Dodaj do ulubionych

Zamach stanu!

IP: *.upc.chello.be 01.06.07, 19:02
Gombrowicz, Kafka, Goethe, Grudziński...ludzie z olejem w głowie łączcie się!
Stwórzmy swój własny, zachodnioeuropejski protest przeciwko kretyńskim
decyzjom ministra G.!
Obserwuj wątek
    • byly_eurokrata Re: Zamach stanu! 01.06.07, 19:08
      pierwszy sie zglaszam z bagnetem na bron!

Kazde posuniecie przyblizajace upadek tych oszolomow to krok w kierunku
      wzmocníena Polski i jej pozycji na arenie miedzynarodowej.
    • do.ki co to wybiorcza robi ludziom z mozgow 01.06.07, 19:15
      Giertych juz tlumaczyl jak to bylo z teletubisiami i ze spisem lektur, ale pewnie, ze latwiej wierzyc we wszystko, co Michnik pozwoli wydrukowac, a potem te teksty robia za rzeczywistosc...
      • byly_eurokrata Re: co to wybiorcza robi ludziom z mozgow 01.06.07, 19:27
        Giertych to sobie moze duzo tlumaczyc.
        PS
        O telebusiach mowila nawet telewizja albanska w wiadomosciach, jak doniosl mi
        kolega z pracy.
        Myslisz ze wybiorcza ma taka wladze medialna, zeby w jeden dzien spowodowac, by
        we wszystkich krajach europy jednoczesnie Polska pojawila sie na antenie?
        • paczula8 Re: co to wybiorcza robi ludziom z mozgow 01.06.07, 19:43
          byly_eurokrata napisał:

> Giertych to sobie moze duzo tlumaczyc.
          > PS
          > O telebusiach mowila nawet telewizja albanska w wiadomosciach,

no! skoro telewizja albańska powiedziała, to musi byc prawda ...;)))
          • byly_eurokrata Re: co to wybiorcza robi ludziom z mozgow 01.06.07, 19:47
            ty albo nie rozumiesz paczula albo nie chcesz rozumiec:

jesli nawet telewizja albanska zajmuje sie sprawami telebusiow w polsce, a
            normalnie telewizje albanska polska interesuje tyle co telewizje polska
            albania, to znaczy ze w polsce wydarzylo sie cos szczegolnego, w tym przypadku
            szczegolnie glupiego, nie po raz pierwszy zreszta.

BTW. slyszalas o takich wpadkach z Lotwy, Rumunii, Litwy, Cypru albo Slowenii?
            • byly_eurokrata Re: co to wybiorcza robi ludziom z mozgow 01.06.07, 19:54
              Obecny rząd cieszy się poparciem 27 proc. badanych, natomiast 44 proc. to jego
              przeciwnicy - wynika z najnowszych badań CBOS.

Obecna ekipa rządowa cieszy się stosunkowo największym poparciem wśród osób
              starszych - powyżej 64 roku życia (39 proc.), robotników niewykwalifikowanych
              (36 proc.), rolników (34 proc.)

Jednak tylko wśród osób najbardziej religijnych - uczestniczących w praktykach
              religijnych kilka razy w tygodniu - obecna ekipa ma nieco więcej zwolenników
              (34 proc.) niż przeciwników (31 proc.)

Do ktorej kategorii sie zaliczasz Paczula? A sorry ze pytam, ty odpowiesz
              pytaniem, w ktorym stwierdzasz, ze w ogole sie nie pytasz.
              • do.ki Re: co to wybiorcza robi ludziom z mozgow 01.06.07, 20:15
                byly, procenty sa dobre gdy sprawdzasz, czy wodka jest mocna, ale na podstawie odsetka wskazan nie ustala sie tego, co jest prawdziwe i sluszne. Wiekszosc KAZDEGO spoleczenstwa stanowia idioci, wiec jak polegac na twoich procentach?
                • byly_eurokrata Re: co to wybiorcza robi ludziom z mozgow 01.06.07, 20:26
                  jesli przyjmiemy ze stan wyksztalcenia jest przynajmniej jakims wyznacznikiem
                  inteligencji a koalicja rzadzaca ma - jak wykazuja dane - poparcie tylko i
                  wylacznie u warst niewyksztalcownych, a i nawet tam nie w wiekszsosci
                  spoleczenstwa,
                  to nie wiem na jakiej zasadzie twierdzisz, ze idioci sa przeciwni kaczorom.

Ponawiam propozycje jesli uwazasz ze jestes jedyna albo jedna z niewielu osob
                  inteligentnych na swiecie, zorganizuj po prostu zamach stanu, wprowadz
                  dyktature inteligencji i bedzie spokoj, jesli tego nie potrafisz, zamilcz na
                  zawsze ;-)
                  • do.ki Re: co to wybiorcza robi ludziom z mozgow 02.06.07, 11:36
                    Wiesz, juz zapomnialem kto to powiedzial: "rozum jest rzecza najsprawiedliwiej rozdzielona na swiecie. Nikt nie uwaza, ze ma za malo."

> to nie wiem na jakiej zasadzie twierdzisz, ze idioci sa przeciwni kaczorom

Ja tez niczego takiego nie twierdze. Twierdze, ze wiekszosc w kazdym spoleczenstwie to idioci nieumiejacy myslec i przewidywac konsekwencji swoich poczynan. Mnie rowniez nie zawsze sie to udaje. :-)

Nie twierdze nawet tego, ze kto jest przeciwny kaczorom, ten jest idiota. Sam zreszta jestem kaczorom przeciwny, jednakze potrafie przewidziec konsekwencje obalenia rezimu kaczorow i wybieram mniejsze zlo.

zorganizuj po prostu zamach stanu, wprowadz
                    > dyktature inteligencji i bedzie spokoj, jesli tego nie potrafisz, zamilcz na
                    > zawsze ;-)

Zamykasz usta inteligencji, jak prawdziwy bolszewik, tak?
              • paczula8 Re: co to wybiorcza robi ludziom z mozgow 01.06.07, 23:48
                > Do ktorej kategorii sie zaliczasz Paczula?

no jak to do której? jestem niewykwalifikowanym chłopo(babo)-robotnikiem w
                wieku emerytalnym ... BTW Były, Ty zadałeś pytanie aaaaaa ;)))))

pzdr
                pczula

PS ... chcesz moje zdjecie?;D

• byly_eurokrata Re: co to wybiorcza robi ludziom z mozgow 02.06.07, 09:17
                  paczula8 napisała:
                  > PS ... chcesz moje zdjecie?;D

no w mysl pytania, ktorego nie zadalas, ale mimo wszystko sformulowalas, to ja
                  przeciez homos jestem, po co mi wiec zdjecia jakiejs baby??? Chyba ze masz na
                  nich czerwona torebke, to sie przyjze, bo widze, ze robia sie trendy.
                  • paczula8 Re: co to wybiorcza robi ludziom z mozgow 02.06.07, 09:21
                    byly_eurokrata napisał:

> paczula8 napisała:
                    > > PS ... chcesz moje zdjecie?;D
                    >
                    > no w mysl pytania, ktorego nie zadalas, ale mimo wszystko sformulowalas, to
                    ja
                    > przeciez homos jestem, po co mi wiec zdjecia jakiejs baby??? Chyba ze masz na
                    > nich czerwona torebke, to sie przyjze, bo widze, ze robia sie trendy.

a skąd wiesz, że ja baba jestem .... ;)))
            • do.ki Re: co to wybiorcza robi ludziom z mozgow 01.06.07, 20:11
              > jesli nawet telewizja albanska zajmuje sie sprawami telebusiow w polsce, a
              > normalnie telewizje albanska polska interesuje tyle co telewizje polska
              > albania, to znaczy ze w polsce wydarzylo sie cos szczegolnego,

Oczywiscie, hipoteza jesli juz nie centralnie sterowanej, to przynajmniej centralnie inpirowanej propagandy nie moze liczyc na twoja uwage, prawda? Nie rozumiesz, ze w Europie nawet w Albanii nie ma co liczyc na bezstronne media, ze wszystkie jak za pania matka powtarzaja te same komunaly o homofobii chociazby. Moze zainteresuje cie wiadomosc, ze w Belgii te same podejrzenia o gejostwo niektorych teletubisiow byly "na tapecie" wczesniej, na krotko po wejsciu teletubisiow na ekrany. Sa jeszcze tu ludzie, ktorzy to pamietaja. Ale Ty wierzysz tylko gazetom, ze szczegolnym uwzglednieniem jednej, no moze jeszcze kilku z tego samego frontu walki ideowej.

> BTW. slyszalas o takich wpadkach z Lotwy, Rumunii, Litwy, Cypru albo Slowenii?

Moze nawet i slyszalem, i potraktowalem je tak, jak na to zasluguja- usmieszkiem i wzruszeniem ramion.
        • Gość: piter2005 Re: co to wybiorcza robi ludziom z mozgow IP: *.upc.chello.be 01.06.07, 20:18
          Na wstępie dziękuję za wsparcie...w imieniu wieszczów (Oni sami obronić się rady
          dać nie dadzą). Tłumaczenia członków familii G. są tyle warte co skojarzenia ze
          skrótem ich rodziny się nasuwające. Jako humanista i romantyk (z zamiłowania)
          pamiętam z lekcji szkolnych (notabene szkoła z czasów 'czerwonych') jak okropne
          były czasy zaborów czy innych, późniejszych okupacji. Czy wiecie, że za samo
          czytanie lub posiadanie książek można było zostać aresztowanym, wysyłanym do
          obozów i więzień, torturowanym a nawet stracić życie? I dziś 'Ktoś' w XXI wieku,
          w wolnej - bądź co bądź - Polsce zabraniać będzie moim dzieciom czytania Kafki
          czy Grudzińskiego?! Ten 'Ktoś', o którym za 2 lata będzie się mówić tyle co dziś
          o Krzaklewskim czy Wietrze, ma czelność wykreślać Dostojewskiego?! Na ile
          starczy nam jeszcze w Polsce cierpliwości..?
      • Gość: paw z michtixa z czego prosze ? IP: *.14-240-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 01.06.07, 20:15
        Jakich mozgow, jak kto ma mozg nie nie podnieca sie textami GW a przede
        wszystkim czyta nie tylko tytuly i niekoniecznie w GW.

byly czyta tytyly bo lektura codzienna forum oraz staturu pracowniczego zabiera
        pozostala 22 godziny + 1 h w nocy po salatke ziemniaczana na piechote bo to
        masochista ;)

Serdecznosci
        PD

• Gość: paw a co GW zaatakowala Polske? IP: *.14-240-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 01.06.07, 20:18
      do broni !
      • byly_eurokrata Re: a co GW zaatakowala Polske? 01.06.07, 20:23
        spoko Paw, zobaczymy jaka armie uzbierasz ty a jaka my

sila bojowa dewotek moherowych opierajaca sie na drutach do szydelkowania oraz
        histerycznych wrzaskach jest troche ograniczona....
        • Gość: paw urzedas power - pyknik pod wiszaca skala IP: *.14-240-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 01.06.07, 20:26
          urzenidcy z torebaki teletubisiow i torbami pommes mit keczut und senf. Bedzie
          fajny pyknik pod iwszaca skala.

BTW a wisz ska to bo pasuje do czytania tytulow i prania mozdzkow"
          "
          Wohl, ihr Hunde, aber nicht um hier so zu enden, sondern um zur Wahrheit
          hinüber zu kommen, aus dieser Welt der Lüge, wo sich niemand findet, von dem
          man Wahrheit
          erfahren kann, auch von mir nicht, eingeborenem Bürger der Lüge"

SerdecznosciPD
          • byly_eurokrata Re: urzedas power - pyknik pod wiszaca skala 01.06.07, 20:33
            no wiesz paw, jak taka muscle mary z parady przywali torebka, nawet
            teletubiosiowa, to ciemno widze dla moherow, a jak jeszcze dowali szpilkami o
            rozmiarze 46,5, to juz reka, noga, mozd na scianie, nie chce cie straszyc

co do cytatu:
            ja chodzilem do szkoly w polsce a nie w dojczlandzie, wiec zacytuje cos innego:

"daremne zale, prozny trud,
            bezsilne zlozeczenia,
            przezytych ksztaltow zaden cud
            nie wroci do istnienia.

Trzeba z zywymi naprzod isc,
            po zycie siegac nowe,
            a nie w uwiedlych laurow lisc,
            z uporem stroic glowe"

BTW: cytat z glowy a nie z paste and copy....
    • Gość: piter2005 Re: Zamach stanu! IP: *.upc.chello.be 01.06.07, 21:00
      Nie odbiegajmy od tematu, proszę. Nie interesuje nas tu Tinky-Winky!
      • byly_eurokrata Re: Zamach stanu! 01.06.07, 21:06
        ok, ja mam pomysl: w czerwcu albo w lipcu dostane kilkaset euro dodatku
        urlopowego, ksiazki w polsce sa tanie, moze bym kupil kilkadziesiat egzemplarzy
        dostojewskiego, kafki itd, wynajmie sie ciezarowke, wywali ladunek przed MENem
        z transparentem "Maj 1933 Reichstag - Maj 2007 Sejm"
    • Gość: - X - Re: Zamach stanu! IP: *.dsl.scarlet.be 01.06.07, 21:12
      Ja bym wywalil tylko dwoch reszta moze pozostac....
    • Gość: piter2005 Re: Zamach stanu! IP: *.upc.chello.be 01.06.07, 21:39
      Idąc tym tropem możemy kupić siekiery i schować za pazuchą chcąc zabić wszystkie
      lichwiarki - słabe. Może lepiej - idąc znanym tropem - powyrzucać trochę z nauk
      przyrodniczych, fizyki, chemii np. teorie Newtona, Lavoisiera czy Kopernika.
      Darwina, niestety, już mi z ust (pióra) wyjęto... Szkoła będzie wtedy wolna -
      wolna od głupoty, wolna od mądrości.
      • Gość: - X - Re: Zamach stanu! IP: *.dsl.scarlet.be 01.06.07, 22:09
        A kto zabranie je czytac?
        Dlaczego trzeba brac tylko to co jest nadane "odgornie".
        W wieku tej mlodzierzy jak mieszkalem jeszcze w PL nikt mi nie zabranial
        chodzic do biblioteki i wypozyczac ksiazki.
        A to co napisalem wczesniejn na co sie tak obruszyles to jest moje zdanie (
        kazdy ma swoje ) no chyba ze sa jakies wyjatki i ludzie niepotrafia
        sie "samookreslic" .
        Anyway milego weekednu ;)
    • Gość: alfione A kto zabrania... IP: *.72-201-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 01.06.07, 21:50
      ... czytac ksiazki, ktore nie sa lekturami?
    • Gość: piter2005 Re: Zamach stanu! IP: *.upc.chello.be 01.06.07, 22:23
      I co tu powiedzieć? Że 'młodzierz' to nijak z biblioteki pochodzić nie może?! A
      już z pewnością taka, która może z nami dyskutować, ech... Poza tym sens nie w
      tym co nasze dzieci czytać same nie mogą lecz to co szkoła, SZKOłA sama im dawać
      będzie. Rozumiemy różnicę, 'Młodzierzo'?
      • repairman Re: Zamach stanu! 01.06.07, 22:32
        Oj, oj, Piter, czlowiek ma swoje zdanie ......

A jak jestes takim tatuskiem i sie martwisz to chyba nie wiesz jak w szkolach
        polskich od 7 do 15 lat podchodza do nich, to nie te czasy ze "szkola ma
        wychowywac" teraz to w glownej mierze zalezy od rodzicow jak zostana wychowane
        dzieci a nie taka latwizna ja bym to nazwal egoizmem, zrzucac wszystko na
        szkole, bo tatuscie czy mamusi nie chce sie poswiecic czasu dla swoich
        pociech, bo zostawiajac dziecko na lasce szkoly mozesz byc pewien ze
        nic "dobrego" z nich nie wyrosnie.
        • Gość: z_gdanska Re: Zamach stanu! IP: *.131-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 02.06.07, 12:12
          piter, z tym "zachodnioeuropejskim" protestem to zartowales, czy juz sie
          czujesz tak "zachodnioeuropejski" ze chcesz niesc lampke oswiaty do Polski? co
          do lektur to pamietam ze szkoly ze co jakis czas jakies lektury sie zmienialy,
          obowiazkowe byly nie obowiazkowe, wprowadzano nowe itd. artykulow prasowych
          chyba specjalnie o tym nie bylo. Co do teletubisiow to w belgii byla dosc spora
          debata polityczna po wprowadzeniu teletubisiow, choc nie wiem czy mowiono o
          niej w albanii..
          • Gość: piter2005 Re: Zamach stanu! IP: *.upc.chello.be 02.06.07, 15:22
            Dwie rzeczy wyjaśniam (powinienem to chyba zrobić na początku, ale cóż,
            myślałem, że nie będzie trzeba):
            1.Topic dość przewrotnie nazwałem używając języka modnego w IV RP - więc
            bardziej dla zwrócenia uwagi, zainteresowania Was...
            2.'Zachodnioeuropejskość' nie okjarzy mi się ani specjalnie źle ani dobrze
            podobnie z resztą jak wschodnioeuropejskość, południowoazjatyckość czy
            środkowoamerykańskość (wybaczcie te hybrydy językowe). Określenia tego używam
            jedynie przy oznaczeniach geograficznych, tak więc ew. sugestie o kompleksie
            człowieka wschodniej lub raczej centralnej Europy nie mają tu zastosowania...

Tak czy owak dziękuję Wam za Wasze opinie - miło było sie dowiedzieć co o tym
            wszystkim sądzicie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka