Dodaj do ulubionych

wrazenia z AST

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.06, 00:03
No i co z tym AST ??? już wszyscy pozdawali ? trudno bylo Waszym zdaniem,
jakie pytania sprawiają najwięcej klopotu. przyznam, że mnie mimo wsystko
kilka unijnych zaskoczylo
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: wrazenia z AST IP: 131.130.120.* 02.12.06, 22:47
      Ja zdaje w nast. tygodniu.Jakie mialas pytania?
    • fryderykowa Re: wrazenia z AST 02.12.06, 23:56
      Pozwole sobie moje u iescic moje uwagi(mimo, ze poszlam zobaczyc jak to jest bez
      przygotowania i checi przejscia dalej, ale moze dlatego bede obiektywna):
      1. nie czytajcie tego co ludzie wypisuja, czasu jest wiecej niz wystarczajaco
      (przynajmniej na AST)
      2. ksiazka QCM 250 pytan wystarczy, i taka fajna stronka
      www.touteleurope.fr/fr/actualite-europeenne.html.
      3. W verbalu za kazdym razem zmienia sie tekst i mialam teksty o unii, o drzewku
      co sie z niego robi korki do butelek (liege) o jakichs zwierzatkach
      nowozelandzkich, ale wcale ni trzeba bylo znac wyszukanego slownictwa, trzeba
      poprostu byc bieglym w uzywaniu danego jezyka.
      4 Ja wiem, ze zawalilam numerala (nie ma talentu i tyle), mi sie akurat trafily
      same procenty. Ale w verbalunr jest tekst i pytanie ktora odpowiedz jest
      prawidlowa i 4 mozliwosci. Czytamy najpierw pytania a potem tekst. Mi sie teksty
      nie poworzyly.

Moje wrazenia: jak ktos sie przygotowal to przejdzie z palcem w d...
      • fryderykowa Re: wrazenia z AST 03.12.06, 00:03
        sorry za powtorzenia, bledy stylistyczne i orty, ale to w koncu z soboty na
        niedziele no i zoladkowa gorzka dostarczyli wiec raz na jakis czas mozna ;)
    • Gość: latte Re: wrazenia z AST IP: 217.153.205.* 03.12.06, 16:17
      może ktoś jest właśnie dopiero po, czekam na info, jutro mam egzamin i
      potrzebuję wsparcia.
      z góry dzięki
      • nina2711 Re: wrazenia z AST 03.12.06, 18:23
        Mialam pytania z TENs, co-decision, Court First Instance. Numerical byl latwy,
        verbal
    • kttosia Re: wrazenia z AST 07.12.06, 08:08
      moje wrażenia - test o Unii dziecinne łatwy, zajął mi 10 miut ze sprawdzeniem, w
      werbalnym miałam głównie teksty medyczne, a numeryczny spokojnie zrobiłoby
      dziecko kończące gimazjum. Takze nie ma czego się bać. Chociaż podejrzewam ze
      moze byc bardzo wyrównany poziom i o dalszym być czy nie być moze zadecydować 1
      czy 2 punkty.
      • Gość: latte Re: wrazenia z AST IP: 217.153.205.* 07.12.06, 22:58
        to chyba są rózne te testy, ja nic o medycznych nie miałam, raczej ogólnie o uni
        ale z kruczkami bardzo szczegółowo niektóre pytania, jak się uczyło to do
        przejścia. Werbale były różne, nie wnikałam w treśc tylko w odpowiedzi a tekst
        drugoplanowo żeby znaleśc odpowiednią odpowiedź, numeryki na czuja bo zostało mi
        10 minut ponieważ werbale wymagały jednak skupienia przynajmniej po francusku.
        Jeśli chodzi o wrebale francuskie to są mocno rozbudowane trzeba się wczytać, i
        naprawdę czasu jest trochę za mało o jakieś 10 minut. Numeryki niby łatwe ale
        dla humanisty ból, tym bardziej jeśli ma się duuużą przerwę w robieniu zadań z
        matmy.
        Ale wiem jak to wygląda i mam pojęcie na przyszłość, nie taki diabeł straszny...
        • Gość: ola Re: wrazenia z AST IP: *.aster.pl 07.12.06, 23:45
          Mam podobne wrazenia, test z wiedzy o unii taki sobie, generalnie do przejscia,
          jak sie to i owo poczytalo. Ja raczej "z marszu" nie dalabym rady. Werbale
          trafily mi sie zawile i rozbudowane i mimo, ze na codzien pracuje z tekstami w
          obcym jezyku, to momentami mialam watpliwosci, za bardzo sie w nie wgryzalam i
          na numerale zostalo mi zbyt malo czasu, a szkoda, bo trafily mi sie dosc latwe
          (zadnych skomplikowanych obliczen, zadnych procentow...), a nie mialam czasu
          ostatnich polecen nawet doczytac dokladnie do konca, wiec tu bardziej "na
          czuja" robilam. Wazne jest dobrze sobie rozplanowac ten czas, bo za wiele to go
          nie ma, a juz zwlaszcza na "rozkminianie" werbali.
          • Gość: latte Re: wrazenia z AST IP: 195.205.42.* 08.12.06, 14:05
            jedno pytanie było o hymn uni europejskiej, teraz mi się przypomniało
            • Gość: Jadzia Re: wrazenia z AST IP: *.upc.chello.be 28.12.06, 19:25
              Nie było trudno i dlatego przejść do następnego etapu będzie trudno bo może się
              okazać, ze trzeba będzie mieć 90%, żeby się dostać do II etapu.
              • Gość: Jadzia ile procent do II etapu? IP: *.upc.chello.be 04.01.07, 20:39
                jak myślicie ile procent trzeba będzie mieć, żeby przejść do następnego etapu?
                • Gość: kiks Re: ile procent do II etapu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 16:12
                  nie rozumiem Jadziu tej ciszy po Twoim pytaniu. Zastanawiam się dlaczego tak
                  malo jest komentarzy na tym forum w porównaniu z wątkami dot AD. Czyżby
                  kadnydaci na AST byli tak przebiegli ? z resztą jakie to w tej chwili ma
                  znaczenie.
                  • pash Re: ile procent do II etapu? 05.01.07, 18:09
                    Dlaczego uważasz, że kandydaci są, jak to ująłeś,"przebiegli"? Myślę, że nie
                    wszyscy wytropili to Forum. Całkiem po prostu;-)
                    A tak poza tym: co da nasze "gdybanie"? Nikt nie ma zielonego pojęcia ilu
                    kandydatów faktycznie podeszło do preselekcji, nie mówiąc już o tym, że nie
                    mamy żadnej wiedzy na temat tego, ile procent należy uzyskać, aby przejść dalej!
                    Czekajmy na wyniki. Mam tylko nadzieję, że będą raczej pod koniec stycznia, niż
                    na początku lutego. Zawsze to krótszy stres, związany z oczekiwaniem i
                    niepewnością....
                    • Gość: Jadzia Re: ile procent do II etapu? IP: *.upc.chello.be 05.01.07, 18:47
                      W oczekiwaniu możemy sobie "pogdybać". Szybciej nam minie czas do ogłoszenia
                      wyników.
                  • kttosia no to pogdybam 08.01.07, 08:00
                    wg mnie trzeba bedzie osiągnąć 90% poprawnych odpowiedzi. Ale tak naprawde kiks
                    to takie gdybanie nie ma większego sensu, bo % wymagany do zdania zalezy i od
                    stopnia trudności pytań i od formy zdajacych kandydatów . pozdrwaiam
                    • Gość: Jadzia Re: no to pogdybam IP: *.upc.chello.be 08.01.07, 18:36
                      Chyba przesadziłaś trochę ale 80% jest bardzo prawdopodobne.
      • pash Re: wrazenia z AST 05.01.07, 18:57
        Obawiam się, że masz rację...
        • Gość: Jadzia i co z tymi wrażeniami na AST IP: *.upc.chello.be 10.01.07, 18:41
          Zdążyliście wszystko zrobić ?
    • Gość: iza Re: wrazenia z AST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 12:18
      Witam, może już była o tym mowa wcześniej gdzieś na forum ale mam pytanie czy
      po sprawdzeniu testów epso wysyła informację o wynikach do wszystkich, którzy
      pisali czy tylko zaproszenia do następnego etapu dla tych co przeszli? Jak to
      jest?
      • Gość: kttosia na minutę Re: wrazenia z AST IP: 80.51.167.* 11.01.07, 12:47
        informacje o wynikach są umieszczane w epsoprofilu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka