Dodaj do ulubionych

Studia podyplomowe w Brx i nie tylko

IP: *.eurocommunalle.org 03.05.06, 11:21
Czy ktos z was orientuje sie o w miare tanich studiach podyplomowych albo w
Brukseli albo w innym miescie niedaleko Brx? Chcialabym zaczac studiowac
jakis kierunek od wrzesnia. Czy studia podyplomowe sa drogie w Belgii?
Dziekuje za wskazowki!
Obserwuj wątek
    • Gość: intruder Re: Studia podyplomowe w Brx i nie tylko IP: *.241.81.adsl.skynet.be 03.05.06, 12:16
      No wlasnie, sam tez bylbym zainteresowany , najlepiej po ang., niestety chyba na
      ULB nie ma tego duzo, natomiast w Leuven sa wysokie wymagania wstepne...
      • Gość: brooxelka Re: Studia podyplomowe w Brx i nie tylko IP: *.cec.eu.int 03.05.06, 12:33
        Ale co wy wlasciwie chcecie studiowac?
        • Gość: paff do swiata przeciez napisali: studia podyplomowe IP: *.216-136-217.adsl.skynet.be 03.05.06, 13:20
          kierunek niewazny skoro nie zostal wymieniony ;D

• believe Re: Studia podyplomowe w Brx i nie tylko 03.05.06, 14:45
        W Leuven jest b.dobre mba na Vlerick-Leuven Management School (w rankingach
        pierwsze w Belgii). Poza tym atmosfera jest super..:) Zapraszam do Leuven :)).
        • Gość: brooxelka Re: Studia podyplomowe w Brx i nie tylko IP: *.cec.eu.int 03.05.06, 14:58
          studiujesz tam?
          • Gość: believe@gazeta.pl Re: Studia podyplomowe w Brx i nie tylko IP: *.perm.easynet.be 03.05.06, 15:56
            W Leuven mieszkam a pracuje w Bxl. Mieszka sie super, nie ma tylu imigrantow..,
            zreszta - zapraszam :). Jesli chodzi o samo mba to jest to szkola pierwsza w
            Belgii, ale w Europie wypada slabiutko.. 5-6 dziesiatka.
            • Gość: Adam No to troche lepiej niz UW, SGH czy UJ IP: *.24-246-81.adsl-static.isp.belgacom.be 04.05.06, 16:52
              bo te sa w 5-6 ale setce. ha ha ha. Tyle warte sa te rankingi
            • Gość: PaVue do believe w leuven IP: *.139-200-80.adsl.skynet.be 10.05.06, 01:14
              nie ma tylu immigrantow? no tak my starzy Belgowie nie lubimy tych smieci z
              europy Wschodzinej. Oj tak ;D
      • energeia Re: Studia podyplomowe w Brx i nie tylko 03.05.06, 20:01
        natomiast w Leuven sa wysokie wymagania wstepne...
        Ja wiem, czy takie wysokie... Zależy na co, no i co się samemu sobą reprezentuje:)
    • Gość: anbxl Re: Studia podyplomowe w Brx i nie tylko IP: *.112-200-80.adsl.skynet.be 03.05.06, 19:49
      W samej BXL polecam EHSAL-maja podyplomowe po angielsku,kierunki ekonomiczne
      nazwijmy to tak
    • Gość: anbxl Re: Studia podyplomowe w Brx i nie tylko IP: *.112-200-80.adsl.skynet.be 03.05.06, 19:52
      oTO LINK www.ehsal.be/
    • maitri Re: Studia podyplomowe w Brx i nie tylko 04.05.06, 09:54
      Jest sporo podyplomowek po angielsku na VUB.
      www.vub.ac.be/english/infoabout/education/master.html
    • Gość: Marylka Re: Studia podyplomowe w Brx i nie tylko IP: *.eurocommunalle.org 09.05.06, 16:20
      A czy slyszeliscie cos o uczelni ksztalcacej tlumaczyw Brukseli? Slysyzalam
      tylko o instytucie ISTI i podobno sa jakies college..
      • Gość: byly_eurokrata Re: Studia podyplomowe w Brx i nie tylko IP: *.eplus-online.de 09.05.06, 16:34
        tlumacze pisemni czy ustni`?

Najlepsza reputacj w Belgii ma HIVT w Antwerpii, ale tam trzeba znac
        niderlandzki. Jest to jedynia uczelnia belgijska dla tlumaczy konferencyjnych,
        ktora wspolpracuje ze sluzbami jezykowymi UE
        Rzuc okiem na
        www.emcinterpreting.net/partners.htm
    • Gość: CollegeofJurop Re: Studia podyplomowe w Brx i nie tylko IP: *.6-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 09.05.06, 17:12
      No ja z podyplomowych w Belgii polecalbym jednak College of Europe w Brugii-
      super szkola, dobra renoma, swietni wykladowcy, ludzie z calej Europy..no i
      naprawde pomocna jesli chce sie potem pracowac w 'sektorze UE'..do tego
      egzaminy sa w Polsce, konkurencja niewielka (nie wiem jak to mozliwe ze o tak
      zajebistej szole wie tak malo osob???!) a UKIE pokrywa calkowity koszt studiow
      i utrzymania (jedzenie i mieszkanie) ktory jest niebagatelny- ok 15 000 euro..
      • Gość: anbxl Re: Studia podyplomowe w Brx i nie tylko IP: *.119-200-80.adsl.skynet.be 09.05.06, 19:51
        Ale to ani nie szkola,ani nie kursy,poprostu mozna to nazwac stazem,no i
        kazdemu jest dane dostac sie tam.Za moich czasow (nie ,nie bylam tam studentka
        tylko dwukrotnie pracowalam w administracji w tym raz w domu studenta na
        Capucijnenstr)trzeba bylo byc dobrze ustawionym aby jako Polak dostac sie tam
        (lata 96-99 i w 2001)ale hhhmm byly tam naprawde specjalne jednostki........
      • Gość: PaVue szkola super konkuencji niet IP: *.139-200-80.adsl.skynet.be 10.05.06, 01:16
        cholerka cos tu zgrzyta jak cala teoria o superepsach ;D
        • Gość: Emilia2006 Re: szkola super konkuencji niet IP: *.cec.eu.int 10.05.06, 09:39
          Paw,
          Zgrzyta tu logika.
          Bo do College of Europe wcale nie jest latwo sie dostac to po pierwsze.
          Po drugie trzeba miec i Angielski i Francuski jako minimum to drugie wiec wiele
          osob nawet nie moze sie tam starac.
          Nie jest to zaden staz tylko STUDIA to po trzecie.
          Poziom bardzo wysoki i opinia o absolwentach bardzo dobra.
          Fatycznie EU sponsoruje ta uzelnie i jeszcze 3 inne podobne w Europie.

To ode mnie.
          Milego dnia.

• Gość: PaVue EU sponsoruje wiela rzeczy IP: *.139-200-80.adsl.skynet.be 10.05.06, 09:45
            ha ha wysoki poziom bo EU sponsoruje? lewe kursy obslugi CP w Pl tez sa za
            kase EU. Zmniejszaja bezrobocie u tych ternerow co te kursy 20dni tem
            uskonczyli glownie.

Co do znajomosic jezykow - aby pracowac na recepcji w hotelu trzeba znac min
            3 ;)

A to ze EU sponsoruje jakies niewypaly w stylu uniwersytet futurologii
            techncznej w sevilli to jakos do poziomu mnie nie przekonuje ;D

Caluski
            PD
            • Gość: absolwent Re: EU sponsoruje wiela rzeczy IP: 87.65.208.* 10.05.06, 10:52
              Szanowny Pawiu jako absolwent tej szkoly czuje sie wywolany do tablicy...
              Poziom w CoE jest w istocie wysoki, program b. intensywny a wykladowcy w swojej
              dzialce naleza do najlepszych w Europie - Weiler, De Burca , Moisi etc (jesli
              te nazwiska ci cos mowia, ale, zwazywszy na ton twojej wypowiedzi (taki chlopek
              roztropek) raczej nic;)
              Dostac sie moze nie jest latwo, ale znajomosci nie maja tu nic do rzeczy..
              • Gość: PaVue Re: EU sponsoruje wiela rzeczy IP: *.139-200-80.adsl.skynet.be 10.05.06, 14:31
                No to powiedz czego sie tam nauczyles i dlaczego papierki lepiej przekladasz od
                innych epsuff?

bo krata to zadny nei jestes bo nei rzadzisz, ty jestes urzednikiem na sluzbie
                unii jakby nie wiedzial bucyku (tak z tonu twej wypowiedzi wynika zes buc
                nieprzecietny ;)
                • Gość: absolwent Re: EU sponsoruje wiela rzeczy IP: 87.65.208.* 10.05.06, 14:59
                  Nie bede sie z toba w pyskowke wdawal..po prostu irytuje mnie gdy ludzie a
                  priori krytykuja cos, oczym nie maja zielonego pojecia..
                  Co do przekladania papierkow, to nie pracuje w KE wlasnie dlatego, ze uwazam
                  prace urzednika za dosyc nudna (choc na pewno potrafi niekiedy byc ciekawa)..
                  Peace Pawiu!Wyluzuj sie i poczytaj o Collegu- moze zachcesz tam zdawac;)
                  • Gość: paw de toi,toi Re: EU sponsoruje wiela rzeczy IP: *.138-200-80.adsl.skynet.be 10.05.06, 21:21
                    otoz mylisz sie mam pojecie zobacz ten link to moja idolka ;D
                    ww2.tvp.pl/487,2003050940903.strona
                    pani Jowita - dla niej Brugia i Polska to te same wielkosci. Zdaje sie, ze
                    rozmijala sie z prawda bo nie miala stalego kontraktu a mowila ze tak. O
                    szukaie pracy tez mi sie podobalo ;)

Co do pracy urzednika zgadzam sie nuuuuuuuda ;o)

Caluski
                    PD
            • Gość: Emilia2006 Re: EU sponsoruje wiela rzeczy IP: *.cec.eu.int 10.05.06, 11:15
              Jak tu z toba rozmawiac jak ty nadinterpretujesz albo interpretujesz na swoj
              sposob?

P.S. Co do znajomosci jezykow: do pracy w recepcji znajomosc jezyka jest troche
              inna niz na studiach magisterskich.

• Gość: PaVue Re: EU sponsoruje wiela rzeczy IP: *.139-200-80.adsl.skynet.be 10.05.06, 14:27
                wiem, na recepcji trzeba mowic plynnie ;)
    • Gość: anbxl College of Europe IP: *.241.81.adsl.skynet.be 10.05.06, 21:40
      Zgadzam sie z Emila i absolwentem,bo napewno z zadnej ksiazki nie nauczy sie
      praktyki,a tu i odpowiednie wyjazdy,szolenia,panele-poznanie urzedow UE nie
      tylko teoretyczne,ale i praktyczne.Swego czasu kiedy temu wszystkiemu
      przygladalam sie z bliska zastanawialo mnie dlaczego pomimo,ze sa rowniez inni
      kursanci z innych wschodnich panstw to wlasnie Polacy sa(wowczas byli) jakos
      tak na uboczu i....sama przekonalam sie dlaczego tak jest.........inni byli
      zadowoleni,ze np podwiozlam ich gdzies w wolnym czasie,czy pomoglam w tym czy
      tamtym,a do Polakow (2-3 Polki byly oki,ale faceci bbbrrr)lepiej nie podchodzic-
      tak mialam wrazenie,ze nawet nie byli zadowoleni,ze jestem ich rodakiem-jacys
      tacy uff offf
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka