byly_eurokrata 13.03.08, 07:36 Najpierw Bruksela, potem Warszawa. Te miasta turyści uznali za najnudniejsze w Europie! wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,5018147.html Teraz rozumiemy, dlaczego konieczne sa to allowancy i wysokie pensje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Do bylego Re: A Luksemburg???! IP: *.219-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 13.03.08, 07:47 Masz racje. Luksemburg, to wielka dziura i nuda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: A Luksemburg???! IP: *.cec.eu.int 13.03.08, 09:37 ot i znalazł się wielkomiejski.. na szczęście w Luksemburgu mamy spokój i cisze, a atrakcji i tak nie brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
ipablo czy bruksela rzeczywiscie taka nudna? 13.03.08, 09:41 dodtalam oferte pracy i za kilka tygodni sie przeprowadzam, a tu taki news. nudzi sie Wam w Brukseli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do ipablo Re: czy bruksela rzeczywiscie taka nudna? IP: *.219-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 13.03.08, 10:08 Przyjezdaj szybko ! Super jest w Belgii. www.blbe.be/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiunia Re: A Luksemburg???! IP: 88.207.136.* 13.03.08, 10:31 Gość portalu: Do bylego napisał(a): > Masz racje. Luksemburg, to wielka dziura i nuda Tak, masz racje, nudzą sie Ci, ktorzy sami są nudni. Oczywiście im człowiek starszy, tym i nuda większa – rośnie razem z nim, niczym numer buta. Ile masz lat? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luxembourgoise Re: A Luksemburg???! IP: *.cec.eu.int 13.03.08, 14:02 A Luxembourg???! ça fête!!! hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Luxembourgeoise A Luxembourg ? IP: *.219-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 13.03.08, 16:05 Apprenez à écrire convenablement le français avant de vous amuser ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luxembourgeoise Re: A Luxembourg ? IP: *.cec.eu.int 13.03.08, 18:02 " Apprenez à écrire convenablement le français avant de vous amuser !" ??? c quoi ton problème? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eps1 Re: A Luxembourg ? IP: 136.173.62.* 13.03.08, 18:12 nudno mu to sie czepia :-) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doDo Luxembourgeoi Re: A Luxembourg ? IP: *.217.151.79.coditel.net 13.03.08, 19:15 ... en française ... ... de vous vous amuser... ta gwoli scislosci :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakochany w luxie Re: A Luksemburg???! IP: 136.173.62.* 14.03.08, 08:57 mieszkalem w strasburgu i bruxeli, teraz padlo na lux. jestem bardzo zadowolony. porownujac wyjscia do kina, teatru, dyskotek i knajp - lux jest najtanszy. tylko restauracje sa drozsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: A Luksemburg???! IP: *.cec.eu.int 14.03.08, 13:57 "tylko" restauracje sa drozsze?? to chyba mieszkasz pod mostem i nic nie jesz w dodatku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakochany w luxie Re: A Luksemburg???! IP: 136.173.62.* 25.03.08, 13:05 pisalem o urzywkach typu kino, teatr, filharmonia, disco. to jest tansze w luxie niz w Strasburgu badz Bruxeli. Nieruchomosci naturalnie sa drozsze, nie ma co porownywac. Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: A Luksemburg???! 17.03.08, 13:29 > lux jest najtanszy. tylko restauracje sa drozsze. Na razie tak. Wasz chlebodawca (niektorych z Was- KE) ubzdural sobie, ze trzeba "zharmonizowac akcyze na paliwo". Oczywiscie, tym cwokom w KE nie przyszlo do glowy, zeby obnizyc akcyze w krajach, gdzie byla wysoka, nie to Lux ma podniesc akcyze. Innymi slowy: koniec taniego tankowania. I jak tu polubic eurokolchoz? Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: A Luksemburg???! 17.03.08, 14:47 Doki po raz kolejny kompromitujesz sie niewiedza na temat procesu podejmowania decyzji w Unii Europejskiej. Postaram Ci sie to wytlumaczyc jak to mowia Niemcy "idiotensicher": - niektore decyzje moga podejmowac we wlasnym zakresie urzednicy KE ale wiele istotnych decyzji - musi zatwierdzic Rada, czyli nic innego jak rzady krajowe panstw czlonkowskich. I to w niektorych przypadkach nawet jednomyslnie. Wiec jesli akcyzy wyrownano do gory a nie w dol, to poczytak sobie protkokoly z posiedzenia Rady i wyszukaj sobie, ktore PANSTWA (a nie urzednicy) byli za a ktorzy przeciwko. I wtedy sobie mozesz narzekac na konkretne panstwa i ich rzady, a nie na urzednikow. Ale przypuszczam ze i tak tego nie zrozumiesz, bo po prostu nie chceszt. Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: A Luksemburg???! 17.03.08, 15:38 Byly, nic nie pomoze twoje tlumaczenie. Jak zwykle zaciemniasz, zamiast wyjasniac. Po prostu zostanie podniesiona minimalna akcyza. Co za roznica kto byl za a kto przeciw, liczy sie efekt: wyzsza cena. Nie mam zamiaru narzekac na panstwa i rzady, narzekam na zasade, ktora kaze "harmonizowac" podatki za pomoca ruchow tylko w jedna strone. Jest to efekt powszechnego wsrod urzednikow w Europie skazenia socjalizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakochany w luxie Re: A Luksemburg???! IP: 136.173.62.* 25.03.08, 13:10 do.ki napisał: Innymi slowy: koniec taniego tankowania chrzanisz. tankowanie jest tanie i to nie tylko w luxie (raptem parenascie centow mniej). wystarczy tylko popatrzec na jakiekolwiek miasto: niech to bedzie bruxela, niech to bedzie warszawa, zurych paryz, wieden, lion czy jakiekolwiek inne miaso. pekaja one w szwach od pojazdow. kolaps w godzinach szcztu. o czym to swiadczy? ano o tym ze kazdego stac na tankowanie czyli jest ono tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: A Luksemburg???! IP: 136.173.62.* 25.03.08, 14:25 za tanie - dlatego miasta sa zatkane. w sumie to powinno byc jak w Oslo - wjazd do miasta kosztuje jakies 5 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: A Luksemburg???! 25.03.08, 15:01 absolutnie sie zgadzam, jak widze tych swirow, ktorzy jezdza jeepami po waskich uliczkach centrum niektorych miast, bo a) musza sie pokazac b) sa za leniwi, zeby przejsc 125 m na piechote to rece i nogi sie uginaja. W Luksemburgu jest nie lepiej, przez ta tanie benzyne na neuraligcznych skrzyzowaniach glownej wioski sa bezsensowne korki, bo w kazdym samochodzie siedzi jedna osoba. W USA w niektorych stanach jest specjalny pas dla pojazdow, w ktorych siedza przynajmniej 2 osoby, pas jest prawie zawsze luzny. Cos takiego wprowadzic w Europie i spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakochany w luxie Re: A Luksemburg???! IP: 136.173.62.* 25.03.08, 16:15 > W Luksemburgu jest nie lepiej, przez ta tanie benzyne na > neuraligcznych skrzyzowaniach glownej wioski sa bezsensowne korki, to to jeszcze maly pikus, ale co juz najbardziej mnie wkurza to debilne korki w NIEDZIELE bo cala sarlandia musi przyjechac potankowac. szlag mnie trafia jak musze przejechac w niedziele przez granice w remich. conajmniej 20 minut by wyjechac z kraju i conajmnie 20 by do niego wrocic przez ta sama granice. wyrownaja ceny sarlandia bedzie tankowac u siebie i niedzielne korki sie skoncza, wreszcie. madra decyzja z tym wyrownaniem cen, a ze wyrownuja w gore a nie w dol... no coz... zdaje sie ze jak te cwoki z komisji wyrownali niedawno ceny za rozmowy telefoniczne w dol to nikt nie narzekal, co nie do.ki? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Taka jest Warszawa... IP: 136.173.62.* 26.03.08, 15:01 W moich snach wciąż Warszawa Pełna ulic, placów, drzew Rzadko słyszysz tu brawa Częściej to drwiący śmiech Twarze w metrze są obce Bo i po co się znać To kosztuje zbyt drogo Lepiej jechać i spać Wszystko było by inne Gdybyś tu była, ja wiem Nie tak trudne i dziwne Gdybyś tu była, ja wiem Noce są zawsze długie A za dnia ciągły szum Mało kto to zrozumie Dokąd gna zdyszany tłum Wszystko było by inne Gdybyś tu była, ja wiem Nie tak trudne i dziwne Gdybyś tu była, ja wiem... Jeśli miłość coś znaczy To musi dać znak Kiedyś też to zobaczysz Powiesz mi tak: Zniknie Warszawa Tak jawa, jak sen Życie to nie zabawa Dobrze to wiem W moich snach wciąż Warszawa I do grosza wciąż grosz Ktoś mi mówi: to Sprawa A ja chcę uciec stąd Wszystko było by inne Gdybyś tu była, ja wiem.... Nie tak trudne i dziwne Gdybyś tu była, ja wiem... Jeśli miłość coś znaczy To musi dać znak Kiedyś też to zobaczysz Powiesz mi tak: Zniknie Warszawa Tak jawa, jak sen Życie to nie zabawa Dobrze to wiem... Odpowiedz Link Zgłoś