Dodaj do ulubionych

Praca w Norwegii !!!

IP: *.zwm.osi.pl 08.05.05, 12:34
Witam! Czy pracowal ktos juz w Norwegii i ma jakies doswiadczenia? Chodzi mi
oczywiscie o prace na "czarno". Chodzi mi glownie o wyjazd w ciemno
(chodzenie po domkach i pytanie o prace na miejscu). W jakie regiony
najlepiej jechać a gdzie nie jechac? Jakie są zarobki? Dziekuje za wszystkie
odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • gosia_t Re: Praca w Norwegii !!! 08.05.05, 13:01
      Nie polecam wyjazdu w ciemno. Polakow jet tu duzo i bez jakiejs ustawionej pracy to mozna sie tylko przejechac i wydac kase na podroz.
    • Gość: barteq Re: Praca w Norwegii !!! IP: *.zwm.osi.pl 11.05.05, 20:15
      Moja opnia jest calkiem inna, jezdze do Norwegi juz ladnych pare lat, w
      zasadzie za kazdym razie szukam nowej pracy i zawsze cos sie udaje. Mzoe nie
      zarabiam kokosow ale jeszcze nigdy nie stracilem. Kraj jest piekny i polecam.
      ludzie troche wiecej odwagi
      • Gość: Arek Re: Praca w Norwegii !!! IP: *.ae.krakow.pl 16.05.05, 13:02
        hej!

Jako, ze wyraziles sie dosyc optymistycznie mam pytanek kilka do Ciebie:

W jakie rejony Norwegii odradzasz jechac ze wzgledu na duza ilosc rodakow?
        Czy samochod z polska rejestracja stanowi duzo przeszkode w poszukiwaniu pracy na miejscu?
        Kiedy najlepiej sprobowac sil w Norwegii?:)

Jesli mozesz odpowiedziec byloby super!:)

pozdrawiam

Arek z Gliwic
      • Gość: gerszu Re: Praca w Norwegii !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 20:12
        podaj mi jakiś namiar na wyjazd do norwegii albo wejdź na moje gg 6599555
      • Gość: elmenella@o2.pl Re: Praca w Norwegii !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 14:56
        Właśnie planuję wyjazd do Norwegii w ciemno, w 2 osoby.Trochę się boimy czy
        znajddzimy tam coś, bo na powrót pieniędzyy już nie starczy :) Nie wiesz jakie
        okolice warto przeszukiwać-miasta, lub plantacje? Wolę zasięgnąć opinii kogoś
        kto już tam był, bo naprawdę potrzebuję kasy!!!
    • gosia_t Re: Praca w Norwegii !!! 11.05.05, 21:19
      Od zeszlego roku zmienily sie realia, coraz wiecej osob do pracy tu przyjezdza. w zeszlym roku zarejestrowalo sie legalnie do pracy 13 tys Polakow. A ile nielegalnie bylo to naprawde ciezko powiedziec. Plus pojawila sie konkurencja z innych panstw Unii. Znam wiele przypadkow ludzi, ktorzy wyjechali stad z minusem na koncie.
      • Gość: m&m Re: Praca w Norwegii !!! IP: *.zwm.osi.pl 11.05.05, 21:29
        wszystko zalezy od tego czy jestes mobilny. Jak przyjezdzasz z wlasnym srodkiem
        transportu to bez problemu znajdziesz prace blisko takich miejscowosci jak
        Trondheim, Bergen, Stavanger. Jest tam mniej Polakow niz w w okolicach oslo.
        Ot, w tym caly myk. Praca jest, nie wolno sie tylko zrażać, tylko szukac,
        pytac...
        • Gość: Arhetyp Re: Praca w Norwegii !!! IP: *.ae.krakow.pl 16.05.05, 13:05

Hej!

podoba mi sie takie optymistyczne podejscie:)

nan dwie watpliwosci.
          kiedy warto jechac do Norwegii 9w gre wchodzi okres od lipca dp wrzesnia) aby zwiekszyc swoje szanse?

czy samochod na polskich rejestracjach nie stanowi problemu w poszukiwaniu pracy na miejscu?

jak wyglada sytuacja na przejsciu granicznym miedzy Szwecja i Norwegia (jadac droga od strony Szwecji w sytone Oslo)?

pozdrawiam

Arek
    • Gość: Andrzej Re: Praca w Norwegii !!! IP: *.zwm.osi.pl 12.05.05, 08:45
      NIE POLECAM!
      • Gość: arek Re: Praca w Norwegii !!! IP: *.ae.krakow.pl 16.05.05, 13:05
        Dlaczego nie polecasz???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka