tomi_22 Re: Toyota - sa znizki dla epsow??? 11.08.05, 11:21 Jak zawsze masz minus TVA. W Luxie, mozna cos jeszcze uzyskac. Np 10% Odpowiedz Link Zgłoś
lat1 Re: volvo volov to jest alternatyva ! n/t 11.08.05, 20:34 ooo, maskotka forum wrocila, zeby znowu troche podokazywac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toyota Re: volvo volov to jest alternatyva ! n/t IP: *.chello.pl 11.08.05, 21:30 Toyota ma znacznie wyzsze rankingi niz Volvo Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady Re: volvo volov to jest alternatyva ! n/t 15.08.05, 08:06 Gość portalu: toyota napisał(a): > Toyota ma znacznie wyzsze rankingi niz Volvo ok wsrod normalnych ludzi tak ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Toyota - sa znizki dla epsow??? IP: *.cec.eu.int 16.08.05, 12:27 Kolezanka z unitu chciala od nich cos wytargowac, to zaproponowali jej znizki 1000€.... Wiec kupila Volvo :-). Z japonczykow znizki "dyplomatyczne" daje chyba tylko Mazda. Odpowiedz Link Zgłoś
agent077 Re: Toyota - sa znizki dla epsow??? 16.08.05, 15:25 I Honda tez. Do 10%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymbi Re: Toyota - sa znizki dla epsow??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 15:48 ale ile daje Mazda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Toyota - sa znizki dla epsow??? IP: *.cec.eu.int 17.08.05, 11:12 Nie mam pojecia, ale widzialem na szybie salonu przy Ch. de Wavre napis "Diplomat sales". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Toyota - sa znizki dla epsow??? IP: *.cec.eu.int 26.08.05, 12:10 BYlem i pytalem. Daja 14% znizki. Nie wiedza jeszcze tylko ile bedzie znizki na Mazde 5, bo to nowy model. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymbi Re: Toyota - sa znizki dla epsow??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 14:27 Dzięki Miki! W sumie ja właśnie o "5" myślę. Na nowy model to można się spodzieać mniejszej zniżki? Ja w ogole myślałem, że rozmiary zniżki ustala sam dealer, ale z tego co mówisz, to chyba gdzieś wyżej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtasn Re: Toyota - sa znizki dla epsow??? IP: *.241.81.adsl.skynet.be 17.08.05, 01:13 Toyota tez daje: 7% proponuja na dziendobry, spokojnie wyciagniesz 8%, a jak masz dar przekonywania... kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Toyota - sa znizki IP: *.upc.chello.be 28.08.05, 10:08 w belgi beznadziejne, bo 7-8 a nawet 10 % dostaje kazdy ja zamowilem toyote w holandii sa duzo tansze bez zadnej znizki dyplomatycznej, daja mi znizke 8% od ceny katalogowej, ktora jest przynajmniej 10% nizsza niz w belgii papiery mam zalatwione a po auto jade za kilka dni wiec potem moge napisac jak poszlo tez chciale kupic mazde 5 ale potrzebowalem samochodu wczesniej ogladalem juz ja w salonie trzeba sie zastanowic czy lubicie siedzenie "proste" jak w autobusie albo jak w normalnym aucie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymbi Mazda 5 - do r IP: *.icpnet.pl 28.08.05, 10:47 tzn w Mazdzie 5 siedzi się prosto? To w sumie prawie van... A jak wygląda dostępność tego auta? Kiedy one będą fizycznie sprzedawane? Jak długo na niego się czeka? Czy kupując w Holandii można z dealerem uzgodnić że on dopuści auto w Luxie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Mazda 5 - do r IP: *.upc.chello.be 28.08.05, 12:19 to jest taki mini van podobny do starego scenica choc duzo ladniejszy w belgii juz sa dostepne benzyny nie wiem jak jest w holandi - ja zwyczajnie dzwonilem i gadalem po angielsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I'll be there soon A znizki na Alfa Romeo sa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 13:58 Zamarzyl mi sie AR 159. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: A znizki na Alfa Romeo sa? IP: *.28-136-217.adsl.skynet.be 28.08.05, 16:11 Sa - podobno nawet duze. I chyba jest to prawda, bo w zadnym innym miescie europejskim (nie wloskim) nie widac tyle Alf na ulicach. Bylem tez u Forda i zaproponowali mi chyba najwieksza znizke, bo az 22%! No i mam teraz problem z wyborem - "osilkowi w zloby dano" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podfid Re: A znizki na Alfa Romeo sa? IP: *.242.81.adsl.skynet.be 28.08.05, 16:56 Zadzwonilem do jednego z salonow Alfy i pan powiedzial mi ze na model GT Coupe daja znizke 12%. A tak przy okazji - jak obliczac cene ktora faktycznie trzeba bezie zaplacic? Najpierw odliczac znizke a potem VAT czy odwrotnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi i sigma 2 MPZ Re: A znizki na Alfa sa? - jak sie oblicza znizke? IP: *.cec.eu.int 28.08.05, 17:52 moze matematyka dawno w szkole byla a regula jest z poczatkow szkoly podstawowej przypominam wiec niektorym wybitnym pracownikom tej instytucji miedzynarodowej taka jedna zasade jesli AxBxC=D to A=D/C/B lub tez A=D/B/C no i oczywiscie trzeba napisac dla pani nauczycielki ze i B i C sa rozne od zera gdzie A - cena samochodu dla "epsa" - niezbyt lubie takie okreslenie a teraz jeszcze mniej D - cena auta z vatem i bez znizki B i C - tu dowolnie jedno jest znizka a drugie wartoscia VATU przy czym prosze pamietac, ze VAT wpisujemy jako 1.21 i ze znizka podobnie np. 1.1 pozdrawiam i licze powodzenia w liczeniu a, i zapomnialem bo zawsze w szkole podst (przynajmniej u mnie na wsi) trzeba bylo podac wniosek a tutaj wniosek jest taki ze kolejnosc odliczenia VATu lub znizki nie ma kompletnie zadnego znaczenia dla ostatecznego wyniku, czyli ceny jaka zaplaci kochany eps za swoj wybrany samochod na podstawie znizki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: A znizki na Alfa sa? - jak sie oblicza znizke IP: *.28-136-217.adsl.skynet.be 28.08.05, 21:34 Z matematyki masz juz 5! Tylko, ze oni licza te znizke troche inaczej: jesli znizka jest na cale auto z wszelkimi dodatkami to najpierw odliczaja VAT (czyli dziela przez 1.21) a potem mnoza przez 0.9, a nie dziela przez 1.1. Taki sposob jest korzystniejszy dla klienta bo placi mniej. Inna sprawa jest gdy dealer liczy znizke tylko dla ceny podstawowego modelu (tak robi np. mercedes), a opcje doplaca sie po normalnej cenie, bez VAT-u oczywiscie. Nie wiem jakie znizki daje Audi czy BMW, bo choc robia ladne auta, to memu koledze ukradli Audi A4 zaraz po kupnie jak pojechal do Polski..., wiec wykluczylem o razu taka opcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sil Re: A znizki na Alfa sa? - jak sie oblicza znizke IP: *.242.81.adsl.skynet.be 28.08.05, 21:45 Ech, gdyby w ten sposób mysleć, to musielibyśmy kupować tylko stare graty, aby spać spokojnie;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: A znizki na Alfa sa? - jak sie oblicza znizke IP: *.28-136-217.adsl.skynet.be 28.08.05, 22:01 No nie przesadzaj - pewne auta ciesza sie po prostu wiekszym powodzeniem u "dresow" lub raczej naszych wschodnich sasiadow... A wspomniana tu wczesniej Alfa 159 bynajmniej starym gratem nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sil Re: A znizki na Alfa sa? - jak sie oblicza znizke IP: *.242.81.adsl.skynet.be 28.08.05, 22:08 Nie będę się spierać- nie jestem ekspertem ani od samochodów ani od ich kradzieży;), niemniej Audi podobają mi się bardzo. Alfy zresztą też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi a ja powiem tak... IP: *.217.132.216.coditel.net 28.08.05, 23:44 Na Volvo nie ma zbytu... ;))) A tak na powaznie, najlepiej kupowac to co nei jest modne w PL i innych krajach, np Arabskich, bo 3/4 kradzionych aut w "rejonie" leci via MArsylia do Afryki. I tak, wszelkie "niemcy" odpadaja, bo wiadomo, Ruskie/Dresy itp. w tym sie lubuja. Do tego potrzebna sa auta na czesci, bo od groma zlomu do PL nawiezli i maja problem. Najlepsza opcja jest to co jest niepolularne u "nas" lub w Rasji lub w krajach typu Maroko, czyli Japonce, Wlochy, Auta Skandynawskie. Mowie to calkiem powaznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I'll be there soon Re: A znizki na Alfa sa? - jak sie oblicza znizke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 23:48 Tylko alfa romeo - Ruscy nie uznaja wloskich samochodow, no chyba, ze ferrari. ;) Ale co do audi to fakt-podoba mi sie ale nigdy nie kupie bo chce kiedys dostac znizke na autocasco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sil Audi IP: *.242.81.adsl.skynet.be 28.08.05, 17:58 Czy ktoś może sprawdzał już Audi? Odpowiedz Link Zgłoś