Dodaj do ulubionych

NORWEGIA DORADZCIE

IP: *.pool8251.interbusiness.it 18.01.06, 11:21
JESTEM WE WLOSZECH OD 10 LAT BARDZO BYM CHCIALA ZMIENIC KRAJ NA
NORWEGIE,BARDZO WAS PROSZE O OPINIE OSOB KTORE TAM PRZEBYWAJA JAKIE MAM
SZANSE NA ZNALEZIENIE PRACY ZNAJAC JEDYNIE JEZYK WLOSKI.Z GORY GORACO DZIEKUJE
Obserwuj wątek
    • Gość: Zdzisław Re: NORWEGIA DORADZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 20:05
      byłem w norwegjipracowałem w kristiansund nie jest łatwo jak śię niezna języka
      polacy psuja rynek norweski robią za marne korony od 40do 50koron/h jak znasz
      troche angielski to się dogadasz jak niemasz kogoś znajomego niemasz żadnych
      wiekszych szans powodzenia
      • Gość: Anka Re: NORWEGIA DORADZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 22:48
        Ja jeżdżę do Norwegii co roku, ludzie są tam bardzo przyjaźni i wystarczy
        podstawowa znajomość angielskiego aby dać sobie radę na początku. Najwięcej
        zatrudnienia można znaleźć w rolnictwie (mówie o legalu) dobre na start.
        Powodzenia.
        • Gość: ninadelacruz@wp.pl Re: NORWEGIA DORADZCIE IP: *.szczecin.mm.pl 25.01.06, 10:32
          dzien dobry:)jestem dyplomowana pielegniarka.ucze sie norweskiego.chce podjac
          legalna prace w norwegii od wakacji,lub po nich.moze mi ktos pomoc?zna ktos
          adres biura posrednictwa pracy?moze ktos zna rodzine poszukujaca opiekunki do
          osoby starszej?przeszukuje strony oferujace prace za granica,ale nie ma zadnych
          ofert pracy z norwegii.jestem zdeterminowana i przekonana,ze za kilka miesicy
          bede tam pracowac legalnie.dziekuje z gory za pomoc:)
          • Gość: ania Re: NORWEGIA DORADZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 12:29
            a może chcesz pracować we Włoszech??
          • tradanna Re: NORWEGIA DORADZCIE 08.02.06, 12:42
            Gość portalu: ninadelacruz@wp.pl napisał(a):

> dzien dobry:)jestem dyplomowana pielegniarka.ucze sie norweskiego.chce podjac
            > legalna prace w norwegii od wakacji,lub po nich.moze mi ktos pomoc?zna ktos
            > adres biura posrednictwa pracy?moze ktos zna rodzine poszukujaca opiekunki do
            > osoby starszej?przeszukuje strony oferujace prace za granica,ale nie ma
            zadnych
            >
            > ofert pracy z norwegii.jestem zdeterminowana i przekonana,ze za kilka miesicy
            > bede tam pracowac legalnie.dziekuje z gory za pomoc:)

Jeśli nie musi to być koniecznie Norwegia to może mogłabym ci pomóc.
            Pozdrawiam
        • Gość: putek Re: NORWEGIA DORADZCIE IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 07.02.06, 18:54
          Hej Anka a mogłabyś powiedzieć jak Ci sie udało tam załapać na to rolnictwo, ja
          bym chętnie pojechał szukam w necie czegokolwiek, póki co truskawki w Danii, ale
          wolałbym Norwegie:) mogłabyś cos wiecej napisac??
          • pedro.w Re: NORWEGIA DORADZCIE 07.02.06, 22:22
            a jak do tej danii sie zalapales? (o pracy w norwegii niestety duzo nie wiem)
            • Gość: putek Re: NORWEGIA DORADZCIE IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 08.02.06, 10:21
              Ze strony unii europejskiej
              www.europa.eu.int/youth/working/working_holidays/index_dk_en.html tam sa
              odnośniki różne i dwa do strawbarry picking i tam mozesz wysłac zgłoszenie i
              czekac na odpowiedz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka