Gość: CCC SEKRETARA IP: *.cec.eu.int 04.01.06, 14:54 C TO DLUZEJ, BO JUZ NIE DAJE RADY:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jakubsky Re: POTWORNIE NUDZE SIE W PRACY JAKO C, JAK WYTRZ 04.01.06, 15:24 1. nie ty pierwsza i nie ostatnia 2. rozwijaj zaintersowania - np. powownaj historie Ikei w .pl, .de, .uk. ,.fr i .be 3. badz soba - pij pepsi 4. sprawdz twoj plan podrozy do domu 5. postaraj sie dowiedziec, gdzie sa najtanszejsze olowki 6. nie pisz glupich postow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalina Re: POTWORNIE NUDZE SIE W PRACY JAKO C, JAK WYTRZ IP: *.cec.eu.int 04.01.06, 15:44 Ojej nie panikuj. 9tego juz wszyscy wroca z wakacjii i bedzie wesolo i z kim pogadac. U nas tez troche smutno w tym tygodniu i to wsystkim od a do c. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_texas Re: POTWORNIE NUDZE SIE W PRACY JAKO C, JAK WYTRZ 04.01.06, 16:09 Ktos kiedys powiedzial, ze czlowiek inteligentny nigdy sie nie nudzi:) Tak na powaznie, sprobuj porozmawiac z szefem i wziac na siebie zadania wymagajace wiekszego zaangazowania i odpowiedzialnosci. Ja dzieki takiemu podejsciu jeszcze w czasie okresu probnego zostalam przeniesiona z sekretariatu do pracy nad projektami. Jezeli specyfika Twojego unitu nie pozwala na podjecie nowych wyzwan mozesz zaangazowac sie np. w C-networking. Pzdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
jakubsky Re: Rozbierz sie i popilnuj ubrania 04.01.06, 16:15 wiesz ze to cool plan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw@home Re: Rozbierz sie i popilnuj ubrania IP: *.81-201-80.adsl.skynet.be 04.01.06, 19:30 ale jedynie jak to nie jest raszpla bo po co patrzec na stare mieso ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: POTWORNIE NUDZE SIE W PRACY JAKO C, JAK WYTRZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 16:16 a ile zarabiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: POTWORNIE NUDZE SIE W PRACY JAKO C, JAK WYTRZ IP: *.cec.eu.int 04.01.06, 16:17 materialista! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCC SEKRETARA Re: POTWORNIE NUDZE SIE W PRACY JAKO C, JAK WYTRZ IP: *.cec.eu.int 04.01.06, 17:50 a co to jest C networking??, wcale tak dzuo nie zarabiam, na A maja wiecej, a mieszkanie mnie dzuo kosztuje i malo odkladam, a co do projektow to chyba nie mozliwe bo kto by wtedy wykonywal prace sekretary????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eureka! Re: POTWORNIE NUDZE SIE W PRACY JAKO C, JAK WYTRZ IP: 83.222.38.* 04.01.06, 18:05 Juz wiem, juz wiem! Czesciej zagladaj na forum! I pisz przynajmniej kilka razy dziennie posty w stylu jaki niniejszym zaproponowalas! To powinien byc sposob na nude w sam raz na twoje wygorowane potrzeby! pomoglem? pomoglem?? :-] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata Zazdroszcze IP: *.netcologne.de 04.01.06, 18:33 Jak ja Ci zazdroszcze! Etap wykazywania sobie i innym, ze cos potrafie mam za soba. Zrobilem sie starym cynikiem, Jak mi sie marzy taka praca, w ktorej w spokoju mozna gazety poczytac, fora internetowe posledzic, na kawe z sasiadami z biura skoczyc itd. Po co sobie samemu urzadrzac wyscig szczurow, jak sie ma spokojna i dobrze platana prace?? Na serio sie pytam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wku Nie no IP: *.242.81.adsl.skynet.be 04.01.06, 18:39 NIE CHRZAN I NIE WKURZAJ PRACUJACYCH JAK CI SIE NUDZI CHLAPNIJ SETKE ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw@home wyluzuj IP: *.81-201-80.adsl.skynet.be 04.01.06, 19:31 zona na ciebie w epso zarobi ;P Odpowiedz Link Zgłoś
adm-adm Re: wyluzuj 04.01.06, 19:46 swiete slowa.. i tak juz przez caly 2006 bedzie??? lojeju.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw@home nie tylko 2006 IP: *.81-201-80.adsl.skynet.be 04.01.06, 20:01 ale takze 2007 2008, 2009... hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki to sie jeszcze zobaczy IP: *.240.81.adsl.skynet.be 04.01.06, 20:27 Kto powiedzial, ze w 2007 Unia jeszcze bedzie istniec? nil desperandum! Moze wreszcie szlag trafi te cala ujnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 Re: to sie jeszcze zobaczy 04.01.06, 22:03 Szlag trafi unie, a wtedy wszyscy nie obywatele danych krajow - tu Belgia - WONT do siebie. Nadal jestes anty-unia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nauf Re: to sie jeszcze zobaczy IP: 65.162.184.* 04.01.06, 22:48 Jak sie mozna nudzic w pracy? Kurna nie rozumiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
jakubsky Re: to sie jeszcze zobaczy 05.01.06, 12:45 kwestia umiejetnosci / zdolnosci / talentu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw@hom no a co to dokiego IP: *.81-201-80.adsl.skynet.be 04.01.06, 23:37 jesli tamci won do siebie cto co dokiego to obchodzi? to ich problem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lezsek Re: Zazdroszcze IP: 212.190.72.* 06.01.06, 10:38 Eurokrato - chapeau bas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata Re: Zazdroszcze IP: *.netcologne.de 06.01.06, 12:43 Lezsek, ja po francuskiemu przecia nie kumam, to tera nie wim, czy ci w ryja mam dawac czy dziekowac!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady Re: Zazdroszcze 07.01.06, 12:54 Gość portalu: asiunia napisał(a): > Hut ab;) hau ab? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiunia Re: Zazdroszcze IP: *.pt.lu 07.01.06, 13:08 paw_dady napisała: > hau ab? Ty, tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw@large Re: Zazdroszcze IP: *.205-200-80.adsl.skynet.be 07.01.06, 13:32 zadzieram kiece i lece ;D Odpowiedz Link Zgłoś
ma_wi99 Re: Zazdroszcze 07.01.06, 20:02 > hau ab? Oj, zebyscie sie kolego nie przeliczyli z tym, ze moderator jezyka przodkow nie pamieta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mczapl small warning IP: *.dsl.scarlet.be 08.01.06, 09:20 Bez przesady - dla mnie to nie jest jezyk przodkow. Jak dla kazdego Slazaka, a nie Niemca pochodzenia slaskiego. Ale selbsverstaendlich niemiecki znam. Ale co do pawia, to dostaje small warning (small, bo tylko mala grupka rozumie, na co on sobie pozwolil ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw@large chwilka IP: *.205-200-80.adsl.skynet.be 08.01.06, 12:50 ja tylko pytalem sie o tlumaczenie z francuskiego na niemiecki w wy mi tu cus insynu insynu ee wciskacie ;D Odpowiedz Link Zgłoś
ma_wi99 Re: chwilka 08.01.06, 14:44 Gość portalu: mczapl napisał(a): > Bez przesady - dla mnie to nie jest jezyk przodkow. Jak dla kazdego Slazaka, a > nie Niemca pochodzenia slaskiego. Ale selbsverstaendlich niemiecki znam. > Nie traktujcie tego, Drogi Moderatorze, z taka powaga! ;-) Z drugiej strony jednak w tym co napisalem moze byc ziarno prawdy i chyba nie ma w tym nic nieprzyzwoitego? Ja na przyklad mam w rodzinie takie przypadki rodowitych Slazakow pol- (lub przynajmniej cwierc-krwi niemieckiej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mczapl Re: chwilka IP: *.dsl.scarlet.be 09.01.06, 07:00 :-) PS Do przodkow z Trynidadu w moim drzewie genealogicznym jeszcze sie nie dokopalem... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_texas Re: POTWORNIE NUDZE SIE W PRACY JAKO C, JAK WYTRZ 05.01.06, 09:21 > a co to jest C networking??, Cytat ze strony C-networkingu (link znajdziesz na intranecie): "Aims of group Given the changing world of work and the opportunities of the Commission’s administrative reform, the aim of the C-Networking inter-service group is to : - share experiences of different initiatives (aimed specifically at C grades) already underway in various DGs, with a view to encouraging a more wide-spread adoption of the most successful ones; - investigate ways to refine and improve initiatives already in place; - discuss and investigate the possibilities for future initiatives aimed at furthering productivity and job satisfaction and to increasing motivation for C grades. " >a co do projektow to chyba nie > mozliwe bo kto by wtedy wykonywal prace sekretary????? Hmmm, przed chwila pisalas, ze sie nudzisz, czyli pracy nie ma zbyt duzo, zatem spokojnie mozesz sie zaangazowac w cos dodatkowego. Poza tym praca w sekretariacie nie jest az tak skomplikowana, by twierdzic, ze jest sie niezastapionym, na moje miejsce na przyklad zatrudniono contractual agent. Pzdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata Re: POTWORNIE NUDZE SIE W PRACY JAKO C, JAK WYTRZ IP: *.netcologne.de 05.01.06, 10:55 Poza tym praca w > sekretariacie nie jest az tak skomplikowana, by twierdzic, ze jest sie > niezastapionym, na moje miejsce na przyklad zatrudniono contractual agent. To juz w sumie nie pierwszy post, w ktorym osoby na stanowiskach sekretarskich sie skarza, ze praca monotonna, bo caly dzien musza telefony odbierac i emaile wysylac. To po co k... sie staralyscie o te prace???? Przeciez to jest dokladnie sedno tej dzialki. Od podejmowania strategicznych decyzji, rozmow na wysokom szczeblu, przygotowywania samodzielnych opracowan jest wlasnie ktos inny. Trudno to zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_texas Re: POTWORNIE NUDZE SIE W PRACY JAKO C, JAK WYTRZ 05.01.06, 13:55 Hmmm, trudno zrozumiec dlaczego uwazasz, ze w moim poscie skarzylam sie na swoja prace. Ja naleze do grona osob w 100% zadowolonych ze swojej decyzji. A postem powyzej, wskazalam jedynie kolezance jak mozna sie rozwijac pracujac jako sekretarka. Pzdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata do ja texas IP: *.netcologne.de 05.01.06, 14:06 Sorry, to bylo troche nieszczesliwe wklejenie wypowiedzi: uwazam, ze ABSOLUTNIE slusznie ocenilas sytuacje. Powinieniem byl najpierw wkleic marudzenie sekretary, potem twoj komentarz i dopiero potem podsumowac cala sprawe. Teraz rzeczywiscie wyglada na to, ze na ciebie najezdzam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_texas Re: do ja texas 05.01.06, 14:26 Teraz to sie moge z Toba absolutnie zgodzic :) Pzdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawiu decyzje strategiczne? IP: *.215-136-217.adsl.skynet.be 05.01.06, 21:50 a kto je podjemuje? Ginter V. czy Barrosso moze podejmuja a moze tylko firmuja twarza. kto gada na wysokim szczeblu? ZADEN z polskich epsuff nigdy takowych podjemowac nie bedzie. no moze poza strategia robienia minutek na mytyngu. Jedyna osoba ktora ma na to szanse jest mczapl reszta skonczy klepiac karteczki papierkow na biurku i rodznie to moze bede sie chwalic ze sa eurokratami a moze nawet pankracami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata Re: decyzje strategiczne? IP: *.netcologne.de 05.01.06, 21:58 paw, decyzja o kolorze nowych mebli biurowych tez moze strategiczna ;-) Sekretara nie ma wplywu nawet na kolor olowkow, ktore dostaja do dyspozycji. I jesli mialby to byc powod do cierpienia, to lepiej sobie od razu dac spokoj z taka praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw@home ok IP: *.215-136-217.adsl.skynet.be 05.01.06, 22:34 1) po pierwsze mysle ze psot to prowokacje kogos na a ;) 2) sekretarka ma wplyw na kolor olowkow - tu pozostaniemy w pieknej niezgodzie panie kolego ;) 3) fuckt jak ktos lubi bla bla i paczki kawa paczki czyli kontakty na wysokim szczeblu mzoe sekreterka nie ejst najlepsza w wymarzonyc pozycji... 4) skeretarka (meska jak i damska) jest w pewnym sensie niezalezna - niewiele od niej zalezy - no chyba ze ejst 'szefowa szefa' ale to inna bajka... Odpowiedz Link Zgłoś
eps_observer Re: decyzje strategiczne? 06.01.06, 10:48 > ZADEN z polskich epsuff nigdy takowych podjemowac nie bedzie. no moze poza > strategia robienia minutek na mytyngu. > > Jedyna osoba ktora ma na to szanse jest mczapl Brawo Panie Pawiu, wlasnie sobie Pan zapewnil dozywotnia swobode pisania czego popadnie na forum Epso/Europracownicy. Nie ma to jak posmarowac moderatorowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mczapl Re: decyzje strategiczne? IP: 212.190.72.* 06.01.06, 10:50 Tez czuje wazeline z daleka, ale w sumie to do pawia niepodobne, bo on zawsze na sucho wolał... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eps_observer Re: decyzje strategiczne? 06.01.06, 11:48 > Tez czuje wazeline z daleka, ale w sumie to do pawia niepodobne, bo on zawsze > na sucho wolał... ;) Moze Pan Paw sie zmienil i woli STRATEGICZNIE na forum. No wiesz mczapl, Swieta byly, prezenty itp. Moze mu cos na gwiazdke podarowales i postanowil sie odwdzieczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw@daytime wieta obserwatorku IP: *.215-136-217.adsl.skynet.be 06.01.06, 12:43 obserwatorku nie widzisz ze mczapl naprawde cos robi poza jazda szybkimi autami i jedzeniem krupnioka ;D Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady bylas na jego www? 06.01.06, 12:49 czy tylko furczysz ;D Zenobia milczy jak zakleta moze mczapl cos zdradzi w OO przy piwie ;D Odpowiedz Link Zgłoś
puks01 tytulem wyjasnienia dla Pawia 06.01.06, 13:35 Pamietam go z poprzednich wcielen i dobrze mu zycze :) W miare widze co robi teraz zawodowo, oraz ze czlek ambitnym jest. Ale nie zeby komplementy mu prawic, wyreczajac wielbicielki lub nie przymierzajac Pawia :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw@daytime do puskia ;D IP: *.215-136-217.adsl.skynet.be 06.01.06, 13:44 jak wiesz komplementow nikomu nie prawie. wyrazilem swoja opinie i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw@large ok ok IP: *.215-136-217.adsl.skynet.be 06.01.06, 13:45 nic biedna Zenobia nie ma prywatnosci ;D Odpowiedz Link Zgłoś
ma_wi99 Re: ok ok 06.01.06, 13:51 to sie nazywa "misja spoleczna". Czyli cos, do czego (ponoc) powolane sa epsy. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Re: ok ok IP: *.217.157.124.coditel.net 06.01.06, 13:52 beda nowe odcinki jak sie Paw spisze do pomyslow z glowy na komp pomysly ponoc sa - czasu mniej, chlip, chlip tez wielbiciel Odpowiedz Link Zgłoś
adm-adm Re: ok ok 06.01.06, 14:08 grypa ptasia kosi ofiary w ludziach w Turcji!!!Zupelnie zresta niespodziewanie, stawialismy na calkiem inny obszar.. geograficzno-polityczny:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
eps_observer Re: wieta obserwatorku 06.01.06, 14:59 > obserwatorku nie widzisz ze mczapl naprawde cos robi poza jazda szybkimi > autami i jedzeniem krupnioka ;D Well, well, well Pawiu Szanowny, Tego, ze mczapl czasu nie marnuje, ma doskonaly PR i reklame (w roznej postaci) nikt tutaj nie kwestionuje. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_godzina Re: decyzje strategiczne? 06.01.06, 13:55 > > Tez czuje wazeline z daleka, ale w sumie to do pawia niepodobne, bo on za > wsze > > na sucho wolał... ;) > > Moze Pan Paw sie zmienil i woli STRATEGICZNIE na forum. > No wiesz mczapl, Swieta byly, prezenty itp. > Moze mu cos na gwiazdke podarowales i postanowil sie odwdzieczyc... Zmiana tonu jest uderzajaca ale na moje wyczucie to na jakas sercowa sprawe wyglada... Albo strategicznie Paw sie integruje ze (swoim? rodzinnym? narzeczonej?) srodowiskiem zawodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulfonek Re: decyzje strategiczne? IP: *.217.157.124.coditel.net 06.01.06, 14:04 prorok jakoby czy co??? Odpowiedz Link Zgłoś
loeloe Re: POTWORNIE NUDZE SIE W PRACY JAKO C, JAK WYTRZ 05.01.06, 15:33 www.killsometime.com/ ;))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: POTWORNIE NUDZE SIE W PRACY JAKO C, JAK WYTRZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 13:21 niektórym to sie w dupach przelewa - a zapomiałaś jak to jeszcze przed paroma miesiacami zapieprzalas w polsce po 15 h/dobe?!?! nie pamietał wół jak cielęciem był, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mczapl small warning IP: *.dsl.scarlet.be 07.01.06, 12:49 Nieco bardziej parlamentarnym jezykiem pliz... (moderator) Odpowiedz Link Zgłoś
jakubsky Re: POTWORNIE NUDZE SIE W PRACY JAKO C, JAK WYTRZ 08.01.06, 15:38 pomysl, czy nie warto by sie zainteresowac przeszloscia, i w czasie wolnym poszukaj sladow swoich antenatow w Internecie. Odpowiedz Link Zgłoś