Dodaj do ulubionych

Testy numeryczne i AST

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 23:14
Cześć,

może wyjdę na dyletanta ale chciałam się zapytać czy na testach ma się do
dyspozycji ołówek i kawałek kartki, kalkulator na komputerze czy nic...;(??
i jeszcze, czy pytania dotyczące umiejętności sekretarskich (póki co u mnie
mierne) są dopiero w drugim etapie???

dzieki
aśka
Obserwuj wątek
    • Gość: barroso Re: Testy numeryczne i AST IP: *.fastres.net 29.10.06, 01:25
      up!

rowniez bylbym wdzieczny za odpowiedz!!
    • Gość: xyz Re: Testy numeryczne i AST IP: *.cec.eu.int 30.10.06, 11:18
      z tego co wiem 1 część testów dot. tylko wiedzy o EU i verbal & numerical. Do
      dyspozycji masz tylko tabliczkę wielkości A5 i gruby marker (bardzo
      niepraktyczny). Można też korzystać z kalkulatora na komputerze, ale tylko za
      pomocą myszki, bo nie ma klawiatury. Tyle wiem od osób, które już zdawały już
      taki test
      • agata.w.wawa Re: Testy numeryczne i AST 30.10.06, 11:32
        dostaje sie tabliczke i marker; ostatnio na szkoleniu przygotowujacym do
        egzaminow slyszalam, ze w zwiazku z ciaglymi klopotami z PC dodatkowo dostaje
        sie kalkulator - taki do reki, mimo ze jest i w kompie.
        • amberka2 Pytanie 30.10.06, 14:12
          To znaczy teraz mozna uzywac kalkulatora? Na testach papierowych ponoc nie
          mozna bylo uzywac kalkulatora? Czy ktos to moze potwierdzic?
          • agata.w.wawa Re: Pytanie 31.10.06, 08:53
            tak, na testach papierowych nie mozna bylo uzywac kalkulatora. Teraz kalkulator
            jest w kompie i mozna z niego korzystac, i dostaje sie do reki 'sluzbowy'
            kalkulator, ktory po tescie sie oddaje. nie mozna przyniesc swojego.
            • Gość: barroso Re: Pytanie IP: *.fastres.net 05.11.06, 01:26
              dzieki
    • amberka2 Re: Testy numeryczne i AST 30.10.06, 14:13
      jeszcze jedno pytanie czy mozliwosc uzywania kalkulatora dotyczy tylko testow
      dla AST czy tez dla AD?
    • Gość: Arwydd tabliczka? IP: *.bulldogdsl.com 05.11.06, 21:49
      • Gość: Arwydd Re: tabliczka? IP: *.bulldogdsl.com 05.11.06, 21:50
        Czy moglby ktos wyjasnic koncepcje 'tabliczki i markera'? Czy to jakas zmywalna
        tabliczka czy co? To jakies przegiecie, zeby rozwiazywac zadania bez kartki i
        olowka, ech...
        • Gość: anbxl Re: tabliczka? IP: *.51-201-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 05.11.06, 22:50
          tak mala czarna tabliczka.Przegiecie-nieeeeeeeeeeee,bo na takie rozwiazywanie z
          kartka i olowkiem naprawde nie ma czasu-wszystko w pamieci-tak bylo na tym
          komputerowym tescie na kontraktowych,a najblizszy zapowiada sie podobnie.......
          • nina2711 Re: tabliczka? 06.11.06, 12:27
            Na teście dla kontraktowych w Warszawie była tabliczka i marker. Ogólnie jest
            mało czasu.
            • Gość: gosik Re: tabliczka? IP: *.chello.pl 06.11.06, 16:49
              Wiecie co, to jednak przegięcie. Chyba kartka i ołówek to jakaś pieprzona
              podstawa. Czyżby promująca Strategię Lizbońską UE cofała się do średniowiecza?
              Może na następnych egzaminach będą liczydła?
              • Gość: Arwydd Re: tabliczka? IP: *.bulldogdsl.com 06.11.06, 22:56
                Jak dla mnie przegiecie. Ja licze bardzo szybko, ale kartka i olowek sa mi
                niezbedne, bo jestem wzrokowcem- nie tyle do liczenia, co do 'spojrzenia'.
                Uzycia tabliczki sobie nie wyobrazam, moze zaczne trenowac na znikopisie
                dziecka :)
                • Gość: radecki Re: tabliczka? IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 06.11.06, 23:03
                  zalezy jak duza ta tabliczka i jak gruby pisak. w sumie to wszystko co mozesz
                  napisac na kartce olowkiem, mozesz tez napisac na tabliczce pisakiem
                  • Gość: mz Re: tabliczka? IP: *.brutele.be 07.11.06, 16:05
                    Tabliczka mała a pisak gruuuuby!
    • Gość: pav Re: Testy numeryczne i AST IP: *.29-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 07.11.06, 17:12
      spoko jesli masz glowe, to zwykle wystarczy ;)
      • Gość: Jadzia Re: Testy numeryczne i AST IP: *.upc.chello.be 01.01.07, 19:49
        testy numeryczne były dzicinnie łatwe
      • Gość: Jadzia Re: Testy numeryczne i AST IP: *.upc.chello.be 01.01.07, 19:49
        testy numeryczne były dziecinnie łatwe
        • paw_dady Re: Testy numeryczne i AST 01.01.07, 20:01
          Gość portalu: Jadzia napisał(a):

> testy numeryczne były dziecinnie łatwe

no to mialem racje czy nie?

Serdecznosci
          PD
          • Gość: Jadzia Re: Testy numeryczne i AST IP: *.upc.chello.be 03.01.07, 20:25
            No ale to chyba znaczy, że wszyscy je dobrze zrobili i próg procentowy, żeby
            przejść do kolejnego etapu będzie strasznie wysoki
            • Gość: Maciek Myslę że z 95% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 20:37
              95%
              • pash Re: Myslę że z 95% 05.01.07, 18:14
                A, żeby Cię pokręciło!!!
                95%!!!
                Nieźle
                • Gość: Jadzia Re: Myslę że z 95% IP: *.upc.chello.be 05.01.07, 18:51
                  Mam nadzieję, że to żart z tym 95% ale spodziewam się, że to będzie między 65% a
                  75 %.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka