dunnangall 28.11.06, 13:51 Zainteresowanych zapraszam do podpisywania sie: www.gopetition.com/signatures.php?petid=10263 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania.. Re: List Otwarty Emigrantów Polskich IP: *.cec.eu.int 28.11.06, 13:57 "My, Polki i Polacy, pracujący w Wielkiej Brytanii i Irlandii, zwracamy się prośbą o pomoc w ochronie naszych praw obywatelskich, naruszonych przez Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej." ja rozumiem, ze w slusznej sprawie, ale epsy to nie bardzo UK czy Irlandia.. ludzie z roznych miejsc sie wpisuja, ale to chyba letkie niezrozumienie tekstu? Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: List Otwarty Emigrantów Polskich 28.11.06, 14:09 Pod listem otwartym moze sie podpisywac kazdy, kto uwaza, ze list zawiera sluszne postulaty. Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: List Otwarty Emigrantów Polskich 28.11.06, 14:20 > sluszne postulaty A co ze zgodnoscia z faktami? "Przytłaczająca większość Polaków mieszkających w Wielkiej Brytanii i Irlandii to wykwalifikowani i wysoko cenieni pracownicy" naprawde? Serio pytam, bo nie wiem, a mam watpliwosci. No i poza tym: co konkretnie nie zgadza sie w wypowiedzi prezydenta? Sa nieudacznicy? Sa- pokazywali ich w TV. Sa tacy, co im sie udalo? Sa- tez ich pokazywali. Wiec o co chodzi? "Protestujemy tez przeciwko bezpodstawnym zarzutom zwiększania statystyki bezrobocia w Polsce. Stawiają one setki tysięcy uczciwie i ciężko pracujących ludzi (dodatkowo wspierających gospodarkę Polski poprzez przesyłanie części zarobków bliskim w Kraju) w randze oszustów." Znaczy, ze ci wszyscy, co pojechali pracowac do GB wyrejestrowali sie z bezrobocia? ROTFL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s.c. Re: List Otwarty Emigrantów Polskich IP: *.cec.eu.int 29.11.06, 18:29 do.ki napisał: > Znaczy, ze ci wszyscy, co pojechali pracowac do GB wyrejestrowali sie z bezrobo > cia? ROTFL. Znaczy, zeby zostac skreslonym z listy bezrobotnych trzeba sie wyrejestrowac? ROTFL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania.. Re: List Otwarty Emigrantów Polskich IP: *.cec.eu.int 28.11.06, 17:12 eeela napisała: > Pod listem otwartym moze sie podpisywac kazdy, kto uwaza, ze list zawiera > sluszne postulaty. wybacz, ale ja nie jestem nadawca tego listu, bo nie mieszkam w UK czy Irlandii, a przytoczony przeze mnie cytat z listu dokladnie wskazuje - sztuczne nabijanie statystyk nic nie da- rownie dobrze mozna sie podpisac 30 razy.. tak czy inaczej jakakolwiek sytuacja byla by w rzeczywistosci, prezydent wyglaszajacy taki tezy o swoich rodakach w obcym kraju jest zalosny.. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: List Otwarty Emigrantów Polskich 29.11.06, 14:51 Jestes emigrantka? Jesli tak, sprawa rowniez i ciebie dotyczy, i mozesz wyrazic swoje zdanie. Rodziny i przyjaciele emigrantow zyjacy w Polsce moga wyrazic swoje zdanie. Moze kazdy, kto czuje, ze jest to zwiazana z nim kwestia. Odpowiedz Link Zgłoś
kuper.maryni Re: List Otwarty Emigrantów Polskich 29.11.06, 15:46 eeela napisała: > Jestes emigrantka? Jesli tak, sprawa rowniez i ciebie dotyczy, i mozesz wyrazic > swoje zdanie. Rodziny i przyjaciele emigrantow zyjacy w Polsce moga wyrazic > swoje zdanie. Moze kazdy, kto czuje, ze jest to zwiazana z nim kwestia. Eeela, UE-psy nie czuja sie emigrantami. Narazisz sie.... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania.. Re: List Otwarty Emigrantów Polskich IP: *.cec.eu.int 29.11.06, 16:47 widze, ze sie nie dogadamy- mi chodzi o kwestie merytoryczna.. tak, jestem emigrantka, ale nadal jeszcze jako tako rozumiem tekst napisanu po polsku.. i to NIE jest list ode mnie.. Odpowiedz Link Zgłoś