Dodaj do ulubionych

konto w ING Bank

11.08.05, 14:11
Czy ktoś kto ma konto w tym banku - opcja dla expat, mógłby mi podpowiedziec
jakie sa koszty otwarcia rachunku oraz jego prowadzenia? lub podpowiedź,
gdzie tego szukać na stronach ING. Znalazłam table opłat i prowizji dla kont
Green coś tam ale czy to to samo co konto dla Expat? help...
Obserwuj wątek
    • inga27 Re: konto w ING Bank 11.08.05, 14:32
      czesc jodza,

jak Cie widze to pisze, bo zaoferowalam pomoc, jeslu chodzi o mieszkania w Bxl,
      mailam podac strone, sama jej nei pamietam, i czekam na odpwoeidz od znajomej,
      ok?

inga
      • jodza Re: konto w ING Bank 11.08.05, 14:47
        ok ok no problemo:) juz niedlugo to sie pewnie spotkamy w brux (za jakies 3
        tygodnie) to masz jeszcze trochę czasu ;o).

Pozdrawiam
        • ella111 Re: konto w ING Bank 11.08.05, 14:56
          hm, a patrzylas w www.ing.be/expat ?
      • inga27 Re: konto w ING Bank 11.08.05, 15:32
        juz mam te adresy:

www. vlan.be i www.immoweb.be

to jesli chodzi o meiszkania

papa
        inga
    • sil.bi Re: konto w ING Bank 11.08.05, 14:56
      Konto Green Book to konto oszczednosciowe, ktore otrzymujesz razem z kontem
      biezacym. Opcje dla expatow sa rozne, w zaleznosci od pakietu, ktory
      wybierzesz. Wystarczy napisac maila, a na pewno podesla Ci szczegolowa tabele.
      Poza tym mozesz zalozyc konto w ING Belgium jeszcze bedac w Polsce. Ja tak
      zrobilam i naprawde polecam. Zdecydowanie przyspiesza to szereg spraw, jakie
      musisz zalatwic zaraz po przyjezdzie do Belgii, np. depozyt bankowy za wynajem
      mieszkania czy wplyw pierwszej pensji.
      • jodza Re: konto w ING Bank 11.08.05, 14:58
        No właśnie sil.bi tak zamierzam zrobić. Tylko zanim zacznę to załatwiać, to
        chciałabym wiedzieć jaka mają ofertę: chyba ze te informacje otrzymam po
        złożeniu wniosku o otwarcie konta.... ale jeśli przy otwieraniu mam juz cos
        wybrac to w obecnej sytuacji nie wiem co i gdzie tego szukac...
        • sil.bi Re: konto w ING Bank 11.08.05, 15:11
          Napisz na expat@ing.be. Duzo ciekawych informacji znajdziesz tez na
          www.ing.be/expat.
          • Gość: miki Re: konto w ING Bank IP: *.cec.eu.int 11.08.05, 15:39
            Za 20€/rok masz standardowe konto + Green Savings do oszczedzania jak sama
            nazwa wskazuje (2% p.a. :-)) ). W tym masz darmowe przelewy, karte debetowa
            (Proton + BanContact), dostep do konta przez internet (Digipass). Jesli chcesz
            uzywac karty za granica (co jest chyba oczywiste) to wykupujesz opcje Meastro
            za 9€/rok. Karta kredytowa kosztuje 25€/rok, ale w pierwszym roku jest za
            darmo. Jesli bedziesz zakladac konto w Belgii, to idz od razu najlepiej na
            Schumanna nr 8. W tej chwili nie zalozysz gdzie indziej konta jako
            funkcjonariusz(ka) jesli nie masz jeszcze adresu - zmienily im sie przepisy
            wewnetrzne. Nie musisz zakladac konta w Polsce - szkoda czasu. I tak bedziesz
            musial pojsc tu do banku. Co moge doradzic, to przyjechac dzien wczesniej i isc
            do banku zalozyc konto (trzeba przyniesc list z komisji w ktorym proponuja Ci
            prace + paszport). Otwarci sa od 9 - 16.
            • sil.bi Re: konto w ING Bank 11.08.05, 15:48
              Co do wyboru oddzialu ING, to wcale nie musi byc to Schuman, gdzie czesto sa
              kolejki. Ja np. korzystam z malego oddzialu na Etterbeeku i poki co jestem
              zadowolona. Szybka, profesjonalna obsluga, atmosfera niemal rodzinna;), etc.
              • stuzia Re: konto w ING Bank 11.08.05, 17:03
                Jodza, skontaktowalas sie z tym gosciem na ktorego dalam Ci namiary? My z
                sil.bi przez niego wszystko zalatwialysmy. U mnie poszlo glatko, z tego co wiem
                u Sil tez. No i uzyskujesz tez pelna info dot. kosztow. Ale to z reszta wiesz
                od mikiego. Ja nie pamietam szczegolow ale z tego co pamietam to miki ma racje.
                • jodza Re: konto w ING Bank 11.08.05, 19:01
                  Hej Miki - dzieki za info.
                  Stuzia, przed kontaktem chciałam zdobyc troche info, zeby wiedziec o co pytac i
                  w ogole czy jest jakis specjalne konto dla expatów a nie tylko same zielone ;o)

Pozdrawiam i do zobaczenia juz niedługo:)
              • jodza Re: konto w ING Bank 11.08.05, 19:02
                sil.be a czy mozna zmienic oddział banku? Bo poki nie wiem gdzie bede na stale
                mieszkać, to najwygodniejszy jest oddzial koło schumana, a potem hmmm.....
                • sil.bi Re: konto w ING Bank 11.08.05, 19:28
                  Można bez problemu- sama to robiłam. Przenoszą konto w ciągu 2-3 dni.
              • Gość: miki Re: konto w ING Bank IP: *.cec.eu.int 12.08.05, 13:49
                Korzystanie z malego oddzialu to inna sprawa, a zakladanie konta to inna. Ja
                probowalem zalozyc konto w malym wlasnie oddziale na Watermael-Boistfort i
                wszystko szlo dobrze dopoki system bankowy nie odrzucil mojej aplikacji.
                Okazalo sie, ze od 1-go lipca zminily im sie przepisy i uprawnienia do
                zakladania konta dla eurourzednikow ma tylko oddzial na R. P. Schumann 8 (nie
                6 !!!).
                • sil.bi Re: konto w ING Bank 12.08.05, 13:54
                  Pozostaje tylko sie cieszyc, ze zakladalam swoje w czerwcu;).
                • Gość: karczoch Re: konto w ING Bank IP: *.sm-rozstaje.pl 13.08.05, 11:01
                  Weszlam na belgijska strone internetowa ING dla ekspatow, mozna tam zalozyc
                  konto przez internet. Ale nie wiem, czy nie lepiej zrobic to na miejscu??Ja
                  zaczynam od 1 wrzesnia, a w Bxl bede dopiero 29 sierpnia i nie wiem czy zdaze,
                  bo jeszcze czeka mnie poszukiwanie mieszkania.
                  • jodza Re: konto w ING Bank 15.08.05, 23:47
                    hej ja tez zaczynam pierwszego września, ale konto planuje założyć jeszcze
                    będąc w kraju. Zobaczymy jak wyjdzie. Pozdrawiam
    • jodza Re: konto w ING Bank- do stuzi i sil.be 17.08.05, 18:52
      No to procedura rozpoczęta. Pan Capelluto był bardzo miły i bardzo się cieszył,
      że go polecalyście. Pozdrawiam i dzięki
      • Gość: Sil Re: konto w ING Bank- do stuzi i sil.be IP: *.242.81.adsl.skynet.be 17.08.05, 18:58
        Fajnie, że wszystko dobrze poszło:)!
        • jodza Re: konto w ING Bank- do stuzi i sil(.bi) 18.08.05, 15:51
          Hej dziewczyny - mam pytanko: zakładałyście od razu sobie konto oszczędnościowe
          green book? Zasnatawiam się czy jest sens, bo z tego co sie doczytałam na
          stronie internetowej INg, to odsetki płacą raz w roku w styczniu - zgadza się?
          • sil.bi Re: konto w ING Bank- do stuzi i sil(.bi) 18.08.05, 16:02
            Ja zalozylam Green Book od razu. Nic Cie to nie kosztuje, a mozesz sobie juz
            teraz zaczac odkladac pieniazki. Co do odsetek, nie interesowalam sie tym
            szczegolnie, bo i tak sa na smiesznym poziomie, bodajze 2% w skali roku...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka