Gość: ania.. IP: *.cec.eu.int 09.11.06, 09:33 hej, sporo ludzi polecalo do kupna kompy dell. czy ktos, kto kupowal je przez strone belgijska moglby mi dac znac tu, albo na anake.go2.pl, porady (pomocy) potrzebuje.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekggg Re: dell (pc) 09.11.06, 10:15 nie kupowalem nigdy jeszcze dell'a w belgii, ale jezeli to jest notebook, to zaryzykuj, jezeli stacjonarny, to odradzam. w poprzedniej firmie padaly dyski twarde i plyty glowne. Odpowiedz Link Zgłoś
hydromanekin Re: dell (pc) 09.11.06, 11:17 Ja mam notebooka Dell'a. Kupowalem przez strone "belgijska" i jestem zadowolony. W czym potrzebujesz pomocy? Odpowiedz Link Zgłoś
ansil Re: dell (pc) 09.11.06, 15:01 to ja sobie pozwole publicznie podziekowac ;) i jakby mail sie znalazl, to ja go poprosze.. Odpowiedz Link Zgłoś
hydromanekin Re: dell (pc) 09.11.06, 15:24 Niestety, nie ma go... ale sprawdz skrzynke. Odpowiedz Link Zgłoś
gruby76 Re: dell (pc) 09.11.06, 14:12 jeśli chodzi o stacjonarne to przywieźli mi dwa tygodnie temu (chyba najmocniejszy z oferty). Na notebookach Della się nie znam. Jeśli mogę pomóc to służę na privie ... Odpowiedz Link Zgłoś
ansil Re: dell (pc) 09.11.06, 14:22 w sumie to pytanie dotyczace zwrotu vatu ( czyli tylko poczatkujacych epsow)- jak to funkcjonuje przy zakupie online i czy ktos to juz przerabial.. Odpowiedz Link Zgłoś
gruby76 Re: dell (pc) 09.11.06, 17:07 tak się składa że trenujemy dokładnie ten temat. W chwili obecnej czekamy na zwrot kaski. Sprawa nie jest oczywista bo ogólny office na benelux znajduje się chyba w Holandii, niemniej zakup był dokonany na podstawie oferty kierowanej na Belgię. Na razie sprawa przeszła przez admina komisji bez problemu ... Jeśli interesują kogoś szczegóły to chyba lepiej na privie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strus Re: dell (pc) IP: *.dip.t-dialin.net 09.11.06, 17:17 Dell jest super firma i robi super komputery po dobrej cenie. Cena ta jednak jest wynikiem braku prowadzenia sprzedazy innej niz internetowa, a co sie z tym wiaze, nie mozna z tym komputerem isc i oddac go do sklepu, a jedynie wyslac, albo wezwac mechanika. W Anglii takie uslugi nie stanowia problemu (znam z doswiadczenia), natomiast w Belgii z uslugami jak jest wszyscy wiemy (z doswiadczenia z belgijskim Dellem slyszalem tylko negatywne opinie). Ja generalnie bym kupil, ale trzeba tez sie uzbroic w cierpliwosc, jesli cos bedzie nie tak. Jesli sie znasz na komputerach to latwiej jest Ci tez cos przy Dellu zrobic samemu. A jesli nie chcesz ryzykowac to kup np. Simens-Fuijtsu w Media. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aasia ale w MediaMarkt maja tylko klawiatury AZERTY !!! IP: 88.147.17.* 09.11.06, 20:03 pytalam sie juz kilka razy, tam nie maja laptopow z klawiatura QWERTY, a mnie tylko taka interesuje. Nie bede kurcze na wypasionym lapku za 2000 euro nalepek na klawiature robic, nie? Mam nadzieje ze choc tego DeLLa mozna kupic z normalna klawiatura.... Jak ktos wie, niech powie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydromanekin Re: ale w MediaMarkt maja tylko klawiatury AZERTY IP: *.28.77.64.coditel.net 09.11.06, 20:10 Mam nadzieje ze choc tego DeLLa mozna kupic z normaln > a > klawiatura.... Jak ktos wie, niech powie ;-) Mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mz Re: ale w MediaMarkt maja tylko klawiatury AZERTY IP: *.brutele.be 16.11.06, 09:50 Czy udało się kupić laptopa z klawiaturą qwerty? Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg a jakie windowsy?? 16.11.06, 10:08 bo tak z ciekawosci - jezeli francuskie lub holenderskie to ja chyba z gory dziekuje, jeszcze mam gdzies jakiego pirata albo linux zainstaluje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania.. Re: a jakie windowsy?? IP: *.cec.eu.int 16.11.06, 11:10 w dell'u mozesz zamowic querty z ang windowsem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: a jakie windowsy?? 16.11.06, 11:18 wlasnie patrzylem na belgijskim dell-u a klawiatura (w tym modelu ktory akurat wybralem) byla tylko azerty. Ale to szczegol. notebookow nie trawie za bardzo, bo maja idiotyczna klawiature, moze zamiast kominka w domu postawie biurko z normalnym kompem. bo po jaka cholere mi kominek-atrapa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mz Do Ani IP: *.brutele.be 16.11.06, 12:32 A zamówiłaś takiego przez stronę internetową czy telefonicznie, bo ja jakoś nie mogę znaleźć laptopa z qwerty na ich stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydromanekin Re: Do Ani IP: *.cec.eu.int 17.11.06, 14:30 No wlasnie... Zajrzalem na strone Dell'a i faktycznie cos sie pozmienialo. W zeszlym roku zamawialalem Inspirona przez strone i mozna bylo wybrac klawiature qwerty. Teraz, cos nie bardzo... Inne rozwiazanie, to zakup komputera przez strone holenderska, tam nie ma problemu z klawiatura. Nie wiem tylko czy belgijski min fin nie robilby problemu ze zwrotem vatu (faktura wszak bylaby z "nipem" holenderskim). Sadze, ze nie ale... Odpowiedz Link Zgłoś