Dodaj do ulubionych

Pośrednik DRIVING EDGE

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 16:22
Czy ktoś zna DRIVING EDGE Ltd.? Oferują prace w UK w magazynach.Napisałem do
nich i dostałem maila żebym przysłał im CV. Nie wiem czy mogę im ufać.Proszę
o informacje na ich temat.
Obserwuj wątek
    • deadeasy Re: Pośrednik DRIVING EDGE 04.04.05, 16:29
      Odsylam Cie do niedawnego watku, moze to cos pomoze i rozwieje Twoje
      watpliwosci:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=115&w=20730096
      :)
    • saperowsky Re: Pośrednik DRIVING EDGE 04.04.05, 19:05
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=115&w=20730096
    • Gość: Nauczyciel Re: Pośrednik DRIVING EDGE IP: *.chello.pl 04.04.05, 21:26
      Dziwie im się, że chca w ogóle Twoje CV.... ja takiego lenia bym na pewno nie
      przyjął do pracy - wystarczy odrobina wysiłku żeby zobaczyć że temat Driving
      Edge jest wałkowany przynajmniej od miesiąca...ale coż lepiej zasmiecać forum
      pytaniami na które odpowiedzi zostały dawno udzielone..
      • Gość: daro Re: Pośrednik DRIVING EDGE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 07:34
        A ja nie chciał bym pracować z kimś takim, kto nie potrafi być miły i
        uczynny.Ja właśnie ciężko pracuję za marne grosze kiedy Ty pseudo "Nauczycielu"
        siedzisz miesiącami w fotelu przed kompem i mamusia daje Ci jeść.
        • Gość: Nauczyciel Re: Pośrednik DRIVING EDGE IP: *.chello.pl 05.04.05, 21:46
          zgadzam sie całkowicie z twoim pracodawca - na wieksze pieniadze na pewno nie
          zaslugujesz. Zapomnij o Anglii - tam trzeba sie wykazac pracowitościa a do
          tego umiejetnoscia szukania i znajdywania informacji i do tego w obcym jezyku..
          a ty po polsku masz problemy z czytaniem.... i to pewnie nie tylko forum...

• Gość: moniek Re: Pośrednik DRIVING EDGE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 08:49
            Ej!!! Facet wypad stąd. Tu nie potrzeba takich ,którzy potrafią tylko
            krytykować.Jeżeli umiesz czytać forum to tu się właśnie pomaga a nie krytykuje.
          • Gość: Staszek Jadę 18 kwietnia jedzie także ktoś? IP: *.gl.digi.pl 13.04.05, 08:23
            wylot chyba z Katowic Pyrzowic, jeśli ktoś jedzie ze mną proszę o kontakt albo
            na forum albo mailowy gkasparow@o2.pl
            • Gość: sas Re: Jadę 18 kwietnia jedzie także ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 12:44
              ja moze pojade z toba, jutro maja do mnie oddzwonic i sie dowiem!
              wyrozniales sie jakimis specjalnymi cechami ze wybrali akurat ciebie?
              z jakiego jestes miasta?
              • Gość: Staszek Re: Jadę 18 kwietnia jedzie także ktoś? IP: *.gl.digi.pl 13.04.05, 12:52
                chyba niczym, teraz jadę bęe za 2 h narazie
              • Gość: Staszek Re: Jadę 18 kwietnia jedzie także ktoś? IP: *.gl.digi.pl 13.04.05, 12:53
                jestem z Gliwic
                • Gość: sas Re: Jadę 18 kwietnia jedzie także ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 13:04
                  okej, dzieki! jak oddzwania ze jade to sie z toba jeszcze skontaktuje! pozdro
                  • Gość: Staszek Jedzie ktoś w poniedziałek 18 kwietnia( Doncaster) IP: *.gl.digi.pl 13.04.05, 15:09
                    jeśli ktoś jedzie proszę o kontakt mailowy gkasparow@o2.pl pozdrowienia z Gliwic
        • Gość: miki Re: Pośrednik DRIVING EDGE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 21:50
          daro nic ci sie nie stanie jak wyslesz Swoje CV, w koncu to TY szukasz pracy,
          jest to I krok aby pracodawca/agenca mogl/a cie poznac

miki:)
    • Gość: gośc Re: Pośrednik DRIVING EDGE IP: *.siec.sandomierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 13:00
      Napisz czy było duzo ludzi,jak ze znajomoscia angielskiego i czy jest duzy
      przesiew,ile czasu mija od powiadomienia o tym ze sie dostałes.Serdecznie
      pozdrawiam
    • Gość: Ja nie macie sie co bac!!! IP: *.warwickshire.gov.uk 14.04.05, 15:35
      jestem w uk za posrednictewm DE i wszystko ok pisze wlasnie z biblioteki.
      bardzo wazne bez jezyka nie macie co jechac!!!!! bo sie nie dogadacie
      Pozdro dla wszystkich chcacyh wyjechac
      • Gość: sas Re: nie macie sie co bac!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 16:26
        a gdzie jestes?
        • Gość: gorniaczyk Re: nie macie sie co bac!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 17:34
    • Gość: Staszek jutro wyjazd ktos jedzie do Doncaster ? IP: *.gl.digi.pl 17.04.05, 16:29
      • arturlis1 jak dlugo czekaliscie na odpowiedz od wyslania cv? 17.04.05, 17:44
        ja czekam juz trzeci tydzien i poza automatyczna odpowiedzia potwierdzajaca
        odebranie maila cisza.
        • Gość: Staszek Re: jak dlugo czekaliscie na odpowiedz od wyslani IP: *.gl.digi.pl 17.04.05, 18:17
          ja nie czekałem długo, nie wiem od czego to zalezy
          • Gość: lolek Re: jak dlugo czekaliscie na odpowiedz od wyslani IP: *.warwickshire.gov.uk 18.04.05, 12:06
            Jestem w Hinckley, pracuje w magazynach Tesco, ale zatrudniony jestem przez
            Driving Edge- to jest agencja pracownicza. Wiekszosc sie pokrywa z tym , co
            mówia w Polsce , ale odleglosc spaceru jest np. 3 godziny.
            • arturlis1 Re: jak dlugo czekaliscie na odpowiedz od wyslani 18.04.05, 22:19
              no jak dlugo czekaliscie na odzew???????????????
              • Gość: pendzel Re: jak dlugo czekaliscie na odpowiedz od wyslani IP: 80.50.20.* 19.04.05, 11:27
                ja również byłem już na spotkaniu, i jak powiedział mi p.Mardaus, który
                prowadził spotkanie, na pewno do mnie zadzwoni, bo mówie po angielsku,a to jest
                główne z kryteriów. Poza tym powinieneś mieć nr.telefonu do osoby, która
                potwierdzi twoje referencje(np. kierownika). Na telefon czekałem niecałe 2 tyg.
                ale to zależy gdzie mieszkasz, bo spotkania są w różnych miastach. Zresztą w
                odpowiedzi automatycznej na maila było napisane do 3 mies., zatem cierpliwości.
                • Gość: pendzel Re: jak dlugo czekaliscie na odpowiedz od wyslani IP: 80.50.20.* 19.04.05, 11:34
                  odsyłam również na stronę www.drivingedge.co.uk/ tak dla
                  uwiarygodnienia, że firma istnieje
                  • Gość: kala Re: jak dlugo czekaliscie na odpowiedz od wyslani IP: *.is.net.pl 20.04.05, 08:49
                    to wszystko prawda!firma istnieje i praca jest
              • Gość: bubu słupsk Re: jak dlugo czekaliscie na odpowiedz od wyslani IP: *.rene.com.pl 22.04.05, 17:00
                czytałem chyba wszystkie fora o D E,kurde nie zobaczyłem ani jednej negatywnej
                opini,byłem na stronce i zamierzam wysłac CV ale nic nie pisze w jakim jezyku
                je napisac polskim czy angielskim,prosze o odpowiedz ;UK czeka na mn9ie czuje
                to ,za odpowiedz z góry dziex i pozdro dla wszystkich
              • ninorr Re: jak dlugo czekaliscie na odpowiedz od wyslani 15.06.05, 09:34
                ja czekałem jakiś tydzień tzn. nawet nie czekałem poprostu
                zadzwonili,niespodziewałem się tak szybko. Dziś mam rozmowę w katowicach...
            • Gość: kornas28 Re: jak dlugo czekaliscie na odpowiedz od wyslani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 23:46
              do lolka-co miales na mysli piszac o spacerze 3 godz.? chodzisz piechotą do pracy? jesli tak tzn ze nie ma dogodnego dojazdu?
      • Gość: kornas28 Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 13:25
        kto jedzie do Middleton koło Manchesteru? prosze o kontakt na forum lun kornas28@wp.pl
    • Gość: emigrant Re: Pośrednik DRIVING EDGE IP: *.rybnet.pl 21.04.05, 23:56
      Lece do Doncaster 25.04.Mamy mieszkac w Coxton.Czy ktos moze powiedziec jak z
      dojazdem? I czy daja jakies nadgodziny?Ilu polakow pracuje w Tesco dla DE?
      • Gość: pendzel Re: Pośrednik DRIVING EDGE IP: 80.50.20.* 22.04.05, 12:19
        Skoro lecisz 25 to powinieneś już wszystko wiedzieć...
        1. Pracodawca ma prawo zażądać wydłużonego maksymalnie do 12 godz. czasu pracy
        w 3 z 5 dni roboczych
        2. Ma prawo zażądać przyjścia do pracy w jeden z przysługujących wolnych dni
        raz na miesiąc
        3. odnośnie pktu 1 może być tak, że mając zmianę na 12 musisz przyjść o 8.
        Nie oszukujmy się, ale dni wolne przypadać będą raczej w dni robocze, bo w
        sobote angole chcą iść do pubu, a nie pracować, pocieszające, że pracując w
        sobotę czy niedzielę zarabiasz trochę więcej, a wolny dzień roboczy pozwoli na
        załatwienie jakichś spraw...
        O ile wiem to te nadgodziny nie są gwarantowane w umowie, ale my musimy
        zagwarantować, że się na nie ewentualnie zgadzamy. Piszę to, co słyszałem na
        spotkaniu, za prawdziwość nie ręczę, i dziwię się, że zmiast próbować
        informacji z pierwszej ręki, szukasz ich na forach.
        • Gość: lolek Re: Pośrednik DRIVING EDGE IP: *.warwickshire.gov.uk 25.04.05, 11:36
          Jestem w Hinckley od 3 tygodni, Driving to jedna z uczciwszych agencji
          pracowniczych. Pracuje w magazynach Tesco i z nadgodzinami nie ma problemu, nie
          chcesz to nie pracujesz, ale wiekszosc chce, bo po to tu przyjechala.
          • Gość: gosc Re: Pośrednik DRIVING EDGE IP: *.siec.sandomierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 11:45
            Witam!!Mam pytanie- ile casu czekaliscie od momentu spotkania na którym dano
            wam znac ze przeszliscie dalej ,jestescie odpowiednim kandydatem do konkretów
            typu umowa,wyjazd,co gdzie i kiedy???
          • Gość: kornas28 Re: Pośrednik DRIVING EDGE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 19:29
            dzieki za info.ile czekales od rozmowy do wiadomosci ze jedziesz???
            • Gość: pracownik Re: Pośrednik DRIVING EDGE IP: 194.152.88.* 05.05.05, 16:20
              ja jestem w doncaster juz jakis czas i musze wam powiedziec ze praca jest ale z
              nadgodzinami narazie ciezko! a co najgorsze to DYSKRYMINACJA!!!!!!!!! praca
              polega na rozwozeniu towaru i zeby to zrobic i wiedziec skad dokad dostaje sie
              tzw ticket i tu jest problem bo anglicy dostaja dobre tickety a polacy dostaja
              te najgorsze czego efektem jest nisk procent normy! driving edge niby obiecuje
              po 3 miesiacach przelot do kraju za free na jakis czas, a do nas przychodza
              listy i jest napisane ze jak codziennie nie bedziemy miec 95 % normy i pomylek
              wiecej niz 7 na 1000 to bilecik sobie mozemy kupic sami bo wtedy oni juz go nam
              nie zakupia! pow
              • Gość: pendzel Re: Pośrednik DRIVING EDGE IP: 80.50.20.* 06.05.05, 08:54
                Ale te normy to właściwie w umowie były zapisane, więc tutaj trudno się
                doczepić. Troche niepokojące, co piszesz z tą dyskryminacją, ale zobaczymy. W
                przyszłym tygodniu powinienem już być w Middleton, zobacze jak tam sytuacja.
                A tak na marginesie, to bileciki to dobra wola pracodawcy, nawet nie musiał nam
                tego zapisywać w umowie, więc nie liczę na nie z góry. Jak będę na miejscu to
                spróbuję coś napisać. Pozdrawiam...
                • Gość: gość Re: Pośrednik DRIVING EDGE IP: *.siec.sandomierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:42
                  Tez za bardzo nie rozumiem pretensji pracownika.Masz w umowie to jasno
                  zapisane..poza tym trudno wymagac zeby ci fundowali bilet do Polski jezeli
                  odwalasz kaszanę.Jezeli chodzi o dyskryminacje zobaczymy co i jak.Ja wylatuje w
                  niedziele do Hinckley.Pozdro dla wszystkich-leci ktos jeszcze?
    • Gość: Dobi Re: Pośrednik DRIVING EDGE IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 08.05.05, 12:44
      Czy orientuje się ktoś może jaki procent osób, biorących udział w rozmowach
      kwalifikacyjnych wyjeżdża do Wielkiej Brytanii?
      Na co najbardziej zwracają uwagę?
      Czekam właśnie na odpowiedź i nie wiem czego mogę się spodziewać. Najgorsza jest
      ta niepewność.
    • Gość: Dobi Re: Pośrednik DRIVING EDGE IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 29.05.05, 10:52
      Czy mógłby mi ktoś powiedzieć ile czasu mija od informacji o pozytywnym
      zakończeniu rekrutacji do momentu określenia terminu wyjazdu?
      • Gość: BW Re: Pośrednik DRIVING EDGE IP: 80.51.240.* 29.05.05, 15:59
        Jesli tak jest jak pisze "pracownik" to ja dziekuje :) To ma byc praca a nie
        niewolnictwo. No to tyle z mojej strony :P Aha ciekawe jak jest w koncu z
        umowa, czy mozna w dowolnej chwili ja rozwiazac i poszukac sobie samemu pracy
        na miejscu w UK bo chyba o to chodzi przy wyjazdach organizowanych przez
        agencje ;p czy sa jakies haczki.
        • Gość: pendzel Re: Pośrednik DRIVING EDGE IP: *.zen.co.uk / *.zen.co.uk 13.06.05, 13:23
          jestem juz od 4 tygodni na miejscu, to moze czesc watpliwosci rozwieje.
          Zasadniczo wszystko jes ok. Przyjechalem na miejsce z przedstawicielem firmy,
          za bilet nie placilem, prosto z lotniska zawiezli nas samochodami do
          mieszkania, wyposazonego jak mialo byc, a wiec tv, odkurzacz, pralka lodowka,
          nowa posciel reczniki...ale zycie to nie bajka, na szafe czekalem 2 dni...ale
          dostalem, gdzies tam lodowka byla niesprawna, ale wymienili, starali sie szybko
          wszystko pozalatwiac. Praca ciezka, nie powiem ale co do pracownika i jego
          narzekan, to nic nie moge powiedziec, bo nie dostajemy ticketow, ale korzystamy
          z komputerkow narecznych, system rzadzi...palety raz sa dobre i normy sa dobre,
          raz sa gorsze i normy sa gorsze, jak sie nie obijasz to dasz rade.
          Najwazniejsze - praca jest legalna. 2. W piatek rano czek lezy w skrzynce badz
          pieniadze sa na koncie. Pomimo kilku nieporozumien i ciezkiej pracy firma
          ofgeruje dobry start w Anglii - mozesz zarobic pozalatwiac wszystkie niezbedne
          dokumenty pouczyc sie jezyka itd. itp. szczegolnie cenna oferta dla osob nie
          znajacych jezyka. A jesli chodzi o rezygnacje, zadna umowe nie nakaze ci
          pracowac do konca zycia - na 4tyg. przed rezygnacja trzeba poinformowac, ze
          rezygnujesz, no i po tym czasie zwolnic oczywiscie mieszkanie. pozdrowienia z
          middleton.
          • Gość: gościu Re: Pośrednik DRIVING EDGE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 18:41
            Po pierwsze to temat jest zły - zawiera błąd - Driving Edge nie jest
            pośrednikiem lecz bezpośrednim pracodawcą.

Drogi pendzlu, ile czekałeś na wyjazd od rozmowy?
            • Gość: Stoy CZY KTOŚ SŁYSZAŁ O... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 20:59
              Czy ktoś słyszał z wiarygodnych źródeł o wyjeździe na Wyspy pod koniec czerwca??
              Czy jest to kolejna plotka??
          • Gość: pracownik Re: Pośrednik DRIVING EDGE IP: 194.152.88.* 14.06.05, 12:47
            ello no slyszalem ze system komuterowy rzadzi bo te tickety sa beznadziejne,
            wczoraj nie mialem wiekszej palety niz 70 sztuk a zeby miec 100 % musze w
            godzinke okolo 200 szt przelozyc.

doncaster pozdrawia midelton
          • Gość: Ala Re: Pośrednik DRIVING EDGE IP: 80.50.191.* 17.06.05, 20:03
            Jeśli słabo znam język to mam szansę czy nie.Czy na miejscu mogłabym się go
            uczyć?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka