Dodaj do ulubionych

Jak dlugo to trwa

IP: *.73-200-80.adsl.skynet.be 07.06.06, 19:15
Czy ktos z Was moze mi powiedziec jak dlugo musze czekac na letter of offer od
momentu uzyskania rezultatow badan lekarskich? Zaznaczam, ze propozycje pracy
( nieoficjalna tylko e-mailem- po dwoch rozmowach - )otrzymalam. Wszystkie
papierki zlozylam do ADMIN, na termin rozpoczecia pracy tez wyrazili zgode.
Ale jak dotad ...milczenie. Czy mam sie obawiac, ze sie wycofali??
Dzieki
Obserwuj wątek
    • sil.bi Re: Jak dlugo to trwa 07.06.06, 19:31
      Nie sądzę,żeby wycofali się bez uprzedzenia Cię.Ja czekałam na letter of offer
      ok. 3 tygodni,ale wcześniej poprosiłam o potwierdzenie e-mailem, co również
      jest wiążące.
      • Gość: Ciekawa Re: Jak dlugo to trwa IP: *.73-200-80.adsl.skynet.be 07.06.06, 19:43
        Dziekuje sil.bi.
    • Gość: Marguerite Re: Jak dlugo to trwa IP: 80.54.108.* 08.06.06, 20:23
      Nie przejmuj się...ja też miałam takie obawy. Letter of offer mailem dostałam po
      ok. 3 tygodniach od informacji, że mnie tam chcą a papierowy tydzień później.
      Znam jednak z forum przypadki, że niektórzy czekali nawet do 2 miesięcy.
      Dlatego dzwoń, pisz maile i pospieszaj ich jak możesz, z reguły się trochę sprężają.
      • byly_eurokrata Re: Jak dlugo to trwa 08.06.06, 20:26
        to np. troche zalezy od tego, kiedy medical service przesle HR swoje
        blogoslawienstwo a to moze trwac......
        • Gość: Ciekawa Re: Jak dlugo to trwa IP: *.219-136-217.adsl.skynet.be 08.06.06, 20:48
          Dziekuje za informacje. Fajnie, ze pomagacie takim zagubionym duszom jak ja!
          Pozdr
          • Gość: X Re: Jak dlugo to trwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 22:13
            w moim przypadku dzisiaj mija dokladnie 5 tygodni ...
            ale podobno sa ogromne opoznienia w tej lecznicy i HR ma duze opoznienia..
        • asiunia.lux Re: Jak dlugo to trwa 09.06.06, 00:50
          byly_eurokrata napisał:

> to np. troche zalezy od tego, kiedy medical service przesle HR swoje
          > blogoslawienstwo a to moze trwac......

Hmm...no tak niechcacy sie sklada, za ja aurat te blogoslawienstwa
          przygotowywuje i wysylam:)) Zwykle trwa dwa, maxymalnie trzy dni, az wszystkie
          wyniki badan dotra do nas i jesli wszystko jest w okey (98%) to takie
          blogoslawienstwo wychodzi jeszcze tego samego dnia, co nawyzej nastepnego.

A co Wy myslicie, ze nam sie te wszystkie skompletowane juz teczki chce
          gromadzic stosami i przekladac z biurka na biurko?? Otoz nie. Nam tez zalezy na
          tym zeby jak najszybciej teczke zamknac i odstawic to cholerstwo! ;)
          • byly_eurokrata Re: Jak dlugo to trwa 09.06.06, 06:37
            asiunia, u was moze porzadek panuje, ale ja czekalem dobry tydzien, HR
            naciskal, ja naciskalem a medical service sie wcale tym nie przejmowal. Jakby
            nikt nie naciskal, to by pewnie trwalo 2 tygodnie
            • asiunia.lux Re: Jak dlugo to trwa 09.06.06, 08:58
              Do nas tez nieraz wydzwaniaja i naciskaja, tylko takie naciski absolutnie nic
              nie daja. To niczego nie przyspiesza. Jesli pismo nie wyszlo na czas to zawsze
              z jakiegos powodu. Najczestsza przeszkoda jest jak szef serwisu gdzies wyjedzie
              i nie ma komu podpisac tego. Wtedy owszem moze sie zdazyc, ze wszystko jest
              gotowe, a rzeczywiscie u nas lezy.
              No i oczywiscie ja pisze tylko o swojej instytucji, ktora jest mala i
              tygodniowo mamy tylko ok. 10 angazy wiec moze dlatego wszystko idzie calkiem
              sprawnie:))
    • Gość: dostalam Re: Jak dlugo to trwa IP: *.upc.chello.be 09.06.06, 11:33
      Ja tez sie niecierpliwilam i juz mialam wyslac kolejnego maila i wlasnie
      dostalam oferte emailem ;)))

• Gość: Ciekawa Re: Jak dlugo to trwa IP: *.219-136-217.adsl.skynet.be 09.06.06, 13:20
        Witam,
        wlasnie dzis otrzymalam e-maila z oferta. I ponownie mam dylemat : czy moge
        oznajmic swej aktualnej szefowej, ze ja opuszczam czy musze czekac na oficjalny
        list ( = przeslany poczta )i dopiero wreczyc jej zwolnienie??
        Ponownie dziekuje zyczac slonecznego weekendu!!!
        • dailies Re: Jak dlugo to trwa 09.06.06, 18:00
          Ja juz wlasnie powiedzialam okres wypowiedzenia 2 tyg ale w zwiazku z tym ze
          juz kogos na swoje miesce podeslalam to no problem.
          Ciekawa kiedy dokladnie zaczynasz ??? i gdzie ???
          • Gość: Ciekawa Re: Jak dlugo to trwa IP: *.219-136-217.adsl.skynet.be 09.06.06, 18:31
            Dopiero 1-wszego wrzesnia! ( okres wypowiedzenia :6 tygodni od 1 lipca i nie
            puszcza mnie wczesniej). Zaleta jest fakt, ze moge pojechac na urlop
            Pozdr
            • Gość: byly:eurokrata Re: Jak dlugo to trwa IP: *.netcologne.de 09.06.06, 19:39
              urlop to ty sobie zostaw na szukanie mieszkania przed praca lepiej i
              zalatwianie roznych spraw, potem nie bedzie obok pracy na to czasu
              • Gość: dailies Re: Jak dlugo to trwa IP: *.upc.chello.be 09.06.06, 20:47
                Taak byly ma racje. tym bardziej ze sierpien to calkiem niezly moment na
                szukanie -w BLX nie ma zbyt wielu nowych a wszystko zaczyna sie ok 1 tyg przed
                wrzesniem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka