Gość: sylwiamądra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.06, 00:03 No i co z tym AST ??? już wszyscy pozdawali ? trudno bylo Waszym zdaniem, jakie pytania sprawiają najwięcej klopotu. przyznam, że mnie mimo wsystko kilka unijnych zaskoczylo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: wrazenia z AST IP: 131.130.120.* 02.12.06, 22:47 Ja zdaje w nast. tygodniu.Jakie mialas pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
fryderykowa Re: wrazenia z AST 02.12.06, 23:56 Pozwole sobie moje u iescic moje uwagi(mimo, ze poszlam zobaczyc jak to jest bez przygotowania i checi przejscia dalej, ale moze dlatego bede obiektywna): 1. nie czytajcie tego co ludzie wypisuja, czasu jest wiecej niz wystarczajaco (przynajmniej na AST) 2. ksiazka QCM 250 pytan wystarczy, i taka fajna stronka www.touteleurope.fr/fr/actualite-europeenne.html. 3. W verbalu za kazdym razem zmienia sie tekst i mialam teksty o unii, o drzewku co sie z niego robi korki do butelek (liege) o jakichs zwierzatkach nowozelandzkich, ale wcale ni trzeba bylo znac wyszukanego slownictwa, trzeba poprostu byc bieglym w uzywaniu danego jezyka. 4 Ja wiem, ze zawalilam numerala (nie ma talentu i tyle), mi sie akurat trafily same procenty. Ale w verbalunr jest tekst i pytanie ktora odpowiedz jest prawidlowa i 4 mozliwosci. Czytamy najpierw pytania a potem tekst. Mi sie teksty nie poworzyly. Moje wrazenia: jak ktos sie przygotowal to przejdzie z palcem w d... Odpowiedz Link Zgłoś
fryderykowa Re: wrazenia z AST 03.12.06, 00:03 sorry za powtorzenia, bledy stylistyczne i orty, ale to w koncu z soboty na niedziele no i zoladkowa gorzka dostarczyli wiec raz na jakis czas mozna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: latte Re: wrazenia z AST IP: 217.153.205.* 03.12.06, 16:17 może ktoś jest właśnie dopiero po, czekam na info, jutro mam egzamin i potrzebuję wsparcia. z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
nina2711 Re: wrazenia z AST 03.12.06, 18:23 Mialam pytania z TENs, co-decision, Court First Instance. Numerical byl latwy, verbal Odpowiedz Link Zgłoś
kttosia Re: wrazenia z AST 07.12.06, 08:08 moje wrażenia - test o Unii dziecinne łatwy, zajął mi 10 miut ze sprawdzeniem, w werbalnym miałam głównie teksty medyczne, a numeryczny spokojnie zrobiłoby dziecko kończące gimazjum. Takze nie ma czego się bać. Chociaż podejrzewam ze moze byc bardzo wyrównany poziom i o dalszym być czy nie być moze zadecydować 1 czy 2 punkty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: latte Re: wrazenia z AST IP: 217.153.205.* 07.12.06, 22:58 to chyba są rózne te testy, ja nic o medycznych nie miałam, raczej ogólnie o uni ale z kruczkami bardzo szczegółowo niektóre pytania, jak się uczyło to do przejścia. Werbale były różne, nie wnikałam w treśc tylko w odpowiedzi a tekst drugoplanowo żeby znaleśc odpowiednią odpowiedź, numeryki na czuja bo zostało mi 10 minut ponieważ werbale wymagały jednak skupienia przynajmniej po francusku. Jeśli chodzi o wrebale francuskie to są mocno rozbudowane trzeba się wczytać, i naprawdę czasu jest trochę za mało o jakieś 10 minut. Numeryki niby łatwe ale dla humanisty ból, tym bardziej jeśli ma się duuużą przerwę w robieniu zadań z matmy. Ale wiem jak to wygląda i mam pojęcie na przyszłość, nie taki diabeł straszny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: wrazenia z AST IP: *.aster.pl 07.12.06, 23:45 Mam podobne wrazenia, test z wiedzy o unii taki sobie, generalnie do przejscia, jak sie to i owo poczytalo. Ja raczej "z marszu" nie dalabym rady. Werbale trafily mi sie zawile i rozbudowane i mimo, ze na codzien pracuje z tekstami w obcym jezyku, to momentami mialam watpliwosci, za bardzo sie w nie wgryzalam i na numerale zostalo mi zbyt malo czasu, a szkoda, bo trafily mi sie dosc latwe (zadnych skomplikowanych obliczen, zadnych procentow...), a nie mialam czasu ostatnich polecen nawet doczytac dokladnie do konca, wiec tu bardziej "na czuja" robilam. Wazne jest dobrze sobie rozplanowac ten czas, bo za wiele to go nie ma, a juz zwlaszcza na "rozkminianie" werbali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: latte Re: wrazenia z AST IP: 195.205.42.* 08.12.06, 14:05 jedno pytanie było o hymn uni europejskiej, teraz mi się przypomniało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadzia Re: wrazenia z AST IP: *.upc.chello.be 28.12.06, 19:25 Nie było trudno i dlatego przejść do następnego etapu będzie trudno bo może się okazać, ze trzeba będzie mieć 90%, żeby się dostać do II etapu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadzia ile procent do II etapu? IP: *.upc.chello.be 04.01.07, 20:39 jak myślicie ile procent trzeba będzie mieć, żeby przejść do następnego etapu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiks Re: ile procent do II etapu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 16:12 nie rozumiem Jadziu tej ciszy po Twoim pytaniu. Zastanawiam się dlaczego tak malo jest komentarzy na tym forum w porównaniu z wątkami dot AD. Czyżby kadnydaci na AST byli tak przebiegli ? z resztą jakie to w tej chwili ma znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
pash Re: ile procent do II etapu? 05.01.07, 18:09 Dlaczego uważasz, że kandydaci są, jak to ująłeś,"przebiegli"? Myślę, że nie wszyscy wytropili to Forum. Całkiem po prostu;-) A tak poza tym: co da nasze "gdybanie"? Nikt nie ma zielonego pojęcia ilu kandydatów faktycznie podeszło do preselekcji, nie mówiąc już o tym, że nie mamy żadnej wiedzy na temat tego, ile procent należy uzyskać, aby przejść dalej! Czekajmy na wyniki. Mam tylko nadzieję, że będą raczej pod koniec stycznia, niż na początku lutego. Zawsze to krótszy stres, związany z oczekiwaniem i niepewnością.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadzia Re: ile procent do II etapu? IP: *.upc.chello.be 05.01.07, 18:47 W oczekiwaniu możemy sobie "pogdybać". Szybciej nam minie czas do ogłoszenia wyników. Odpowiedz Link Zgłoś
kttosia no to pogdybam 08.01.07, 08:00 wg mnie trzeba bedzie osiągnąć 90% poprawnych odpowiedzi. Ale tak naprawde kiks to takie gdybanie nie ma większego sensu, bo % wymagany do zdania zalezy i od stopnia trudności pytań i od formy zdajacych kandydatów . pozdrwaiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadzia Re: no to pogdybam IP: *.upc.chello.be 08.01.07, 18:36 Chyba przesadziłaś trochę ale 80% jest bardzo prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadzia i co z tymi wrażeniami na AST IP: *.upc.chello.be 10.01.07, 18:41 Zdążyliście wszystko zrobić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: wrazenia z AST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 12:18 Witam, może już była o tym mowa wcześniej gdzieś na forum ale mam pytanie czy po sprawdzeniu testów epso wysyła informację o wynikach do wszystkich, którzy pisali czy tylko zaproszenia do następnego etapu dla tych co przeszli? Jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kttosia na minutę Re: wrazenia z AST IP: 80.51.167.* 11.01.07, 12:47 informacje o wynikach są umieszczane w epsoprofilu Odpowiedz Link Zgłoś