epska_zenobia 16.05.06, 10:06 epskazenobia.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
puks01 Re: 18.05.06, 08:40 Zen, zaczyna mnie intrygowac herbata po kazachsku. Znaczy, staropolsko zalewana z wystajaca rezolutnie lyzeczka czy jak? Uchyl rabka tajemnicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PaVue no i kawa po biurowemu IP: *.0-136-217.adsl.skynet.be 18.05.06, 09:26 czyli procszek do polowy ale tak kiepskiej kawy za nie jest specjalnie mocna Zalana wrzatkiem do 3/4 zeby korzuszek pwostal z paprochow od zmielonej kawsi. Tak jest gotowa so serowoania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcysio Re: nowy wpis do bloga IP: *.ukonline.co.uk 17.05.06, 00:02 hej fajnie fajnie i nawet cos mi raz zawiwbrowalo, tak napiecie roslo w kawalku z wibracja:) moze uda ci sie jakies zdjecia wrzucic (moga byc bez wibratora:)? cieplo pozdrawiam marcysio Odpowiedz Link Zgłoś
epska_zenobia herbata po kazachsku 18.05.06, 09:37 zalac herbate wrzatkiem, zostawic do naciagniecia, dodac mleka (tak 1 / 3 objetosci), bawarka : zalac herbate wrzatkiem (tak do 1 / 5 objetosci), reszte dopelnic cieplym mlekiem po gruzinsku : zalac herbate wrzatkiem, zostawic do naciagniecia, dodac miodu i pieprzu kura po gruzinsku : namascic czosnkiem, przysypac gruzem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata Re: herbata po kazachsku IP: *.eplus-online.de 18.05.06, 09:44 mam taka traume z przedszkola, ze na dwie potrawy reaguje odruchem wymiotnym: - szpinak - bawarka Jak mozna dobrowolnie pic herbate z mlekiem,l bez wzgledu na to czy 1/5 czy 4/5???? Zenobia, ty jednak perwera jakas jestes.....;-)= Odpowiedz Link Zgłoś
epska_zenobia Re: herbata po kazachsku 18.05.06, 09:53 wiesz były, ja nie jadam tylko kiwi (zjesc zjem, ale jak nie musze to nie) i kaszy z mieta, bo mnie jedna kolezanka skarmila - gora miety, takiej prosto z pola posiekanej na drobno z jakims grysikiem. Kolezanke lubie, ale na sama mysl o tym mi sie cofa... Odpowiedz Link Zgłoś
puks01 Re: herbata po kazachsku 18.05.06, 10:01 Gość portalu: byly_eurokrata napisał(a): > mam taka traume z przedszkola, ze na dwie potrawy reaguje odruchem wymiotnym: > - szpinak > - bawarka Uwierzyles, ze szpinak to kupka konia? Taka wersja obowiazywala w moim przedszkolu Odpowiedz Link Zgłoś
majster_od_tapet Re: herbata po kazachsku 18.05.06, 10:07 :))))))))))))))))))))))) ale zgon, niech skonam...... Odpowiedz Link Zgłoś
puks01 Re: herbata po kazachsku 18.05.06, 09:59 ? Dzieki za info, masz mile i zdrowe nawyki zywieniowe:)) Kure po gruzinsku dusze w porto, ale Twoja wersja tez mi sie podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
epska_zenobia Re: herbata po kazachsku 18.05.06, 10:04 i generalnie staram sie nie laczyc kartofli z miesem, zas do tego dodaje zawsze duza ilosc salatki (stad coniedzielna wyprawa na Stadion, znaczy Midi) po warzywa Odpowiedz Link Zgłoś
ma_wi99 Re: herbata po kazachsku 18.05.06, 10:17 > Kure po gruzinsku dusze w porto Kura uduszona w porcie, to chyba raczej "kura po bosmansku" bedzie a nie po gruzinsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata Re: ze niby temat na kryminal? )) n/t IP: *.eplus-online.de 18.05.06, 10:35 puks, koniec z ta maskarada, wykrylismy, ze jestes drobiowy Jack the Ripper, co kury w porcie salatkami dusi i ma podejrzane kontakty stadionowo-dworcowe! Odpowiedz Link Zgłoś
epska_zenobia Re: ze niby temat na kryminal? )) n/t 18.05.06, 10:39 mojego bloga sie nie czyta... "(...) Sam Trier... Kto nie był, to nie wie co strącił. POLECAM. Byłam pól dnia, ale do Rzymu wiem, ze pojadę. Trier jest piękny, maja mnóstwo fajnych sklepów i wszystko można kupić Nie to co BXL. I sklepy pootwierane, obsługa szczęśliwa, ze może mi cos sprzedać, i jeszcze zaprasza aby wrócić. Naprawdę żałowałam, ze nie mam samochodu, bo wszak nie urzadzilam jeszcze mieszkania, ale na Stadionie, znaczy tym całym targu koło dworca Midi w niedzielne przedpołudnie nie kupi się pewnych rzeczy. Jadę tam, do Trier, furgonetką. Wezmę EPSO Mnietka, może pan Marian tez pojedzie... Rozmarzyłam się ... (...)" juz wiesz skad sie wzial Stadion - ta meczaca tradycja przenoszenia Warszawy do Brukseli Odpowiedz Link Zgłoś
puks01 Re: 18.05.06, 10:41 Oszczerczym atakiem na zyczliwa kolezanke chcesz uniknac odpowiedzi ws konia? No bo duszenia kur juz sie nie wypre, ale skad niby te stadionowe klimaty??? Odpowiedz Link Zgłoś
jakubsky Re: w sprawie konia 18.05.06, 10:51 ja mam doswiadczenie w kopaniu sie z koniem, ale nawet wtedy nic zielonego z siebie nie wydzielal... Odpowiedz Link Zgłoś
puks01 Re: 18.05.06, 13:34 Nie masz to jak rozwianie wątpliwości przez eksperta:). Z uprzedzeniami do Bawarki chyba łatwiej byłoby sie rozprawić. Wyobraź sobie Były_ taką chożą, uśmiechniętą, z naręczami litrowych kufli wspartych na sam wiesz czym... stawiającą piwo z rozmachem przed Twoim nosem... ;) urazy b/z? Odpowiedz Link Zgłoś
jakubsky Re: 18.05.06, 14:04 > Nie masz to jak rozwianie wątpliwości przez eksperta:) sama przyjemnosc:) > Z uprzedzeniami do Bawarki chyba łatwiej byłoby sie rozprawić. Wyobraź sobie > Były_ taką chożą, uśmiechniętą, z naręczami litrowych kufli wspartych na sam > wiesz czym... stawiającą piwo z rozmachem przed Twoim nosem... ;) urazy b/z? hmmm.... a co ona ma w tych kuflach...;) Odpowiedz Link Zgłoś
puks01 Re: 18.05.06, 14:10 w 4/5 mleko? Chyba że wolisz bawarskie piwo z beczki, jak na reminiscencji z Oktoberfestu... Odpowiedz Link Zgłoś
jakubsky Re: 18.05.06, 14:20 jesli juz rozmawiamy na poziomie zawartosci domniemanej piersi - to wiadomo, bedzie tam mleko (hehe, w kokosie tez cos bialego jest, a mleka to nie przypomina, a bialy sok z niektorych drzew tropikalnych nadaje sie tylko do robienia gumy = lateks), jesli juz jestesmy przy tych beczkach, to niech to bedzie Hefeweizen Odpowiedz Link Zgłoś
puks01 Re: 18.05.06, 14:35 tez wybieram hefeweizen :)) notabene w reminiscencjach podawali z kurczakami 'na kartki', pieczonymi nie duszonymi, dostepnymi wbrew naturze w polowkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata Kulturbanausen IP: *.eplus-online.de 18.05.06, 14:23 Boshe, wy to w ogole nie jestesc up to date. Przeciez kazdy normalny czlowiek, co caly dzien oglada telewizje, wie z reklamy, ze ta Bawarka, co ma "duzo drewna przed zagroda" (dla dra Jakbuskiego "viel Holz vor der Hütte haben"), ma w kuflu PEPSI, ktora kusi Davida Beckhama, ale ten musi o te Pepsi zagrac z bawarskimi goralami tanczacymi tzw. Schuhplattl w takt muzyki "Da da da" granej przez bawarksa orkiestre deta. W nagrode Beckham dostaje piwo, a Bawarka od Beckhama jego koszulke, ktora z rozmarzeniem przytula do twarzy. Zadnego mleka tam nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
jakubsky Re: Kulturbanausen 18.05.06, 14:29 a propos Dr Jakububskiego... czlowiek tak siedzi i wysyla CV do wszystkich swietych, bo teoretycznie szefo powinien mi na dzis przeczytac doktorat, co go tak swego czasu reklamowalem, ze oodalem, ale mial jeszcze zalegly doktorat kumpla (notabene siedzi w Kolonii, kumpel, nie doktorat) i go trzymal do dzis, co w efekcie dalo Verspaetung i mam sie tam w przyszlym tygodniu pojawic... o kant d... to potluc... Odpowiedz Link Zgłoś