Dodaj do ulubionych

Kursy jezykowe

IP: 64.246.91.* 24.03.05, 21:46
Zaczynam prace w czerwu. Czy ktos sie orientuje kiedy zaczynaja sie kursy
jezykowe? Ile dni w tygodniu, jakie sa godziny? Czy moj maz ten sie na nie
kwalifikuje? Dzieki za wszelkie info.
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: Kursy jezykowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 23:18
      zaczynaja sie we wrzesniu i w lutym, chyba, i obejmuja tylko ciebie...
      • Gość: Sofi Re: Kursy jezykowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 20:22
        Zaczynaja sie we wrzesniu, latem sa intensywne trzytygodniowe po 4 h dziennie
        (ale na te nabor bedzie za miesiac, wiec pewnie niestety cie omina). Na
        wrzesien spokojnie masz szanse sie zalapac, nawet jesli przyjedziesz w polowie
        sierpnia (newcomersow nie obejmuje normalna procedura kwalifikacyjna i wedlug
        regulaminu moga dolaczyc do grupy najpozniej 2 tygodnie po rozpoczeciu zajec).
        Powyzsze dotyczy kursow tzw. survivalowych tzn. 2 miesiace, 4 razy w tyg po 2
        godziny - tematyka tylko i wylacznie biznesowa (czyli jak sie poruszac w
        instytucjach - ja np. tego nie wiedzialam i bardzo sie zdziwilam, ze nie naucze
        sie na nich, jak zamowic obiad w retauracji:)).

Co do meza - nieprawda ze jego nie obejmuja. Wspolmalzonek ma prawo do kursow
        jezykowych na tych samych zasadach co pracownik, tyle ze przy naborze do grupy
        pierwszenstwo maja pracownicy i ... jest jeden wyjatek: wspolmalzonek nie ma
        prawa do kursow ktore ciesza sie najwiekszym zainteresowaniem ze strony
        urzednikow, czyli FR i EN.
        Tyle - jesli jeszcze jakies pytanka, to you're welcome.
        Ja wlasnie koncze pierwszego survivala z FR. Zaczelam 1 lutego.
        • Gość: april27 Re: Kursy jezykowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.05, 10:19
          Sofi, pls doprezycuj - czy to dotyczy tylko kursow jezykowych organizowanych
          dla pracownikow instytucji UE, czy rowniez dla pracownikow agencji UE?
          • Gość: Sofi Re: Kursy jezykowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 11:23
            tego niestety nie wiem.
            Z doswiadczenia wiem jedynie, ze zasady w Komisji sa nieco inne niz np. w
            Radzie, ale nie wiem czy w radzie te zasady spisane sa w jakims regulaminie czy
            po prostu zaleza od szefa.
            To co napisalam powyzej dotyczy Komisji i zasad na pismie - co w tej kwestii
            postanowi twoj szef to juz zalezy, jak sobie go dobierzesz :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka