Dodaj do ulubionych

IRLANDCZYCY MAJA JUZ DOSYC POLAKOW!!!!!!!!!!!!!!!!

11.05.05, 06:55
dynamic.rte.ie/quickaxs/9news.smil

musisz miec Real Player aby ten news obejrzec
www.real.com/R/RC.rahome.dl-rac...R/switchboard.real.com/arcade/?cd=bundle&bundle=realarcade_W4D0&distcode=R15O&src=rdx020921&tps=r1home_

gdzies tak w 16 tej minucie i po angielsku niestety jak dla niektorych
Obserwuj wątek
    • Gość: rekin Re: IRLANDCZYCY MAJA JUZ DOSYC POLAKOW!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 07:37
      to samo co było w Londynie!!!(robią tą samą wiochę), ale tu nie chodzi o zakaz
      pracy dla Polaków, tylko o to, że nie znają języka albo nie mają odpowiedniego
      zawodu i chcą pracować w prostych zawodach, gdzie już jak kobita mówi jest już
      wszystko zajęte. Więc się dobrze zastanówcie zanim pojedziecie!!! A dlaczego
      ten Marek nie wraca do Polski?
      • bobasek_i_cala_klasa Re: IRLANDCZYCY MAJA JUZ DOSYC POLAKOW!!!!!!!!!!! 11.05.05, 08:05
        nie wiem czy obejrzales do konca ten news. Zaraz nastepna wiadomosc jest o super
        przemycie narkotykow do Cork i o aresztowanej polskiej parze przemytnikow.
        Coraz piekniej i wstyd byc Polakiem w Europie.
        • Gość: rekin Re: IRLANDCZYCY MAJA JUZ DOSYC POLAKOW!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 08:35
          nie oglądałem do końca to fakt :), ale jak nie byliśmy w UE to Polacy też
          przemycali to i owo, tylko wkurza mnie jak niektórzy sieją pańkę o możliwości
          zakazu pracy w Irlandii czy wręcz wjazdu na zieloną wyspę jak niejaki/a
          Bosiunia w innymm poscie, może te limity z kasą na granicy byłby dobre takie
          2,3 tys Euro/Pounds i powstrzymało by to takich desperadów, którzy nie mają
          zawodu i nie znają języka w dobrym stopniu przed popełnianiem samobójstwa i
          ośmieszaniu naszego Narodu. Ile może być w Irlandii i UK pozycji pracy dla
          pomywaczy, robotników budowlanych, portierów, pracowników w pubie itp. to nie
          są kraje z gumy, więc ludzie opanujcie się-> to nie są kraje ze złotymi płytami
          chodnikowymi, że wystarczy je "pożyczyć" i oddać na złom i żyć długo i
          szczęśliwie
          • Gość: lolek Re: IRLANDCZYCY MAJA JUZ DOSYC POLAKOW!!!!!!!!!!! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 11.05.05, 09:17
            wyglada raczej ze zamykac granic nie musza. Poprostu ci co przyjada beda zaraz
            wyjezdzac bo skad ma byc tyle pracy. Umocza troche forsy i na nastepne wojaze
            juz nie bedzie. Mam wrazenie ze gdyby Polakow wpuszczono na Sahare to piachu by
            zabraklo (tak o komunistach mowili).
            Mysle ze reszta krajow napatrzy sie na te dantejskie sceny i na przyszly rok
            przedluza blokade na nastepne wiele lat.
            • Gość: Koka Re: IRLANDCZYCY MAJA JUZ DOSYC POLAKOW!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 10:36
              Czy wy wszyscy jesteście tacy mądrzy?, a kto z was był i pracował, doświadczył
              róznych nieprzyjemnych sytuacji? Każdy ma swoje zdanie fakt, ale wkurza mnie
              taki rekin np, który tyle gada, a pewnie tylko siedzi w internecie i pyskuje.
              Wątpię, żeby się kiedykolwiek skalał ciężką pracą fizyczną. Ludzie mogą mówić
              co chcą, ale tak naprawdę ten co przeżył niejedno w obcym kraju milczy, bo nie
              ma czasu na takie bzdety, trzeba płacić rachunki i rodzinie byt zapewnić.
              Polacy dlatego wyjeżdżają, bo u nas jest jak jest, a tam za granicą miodu też
              nie ma. Podziwiam ludzi, którzy zdecydowali się na pracę i wyjazd do obcego
              kraju
              • stellabell Re: IRLANDCZYCY MAJA JUZ DOSYC POLAKOW!!!!!!!!!!! 11.05.05, 11:27
                praca w polsce jest, ale polak nie bedzie pracowal za 600 zl miesiecznie bo
                to "hanba" dla niego - przeciez taki to tylko za 2 tys. zl bedzie rano wstawal.
                polacy niech lepiej siedza u siebie w kraju.
                • Gość: gg Re: IRLANDCZYCY MAJA JUZ DOSYC POLAKOW!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 13:02
                  KOBIETO
                • Gość: gg Re: IRLANDCZYCY MAJA JUZ DOSYC POLAKOW!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 13:03
                  KOBIETO wes ty sie zastanow co piszesz.OK.
                  a za ile ty pracujesz.
                • Gość: blelel Re: IRLANDCZYCY MAJA JUZ DOSYC POLAKOW!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 12:01
                  a co niby za 600zeta utrzymasz rodzien Stelabela czy jakos ci tam ??
                  i dziwisz sie ze polacy wyjerzdaja jak jestes taki(a) madry(a) to sobie
                  sam(a)wstawaj bog wie o ktorej za te 600 złotych, podejrzewam ze jestes
                  Studencikiem pedzikem ktory nie wie co to jest ciezka praca.
                  Nie rozumiem ludzi ktorzy tak psiocza na swoj narod to nie jest ich wina ze sa
                  muszani do wyjazdu za granice poto zyby zapewnic rodzinie zeby maila pieniadze.
                  Bo za polskie pensje (600-1200) to jest bardzo ciezko.
                • ewas1975 Re: IRLANDCZYCY MAJA JUZ DOSYC POLAKOW!!!!!!!!!!! 12.05.05, 12:26
                  Proszę o odrobinę wyobraźni... Ogromnie jestem ciekawa w jaki to innowacyjny
                  sposób urzymałaby Szanowna Pani siebie i rodzinę za te słodkie 600 pln.
                  (niekiedy jeszcze brutto).Próbuję sobie wyobrazić Twoją zadowoloną,tryskającą
                  optymizmem twarz-w dniu wypłaty.Właśnie za miesiąc harówy po 10-12 godzin
                  otrzymałaś aż 600 zł.Wracając do domu, rozmyślasz jaką to wymarzoną zabawkę
                  kupisz w końcu dziecku.Ustalasz również gdzie w weekend wybierzecie się z mężem-
                  może do teatu a może nad morze?Ja zarabiam TROCHĘ więcej, ale znam ekspedientki
                  ze sklepu,które dostają na rękę 500.Pracują 7 dni w tyg. po 10 godz.,niedziele
                  i święta.Piszę z niedalekiej prowincji,gdzie sprawy tak się właśnie mają...
              • Gość: rekin Re: IRLANDCZYCY MAJA JUZ DOSYC POLAKOW!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 11:37
                wiesz jestem informatykiem, i mimo to wielokrotnie byłem traktowany jako
                niewolnik przez pracodawców, myślisz, że są jakieś zawody jeszcze??, że
                dostajesz kupę kasy za 8h pracy, to nie te czasy, jak nie masz pleców to każdy
                cię wykorzystuje i się siedzi po 10-12h w sobotę i niedzielę, a twój szef z
                wykształceniem średnim i zerem angielskiego traktuje cię jak śmiecia..

Ja nikomu nie zazdroszczę wyjazdu, co potwierdzi wątek o podatkach w UK, ale
                chodzi by to robić z głową a "nie dolną częścią ciała" jak się to często zdarza:
                bez języka, bez zawodu i kasy to się potem tak kończy jak ten Marek.
                Niesłyszałeś/aś o niewolnictwie jakie jest w UK stosowane wobec ludzi którzy
                nie znają języka??? pewnie nie, to żyj w przekonaniu, że wyjazd załatwi
                wszystkie twoje problemy, bo będziesz w kraju mlekiem i miodem płynącym
                Większość ludzi chce wyjechać,a nie znają podstaw angielskiego, widziałem 2
                lata temu to na bramkach w Dover jak 80% ludzi z autobusu potrzebowało tłumacza
                w rozmowie z Immigration Officer, nie mają pojęcia o warunkach tam panujących,
                mylą się pojęcia, zadają tu niezbyt rozgarniętę pytania na tym forum. Do
                wyjazdu trzeba się przygotować!!!!!!!!! ale widzę że do wielu ludzi to nie
                dociera :( a szkoda
                • Gość: Koka Re: IRLANDCZYCY MAJA JUZ DOSYC POLAKOW!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 11:48
                  Myślę, że mnie nie zrozumiałeś. Tak naprawdę to nie znajomość języka, ale
                  uczciwa, ciężka praca i przy okazji trochę szczęścia do ludzi (można mieć
                  kolegę który zna język) wyrozumiałego człowieka pracodawcę (a tak jest w moim
                  przypadku i jakoś leci. Ale oczywiście masz rację język jest ważny, ale jeżeli
                  ktoś ma "fach" ,np. budowlaniec, to przeważnie nie zna języka i też sobie radzi
                  • Gość: rekin Re: IRLANDCZYCY MAJA JUZ DOSYC POLAKOW!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 11:54
                    gratuluję, dobrze że Ci się udało, masz dobrych kolegów, szkoda że ja takich
                    nie mam :(
                  • Gość: Koka Re: IRLANDCZYCY MAJA JUZ DOSYC POLAKOW!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 11:57
                    Na "takich" trzeba sobie czasami zasłużyć własnymi uczynkami. O dobrym się
                    pamięta
                    • Gość: rekin Re: IRLANDCZYCY MAJA JUZ DOSYC POLAKOW!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 12:01
                      jakoś w moim przypadku to nie działa :(, wiesz ilu ludziom 5 lat temu pomogłem
                      w zyskaniu pracy w Polsce i zresztą nietylko, a wszyscy się na mnie wypieli
                      krótko potem, mam takie szczęście.
                      • Gość: Koka Re: IRLANDCZYCY MAJA JUZ DOSYC POLAKOW!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 12:05
                        Współczuję, może należy poprosić zupełnie obcych ludzi. Wiesz ja pomogam
                        bezinteresownie, ludzie tego też w większości nie doceniają, a właśnie
                        ci "obcy" pomagają częściej
                        • Gość: gg Re: IRLANDCZYCY MAJA JUZ DOSYC POLAKOW!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 13:07
                          bardzo ciekawy watek i niestety z ta bezinteresownoscia nawet w rodzinie jest
                          cieniutko...
                          • Gość: Koka Re: IRLANDCZYCY MAJA JUZ DOSYC POLAKOW!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 08:20
                            Nie wiem do czego pijesz, ale ja wierzę w ludzką bezinteresowność, przynajmniej
                            sama tak robię, a że nie wszyscy to rozumieją to trudno. Mimo wszystko trzeba
                            pomagać, bo życie nie miałoby sensu
                      • Gość: piter Re: IRLANDCZYCY MAJA JUZ DOSYC POLAKOW!!!!!!!!!!! IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 12.05.05, 20:41
                        witam jak widzisz nie ma sensu pomagac NIKOMU sam sie przejechaem w Dublinie
                        na POLACZKACH ktorzy uczciwego czlowieka robio w h...
    • dziecielinek_swierzopski Wstyd, Wstyd, Wstyd. Choloto wracaj do Polski 11.05.05, 17:57
      na co ci menele licza?
      • Gość: Marek Baran, Piła Baran na 10 lat za kratki ! IP: 83.71.3.* 11.05.05, 20:37
        Mam nadzieje, ze nadgorliwi cenzorzy GW nie skasuja mojego postu.
        Wklejam caly artykul z portalu IOL.
        Irlandczycy podaja nazwiska, nie ma tu glupiej ustawy o ochronie danych osobowych przestepcow. Teraz Marek Baran posiedzi 10 lat, albo wiecej.
        W celi z 10 wyglodnialymi gejami. Blowjob codziennie kazdemu.
        ---

€1.4m of cocaine 'concealed inside car panels', court told
        11/05/2005 - 18:29:16

A man was stopped driving through Cork city centre with €1.4m worth of cocaine professionally concealed inside panels of the car, it was claimed today as a man was arrested, charged and brought to court.

Marius Baran (aged 35), from Pila, Michalowskiego, Poland, was charged with being in possession of cocaine and two charges related to being in possession of 20 kilogrammes of the illegal drug for the purpose of sale or supply to others at Grand Parade, Cork, on Tuesday afternoon.

Garda Neill Walsh said that when Baran was charged he made no reply through a Polish interpreter.

Judge David Riordan remanded the accused in custody to appear again at Cork District Court tomorrow.

Solicitor, Donal Daly, was appointed to represent Baran on free legal aid.

There was no application for bail on behalf of the accused. Detective Inspector Tom Myers said that the State would be opposed to bail being granted to the accused given the alleged circumstances.

“It is the State’s case that he was caught red-handed. The likely sentence on conviction is ten years, subject to provisions. As the accused is a Polish national, it is the State’s case that he has no ties whatsoever with this country. He is here since last Sunday. It is my belief that if he is granted bail he will not stand trial.

“Twenty kilos of cocaine, the size of twenty bags of sugar were concealed in the vehicle, quite professionally in the panels,” Det. Supt. Myers said.

Zrodlo:
        breakingnews.iol.ie/news/story.asp?j=117210460&p=yy7zyyx4x&n=117211069
        Mialem jeszcze telefon od zaufanego mi Irlandczyka, ze policja aresztowala kilku Polakow sprzedajacych narkotyki w pubach. Sa podejrzenia, ze wszyscy aresztowani sa czlonkami tego samego gangu.
        • dziecielinek_swierzopski Re: Baran na 10 lat za kratki ! 11.05.05, 22:58
          nikt nas wszystkich razem wzietych nie bedzie bral inaczej niz barbarzyncow
          napierajacych na Europe.
          Dlatego siedze w USA przynajmniej duza czesc meneli przeselekcjonuja w
          konsulacie na Pieknej i nie musze sie wstydzic w pracy gdy ktos mnie sie zapyta
          czy znam tego przemytnika albo tego goscia co spi zapity na lawce.
          • Gość: piotr999 Re: Baran na 10 lat za kratki ! IP: *.petrus.com.pl 13.05.05, 13:21
            Dlatego siedze w USA przynajmniej duza czesc meneli przeselekcjonuja w
            > konsulacie na Pieknej i nie musze sie wstydzic w pracy gdy ktos mnie sie
            zapyta
            > czy znam tego przemytnika albo tego goscia co spi zapity na lawce.
            Zobacz sobie jak konsulat wyselekcjonowal zuli z jackowa i green pointu! Brawo
            dla Ciebie
            • Gość: zCaliforni Re: Baran na 10 lat za kratki ! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 13.05.05, 16:38
              Przynajmniej do Kaliforni motloch z Polski nie dotarl. Getta w Chicago i NY to
              jedyne miejsca gdzie tylko mowi sie po polsku i tam menele siedza juz na zawsze.
    • bobasek_i_cala_klasa Link z Newsem juz nie jest aktualny a pokazali 13.05.05, 16:43
      Polakow w kolejsce do gar-kuchni przeznaczonej dla zebrakow. Innego spiacego na
      kawalku plyty i workiem po glowa i gosc nie wie co dzisiaj bedzie jadl.
      Plus autobusy naladowane nowymi frajerami z Polski.
      Cyganeria wali drzwiami i oknami!!!!!!
      • hannavald Re: Link z Newsem juz nie jest aktualny a pokazal 14.05.05, 03:31
        jak nieaktualny? u mnie dziala. moze po prostu zaznacz sobie caly i wklej
        (paste)
        • Gość: lolek Re: Link z Newsem juz nie jest aktualny a pokazal IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 14.05.05, 05:11
          hannavald link chodzi tylko newsa masz juz z innego dnia. Pomysl troche
          inteligencie
      • hannavald a w ogole to jaki Marek skoro Mariusz (Marius) 14.05.05, 03:37
        bobasek_i_cala_klasa gdzie ty widziales tych Polakow w kolejce po jedzenie i
        spiacego na ulicy? podaj link najlepiej
        • Gość: FF Nic tu nie ma o Polakach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 13:30
          W tych wiadomościach nic nie ma o Polakach!!!ejst tam wzmianka o
          Afrykańczykach , pracujących na plantacjach, którzy dostają grosze...
          • Gość: rekin Re: Nic tu nie ma o Polakach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 16:37
            za pózno na oglądanie!!!, ten link obsługuje codziennie inne wiadomości
            irlandzkiej TV
            • Gość: lolek Bylo we wtorek 11 Maja IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 14.05.05, 19:38
              dzisiaj jest juz po ptaszkach ale moze powtorza kiedys bo problem sie poglebia
              • Gość: czubek link z archiwum IP: *.range217-43.btcentralplus.com 15.05.05, 00:13
                mozna sobie pogrzebac w archiwum, program z 10/05/05

Prosze, oto link:
                www.rte.ie/news/2005/0510/9news.html
                Tytul raportu:
                "Report finds finds immigrants left homeless"

Jesli nie zadziala to wejsc na glowna strone i z tamtad do "wiadomosci"
                :)
                • Gość: lolek Re: link z archiwum IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 15.05.05, 00:58
                  dokladny link
                  dynamic.rte.ie/av/2043771.smil
                  • bambooko Re: link z archiwum 16.05.05, 16:33
                    no to pieknie
                    • Gość: gosc Re: link z archiwum IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 16.05.05, 20:00
                      spoko... chyba nikt sie nie denerwuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka