IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 17:34
Hej, ilu z pracownikow gra w golfa, albo zajmuje sie dosc profesjonalnie
sportem, zeby czerpac z tego dochody?

Czy eps moze zgarnac milion dolarow za wygrany turniej i nie doczepia sie, ze
to jest prywatna dzialalnosc? Jak wygladaja takie dodatkowe dochody w pracy
epsow?
Obserwuj wątek
    • Gość: Tiger Woods Re: Golf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 18:23
      Co w ogole robia epsy w wolnym czasie? Ktos tu kiedys pisal o kursach pilotazu
      samolotow. Powiedzcie, czy wy albo wasi znajomi biegaja, jezdza na rowerach,
      skacza z samolotu, nurkuja, chodza na kursy tanca itd.?
      • Gość: adm Re: Golf IP: *.68.220.253.brutele.be 19.06.05, 20:33
        epsy pilotuja, biegaja, jezdza, rolkuja, skacza, tenisuja, nurkuja, tancza,
        zaegluja;..........jak wszyscy inni normalni...tylko my troche lepiej, wyzej
        dalej, ladniej, glebiej, szybciej...;-)))
        • Gość: Tiger Woods Re: Golf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 21:47
          No tak wlasnie myslalem:)

A skoro sa takie dobre, to pewnie niektore wygrywaja jakies turnieje i co wtedy
          jezeli taki naprawde dobry eps wygra milion dolarow w golfa?
          • Gość: adm Re: Golf IP: *.cec.eu.int 20.06.05, 09:35
            bierze 15 lat urlopu bezplatnego (tyle mozna wziac zatrzymujac miejsce pracy) i
            wyjezdza na Fiji, Bahamas, Maledivy......tu wpisac co kto woli)
            • Gość: ale jaja Re: Golf IP: *.cec.eu.int 20.06.05, 09:58
              O ktorych EPSOW tu chodzi?
              Chyba o tych co pracuja od kilku lat na starych pensjach.

Bardzo mnie ciekawi jak z 4000 albo 2500 na C mozna sobie pozwolic na Golfa bo
              mi to jakos sie nie kalkuluje.

Takie bajery to chyba tylko rodakom z PL mozna wciskac bo ludzie znajacy
              rzeczywistosc sie na to nie nabiora.
              • Gość: nie jaja Re: Golf IP: *.217.134.144.coditel.net 20.06.05, 10:02
                znam ludzi w PL co zarabiaja 2000PLN i w glofa graja. Mozna, mozna, jak sie
                tylko chce. Powaznie, trzeba tylko ustawic wydatki odpowiednio.
                • Gość: adm Re: Golf IP: *.cec.eu.int 20.06.05, 15:00
                  jak grac w golfa? no proste, wsiadasz w volvo, dojezdzasz do pola golfowego i
                  grasz, nie?

a na powaznie, 3800Euro na samotnego epsa NA REKE (z zona i dzieckiem to jest
                  juz 4600) to sa 2.5 srednie belgijskie....wiec nie wiem kto traci poczucie
                  rzezcywistosci....chyba jednak da sie nawet w golfa zagrac....;-)
                  • Gość: Tiger Woods Re: Golf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 23:43
                    Dobra, jeszcze raz, ale wygrywajac turnieje i chcac nadal pracowac, czy taki
                    eps moze laczyc legalnie dochody?
                    • Gość: tomi do Tiger Woods IP: *.217.134.144.coditel.net 21.06.05, 10:46
                      Sluchaj, Tiger, wpierw cos wygraj nawet za marne 1000 euro a potem kombinuj co
                      by tu z tym zrobic. Ta rozmowa robi sie bez sensu. Ktos kto wygrywa turnieje
                      Golfowe za Milion EUR/USD napewno nie szuka pracy a tym bardziej jako urzednik
                      EU - to po pierwsze. Po drugie, jak sam mowiles ze urzednikow na to nie stac -
                      fakt, dobry sprzet golfowy kosztuje do 10000 USD. A po trzecie, sorry, ale
                      wybacz, nie znam nikogo z PL co by trzaskal w golfa tak zeby tyle kasy
                      wygrywac - a troche sie na tym sparcie znam :)

Grac mozna - rekreacyjnie, w turniejach startowac tez mozna, no bo kto ci
                      zabroni. Problem z tym ze mozesz miec problem ze urlopami na treningi, no bo
                      chyba nie zapomniales ze jak kazdy sport takze i w Golfie trzeba trenowac.

A z wygranymi, a jak wygrasz w Lotto? To co? Przeciez ci nikt nie zabrania w to
                      grac i wygrywac!!!

A moze ty mowisz o samochodzie Golfie??? ;P
                      • Gość: ale jaja Re: do Tiger Woods IP: *.cec.eu.int 21.06.05, 13:42
                        No i w koncu ktos powiedzial cos z sensem.
                        W golfa grac morze kazdy urzednik ale w GOLFA z duzej litery to juz nie kazdego
                        urzednika stac i dluga nie bedzie stac.
                        Dobry sprzet, przynaleznosc do klubu z dobrym polem, wyjazdy na inne pola ......
                        Sorrki, znam ludzi ktorzy to robia i nawet za dwadziescia lat jak juz bede na
                        ostatnim stopniu w skali to nie bedzie latwo zeby grac takim sprzetem i w takim
                        stylu.

A swoja droga to gdzie w Polsce mozna porzadnie zagrac w golfa? Bo pola kolo
                        Warszawy duzo jeszcze pozostawiaja do zyczenia.
                        • Gość: tomi Re: do Tiger Woods IP: *.217.134.144.coditel.net 21.06.05, 13:55
                          Ja slyszalem ze pod SZCZECINEM jest "cos". Podobno dobre, bo dla Niemcow z
                          Berlina zrobione, ale czy to prawda... nie wiem.

W Luxie znam 2 pola. Jedno vis-a-vis lotniska - male!!! a drugie - OGROMNE i
                          superowe - kolo Junglinster na drodze do Echternach. Cen nie znam.
                          • Gość: ala jaja Re: do Tiger Woods IP: *.cec.eu.int 21.06.05, 14:11
                            Ja proponuje zeby kolega zaczal od driving range :)

A mi sie najbardziej podobaja golfisci. Nie ma to jak sobie siedziec na
                            werandzie w restauracji klubowej i oblukiwac przystojnych golfistow z kawalkiem
                            morza na tle....
                            Nie te czasy. Pada PAda PAda ... no dzis akurat nie pada ale statystycznie to
                            pada caly czas.
                            • Gość: Tiger Woods Re: do Tiger Woods IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 22:21
                              Tomi wytlumacze ci:
                              ja jestem optymista i chce zostac epsem, do tego zgarniajacym miliony w golfa.

To nie ja mowilem, ze golf jest drogi. Pomijajac snobizm, golf jako sport jest
                              powszechnie dostepny i liczy sie przede wszystkim psychika. Mozna trenowac cale
                              zycie na "najlepszym sprzecie" i "najlepszych polach golfowych" i stac w
                              miejscu.

A o Polaku grajacym w golfa oczywiscie, ze na razie nie slyszales, bo ja
                              dopiero sie rozkrecam!
                              • Gość: tomi Re: do Tiger Woods IP: *.217.134.144.coditel.net 21.06.05, 22:26
                                No to sie rozkrecaj, trzymaj tendencje wzwyzkowa i po 50 bedziesz na topie.

A tak na powaznie, to podziwiam entuzjazm, no i obiecuje byc na twoich grach!

A powiedz mi jeszcze, jak chcesz grac profesionalnie i pracowac jako urzednik
                                gdzie trzeba byc od 9 do 17.30 dzien w dzien w pracy??? To tego nie moge
                                rozszyfrowac.
                                • Gość: Tiger Woods Re: do Tiger Woods IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 22:43
                                  Czuje, ze bede dobry w tym sporcie i turnieje ogranicze do minimum:)
    • Gość: paw_dady a stac cie na teg heuera? IP: *.0-136-217.adsl.skynet.be 21.06.05, 23:44
      i nie mowie o modelu dla biedoty bo te mozna dostac za ok 1k Euro.
      • Gość: paw_dady errata do swiata: tag heuera mialo byc ;P n/t IP: *.0-136-217.adsl.skynet.be 21.06.05, 23:45
      • Gość: tomi Re: a stac cie na teg heuera? IP: *.217.134.144.coditel.net 21.06.05, 23:59
        Paw, dobre nie powiem. A ty co spac nie mozesz? Zona i dzieci juz spia???

Wpadnij na Luksemburg potem, jestes mile widziany!
        • Gość: paw_dady Re: a stac cie na teg heuera? IP: *.0-136-217.adsl.skynet.be 22.06.05, 00:01
          > Paw, dobre nie powiem. A ty co spac nie mozesz? Zona i dzieci juz spia???
          spia

co jak co ale spac moge ;) ale czasem praca sie przeciaga do pozna ot
          zasiedzialem sie ;o)

> Wpadnij na Luksemburg potem, jestes mile widziany!

zeby epsy mnie flekowaly do rana coo?
          • Gość: tomi Re: a stac cie na teg heuera? IP: *.217.134.144.coditel.net 22.06.05, 00:06
            No co ty? Tamto forum jest dla wszytkich. A ty jestes My Special Guest (docen
            ze z duzej litery). Powaga.
            • Gość: paw_dady Re: a stac cie na tag heuera? IP: *.132-200-80.adsl.skynet.be 22.06.05, 23:49
              > No co ty? Tamto forum jest dla wszytkich. A ty jestes My Special Guest (docen
              > ze z duzej litery). Powaga

ehm zaroziwilem sie jak lolitka ;o). Spox jak bede mial odrobine wiecej czasu
              wpadne, choc jesli tam nie ma epso z kogo bede sie nalewal? ....z
              intelignetnymi ludzmi mzoan zartowac ale oni nei sa smieszni tak jak epsy ;P
              • Gość: tomi Re: a stac cie na tag heuera? IP: *.217.134.144.coditel.net 23.06.05, 00:52
                Pierniczysz, wpadaj tez sa :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka