Dodaj do ulubionych

open day - mam pytanie

IP: *.cec.eu.int 04.05.06, 10:29
europa.eu.int/openday/programme/brussels_en.htm

Czy byl ktos w tamtym roku na open day?
Progam wyglada dosc ciekawie, akurat mamy gosci wiec sie zastanawiam czy
warto ich tam ciagnac?
Obserwuj wątek
    • mus11 Re: open day - mam pytanie 04.05.06, 13:01
      jest do d... pelno ludu i kolejki zeby sie dostac do budynku
      • sil.bi Re: open day - mam pytanie 04.05.06, 14:16
        Mowilam Ci, ze kolejki:-). A co do Atomium, to tez slyszalam juz od kilku osob,
        ze to wielkie rozczarowanie plus goraco w tych kulkach jak cholera.
      • Gość: epsoguy Re: open day - mam pytanie IP: 88.147.0.* 04.05.06, 14:22
        ale kolejki chyba nie dotycza osob z badgami :-)
        • epska_zenobia Re: open day - mam pytanie 04.05.06, 14:44
          a jak sie tzch z badgami nazłazi???
          i tak jak w komuniźmie - dziś w pierwszej kolejności poza kolejnością osługujemy pracowników Commision bedących A-EPSami, potem będzie Rada i Parlament - bo obiegowe dokumenty ADMIN podpisze po angielsku i francusku, zaś związki zawodowe na wniosek mniejszości niemieckojęzycznej będa postulowały odwrotną kolejność, bo przecież Rat jest po Parlament. Wyjdzie jeden wielki burdel, więc ktoś już z góry założył - likwidujemy uprzywilejowany system kastowy. Jeśliś z C to zapomnij, w tym układzie nie wejdziesz. Lepiej na zakupy iść. Albo do Parku.

Zatem, kolektywnie, badg czy nie, w kolejce ustaw sie:)))))))
    • Gość: Sofi Re: open day - mam pytanie IP: *.cec.eu.int 04.05.06, 14:10
      Zaciagnij ich do atomium, z pelnia ironii w moim smajleju ( o tutaj: :))
      polecam to rozwiazanie.
      • kotek-mamrotek Re: open day - mam pytanie 04.05.06, 15:30
        tak a na czym polega ta ironia ??
    • kiniox Re: open day - mam pytanie 04.05.06, 15:44
      Najlepiej "pociągnąć" gości do szklarni królewskich :-) Zwłaszcza przy ładnej
      pogodzie. W końcu taka "szansa" powtórzy się dopiero za rok. Pozdrawiam.
      • Gość: stuzia Re: open day - mam pytanie IP: *.cec.eu.int 04.05.06, 15:54
        Dzieki!
        Jesli chodzi o szklarnie to faktycznie, w sloneczny dzien musi tam byc cudnie
        (czesc spaceru jest przez ogrody). My bylismy w deszczowa pogode ale tez bylo
        fajnie.

ALe sluszna uwaga Sil, unikac Atomium w upal bo sie tam podobno mozna zywcem
        upiec ;-)) Ktos probowal?
        • kiniox Re: open day - mam pytanie 04.05.06, 16:03
          Ja próbowałam. Nie ma po co wchodzić do środka. Jak było pusto, tak jest pusto,
          tylko tłumy ludzi, gorąco, kolejki i strata czasu. A byłaś już w Tervuren i
          Muzeum Afryki? Bo ja się właśnie wybieram. Słyszałam, że pięknie :-)
          • kotek-mamrotek Re: open day - mam pytanie 04.05.06, 16:16
            to dopiero strata czasu muzemu afryki :P budowane przez gosci co nigdy nie byli
            w afryce ;)
            • kiniox Re: open day - mam pytanie 04.05.06, 16:25
              Nie tyle chodzi o samo muzeum, co o okolicę, bo jest podobno bardzo piękna :-)
              • Gość: stuzia Re: open day - mam pytanie IP: *.cec.eu.int 04.05.06, 16:32
                Tak, bylam. Okolica jest przepiekna, ogrody i park zadbane. Bardzo ladnie.
                • Gość: Sofi Co do afryki to uwazam ze jest to piekny przyklad IP: *.cec.eu.int 04.05.06, 16:51
                  narodowej dumy wynikajacej z faktu rzekomego ucywilizowania narodow Konga.

"Dalismy im religie, szkoly, ksiazki, nauczylismy uprawiac rozlinki, a oni i
                  tak zrobili rewolucje".
                  Tylko zapomnieli na wystawie pokazac, ile raczek i nozek poucinali w
                  miedzyczasie ...
                  A Leo dumny bo dal swoja prywatna posiadlosc w prezencie narodowi belgijskiemu
                  (a w cholere, czy cos takiego jak narod belgijski w ogole istnieje?)
                • drugapolowaeurokratki Atomium 04.05.06, 16:51
                  A ja ide sobie z gosciem co tona pare dni do metropolii przyjechal zobaczyc
                  to odnowione cudo i ... Patrzymy przed wejsciem karetka "R"-ka
                  W srodku zamieszanie - mysle coz cwiczenia. Ale nie pytamy, bilety nam sprzedali
                  no wiec wchodzimy na gore i na przedostatnim pietrze blokada na gorze dziadek
                  zawal czy cos i nie wpuszczaja - karza
                  schodzic na dol, ze koniec.
                  Na dole za bilety nie chca zwrocic - mimo, ze widzialem kulki i zadnego widoku!
                  na pytanie czy mnie wpuszcza kiedy indziej, mowia ze nie.
                  No dobra ja mam wolne kolega tez wiec poczekalismy. Jak weszli po ponad godzinie
                  na gore bylo kiepsko zwlaszcza, ze przez ten czas czekania chmury nadciagnely
                  i spadl deszcz.
                  Jednego nie moge zrozumiec:

PO CO SPRZEDAWALI BILETY SKORO WIEDZIELI ZE NIE WEJDZIEMY.
                  Przypominam na dole stala juz karetka.
                  Coz - JEDNYM SLOWEM BELGIA !!!
                  • Gość: Sofi Re: Atomium - moja przygoda IP: *.cec.eu.int 04.05.06, 16:58
                    Goscie chcieli to pojechalismy w ostatni weekend.

Po godzinie stania na deszczu i zimnie, weszlismy do srodka. Najpierw schodami
                    obejrzec 3 kulki w ktorych wprawdzie nic nie bylo do ogladania, ale zawsze
                    cos ...
                    W trzeciej powiedzieli ze zeby dostac sie na sama gore, musimy zjechac na dol i
                    odstac w kolejnej kolejce do windy.
                    No troche juz bylismy zmarznieci i wyglodniali, ale rozgrzala nas idea
                    restauracji na gorze, wiec stoimy grzecznie w kolejce.
                    Po kolejny 20 minutach znalezlismy sie na gorze.

No to podziwiamy widoki, po czym wdrapujemy sie do restauracji. Poniewaz
                    obowiazuje self-service, wiec biore tacke i pedze do kontenerkow ze spyza.
                    Ku mojemu zaskoczeniu, pan kucharz sprzata mi pelne i cieple kontenerki sprzed
                    nosa, mowiac: Il est treize heure, dejeneur est fini.
                    Zero 'przepraszam', zero 'pocaluj sie w d...'. C'est fini - lepiej wyrzucic do
                    kosza, niz komus sprzedac.
          • epska_zenobia Re: open day - mam pytanie 04.05.06, 18:00
            pieknie jak pieknie, park jest wszedzie taki sam
            ale co do muzeum Afryki sie nie wypowiadam
        • Gość: Sofi Stuzka, czy ty na glowe upadlas ? Gdzioe niby tak IP: *.cec.eu.int 04.05.06, 16:46
          cudnie ?

Przeciez takie kliwie jak w tych szklarniach to mi na wlasnym balkonie kwitna,
          i w dodatku sa czyste, a nie takie szare jak tam.

Ja tam sie spodziewalam nieco egzotyki, a zobaczylam pelargonie znane z
          polskich balkonow i fuksje w roznych kolorach teczy.

No to juz wole Keukenhof
          • Gość: stuzia Re: Stuzka, czy ty na glowe upadlas ? Gdzioe niby IP: *.cec.eu.int 04.05.06, 16:52
            No wlasnie, wczoraj tez rozmawialam z jedna taka specjalistka od kwiatkow i
            wysmiala tamte krzaki ale pomijajac kolejke, deszcz i tloczek na poczatku to
            pozniej bylo naprawde ladnie. No i towarzystwo bylo doborowe ;-)
            • sil.bi Re: Stuzka, czy ty na glowe upadlas ? Gdzioe niby 04.05.06, 18:57
              Co do towarzystwa się zgadzam, ale co do krzaków nie mogę. A koleżanki nie
              widziały tam pięknych palm i innych rododendronów? A sympatycznego natłoku
              różniastych kwiatków i rozanielonych przez to dzieci? W porównaniu do wielu
              innych brukselskich 'atrakcji', myślę, że szklarnie wypadają naprawdę dobrze.
              • Gość: anbxl Co robic w w-e-kilka propozycji IP: *.242.81.adsl.skynet.be 04.05.06, 19:24
                Ten w-e zapowiada sie ciekawie,bo nie tylko open day UE,ale w niedziele
                w centrum BXL swieto brukselskie IRIS fete
                godz 12.30-21.15 jazz na placu Sablon (Flat Earth Society,Jef Neve Trio.....)
                O 21h na Grand Place koncert-Maurane,J Verminnen,Marka,PH Lafontaine i inni
                11.30-18.30h rue Lombard-cyrkowcy,uliczni artysci i teatry ulicy
                12-19h zwiedzanie brukselskiego parlamentu

A ja polecam feste na Heysel HUYNDAI DAY-przed stadionem pilkarskim 9-18H
                www.mediargus.be/NL/ViewDoc.asp?article=228505&lob=1
                A dla lubiacych nature,przyrode nie polecam tylko parku przy muzeum w
                Tervuren,ale jedna ze spacerowych okolicznych sciezek po foret de Soignes
                www.foret-de-soignes.be/
                14 MAJA tez ciekawa impreza w parku Cinquantenaire Fete disco à ciel ouvert o
                20h dwie godziny son et lumière i o 22h koncert P Juvet

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka