Dodaj do ulubionych

okres próbny

IP: *.taunet.biz / 62.29.142.* 03.04.06, 16:57
powiedzcie mi jak często zdarza się, ze wyrzucają kogoś w trakcie trwania
okresu próbnego lub też nie przedłużają umowy po 9 miesiącach.
Cięzko jest wogóle przebrnąć przez pierwsze 9 miesięcy?
Zastanawiam się czy warto wynajmować mieszkanie na 9 miesięcy czy raczej
wynając na krócej.
Proszę jedynie o poważne odpowiedzi - chociaż pewnie znajdzie się kilku
dowcipnisiów.
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Re: okres próbny IP: 80.246.106.* 03.04.06, 17:03
      jak to juz wiele razy powtarzano, 9 miechow przechodzi kazdy kto nie usmierci
      kota szefa, nie napluje mu w twarz lub nie okaze sie sredni inteligetnym
      szympansem. ale to sie tyczy glownie osob po konkursach a te kontraktow nie
      maja...

jak na temp lub contractuel (czyli na kontrakcie) - to roznie bywa.
      • Gość: anka Re: okres próbny IP: *.taunet.biz / 62.29.142.* 03.04.06, 17:07
        ja jestem po konkursie
        • Gość: olo Re: okres próbny IP: 80.246.106.* 03.04.06, 17:15
          tak wiec patrz wyzej. (no oczywiscie moze sie zdazyc ze trafisz na "niedobrego"
          szefa to wtedy musisz uczciwie i duzo pracowac, ksztalcic sie, udowodnic ze
          jestes ta jedyna na to stanowisko itede. jak to nie pomoze to pozostaje
          odwolanie, sprawa w trybunale...)

generalnie w kazdej z instytucji pewnie na palcach jednej reki mozna policzyc
          takie przypadki.

nie boj nic :-)
          • Gość: Bruxa Re: okres próbny IP: *.cec.eu.int 03.04.06, 17:18
            potwierdzam, słyszałam, że kołacze się legenda o 2 przypadkach, oba dość
            ekstremalne (coś tam o osobie, która kogoś ugryzła, w napadzie szału zapewne),
            więc mam nadzieję, że cię to nie dotyczy :-))
      • Gość: PaVue olo nieprawda ze szympansy wylewaja IP: *.9-136-217.adsl.skynet.be 05.04.06, 00:06
        no bo kto by zostal ;o)
    • Gość: Ekonomist(k)a olo ma racje - nie po to Cie zatrudniano przez dwa IP: *.cec.eu.int 03.04.06, 17:51
      ... lata (liczac od ogloszenia o konkursie), zeby teraz bez naprawde waznego
      powodu wyrzucac.

Pozdrawiam
      • Gość: adm w historii Komisji IP: *.193-136-217.adsl.skynet.be 03.04.06, 21:17
        raz (slownie: 1) sie zdarzylo
        na ... 49 lat.......
        wynajmij sobie porzdna chalupe, bo jak bedzie be, to wtedy owszem, w stresie i
        depresji, mozesz ugryzc szefa kota w ogon,
        no i po ptokach.. pardon, po pawiach (ptoki to taki polityczny temat ajourd'hui)
        • Gość: PaVue no no IP: *.9-136-217.adsl.skynet.be 05.04.06, 00:04
          > po pawiach

wcale nie po bo przed pawiami swiat otforem
    • Gość: TRANS Re: okres próbny IP: *.cec.eu.int 04.04.06, 22:38
      Nieprawda, ze nic sie moze zdarzyc, choc faktycznie nie jest to bardzo
      prawdopodobne. Akurat ostatnio mialem to na szkoleniu i gosc podawal konkretne
      dane za bodajze 2004 czy 2003 r. Wywalili badz przedluzyli okres probny ok. 40
      osobom na 1500 - czyli 2,5%. Niekoniecznie jakies "szympansy" z tego, co mowil,
      rowniez rozne sprawy losowe, zyciowe itp.
      • Gość: oley11 Re: okres próbny IP: 80.246.106.* 05.04.06, 08:47
        przedluzenie wcale nie musi wynikac ze slabej oceny przez 9 miech. wystarczy,
        ze z przyczyn obiektywnych bedziesz musial wziac dluuugi urlop (albo jak nie
        jestes zadowolony ze swojej oceny), to ci przedluza (max o 3 miechy chyba).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka