Dodaj do ulubionych

Natolin - College of Europe i Fundacja. NIK...

IP: 32.106.94.* 05.02.07, 14:04
Czy ktos moze napisac jaka jest roznica pom. budzetem "College of Europe"
a "Fundacja" w Natolinie.

Ostatnio byly artykuly ze Jacek Saryusz-Wolski ....
Jak to mozliwe ? Czy nikt nie kontrolowal ?
Rozumiem teraz ze Pan Saryusz-Wolski zabral do Brukseli tych samych ?????

"Parlament Europejski : Grupa EPP-ED - Rzecznik chadecji - informacje o
Saryusz-Wolskim nie wpłyną na głosowania. Rzecznik frakcji chadeckiej w
Parlamencie Europejskim, Robert Fitzhenry, powiedział, że doniesienia RMF FM
o zarzutach Najwyższej Izby Kontroli wobec Saryusz-Wolskiego nie wpłyną na
zapowiedziany na wieczór wybór tego eurodeputowanego PO na szefa komisji
spraw zagranicznych europarlamentu. Według RMF FM, które dotarło do raportu
NIK z badania finansów fundacji Centrum Europejskie ‘Natolin’, kontrolerzy
negatywnie ocenili umowy zlecenia zawierane w 2002 r. przez zarząd fundacji,
z Wolskim, jej ówczesnym szefem, na czele. - Jak rozumiem, to są informacje
nieoficjalne? Dopóki nie będą to oficjalne i potwierdzone zarzuty, nie myślę,
by miało to jakikolwiek wpływ - powiedział Fitzhenry. - Nie mamy w zwyczaju
komentować spekulacji prasowych - dodał".
Obserwuj wątek
    • Gość: samsiezabralem Re: Natolin - College of Europe i Fundacja. NIK.. IP: *.cec.eu.int 05.02.07, 14:53
      a kogo niby do Brukslei Pan JSW "zabral", drogi IP Wielki Spiskowcu??
      :)
    • Gość: samsiezabralem Re: Natolin - College of Europe i Fundacja. NIK.. IP: *.cec.eu.int 05.02.07, 14:55
      a kogo i jak niby do Brukslei Pan JSW "zabral", drogi IP 32 Wielki Spiskowcu??
      :)
      • Gość: anbxl Re: Natolin - College of Europe i Fundacja. NIK.. IP: *.31-240-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 05.02.07, 23:36
        Dlaczego tak reagujesz i to podwojnie na zadane pytanie???Moze czujesz sie
        winny,a moze jestes synem JSW pracujacym u pani DH,pewnie to tez nie po
        znajomosci????Ja o tym slyszalam nie od Polakow i do sprawy byl oczywiscie
        dorobiony komentarz,no ale kto moze zabronic ojcu pomocy synowi????A wiec ktos
        zadal pytanie to jak znasz odpowiedz to odpowiedz konstruktywnie........
        • Gość: logo Re: Natolin - College of Europe i Fundacja. NIK.. IP: 88.147.31.* 06.02.07, 00:01
          to sa jakies insynuacje i tak sie rodzi plotka na resorach, bo jego syn nie
          pracowal, tylko robil staz, nie u DH tylko w dg regio, i dawno zajmuje sie czyms
          innym, zreszta mialem okazje go poznac i mysle ze wielu moze mu pozazdroscic
          ciekawego cv i kompetencji, ale oczywiscie kazdy wie swoje .....
          • do.ki Re: Natolin - College of Europe i Fundacja. NIK.. 06.02.07, 00:07
            > mysle ze wielu moze mu pozazdroscic
            > ciekawego cv i kompetencji, ale oczywiscie kazdy wie swoje .....

Tez wiem swoje, i to tak na ogolniejsza nute, bo konkretnej sprawy nie sledze.

Nie zawsze wystarczaja cv i nawet kompetencje. Bywa, ze potrzebne jest no co?

Tu muzyka! I jedziemy Przybora: rodzina, ach rodzina, nie cieszy gdy jest, lecz
            kiedy jej ni ma... itd".

Nie mozna komus odmawiac zaslug tylko dlatego, ze go tatus poparl. Ale wolno
            powiedziec, ze bez tatusia zaslugi psu na buty. Tak toczy sie ten swiatek.
        • Gość: Do anbxl Re: Natolin - College of Europe i Fundacja. NIK.. IP: 136.173.162.* 06.02.07, 14:25
          Masz racje, Anbxl. Ta osoba prosi o wyjasnienie budzetu w Natolinie (College i
          Centrum).
          • Gość: anbxl Re: Natolin - College of Europe i Fundacja. NIK.. IP: *.188-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 06.02.07, 18:50
            Nie wiem czy mam racje,ale tak mysle....
            Francuska-zona znajomego Wlocha pracujaca wlasnie w KE kiedys w towarzystwie
            opowiadala ta historie,gdyz....podobno bylo zdziwienie,ze wlasnie syn posla tam
            trawil.Ja wcale nie twierdze,ze on sie nie nadaje tylko,ze slyszalam,ze trafil
            tam po znajomosci....I wynika,ze to nie byla tylko plotka....
            A co do naszych europoslow to podobno (i to tez wiem od innych nacji)nasi z
            Samoobrony sa ...popularni
            A to juz autentyczny przypadek-dzwoni posel X do eurokraty (Polaka)Y i
            chce,zeby ten mu zalatwil pewna sprawe poza kolejnoscia.Nic po znajomosci,a
            wiec funkcjonariusz slyszy (100 proc autentycznosci),,jak sie nie postarasz to
            ja tobie moge zaszkodzic,a nawet ciebie zwolnic,,
            Autentyk-hahaaaaaaa,dlaczego co niektorzy mysla,ze ciagle sa w PRL???
            • do.ki Re: Natolin - College of Europe i Fundacja. NIK.. 06.02.07, 18:54
              > Autentyk-hahaaaaaaa,dlaczego co niektorzy mysla,ze ciagle sa w PRL???

A co, cos sie stalo z PRLem? Bo na oko to tylko dekoracje poprzesuwano...
    • Gość: mczapl pre-warning IP: 136.173.162.* 06.02.07, 19:57
      Chcialbym zaznaczyc (zanim dyskusja sie rozwinie), iz temat jest sliski i jest
      na granicy naszego regulaminu (vide punkt 5), wiec postarajcie sie nie zmuszac
      mnie do wycinania postow.
      • do.ki a to ciekawe 06.02.07, 20:12
        > temat jest sliski i jest
        > na granicy naszego regulaminu (vide punkt 5)

Punkt piaty mowi o "naruszaniu danych osobowych". Nie wiadomo dlaczego admin mowi o naruszaniu, skoro po prostu podano o kim mowa... Ciekawa ta twoja cenzura, mczapl. To znaczy, ze nie mozna po nazwisku wyglosic opinii o zadnej osobie, bo to narusza jej dane osobowe, tak?
        • Gość: Do mczapl Re: a to ciekawe IP: 32.106.94.* 06.02.07, 21:14
          Mczapl, przepraszam. Chcialem tylko sie dowiedziec jaka jest roznica pom.
          budzetem Collège d'Europe a Centrum europejskie w Natolinie. Skad te
          pieniadze ? Z Unii ? Kto kontroluje (kontrolowal) ?
          Rektor z PO ? Pani Dyrektor z PiS-u ?
          Nazwizko JSW bylo podane w mediach. Czekawe dlaczego nikt nie reaguje !! Hmm !!
          Mczapl, czekawe takze ze temat jest sliski. Rozumiem ze pracujesz w Parlamencie
          w Brukseli i strach o Twoja posade, bo myslic ze JSW moze Ci zrobic censure ?
          Potwierdzam moje dokladnie pytanie o BUD a nie o synu JSW.
          • Gość: spoko Re: a to ciekawe IP: *.upc.chello.be 07.02.07, 00:48
            Fundacja CEN to fundacja skarbu panstwa
            Fundacja Kolegium Europejskie - to fundacja wspolna CEN i CoE do finansowania
            dzialalnosci CoE w Natolinie
            a CoE:
            The Administrative Council, presided over by Jean-Luc Dehaene, Minister of
            State, Member of the European Parliament and former Prime Minister of Belgium,
            includes representatives of the countries hosting the two campuses in Bruges and
            Natolin (Warsaw) and of European governments. It is the highest decisionmaking
            authority, and is responsible for the implementation of the College’s objectives.

The Executive Committee, reporting to the Administrative Council, ensures the
            sound financial and administrative management of the College.

The Academic Council ensures that College-wide education and training standards
            are kept at a high level.

Rector Paul Demaret directs and coordinates the College’s activities, and is
            assisted by the Vice-Rector, Robert Picht, who is responsible for the day-to-day
            academic administration of the campus in Natolin (Warsaw). Academic
            Sub-Committees on each campus report to the Academic Council.
            • Gość: Do spoko Re: a to ciekawe IP: 32.106.94.* 07.02.07, 08:16
              Serdecznie Ci dziekuje.
        • Gość: mczapl Re: a to ciekawe IP: 136.173.162.* 07.02.07, 09:59
          Napisalem tylko i wylacznie, byscie nie zaszli zbyt gleboko i nie zaczeli
          wyciagac brudow rodziny JSW (doki, opinie sa dozwolone, byleby byly napisane
          przyzwoitym jezykiem). Jak na razie jak widzicie wyraznie, zadnego postu nie
          ocenzurowalem. To, ze pracuje w PE nie ma tu zadnego znaczenia.
          Sprawa budzetu natomiast nie podpada w zaden sposob pod punkt piaty, wiec pre-
          warning w ogole jej nie dotyczyl.
          • marekggg Re: a to ciekawe 07.02.07, 10:55
            ja sie z synem jsw spotkalem daaawno temu jeszcze w natolinie i potwierdzam ze
            byl to bardzo fajny i bystry chlopak, wtedy chyba jeszcze w liceum
            • Gość: ??? A ten Natolin IP: *.cec.eu.int 07.02.07, 11:17
              co to to jest? Jakas druga stolica Polski? Bo mam wrazenie ze wszyscy tu jakims
              szyfrem snobow zasuwacie ...
              • marekggg Re: A ten Natolin 07.02.07, 11:32
                UTFG
              • Gość: historyk Re: A ten Natolin IP: *.xdsl.easynet.be 07.02.07, 14:16
                Natolin to jest miejsce ze wspanialymi tradycjami- podczas II Wojny swiat
                miescila tu sie siedziba SS natomiast za komuny zasiadal tu tow. Moczar z
                kolegami, ktorzy tyle dobrego dla Polski zrobili
                • marekggg Re: A ten Natolin 07.02.07, 14:29
                  a wczesniej palacyk krola poniatowskiego :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka