Dodaj do ulubionych

BRAK ODPOWIEDZI

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 13:27
Przeglądam to forum juz od dłuższego czasu i ostatnio jestem coraz bardziej
zawiedziony gdyż okazuje się że ludzie którzy pytaja nie dostają odpowiedzi,
biorąc pod uwage ze nikt nie jest alfą i omegą i nie kazdy ma informacje na
wszystkie tematy ale okazuje się też ze nie każdy kto ma informacje na dany
temat chce sie nimi podzielić :( a pomoc na obczyźnie jest bardzo ważna
A WIĘ ZWRACAM SIĘ Z MINI APELEM TRZEBA SOBIE WZAJEMNIE POMAGAĆ POLACY!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: ferdek Re: BRAK ODPOWIEDZI IP: *.claranet.co.uk 20.07.05, 14:28
      Co wy z tymi durnymi haslami tak czesto wyskakujecie?
      Jak czujesz taka potrzebe pomagania to pomagaj. Napisz kto w czym ci nie pomogl
      ze taki zawiedziony jestes. A moze tak w koncu samemu glowa ruszyc a nie tylko
      czekac na pomoc innych.
    • hycwcyc Re: BRAK ODPOWIEDZI 20.07.05, 15:07
      no, a masz jakis konkretny problem?
      jak wiem cos na temat, to staram sie pisac...
    • Gość: aggie Re: BRAK ODPOWIEDZI IP: *.ts551.cwt.esat.net 20.07.05, 15:52
      Nie zgadzam sie z Toba, ze trzeba zawsze wszystkim pomagac i solidaryzowac sie.
      Przypatrz sie uwaznie niektorym prosbom typu PROSZE O POMOC W ZNALEZIENIU
      PRACY, DLACZEGO TEN OSZUST WZIAL ODE MNIE PROWIZJE ZA POSREDNICTWO PRACY, itp.
      Czy sadzisz ze osoba ktora we wlasnym kraju jest nieoperatywna i bierna,
      poradzi sobie za granica ? Bo ja nie.
      A w takim razie po co porywa sie z motyka na slonce.
      • Gość: xyz Re: BRAK ODPOWIEDZI IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 20.07.05, 16:21
        Naturalna selekcja - kto nie maszeruje, ten ginie...
      • Gość: Patrycja Re: BRAK ODPOWIEDZI IP: *.pl / 217.97.130.* 20.07.05, 16:22
        A ja chce pomóc i nie ma chętnych:( Polacy nie chcą pracować tylko marudzą, że
        nie ma pracy, a jak już jest to zawsze znajdzie się coś co im nie pasuje! I
        taka jest PRAWDA! Znam to doskonale, bo daję pracę ludziom jako sprzedawcy w
        sklepie. I albo mnie okradają, albo narobią manka, albo przychodzą pod wpływem
        alkoholu do pracy itp. Po prostu nie szanują pracy! Dałam ogłoszenie z ofertą
        pracy jako Au Pair w Szwajcarii i co?! Wieszilu było chętnych - 2
        osoby!!!!!!!!! Na tylu bezrobotnych w naszym kraju!!!!!!!!!!A praca nie zła, za
        nie złą kase. A te dwie osoby wiesz na ile chcą pojechać - na maxa na 3
        miesiące!!!!!!!! A oferta jest na rok do 2 lat!!!!!!! I CO WARTO POMAGAĆ! Od
        ostatniej kobiety , której załatwiłam pracę za ponad 4 tyś. złotych w Niemczech
        nie usłyszałam nawet dziękuję!!!!!
        • Gość: ff Re: BRAK ODPOWIEDZI IP: *.claranet.co.uk 20.07.05, 18:24
          bo 90% tych co przyjechalo po 1 maja 2004 to buraczarnia
        • Gość: kliper Re: BRAK ODPOWIEDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 20:36
          Patrycja mam pytanie do Ciebie ty jesteś jakimś pośrednikiem? Bo wiesz szukam
          pracy za granicą i próbowałem już w paru biurach pośredniczących w znalezieniu
          pracy ale jakoś nic z tego nie wyszło bo większość z nich to naciagacze!!!
          • Gość: Patrycja Re: BRAK ODPOWIEDZI IP: *.pl / 217.97.130.* 25.07.05, 20:08
            Nie jestem żadnym pośrednikiem. Pracowałam 2 lata jako Au Pair w Szwajcarii,
            znam wielu ludzi, więc jak mogę komuś pomóc, to pomagam (bezinteresownie).
            Cieszę się, bo dzięki mojej pomocy w sobotę wyjechała studentka z Tarnowskich
            Gór, oczywiście do Szwajcarii:) Pozdrawiam
    • Gość: olivia Re: BRAK ODPOWIEDZI- DLATEGO IP: 212.32.116.* 20.07.05, 18:22
      1. Ciagle powtarzaja sie te same pytania i watki, to juz nudne ciagle na to
      samo odpowiadac. Od tego jest wyszukiwarka, zeby znalezc co trzeba.

2. Czekanie na gotowe. Latwiej zalozyc nowy watek i czekac sobie az ktos sie
      cos pod nos podsunie niz troche samemu poszukac i poczytac

3. Niektore pytania nie tylko ze sie powtarzaja ale i sa glupie, oczywiste. Ile
      razy mozna pytac, czy do Anglii mozna wjechac na dowodzie osobistym albo czy za
      posrednictwo pracy sie placi? Jesli ktos ma jakiekolwiek pojecie o wyjezdzie
      zagranicznym to powinien wiedziec, ze paszport ALBO dowod osobisty wystarczy.
      Ze pobieranie oplat za znalezienie pracy jest NIELEGALNE. Gazety chyba o tym
      wystarczajaco trabily.

4. Pomagac owszem, mozna, ale jesli ktos wykaze chociaz odrobine wlasnej
      inicjatywy i wysilku, a nie tylko postawa typu "Ja chce prace- piszcie!"
      • Gość: Pawel Re: BRAK ODPOWIEDZI- DLATEGO IP: *.server.ntli.net 20.07.05, 20:45
        Jak pytalem sie kiedys, czy ktos chce pracowac jako sprzedawca w Anglii to
        zglosilo sie z 10 osob. Podalem im e-mail do mojego pracodawcy, zeby wyslaly
        swoje CV. Wiesz ile napisalo? Zadna.
        • Gość: gosc Re: BRAK ODPOWIEDZI- DLATEGO IP: *.server.ntli.net 20.07.05, 22:33
          to podaj jeszcze raz, ja napewno napisze
        • Gość: jupi Re: BRAK ODPOWIEDZI- DLATEGO IP: *.cable.ubr02.perr.blueyonder.co.uk 25.07.05, 20:15
          zgodze sie z toba jak najbardziej, ostatnio znalazlam fajna prace zgodna z moim
          wyksztalceniem( studia skonczylam rok temu)w anglii mimo ze jestem tu dopiero 5
          miesiecy i w miedzyczasie uczylam sie angielskiego(oj slaby byl), probuje
          utrzymywac kontakt z ludzmi ze studiow ktorzy tu sa, i co oni robia? bary,
          sprzatanie, bary, kelnerki.... nie mam nic przeciwko, tez takiej pracy szukalam
          ale nawet gdy wspominam zeby sprobowali w zawodzie szukac...cisza.
          nie rozumiem(?) a mozliwosci sa, jestem tego skromnym przykladem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka