Dodaj do ulubionych

NA CYPR DO PRACY....

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 16:58
no własnie, wybieram sie tam jako klenerka/barmanka.Wiem, że powinnam zrobić
zakupy w Polsce bo jest tam bardzo drogo, a może jakies inne rady?? Dzięki z
góry.
PZDR:)
Obserwuj wątek
    • ichigats Re: NA CYPR DO PRACY.... 02.03.05, 18:13
      Bardzo drogo i bardzo malo placa. Poza tym z moich wlasnych obserwacji wynika, ze jest tam recz moda na oszukiwanie (czyli przydzielanie takich pracownikow jak ty zupelnie innej pracy niz wczesniej im obiecywano, przeklamania sa tez w liczbie godzin pracy itd.). A zarobki sa naprawde glodowe. do tego wielokrotnie trzeba zaplacic samemu pol ubezpieczenia, czesto mieszkanie, transport tez na koszt wlasny. Sama nie bylam, ale pracowalam w Wojewodzkim Urzedzie Pracy i wysluchiwalam skarzacych sie na warunki pracy obywateli powracajacych z Cypru. A nasluchalam sie tyle, ze za zadne skarby nie pojechalabym tam do roboty.
      Jesli jednak sie zdecydujesz to powodzenia i nie daj sie "zjesc".
      Pozdrawiam
      • Gość: ab12 Re: NA CYPR DO PRACY.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 19:18
        hEJ:) Jadę przez biuro FOSTER- ubezpieczenie, żywność, bilety na koszt
        pracodawcy. W szkole językowej powiedzieli ze wszystko będzie OK
        (przedstawiciele FOSTER'A)/ Wiem, że zarobki nie sa wygórowane(ok.800 dolców)
        ale podobno pracxa jest OK. pewna.
        • Gość: cathrin Re: NA CYPR DO PRACY.... IP: 213.155.167.* 04.03.05, 14:11
          hmm, bylam , widzialam i przezylam.
          roznie mowia , zalwezy jak trafisz.ja bylam na praktykach ze szkoly, bylo nas
          wiele,wiec nudno nie bylo. nas nie oszukiwali z kasa, z poczatku troche na
          napiwkach,no a w pracy lepiej pracowalysmy niz grecy- tak mowili.ale warto
          pojechac, to slonce p;aze, tego nie masz w polce.a zawsze jakas przygoda
          bedzie, no i cos nowego w cv. warto pojechac, i zrob zakupy lepeij w polsce:tam
          jest drogo, szampon ok12zł,mydlo w plynie 15, podpaski 20zł itp itd.jak cos to
          pytaj,a postaram sie odpowiedziec.
    • hoksia Re: NA CYPR DO PRACY.... 04.03.05, 18:04
      Byłam na Cyprze, pracowałam i faktycznie jest drogo przeliczajac na polskie ale
      jesli tak patrzec to do anglii czy irlandii tez by nie oplacalo sie jechac.
      Bylam w irlandii i na Cyprze teraz porównujac zdecydowanie stawiam na Cypr.
      Zarobki mniejsze ale jaka atmosfera :) plaze, słońce, kluby, mili ludzie.
      Niestety jest troche minusów jak np. godziny pracy, tam pracuje sie po 10
      godzin dziennie i oczywiscie zalezy jak trafisz. Nie mozna dac sie wykorzystac.
      Jesli masz inne pytania to pisz ,odpisze. Ps. W tym roku tez tam jade :)
      POWODZENIA!!!
      • Gość: ole! Re: NA CYPR DO PRACY.... IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 04.03.05, 18:20
        To mam pytanko - jedziesz przez jakiegoś pośrednika, czy na miejscu będziesz
        szukać pracy? Z góry dzięki za info!
        • Gość: cathrin Re: NA CYPR DO PRACY.... IP: 213.155.167.* 04.03.05, 19:52
          a gdzie pracowalas na Cyprze, bo ja tez bylam i ponownie sie wybieram?
          • Gość: ewelinka147 Re: NA CYPR DO PRACY.... IP: *.osiedle.net.pl 05.03.05, 13:40
            chce jechać na cypr równierz przez biuro Foster i tak sie zastanawiam czy to
            nie są naciągacze,, trzeba zapłacic 235 dolcow + bilet, powiedz kiedy
            składalas tam cv i załatwiałas te wszystkie formaloności , w tym roku mam
            obrone pracy licencjackiej zdecydwałabym sie na srodek lipca na wyjazd ale nie
            wiem czy to nie za późno a jaki ty masz termin wyjazdu??
            • Gość: Klaudia Re: NA CYPR DO PRACY.... IP: *.swic.dialup.inetia.pl 15.03.05, 17:29
              Jezeli ktos leci do Larnaki do pracy lub w odwiedziny to biuro eSky w
              Katowicach maja super ceny na loty z Warszawy. Loty w jedna strone jest okolo
              775 pln a lot w obie strony 1200-1400 pln. Nigdzie indziej nie znalazlam
              tanszych lotow. Mozna wyslac e-mail na info@esky.pl z datami wylotu a oni Ci
              podadza cene. Mozna rezerwacje i przelew zrobic przez internet i bilet odebrac
              na lotnisku. Ewentualnie mozna sie z nimi skontaktowac na tel. +4832 353 8087
    • le5iu A ja pracowalem w biurze... 05.03.05, 16:52
      ...architektonicznym.
      Studiuje architekture i w te wakacje tez wybieram sie na praktyki.
      Podzielam zdanie 'przedmowcow': w sklepach jest dosyc drogo, ale i tak taniej
      niz w UK (wlasnie tu siedze na stypedium). Do jakiego miasta jedziesz?
      W Larnace co sobote jest targ, gdzie warzywa i owoce sa nawet tansze niz w
      Polsce, co nie powinno dziwic z uwagi na klimat.
      Postaraj sie otworzyc tam konto, i nie 'chomikowac pieniazkow'; na Cyprze
      przestepczosc jest naprade ZNIKOMA (byc moze dla samotnej dziewczyny powroty
      poz zmroku moga niesc ryzyko pogwizdywania-'wolf whistling'itp.) ale okazuje
      sie ze najbardziej lepkie rece maja nasi rodacy (to akurat przyklad kolegi
      ktorego okradziono w Irlandii).
      Rozmowy przez kom smiesznie tanie.
      Jesli potrzebujesz kontaktu z pracodawca, i kimkolwiek na Cyprze koniecznie wez
      kom. bez SIMlocka i na miejscu kup karte pre-paid.Poczatkowe 3£ przy tutejszych
      taryfach starczy ci na 50-100min rozmow(peak/off-peak).
      Jesli bedziesz miala dostep do netu w pracy to oczywiscie obowiozkowo Skype.
      Jesli nie, a bedziesz dzwonic tylko do Polski, powinna Ci wystarczyc karta do
      automatu.
      JAK NAJMIEJ UBRAN BAWELNIANYCH!!!
      ugotujesz sie, nawet w podkoszulkach i topach.W sierpniu '04 bylo pare dni pow.
      40st.C !
      len len i tylko len,jesli juz bawelna to lekko i przewiewnie; najlepiej poznac
      turystow po przepoconych, przyklejonych do tlustych brzuchow t-shirtach 100%
      cotton;)Jak najciemniejsze okulary, wiadomo.
      Choc jako barmanka to pewnie bedziesz pracowac 9pm-3. bo tam na kolacje i
      drinki nie wychodzi nikt wczesniej niz 9-10. wtedy jest duzo chlodniej.
      Jesli znasz angielski to prace znajdziesz sama, bez problemu (tak na
      przyszlosc...:)

pozdrawiam,
      baw sie dobrze!
      • Gość: Myssion Re: A ja pracowalem w biurze... IP: *.autocom.pl 05.03.05, 17:22
        chciałabym pojechać na Cypr do pracy...

Mam możliwość wyjazdu do UK. (urodziłam się tam, tata tam pracuje, mamy swoje mieszkanie - nie ponosze zadnych kosztów praktycznie... )

Jednak kusi mnie Cypr. Głownie dlatego,że zwazywszy na miejsce ten wyjazd moze miec troche charakter wakacji... Poza tym wyjezdzajac do Londynu, w wakacje jest troche ciezej z praca... (studenci itp).
        Chciałabym zrobić cos samodzielnie, na własną rękę. Mam 18 lat, znam angielski dobrze. Będąc w Anglii przez całe wakacje, jestem caly czas z rodzicami... a przydałby sie "odpoczynek" :)
        Wiem z 'doswiadczenia' ze w Anglii mam szanse zarabiac okolo 200funtow tygodniowo. (+/-) ale... pieniadze nie sa najwazniejsze... dla mnie.

i tak... mam watpliwości... ;/
        • slonce19 Re: A ja pracowalem w biurze... 08.03.05, 21:54
          jezeli ma ktos namiary ajk sie dostac do pracy na cypr prosze o kontaky
          slonce146@buziaczek.pl z gory wielkie dzieki!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka