Gość: ab12 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 16:58 no własnie, wybieram sie tam jako klenerka/barmanka.Wiem, że powinnam zrobić zakupy w Polsce bo jest tam bardzo drogo, a może jakies inne rady?? Dzięki z góry. PZDR:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ichigats Re: NA CYPR DO PRACY.... 02.03.05, 18:13 Bardzo drogo i bardzo malo placa. Poza tym z moich wlasnych obserwacji wynika, ze jest tam recz moda na oszukiwanie (czyli przydzielanie takich pracownikow jak ty zupelnie innej pracy niz wczesniej im obiecywano, przeklamania sa tez w liczbie godzin pracy itd.). A zarobki sa naprawde glodowe. do tego wielokrotnie trzeba zaplacic samemu pol ubezpieczenia, czesto mieszkanie, transport tez na koszt wlasny. Sama nie bylam, ale pracowalam w Wojewodzkim Urzedzie Pracy i wysluchiwalam skarzacych sie na warunki pracy obywateli powracajacych z Cypru. A nasluchalam sie tyle, ze za zadne skarby nie pojechalabym tam do roboty. Jesli jednak sie zdecydujesz to powodzenia i nie daj sie "zjesc". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab12 Re: NA CYPR DO PRACY.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 19:18 hEJ:) Jadę przez biuro FOSTER- ubezpieczenie, żywność, bilety na koszt pracodawcy. W szkole językowej powiedzieli ze wszystko będzie OK (przedstawiciele FOSTER'A)/ Wiem, że zarobki nie sa wygórowane(ok.800 dolców) ale podobno pracxa jest OK. pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cathrin Re: NA CYPR DO PRACY.... IP: 213.155.167.* 04.03.05, 14:11 hmm, bylam , widzialam i przezylam. roznie mowia , zalwezy jak trafisz.ja bylam na praktykach ze szkoly, bylo nas wiele,wiec nudno nie bylo. nas nie oszukiwali z kasa, z poczatku troche na napiwkach,no a w pracy lepiej pracowalysmy niz grecy- tak mowili.ale warto pojechac, to slonce p;aze, tego nie masz w polce.a zawsze jakas przygoda bedzie, no i cos nowego w cv. warto pojechac, i zrob zakupy lepeij w polsce:tam jest drogo, szampon ok12zł,mydlo w plynie 15, podpaski 20zł itp itd.jak cos to pytaj,a postaram sie odpowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
hoksia Re: NA CYPR DO PRACY.... 04.03.05, 18:04 Byłam na Cyprze, pracowałam i faktycznie jest drogo przeliczajac na polskie ale jesli tak patrzec to do anglii czy irlandii tez by nie oplacalo sie jechac. Bylam w irlandii i na Cyprze teraz porównujac zdecydowanie stawiam na Cypr. Zarobki mniejsze ale jaka atmosfera :) plaze, słońce, kluby, mili ludzie. Niestety jest troche minusów jak np. godziny pracy, tam pracuje sie po 10 godzin dziennie i oczywiscie zalezy jak trafisz. Nie mozna dac sie wykorzystac. Jesli masz inne pytania to pisz ,odpisze. Ps. W tym roku tez tam jade :) POWODZENIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ole! Re: NA CYPR DO PRACY.... IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 04.03.05, 18:20 To mam pytanko - jedziesz przez jakiegoś pośrednika, czy na miejscu będziesz szukać pracy? Z góry dzięki za info! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cathrin Re: NA CYPR DO PRACY.... IP: 213.155.167.* 04.03.05, 19:52 a gdzie pracowalas na Cyprze, bo ja tez bylam i ponownie sie wybieram? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelinka147 Re: NA CYPR DO PRACY.... IP: *.osiedle.net.pl 05.03.05, 13:40 chce jechać na cypr równierz przez biuro Foster i tak sie zastanawiam czy to nie są naciągacze,, trzeba zapłacic 235 dolcow + bilet, powiedz kiedy składalas tam cv i załatwiałas te wszystkie formaloności , w tym roku mam obrone pracy licencjackiej zdecydwałabym sie na srodek lipca na wyjazd ale nie wiem czy to nie za późno a jaki ty masz termin wyjazdu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudia Re: NA CYPR DO PRACY.... IP: *.swic.dialup.inetia.pl 15.03.05, 17:29 Jezeli ktos leci do Larnaki do pracy lub w odwiedziny to biuro eSky w Katowicach maja super ceny na loty z Warszawy. Loty w jedna strone jest okolo 775 pln a lot w obie strony 1200-1400 pln. Nigdzie indziej nie znalazlam tanszych lotow. Mozna wyslac e-mail na info@esky.pl z datami wylotu a oni Ci podadza cene. Mozna rezerwacje i przelew zrobic przez internet i bilet odebrac na lotnisku. Ewentualnie mozna sie z nimi skontaktowac na tel. +4832 353 8087 Odpowiedz Link Zgłoś
le5iu A ja pracowalem w biurze... 05.03.05, 16:52 ...architektonicznym. Studiuje architekture i w te wakacje tez wybieram sie na praktyki. Podzielam zdanie 'przedmowcow': w sklepach jest dosyc drogo, ale i tak taniej niz w UK (wlasnie tu siedze na stypedium). Do jakiego miasta jedziesz? W Larnace co sobote jest targ, gdzie warzywa i owoce sa nawet tansze niz w Polsce, co nie powinno dziwic z uwagi na klimat. Postaraj sie otworzyc tam konto, i nie 'chomikowac pieniazkow'; na Cyprze przestepczosc jest naprade ZNIKOMA (byc moze dla samotnej dziewczyny powroty poz zmroku moga niesc ryzyko pogwizdywania-'wolf whistling'itp.) ale okazuje sie ze najbardziej lepkie rece maja nasi rodacy (to akurat przyklad kolegi ktorego okradziono w Irlandii). Rozmowy przez kom smiesznie tanie. Jesli potrzebujesz kontaktu z pracodawca, i kimkolwiek na Cyprze koniecznie wez kom. bez SIMlocka i na miejscu kup karte pre-paid.Poczatkowe 3£ przy tutejszych taryfach starczy ci na 50-100min rozmow(peak/off-peak). Jesli bedziesz miala dostep do netu w pracy to oczywiscie obowiozkowo Skype. Jesli nie, a bedziesz dzwonic tylko do Polski, powinna Ci wystarczyc karta do automatu. JAK NAJMIEJ UBRAN BAWELNIANYCH!!! ugotujesz sie, nawet w podkoszulkach i topach.W sierpniu '04 bylo pare dni pow. 40st.C ! len len i tylko len,jesli juz bawelna to lekko i przewiewnie; najlepiej poznac turystow po przepoconych, przyklejonych do tlustych brzuchow t-shirtach 100% cotton;)Jak najciemniejsze okulary, wiadomo. Choc jako barmanka to pewnie bedziesz pracowac 9pm-3. bo tam na kolacje i drinki nie wychodzi nikt wczesniej niz 9-10. wtedy jest duzo chlodniej. Jesli znasz angielski to prace znajdziesz sama, bez problemu (tak na przyszlosc...:) pozdrawiam, baw sie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myssion Re: A ja pracowalem w biurze... IP: *.autocom.pl 05.03.05, 17:22 chciałabym pojechać na Cypr do pracy... Mam możliwość wyjazdu do UK. (urodziłam się tam, tata tam pracuje, mamy swoje mieszkanie - nie ponosze zadnych kosztów praktycznie... ) Jednak kusi mnie Cypr. Głownie dlatego,że zwazywszy na miejsce ten wyjazd moze miec troche charakter wakacji... Poza tym wyjezdzajac do Londynu, w wakacje jest troche ciezej z praca... (studenci itp). Chciałabym zrobić cos samodzielnie, na własną rękę. Mam 18 lat, znam angielski dobrze. Będąc w Anglii przez całe wakacje, jestem caly czas z rodzicami... a przydałby sie "odpoczynek" :) Wiem z 'doswiadczenia' ze w Anglii mam szanse zarabiac okolo 200funtow tygodniowo. (+/-) ale... pieniadze nie sa najwazniejsze... dla mnie. i tak... mam watpliwości... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
slonce19 Re: A ja pracowalem w biurze... 08.03.05, 21:54 jezeli ma ktos namiary ajk sie dostac do pracy na cypr prosze o kontaky slonce146@buziaczek.pl z gory wielkie dzieki!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś