Gość: szpilka IP: *.consilium.europa.eu 17.07.07, 13:15 Przez kilka dni bede miala u siebie 4-ke. Czy jest w Brukseli jakies zoo albo oceanarium? Co moge jej pokazac, czym zainteresowac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mczapl Re: bruksela IP: 136.173.162.* 17.07.07, 14:00 Zoo bylo, ale je zlikwidowali. Oceanarium najblizsza chyba we Francji, a zoo w Antwerpii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adm oceanarium IP: *.cec.eu.int 17.07.07, 14:22 lub cos podobnego w Blankenberge na wybrzezu- 1h z BRXLI- www.sealife.be/ pod BRXL- w Wawre- www.walibi.be do Mczapl: Zoo zlikwidowali w Brxli bo nie wytrzymywalo konkurencji z PE :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mczapl Zoo w Bxli IP: 136.173.162.* 17.07.07, 17:18 Adm, A wiesz, ze brukselskie zoo stalo dokladnie w miejscu gdzie teraz stoi Parlament Europejski? ;) Chyba niewiele sie zmienilo... jedynie napisy "nie dokarmiac zwierzat" usuneli... Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady jest jeszcze muzeum z dinozaurami 18.07.07, 15:48 miesci sie obok parlamentu na drodze wawerskiej 9tam tir-ex robi za smoka wawerskiego ;) ciekawe czy katstrofa wymaitajaca dinozury zdarza sie co kadencej poarlamentu ;) Serdecznosci PD Odpowiedz Link Zgłoś
kabja Re: bruksela 17.07.07, 14:22 W Antwerpii jest też Aquatopia-coś podobnego do oceanarium,z wielkimi akwariami. Bardzo mi się tam podobało. Aquatopia jest na przeciwko dworca kolejowego,więc trafić łatwo. Poza tym,jeśli dziecko lubi muzykę,a pogoda będzie kiepska,polecam muzeum instrumentów muzycznych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruggeling Re: bruksela IP: *.access.telenet.be 17.07.07, 14:45 W Brugge jest delfinarium. Zabierz ja do Plopsa (Adinkerke/De Panne),dzieciaki lubia takie atrakcje. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: bruksela 17.07.07, 14:47 a moze park miniatur (ale na dzieciach sie nie znam wiec nie wiem czy jest za mala) www.minieurope.com/en/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: bruksela IP: *.cec.eu.int 17.07.07, 14:53 Ja chodze z corka (tez 4-latka) do muzeum wojskowosci w parku Cinquaintainare (jezyk sobie polamie na tej nazwie;) jest tam wielka hala pelna samolotow, z ktorej moja corka najchetniej w ogole by nie wychodzila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Marcina Re: bruksela IP: *.213-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 17.07.07, 17:35 Cinquantenaire Cinq Cinqu Odpowiedz Link Zgłoś
kabja Re: bruksela 18.07.07, 10:48 Gość portalu: Do Marcina napisał(a): > Cinquantenaire > Cinq > Cinqu Ja bym się tam nie wymądrzała. Ostatnio kazali mi w banku napisać słownie po francusku 3750 masakra! Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki po co ten francuski??? 18.07.07, 17:57 > Cinquantenaire > Cinq > Cinqu Dobra, ale po co? To jest JUBELPARK. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRANS Re: bruksela IP: *.cec.eu.int 18.07.07, 17:53 Zoo jest w Antwerpii, nawet niezle, choc nietanie - cos z 15 za doroslego i 11 za dziecko (4-ka juz placi). Czynne niby do 19, ale juz o 18 nie ma sloni, a goryle sa w remoncie i ciezko je znalezc. Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: bruksela 18.07.07, 17:56 Troche blizej, i chyba nawet fajniejsze, jest zoo Planckendael. www.planckendael.be/content/index.asp? Odpowiedz Link Zgłoś