końcu
          europejska demokracja to wy!!
          pozdrowienia
          • Gość: adm Re: Chez Bernard, piatek 18.00 IP: *.cec.eu.int 09.03.05, 11:13
            no no epsisko, nie szalej....a z ta demokracja....przeslac ci liste
            uroparlamentarzystow? ;-))
          • integration Re: Chez Bernard, piatek 18.00 09.03.05, 11:22
            w demokracji oprocz parlamentu potrzebna jest egzekutywa. No chyba, ze Tito
            wprowadzi anarchie:)
            • Gość: Tito Re: Chez Bernard, piatek 18.00 IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 09.03.05, 11:48
              Po co anarchia, jeslic mamy chaoas uzgadniany przez forum i zaden Tito nie moze
              wprowadzac niczego, nawet anarchii. Jedyna szansa, ze chaos sam sie
              przeksztalci w anarchie...

A poki co nie ma knajpy na nastepne spotkanie.
              • integration Re: Chez Bernard, piatek 18.00 13.03.05, 13:58
                OK.
                Podobno jest juz knajpa - lepsza - kolo Maelbeek. Podobno Octi cos wie...
        • integration Re: plaza w Rio, piatek 18.00 09.03.05, 11:20
          a Mercosur?

Nie ma tam jakichs cieplych:) posadek? jakbys mial jakis wakacik na oku -
          wyslij na priva

P.S. a potem zrobimy spotkania na plazy w RIO w kazdy pierwszy piatek miesiaca.
          • Gość: rudy Re: plaza w Rio, piatek 18.00 IP: *.user.veloxzone.com.br 10.03.05, 00:08
            Na posade w Mercosurze nie mamy co liczyc - administracja jest nieliczna, a
            poza tym sekretariat jest w Montevideo, ktore jest takie sobie oglednie mowiac.
            Szczerze mowiac po dzisiejszym dniu stesknilem sie za brukselskim sniegiem bo
            mam chyba udar sloneczny i zlazi mi skora z twarzy po trzygodzinnej wycieczce
            do faveli dzisiaj rano. Sciskam Was wszystkich.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka