jakubsky
19.01.06, 17:07
z watku o wrozkach przeszlismy do watku o chlebie i jego wyzszosci nad chlebem.
Co kto lubi.
Niemniej, jezdzac tu i owdzie po bxl widzialem, kupowalem w nastepujacych polskich sklepach:
1 i 2.
2 polskie sklepy na Chausee de Waterloo (idac od strony Porte de Hal po prawej stronie), pierwszy ma moim zdaniem troche bogatszy asortyment, ale nie maja chleba zytniego, za to dobry ze slonecznikiem, drugi ma chleb zytni i krzyzowki, zaopatrzenie tez w normie. w dni parzyste chleb jest niekrojony, w nieparzyste krojony (albo odwrotnie, nie wiem od czego to zalezy) (dla mnie to centrum, ale na pewno sie myle)
3. idac od metra Merode w dol, ok. 100 metrow po prawej stronie, sklep "biedronka plus" i maja swietne paczki (Etterbek)
4. miedzy metrem Aumale i Saint Guidon, plac du Droit, sklep i piekarnia (Anderlecht).
5. Place Eugene Verboeckhoven - dobrze zaopatrzony sklep, swieze pieczywo, na moje rozeznanie brane z piekarni pod nr. 4. Wedliny. Skarbek.
6. tez Skarbek, ale blizej, Pl. Liedtsplein, calkiem niezle zaopatrzony sklep, doskonaly kacik z prasa. Muzyka tez chyba jakas jest,. a moze tylko puszczaja. Wejscie przez komputerowy.
kt zna cos wiecej, niech dopisze
pozdr
5.