Dodaj do ulubionych

EPSO/AD/169 - Administrators: Prawo

IP: 91.180.182.* 04.09.09, 20:40
Zeby nie spamowac wszystkich. Jak poszlo? U mnie 23. Wystarczy?
Obserwuj wątek
    • Gość: pewnysiebie Re: EPSO/AD/169 - Administrators: Prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 20:56
      Spokojnie Ci wystarczy. Jedynie wzgledy formalne moga Cie
      wyeliminowac jak zle wykasztalcenie. Mysle ze mozesz juz zaczac sie
      przygotowywac do pisemnych.
      • Gość: nat Re: EPSO/AD/169 - Administrators: Prawo IP: *.chelmnet.pl 04.09.09, 21:03
        raczej tak :-)gratulacje
        nie było nas zbyt wiele , znam 2 osoby, które nie przyszły , a ja mam poniżej 20
        .. więc wyprzedzasz co najmniej 3 osoby :-)
        • Gość: miśka Re: EPSO/AD/169 - Administrators: Prawo IP: *.76.246.145.coditel.net 04.09.09, 21:21
          23,33
          • Gość: nysiolaj Re: EPSO/AD/169 - Administrators: Prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 21:23
            A ja 22,33 - No coż zobaczymy...
            • Gość: hipoliciak Re: EPSO/AD/169 - Administrators: Prawo IP: *.elartnet.pl 05.09.09, 12:42
              ha, a ja mam 25,333 - z tego co mowicie to chyba znaczy ze tez sie moge szykowac
              do kolejnego etapu ;)
              • Gość: me Re: EPSO/AD/169 - Administrators: Prawo IP: *.pck.nerim.net 05.09.09, 15:14
                Ja mam 22, ale i tak jestem z siebie dumna, bo myslalam nawet, ze
                nie zdalam. to byl moj pierwszy konkurs epso i za bardzo nie
                wiedzialam czego sie moge spodziewac.
      • Gość: miśka Re: EPSO/AD/169 - Administrators: Prawo IP: *.76.246.145.coditel.net 04.09.09, 22:18
        myślisz, że będzie dużo osób, które zostaną wyeliminowane z przyczyn formalnych?
        • Gość: nat Re: EPSO/AD/169 - Administrators: Prawo IP: *.chelmnet.pl 04.09.09, 22:24
          wymagania nie były wyśrubowane , więc chyba raczej nie .. nie wydaje mi się ,
          żeby ktoś kto ma inne wykształcenie podchodził do egzaminu na law , chyba , że
          ta słynna konkurencja z Rumunii :-))
          a jakie inne formalne ? że ktoś czegoś nie dośle .. ? chyba nie ma co na to
          liczyć ..
        • Gość: misiek Re: EPSO/AD/169 - Administrators: Prawo IP: 88.147.39.* 04.09.09, 22:25
          Moim zdaniem ani jednej, wszyscy zapisani dyplom raczej posiadaja a
          doswiadczenie nie bylo wymagane...
          • Gość: dudi Re: EPSO/AD/169 - Administrators: Prawo IP: 91.180.182.* 04.09.09, 22:56
            nie zdziwie sie jak 15/30 starczy aby przejsc dalej. o nieba latwiej
            niz na EPA ;-)
            • Gość: nat Re: EPSO/AD/169 - Administrators: Prawo IP: *.chelmnet.pl 04.09.09, 23:42
              Administrację na uniwerku jest generalnie łatwiej skończyć niż prawo więc się
              teraz wyrównuje ;)
              • Gość: Mia Re: EPSO/AD/169 - Administrators: Prawo IP: *.icpnet.pl 05.09.09, 08:03
                Ja mam 20,334. Myślicie, że mam szansę przejść dalej? Czy będzie ponad 120 osób, które będą miały mniej punktów? Wiem, to gdybanie.... Ech..
      • Gość: kttosia na chwile Re: EPSO/AD/169 - Administrators: Prawo IP: *.cec.eu.int 07.09.09, 16:32
        nie bylabym tego taka pewna, wydaje mi sie ze prawnicy powinni byc
        lepiej przygotowani do egzaminow niz inne grupy zawodowe.
    • Gość: wojta Re: EPSO/AD/169 - Administrators: Prawo IP: *.47.121.176.dynamic.cablesurf.de 05.09.09, 18:14
      U mnie 25/30. Swoją drogą dziwne te nowe zwyczaje podawania samej punktacji bez
      informacji, czy się przeszło dalej czy nie!
      • Gość: Zazulka Re: EPSO/AD/169 - Administrators: Prawo IP: *.cec.eu.int 07.09.09, 11:14
        Wynk mam niezgorszy, licze na kolejny etap.
        Podepne sie tutaj z pytaniem o zrodla wiedzy..
        Przez 8 lat nie pracowalam po polsku, nie mialam tez okazji
        studiowac prawa UE po polsku. Az mnie mrozi na mysl o streszczeniu
        eseju w jezyku ojczystym..
        Co warto zamowic z krajowych publikacji? Znalazlam w sieci z nowosci
        2008 : Ostrihanskiego: "Prawo Instytucjonalne UE" oraz Barcika :
        Prawo UE z uwzględnieniem Traktatu z Lizbony" - tyle z samego Becka.
        Ale dobrych wydawnictw jest pewnie sporo.
        Co polecacie do dobrej powtorki pod takim "jezykowym" katem?
        • Gość: do Zazulki Re: EPSO/AD/169 - Administrators: Prawo IP: *.107-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 07.09.09, 11:27
          "Niezgorszy" wynik, to znaczy ile masz?
          A z czego przygotowujesz sie do czesci glownej, czyli eseju i testu w jezyku
          obcym, jesli mozna zapytac?
          Sorry, ze nie odpowiadam, jedynie pytam, bo tez jeszcze nie wiem, ktore
          opracowania w jez. pol. sa dobre. ale te, ktore wyminilas, jezeli sa z becka, sa
          na pewno na odpowiednim poziomie.
        • Gość: miśka Re: EPSO/AD/169 - Administrators: Prawo IP: *.cec.eu.int 07.09.09, 11:37
          Zazulka, pisz ile masz ;-)
          Polecam Barcza (to taki standardzik...)
          nz
          • Gość: zazulka Re: EPSO/AD/169 - Administrators: Prawo IP: *.cec.eu.int 07.09.09, 14:00
            No dobra, mam 25 bez ulameczka, licze ze wystarczy- o ile nam nie
            sypnie zaraz setka wiarusow z podobnym wynikiem ;- )
            Zakup nowosci po polsku zawieszam do nastepnej korespondencji od
            epso. Wygooglalo mi 4 pozycje Barcza z prawem wspolnotowym - ktora
            to ten standardzik?
            Nauka : Na razie wyrywkowo De Burca (swietny akademicko ale
            przegadany na potrzeby eseju).
            Nowosci do testu kompetencyjnego z prawa- glownie z fiszek SCAD.
            Konkurencji i Rynku Wewn ucze sie do testu ale raczej nie porwe sie
            z tego na esej.
            • Gość: do Zazulki Re: EPSO/AD/169 - Administrators: Prawo IP: *.223-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 07.09.09, 14:34
              A z czego porwalabys sie na esej? Innymi slowy, jakie tematy pod katem eseju
              warto rozpracowac? Traktat z Lizbony moze byc, czy to juz zbyt oklepany temat? A
              co moze jeszcze sie pojawic?
              Dzieki serdeczne.
              Ja tez poczekam na zaproszenie od epso. Z drugiej strony ciekawe, ile to moze
              teraz potrwac. Swoja droga jest to chyba ulepszenie, ze epso samo wstepnie
              przejrzy aplikacje komputerowe. Tak mi sie wydaje.
            • Gość: balwan Re: EPSO/AD/169 - Administrators: Prawo IP: *.19-247-81.adsl-static.isp.belgacom.be 07.09.09, 19:23
              uczycie sie z de burci? tzn. trzeba opanowac cala te przeogromna ksiazke? czy
              chodzi o wybrane rozdzialy? bo chyba nie da sie tego wszystkiego przeczytac! to
              jest straszny kloc nawet dla ludzi po prawie! co sadzicie?
              • Gość: gamoń Re: EPSO/AD/169 - Administrators: Prawo IP: *.cec.eu.int 07.09.09, 19:24
                Bałwan, ile masz pkt że tak się uczysz? Bo ja 20 i nie wiem czy jest
                po co zaczynać.
                • Gość: balwan Re: EPSO/AD/169 - Administrators: Prawo IP: *.19-247-81.adsl-static.isp.belgacom.be 07.09.09, 19:51
                  ja sie nie ucze z de burci, bo mnie ta ksiazka przeraza obszernoscia!!! ale jak
                  wszyscy to robia, to moze i ja powinienem. punktow to akurat udalo mi sie zdobyc
                  sporo, bo 25. ale co z tego, one przeciez teraz to juz i tak sie do niczego nie
                  licza. tzn. na pisemnym (bo z 25 to raczej na pewno mnie zaprosza) trzeba bedzie
                  startowac od zera. ale ja de burce to widzialem tylko w ksiegarni i nie widze
                  mozliwosci opanowania tego cuda...
                  • Gość: dudi Re: EPSO/AD/169 - Administrators: Prawo IP: 62.189.127.* 21.09.09, 11:51
                    Jakies info dotyczace minimalnego progu?
                    • Gość: tissaia Re: EPSO/AD/169 - Administrators: Prawo IP: 212.243.143.* 21.09.09, 14:27
                      poprzednim razem (EPSO/AD/60/06)wystarczyl sam pass-mark. Tak wiec mozesz spac
                      spokojnie, bo 23 napewno wystarczy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka