walesa4 04.06.06, 17:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
solirobjamson Hiszpania: Polki zebrały 200 tys. ton truskawek 04.06.06, 17:29 Wszedzie nas lubia. Znowu czuje sie dumny. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Hiszpania: Polki zebrały 200 tys. ton truskaw 04.06.06, 18:02 mile ale to juz starsza historia, nie wiem czemu pisac o tym dopiero teraz Odpowiedz Link Zgłoś
jakubowska100 GORYCZ, że pół świata nas docenia tylkonie my sami 04.06.06, 20:23 GORYCZ, że młode Polki zamiast się rozwijać w Polsce w zawodzie, który wybrałyby podług zainteresowań, a nie musu ekonomicznego - harują w pocie czoła, marnując swoją energię na truskawki dla sytych i leniwych Hiszpanów, Włochów, Francuzów. Szkoda, politycy, że nie umiecie wykorzystać tak wielkiej siły w logiczny sposób u nas w kraju na odbudowę i normalne funkcjonowanie, wielka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: GORYCZ, że pół świata nas docenia tylkonie my 04.06.06, 20:28 > Włochów, Francuzów. Szkoda, politycy, że nie umiecie wykorzystać tak wielkiej > siły w logiczny sposób u nas w kraju na odbudowę i normalne funkcjonowanie, > wielka szkoda. Politycy nie tworzą miejsc pracy ale od zawsze jest zasada duże podatki źle małe podatki dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
giewont Jacy politycy? To elektorat! 04.06.06, 22:26 jakubowska100 napisała: > GORYCZ, że młode Polki zamiast się rozwijać w Polsce w zawodzie, który > wybrałyby podług zainteresowań, a nie musu ekonomicznego - harują w pocie > czoła, marnując swoją energię na truskawki dla sytych i leniwych Hiszpanów, > Włochów, Francuzów. Szkoda, politycy, że nie umiecie wykorzystać tak wielkiej > siły w logiczny sposób u nas w kraju na odbudowę i normalne funkcjonowanie, > wielka szkoda. Politycy to sobie w socjalizmie dobrze żyją - jest co rozkradać. Ale że elektorat głosuje cały czas /od 89r/ np. na najdroższą w świecie telekomunikację, na jedną z droższych w świecie benzyn /3 razy drożej niż w zamożnej Australii/, na najwyższe w Europie bezrobocie, na 22% vat, na łupieżczy i wyniszczający krajowe formy ZUS itd itd - no to ma dokładnie to czego chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Speth Re: Jacy politycy? To elektorat! IP: *.acn.waw.pl 04.06.06, 23:58 Sto procent racji, niestety :( Odpowiedz Link Zgłoś
polani [...] 04.06.06, 19:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pipokpipok Re: Hiszpania: Polki zebrały 200 tys. ton truskaw 04.06.06, 20:42 Że niby o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: Hiszpania: Polki zebrały 200 tys. ton truskaw IP: *.ny325.east.verizon.net 04.06.06, 23:47 moja zona tesz Polka,my razem pracujemy i siem kochamy jusz 19 lat,polki sa prasowite i dobre ,pozdrawiam,Waldek z NY,kocham Polske Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abb7 Re: Hiszpania: Polki zebrały 200 tys. ton truskaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 23:53 do szkoły!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akson1 I za to - politycy: nienawidze was... IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 05.06.06, 02:05 Jestescie dla mnie gorsi niz wszystkie nieszczescia, ktore sie dotad Polsce przytrafily - wszystkie potopy, rozbiory, germanizacje i rusyfikacje. Jesli bowiem wszedzie na swiecie, gdzie nie pojawiaja sie Polacy, wszedzie, gdzie pracujemy, zmuszeni przez Was, bandyci, do wyjazdu za granice - jesli wszedzie, jestesmy oceniani bardzo dobrze, chwaleni i doceniani, to jak bardzo musicie byc niekompetentni, glupi, niedouczeni ekonomicznie i slepi, zeby nie moc wykorzystac tego w kraju? Jak bardzo musicie nie miec o niczym pojecia, by twierdzic, ze bezrobocie spada i wzrost gospodarczy nastepuje dzieki Wam? Jak bardzo musicie nas nienawidziec, nas zwyklych ludzi, zeby zabic w nas nadzieje na lepsze jutro w naszym wlasnym kraju i zmusic mnie do wyjazdu za granice? Jak bardzo musi mnie nienawidziec moj wlasny premier, zeby dziekowac obcemu panstwu, za to, ze otwiera granice dla mnie i moich rodakow - ludzi, ktorych on ze slowami "Tak mi dopomoz Bog" obiecal chronic i wspierac w expose? Jak bardzo ja Was nienawidze... Za ten milion w Niemczech, za te 650 tys w Anglii, za te 200 tys w Irlandii, za tych w Belgii, Holandii, Szwecji, Norwegii, Hiszpanii, Grecji, Portugalii, Austrii, USA, Australii... Za kazda ich godzine pracy na czarno, za kazde zostawione w Polsce dziecko, za kazda ich nieprzespana noc wypelniona myslami o najblizszych...Nienawidze, nienawidze, nienawidze. I zycze Wam, zebyscie ze swoimi rodzicami, dziecmi i malzonkami mogli rozmawiac raz w tygodniu z budki telefonicznej. Historia Was osadzi. Zdrajcy narodu polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: I za to - politycy: nienawidze was... IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 07:04 i ja tez!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcikr1 Re: I za to - politycy: nienawidze was... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 08:24 To jest esencja tego co czuję (mimo, że zamiast wyjechać już dawno temu, gniję w tej Polsce z nadzieją na... no nie wiem sama na co...). A będzie coraz gorzej niestety... Co robić? Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: brawo...ula 04.06.06, 17:40 Wstyd Rodacy,wstyd panie Prezydencie,wstyd szanowny KK ! Tyle lat po II wojnie i ze wzgledu na balagan i korupcje w kraju tyle z nas,mlodych ,czesto wyksztalconych i starszych i bardzo starych ...musi jezdzic po swiecie i sie ponizac! Jak dlugo? kiedy wreszcie duma narodowa sie odezwie i zdrowy rozsadek? Nawet w Stanach juz na ciezkie wiezienia wysylaja przekupnych politykow i szefow korporacji. A ,moze zamiast bezcelowej lustracji od tego by zaczac odbudowe kraju ?!!! Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: brawo...ula 04.06.06, 17:48 ...to wlasnie ta lustracja ciagle nie przeprowadzona w sposob cywilizacyjny...jest przyczyna wyjazdow...mlodych i starych...wyksztalocnych i baranow... blue911 napisał: > Wstyd Rodacy,wstyd panie Prezydencie,wstyd szanowny KK ! > Tyle lat po II wojnie i ze wzgledu na balagan i korupcje w kraju tyle z > nas,mlodych ,czesto wyksztalconych i starszych i bardzo starych ...musi jezdzic > > po swiecie i sie ponizac! > Jak dlugo? kiedy wreszcie duma narodowa sie odezwie i zdrowy rozsadek? > Nawet w Stanach juz na ciezkie wiezienia wysylaja przekupnych politykow i > szefow korporacji. A ,moze zamiast bezcelowej lustracji od tego by zaczac > odbudowe kraju ?!!! > Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
borrus Re: brawo...ula 04.06.06, 18:54 Odpowiadasz na : me-e napisał: > ...to wlasnie ta lustracja ciagle nie przeprowadzona w sposob > cywilizacyjny...jest przyczyna wyjazdow...mlodych i starych...wyksztalocnych i > baranow... me-e - Tobie zwyczajnie odbiła lustracyjna szajba. Żona Ci sie puszcza- winna lustracja (a nie to że jesteś flejtuch i impotent), szef Cie wyrzucił na pysk- pewnie niezlustrowany kapuś, samochód Ci nawalil- pewnie mechanik zamiast przeglądu pisał na Ciebie tajne melduneki. Żal mi Ciebie, jak już cały świat zlustrujesz siędziesz na kupie gówna i zapłaczesz. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin120 Re: brawo...ula 04.06.06, 18:59 Ludzie ochloncie troche. Po pierwsze w Polsce pracownik jest traktowany jako zlo konieczne { mowie tu o ludziach pracujacych fizycznie}. Po drugie zaden pracodawca w kraju nie szanuje swoich pracownikow, po prostu jestesmy "bydlem" bez pojecia dobrym do wykonania jakiejs pracy za grosze. Od trzech lat mieszkam w Kanadzie robie to co robilem w Polsce z kilkoma roznicami tutaj dla kazdego jestem normalnym czlowiekiem nikt mnie nie doluje. Robie swoje, staram sie pracowac jak najlepiej. Dostaje za swoja prace przyzwoite pieniadze. Nikt mnie nie gnoi i co byc moze najwazniejsze czy romawiam z z gosciem przy ktoryk Kulczyk to "pryszcz na zadku" czy ze zwyklym robolem takim jak ja zawsze jestem traktowany tak samo. Nigdy przez te trzy lata nie zdarzylo mi sie tutaj z3eby mnie ktos traktowal "z gory". I wiecie co na poczatku zastansawialem sie "gdzie ja trafilem" przeciez to my polacy slyniemy z goscinnosci itd. A tu sie okazalo ze musimy sie duzooooooo jeszcze uczyc od innych. Pozdrawiam wszystkich ktorzy ciezko pracuja niezaleznie od tego gdzie mieszkaja. I na koniec ludzie w Polsce uwierzcie wreszcie w siebie, wstyd to zabrac komus pieniadze, jesli pracujesz to nie wstydz sie swojej pracy. I do tych wszystkich "wypasinych" z kraju mozecie sie nabijac, ze jestem tylko robotnikiem budowlany, ale mam tu lepsze pieniadze niz ci co w Polsce pracuja np: w bankowosci moja pdstawa to 2000$ plus nadgodziny i nigdy nie pracuje wiecej jak 50 godzin w tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
mayor.cut Re: brawo...ula 04.06.06, 19:00 > mozecie sie nabijac, ze jestem tylko robotnikiem budowlany, ale mam tu lepsze > pieniadze niz ci co w Polsce pracuja np: w bankowosci moja pdstawa to 2000$ > plus nadgodziny i nigdy nie pracuje wiecej jak 50 godzin w tygodniu A koszty utrzymania masz takie same, jak w np. Lublinie. Odpowiedz Link Zgłoś
b467 [...] 04.06.06, 20:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
offcunia Re: A ile braly za....numerek z Hiszpanem???????? 04.06.06, 21:31 chcialy to nadstawialy, a Tobie nic do tego. Czy komentarz przyszedl Ci do glowy dlatego, ze seks dostajesz tylko jak zaplacisz? Czy jak Tobie by jakas panna wpadla w oko w czasie 3-miesiecznego wyjazdu, to bys rece od niej trzymal z daleka bo nie chcialbys brac udzialu w "takich miedzynarodowych biznesach"? Jesli tak, to Twoja sprawa. Zyj i daj zyc innym. Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_extrema Re: A ile braly za....numerek z Hiszpanem???????? 04.06.06, 21:48 Panowie, panowie nie bijcie sie dla wszystkich wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: brawo...ula 04.06.06, 20:16 Popieram w jednym wymiarze. W Polsce nie ma etosu pracy i nie szanuje się pracownika. I tu nawet nie chodzi o to by doceniać pracownika w postaci wypłaty, bo skoro pieniędzy jest mało (na załóżmy że tak jest, choć normą są przetargi gdzie niewielu pracowników zgarnia po 1000zł a całą resztę prezes) to chociaż przydałby się szacunek. Natomiast u nas na porządku dziennym jest ciągłe wykazywanie podwładnym iż na ich miejsce jest dziesięciu koljnych chętnych do pracy i skoro się to mu nie podobna to w każdej chwili może odejść. No przepraszam bardzo ale takim "dołowaniem" raczej nie mobilizuje się pracownika do roboty ale do cwaniactwa jak tu omataczyć szefa który nas samych obrabia. I tak się zamyka błędne koło. Szanuje się dopiero pracowników z wyższych stanowisk i to tylko z jednego powodu: ponieważ może go konkurencja podkupić. Chyba to samo za siebie mówi o szerokiej kulturze pracy w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melan Re: brawo...ula IP: *.kom / *.os1.kn.pl 05.06.06, 00:04 tesknisz za krajem? widzisz, licząc dochód w kategoriach monetarnych zarabiam znacznie mniej od ciebie. ale jak sobie pomysle, ze dzien w dzien wbijałbym gwoździe, na ulicy czułbym się jak turysta, i nie mógł zjeść ruskich w bardze mlecznym na rogu, to ... wole polską nędze. poważnie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-szczerbina Re: brawo...ula 04.06.06, 22:31 trza było głosować na komonucha drugie 10 lat kto jechał za granice i namawiał zeby polacy mogli pracować jak zdradzał naród Polski to co nie widziałeć mamloku jak rozbijał rodziny to siedziałeś cicho jak mysz jak uwalniał gangsterów to ći pasowało do kogo teraz masz żal. Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny "Reforma" Balcerowicza przynosi efekty 04.06.06, 17:34 Polacy zamiast pracowac w Polsce jezdza na roboty przymusowe jak za Hitlera. Za Hitlera, Polacy nie stali pod "sciana placzu" w oczekiwaniu na robote. Mieli zapewnione dobre jedzenie i lepsze mieszkanie niz niePOLACY oferuja Polkom w N. Yorku przy opiece nad dziecmi i starcami niePOLAKOW. niePOLACY duzo obiecuja niewiele daja. niePOLACY = rent + zadluzenie $3750+%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%% Odpowiedz Link Zgłoś
red.ken Re:Kolejny powód do "dumy" 04.06.06, 17:46 Powinni zamieścić opinię jakiegś brudasa hiszpańskiego ze wsi że te osoby z wyższym wykształceniem nawet potrafią zbierać truskawki. A Gazeta dałaby o tym artykuł z tytułem "u uni chwalą nas za solidną pracę" lub "stawiamy czoła na unijnym rynku pracy". Odpowiedz Link Zgłoś
wj1980x [...] 04.06.06, 17:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Przesłanie artykuł jest podobne do tego co napisał 04.06.06, 18:08 zresztą nie wiadomo jaki tytuł dadzą jutro ... może taki jak zaproponowałeś ... ba ! Jestem tego pewien ... ten tytuł jest tylko roboczy :] Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Dobrze, że przypomniałeś komu zawdzięczamy te 04.06.06, 18:15 "oszałamiające" sukcesy gospodarcze. Odpowiedz Link Zgłoś
kantyjan Ano przynosi 04.06.06, 18:41 Taki jesteś młody, że nie pamiętasz lat osiemdziesiątych? Wtedy się na głowie stawało aby pojechać "na saksy". W późnym PRL średnia pensja w przeliczeniu na dolary po kursie czarnorynkowym wynosiła mniej niż 20 USD. Tak więc każda praca na czarno "na Zachodzie" to były kokosy. Pamiętam, że truskawkobranie za granicą brzmiało w wielu ustach jak synonim raju. Balcerowicz sprawił, że nasze średnie zarobki urosły z dwudziestu do paruset dolarów. Tak więc za pracę sezonową Polaków (i Polek) na polach Europy Zachodniej przez tego wstrętnego ekonomistę nie opłaca się już tak jak dawniej. Balcerowicz musi odejść!!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
promyk15 Hiszpania: Polki zebrały 200 tys. ton truskawek 04.06.06, 17:48 Liche dziennikarstwo... Bo chyba nie Polki zebrały 200 tys. ton, tylko kobiety ze Wschodniej Europy, w tym Polki. Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Nie ważne, przecież to sukces gospodarczy i rozwój 04.06.06, 18:12 polskiego przemysłu, rolnictwa itp.który zawdzięczamy Unii Wolności a nade wszystko Balcerowiczowi :] Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk W tym czasie Iran, państwo o PKB równym Polsce, 04.06.06, 18:06 myśli o rozwijaniu energetyki jądrowej celem zaspokojenia zapotrzebowania energetycznego kraju. No ale w Iranie nie mieli Balcerowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
freeadamae2 Re: W tym czasie Iran, państwo o PKB równym Polsc 04.06.06, 18:56 Hmm musisz zmienic źródlo informacji. Rzeczywiste PKB Iranu jest o jakies 40% mniejsze niz nasze a PKB na głowe ponad dwukrotnie nizsze. A elektrownie atomowa to oni tam buduja na pewno nie po to żeby zaspokoić swoje potrzeby energetyczne bo paliw tam maja powyzej dziurek w nosie. Odpowiedz Link Zgłoś
mayor.cut Re: W tym czasie Iran, państwo o PKB równym Polsc 04.06.06, 18:59 Tylko PKB per capita w roku 2005: Polska $13000 Iran $8000 Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 To ile zebrała jedna ? I ile zarobiła ? 04.06.06, 18:07 Niesmaczne te hiszpańskie truskawki. Wodniste i bez smaku. Na południu Hiszpanii trzeba praktycznie codziennie je podlewać. Odpowiedz Link Zgłoś
freeadamae2 Re: To ile zebrała jedna ? I ile zarobiła ? 04.06.06, 18:57 No wnioskujac z artykulu to ok 800 euro plus nadgoziny.. czyli pewnie gdzie ok 1000 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Re: Hiszpania: Polki zebrały 200 tys. ton truskaw 04.06.06, 18:12 co stalo sie z polska produkcja truskawek kiedys bylismy jednym z wiekszych producentow w europie. Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk To samo co z polskim przemysłem, została zniszczon 04.06.06, 18:17 przez Balcerowicza i członków jego sekty. Odpowiedz Link Zgłoś
mayor.cut Re: To samo co z polskim przemysłem, została znis 04.06.06, 18:51 Polski przemysł, który tak rozkwitał za tow. tow. Gierka i Jaruzelskiego został zniszczony przez Solidarność i Balcerowicza, którzy dorwali się do koryta w 1989. hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abb7 Re: To samo co z polskim przemysłem, została znis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 23:48 no super było 20dolców miesiecznie się zarabiało tyle co teraz w ugandzie wiecej rozumu życze Odpowiedz Link Zgłoś
mayor.cut Re: Hiszpania: Polki zebrały 200 tys. ton truskaw 04.06.06, 18:56 neiden napisał: > co stalo sie z polska produkcja truskawek kiedys bylismy jednym z wiekszych > producentow w europie. I ciągle jesteśmy. Zwłaszcza mrożonki i przetwory to polska specjalność. A w Europie jesteśmy 2. producentem truskawek, właśnie po Hiszpanii. 2005 Hiszpania 300 000 t Polska 164 000 t Oczywiście daleko krajom europejskim do USA i Chin. USA 1 100 000 t Chiny 646 000 t Odpowiedz Link Zgłoś
plzoltek Pracowite są nasze kobiety. Obliczmy na 1 dzień 04.06.06, 18:13 ( nawet z sobota i niedzielą) Nie wiem jaka tam jest opłata, ale kobiety odszczędzają, np. nie wydadzą pieniędzy na alkohol i .... inne jeżeli stereotyp o leniwych polakach jest prawdą, to nie dotyczy pań. Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Panie Prezesie zadanie wykonane! 04.06.06, 18:37 choć akkurat te panie nogami pokazały co myslą o raju jaki Pan wraz z rodziną swoją i Gierychow stworzył w IVoRzesztypolitej. Odpowiedz Link Zgłoś
zbikwi Re: Hiszpania: Polki zebrały 200 tys. ton truskaw 04.06.06, 19:38 Czyżby była tam któraś z twojej rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 [...] 04.06.06, 19:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
grail Re: Hiszpania: Polki zebrały 200 tys. ton truskaw 04.06.06, 19:56 "hiszpańscy pracodawcy wolą zatrudniać Polki niż kobiety z innych kontynentów" No brawo - Polki lepsze od Eskimosów czy Azjatów... Odpowiedz Link Zgłoś
dzenifer [...] 04.06.06, 20:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: Hiszpania: Polki zebrały 200 tys. ton truskaw 04.06.06, 20:40 Dlatego, że sprzedawały swoją pracę za granicą? Bo, że w wolnej chwili dysponowały swoim czasem według własnych upodobań to cię maczusiu główka chyba nie powinna boleć? Chyba, że wyznajesz zasadę Polki dla Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_p Tu jest artykul 04.06.06, 20:46 Campaña con acento eslavo www.diariosur.es/pg060604/prensa/noticias/Portada/200606/04/SUR-POR-282.html Odpowiedz Link Zgłoś
fulana Artykuł skopiowany z Diario Sur!!!!!!!! 05.06.06, 21:01 widze ze Gw za bardzo sie nie wysilaja po prostu tłumacza wybrane akapity z gazet zagranicznych... BRaWO servicios.diariosur.es/pg060604/prensa/noticias/Portada/200606/04/SUR-POR-282.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek jw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 22:37 znowu niedouczony redaktor z gejzety . nie ma takiego wojewodztwa jak olsztynskie. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Robienie za parobka napawa duma Polakow..... 04.06.06, 22:45 Wiadomo, ze jesc i zyc trzeba i zadna uczciwa praca nie hanbi.... .....ale ten medialny szum wokol tego duma nie napawa.... Moze za kilka miesiecy znow bedziemy obserwowac jak sie beda w Polsce rodzily sniade Bianki Mercedes Hernandez Kowalskie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pkroman Jak to w koncu jest z tym zarobkiem? IP: *.pools.arcor-ip.net 04.06.06, 22:49 Jak to w koncu jest z tym zarobkiem? Ja pracuje za granica u rolnika i zarabiam 700 euro na reke, z czego musze sobie kupic jedzenie (max 80 euro). Mam dobre warunki mieszkalne, za ktore nie musze juz nic placic. Moge caly rok wlanczac ogrzewanie, ile mi sie tylko podoba. Pracuje okolo 50 godzin tygodniowa. Praca jest czasami bardzo ciezka, ale czasami mozna sie poobijac. Jak czytam, ze niektorzy moga na zachodzie duzo wiecej zarobic, to nie wiem czy im wierzyc? Np. przy zbiorze szparagow w Niemczech wyciagaja po 2500 euro na miesiac. A podobno nawet w Polsce idzie tyle zarobic, to co ja na zachodzie. Dawno juz w Polsce nie bylem, ale gdybym mogl zarobic 2000 zlotych w Polsce ty bym wrocil do kraju. Napiszcie mi jak to w koncu jest z ta placa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant Re: Jak to w koncu jest z tym zarobkiem? IP: *.resetnet.pl 05.06.06, 00:54 Człowieku, dlaczego dajesz sobą tak pomiatać???? Jeżeli chcesz zarobić godziwie to jedź do UK. Nie daj z siebie robić bydła za takie marne pieniądze...Polak to nawet dupy da, żeby my jedno euro rzucili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alan To polowa z "brzuchami" przyjechala od jedzenia? IP: *.range81-159.btcentralplus.com 04.06.06, 23:14 truskawek. Bedziemy mieli duzo brunetow w Polsce dzieki Balcerowiczowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abb7 Re: To polowa z "brzuchami" przyjechala od jedzen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 23:52 alan delone tylko że truskawek nie zbieraja hiszpanie tylko fachowcy z drugiej strony ciesniny jedż kiedys i zobacz co się dzieje takze ci bruneci będa ciemniejsi niz myślisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alan Re: To polowa z "brzuchami" przyjechala od jedzen IP: *.range81-159.btcentralplus.com 05.06.06, 00:22 no to pieknie bedziemy mieli rodowitych terrorystow jako pamiatke po truskawkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: To polowa z "brzuchami" przyjechala od jedzen IP: *.pools.arcor-ip.net 05.06.06, 00:03 Odpowiadasz na : Gość portalu: alan napisał(a): > truskawek. Bedziemy mieli duzo brunetow w Polsce dzieki Balcerowiczowi. *********************** Jestes juz piekelnie nudny, zmien tasme. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: To polowa z "brzuchami" przyjechala od jedzen 05.06.06, 02:45 A ja sie pytam czy ks. prymas Glemp robi cos by takie historie nie mialy miejsca? Nie mozna tego zwalac na Balcerowicza bo ks. prymas winien zabezpieczyc cnotliwe prowadzenie sie Polek na robotach unijnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alan Re: To polowa z "brzuchami" przyjechala od jedzen IP: *.range81-159.btcentralplus.com 05.06.06, 08:40 mowisz o ks. Prymasie Balcerowiczu? Prymasie czerwonego kapitalizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XxX Hiszpania: Polki zebrały 200 tys. ton truskawek IP: *.olsztyn.mm.pl 04.06.06, 23:47 a gdzie jest woj. olsztyńskie ? bo nigdzie nie moge znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: Hiszpania: Polki zebrały 200 tys. ton truskaw IP: *.pools.arcor-ip.net 05.06.06, 00:14 Naprawde jest to powod do "narodowej" dumy, powinny byc odznaczone przez prezydenta krzyzem zaslugi. Gracias, gracias pozdrawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi ech, tez mamy sie z czego cieszyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.06.06, 00:14 Polki jada do Hiszpanii na truskawki autbusem(ponad 3000km), mieszkaja w barakach, wykonuja ciezka prace, zarabiaja pieniadze, na ktore zadna Hiszpanka by sie nie polasila(okolo 900-1000euro, z czego musza sie wyzywic i oplacic zycie w barakach(woda, prad, etc.) nabawiaja sie chorob kregoslupa i innych, ...ech, duma dla naszego kraju, doprawdy! HIszpanom gratulujemy taniej sily roboczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: ech, tez mamy sie z czego cieszyc IP: *.pools.arcor-ip.net 05.06.06, 00:19 Polacy widza tylko pieniadze, nie doceniaja tej ciezkiej pracy jak i poniewierki. Co myslec o takim rzadzie ktory nie ma pojecia jak zadbac o wlasne spoleczenstwo w wlasnym kraju, walka z bezrobociem dla tego rzadu jest export niewolnikow na zachod. Przeciez musza pilnowac stolkow, (to juz jest dla nich wielki wysilek) bo przeciez PO moze im ukrasc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alan Dzieki SLD, Kwachowi i spolce poniewieramy sie IP: *.range81-159.btcentralplus.com 05.06.06, 00:31 po swiecie jak cyganeria. I jescze mamy byc dumni ze za pare Euro nasze panie przywioza nam potomkow mahometa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwa,kwa Re: Dzieki SLD, Kwachowi i spolce poniewieramy si IP: *.aster.pl 05.06.06, 01:34 Spadaj świński ryju na forum Naszego Dziennika, czyli tam gdzie pełnisz dyżur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alan Re: Dzieki SLD, Kwachowi i spolce poniewieramy si IP: *.range81-159.btcentralplus.com 05.06.06, 08:36 spadaj na Bialorus matole czerwony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warmia hXc opowiada 24-letnia Ulka z woj. olsztyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 00:54 piękny wątek lecz za woj.olsztyńskiego polek by tyle wyjechać po prostu nie mogło,szacunek pełny,merytoyka wersji "zarbiam 20 milionow miesięcznie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLąTWA DZIAłA ! ! Polska wyklęta przez papieża w 1410 r. za Gunwald IP: *.aster.pl 05.06.06, 01:29 Polki pracują dla Hiszpanii, a kaczory przerzucają się teczkami. AFERY ! AFERY ! MOSKWA ! TECZKA! KWA, KWA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Lepe ;-) IP: *.dsl.telepac.pt 05.06.06, 01:46 He He - miejscowosc Lepe o ktorej mowa w artykule to taki hiszpanski Wachock - w calej Hiszpanii opowiada sie o niej i jej mieszkancach dowcipy. Pewno wiec dla Hiszpanow to straszny obciach tam pracowac, stad Polki zatrudniaja. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś