kasparow87 29.05.07, 12:27 Wyniniki całkiem dobre jak na ich wiek, ale powinni zaczac wiecej cwiczyc jak mysla o F1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wojt Re: Polacy zadebiutowali w NEC Formuły Renault 20 IP: *.globalconnect.pl 29.05.07, 13:19 nie wiesz co mowisz kolego;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodak Re: Polacy zadebiutowali w NEC Formuły Renault 20 IP: *.manpower.com 29.05.07, 14:36 Czytajac cokolwiek mam nadzieje dowiedziec sie czegos na dany temat. Z twojego komentarza niestety nie dowiedzialem sie nic, za wyjatkiem tego ze poziom wiekszosci komentarzy sprowadza sie do emocji a nie tresci. Wniosek: napisz cos konkretnego, albo nie pisz w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danny Re: Polacy zadebiutowali w NEC Formuły Renault 20 IP: *.tychy.msk.pl 29.05.07, 16:00 niby jakim cudem on mógł dachować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fvk Re: Polacy zadebiutowali w NEC Formuły Renault 20 IP: *.chello.pl 29.05.07, 16:38 Mógł dachować, bo redaktorzy nie pamiętają pięknego, przedwojennego słowa kapotaż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrob_se_dobrze Re: Polacy zadebiutowali w NEC Formuły Renault 20 IP: *.c29.msk.pl 31.05.07, 03:05 Gość portalu: fvk napisał(a): > Mógł dachować, bo redaktorzy nie pamiętają pięknego, przedwojennego słowa > kapotaż. pasuje jak ....... :-)) "Kapotaż (z fr. capotage) - wypadek LOTNICZY, polegający na przewróceniu się SAMOLOTU przez nos na plecy (kołami podwozia do góry). Dochodzi do niego wtedy, gdy koła podwozia w układzie klasycznym zostaną nagle zahamowane podczas lądowania lub startu (wyjątkowo przy kołowaniu) np. o przeszkodę w postaci rowu lub podobnej przeszkody ziemnej." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fvk Taa, Wikipedia dobra na wszystko IP: *.chello.pl 31.05.07, 08:14 Możesz mi w takim razie wyjaśnić dlaczego w kabrioletach montuje się pałąki przeciwkapotażowe? Swoją wiedzę warto weryfikować w kilku źródłach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrob_se_dobrze Re: Taa, Wikipedia dobra na wszystko IP: *.c29.msk.pl 31.05.07, 17:23 > Możesz mi w takim razie wyjaśnić dlaczego w kabrioletach montuje się pałąki > przeciwkapotażowe? tak,jezeli mi wyjasnisz w jaki sposob one przeciwdzialaja "kapotazowi" samochodu bez sensu jest uzasadniac bledne pojecia > Swoją wiedzę warto weryfikować w kilku źródłach. swiete slowa ,sprobuj sie do nich zastosowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fvk Re: Taa, Wikipedia dobra na wszystko IP: *.chello.pl 31.05.07, 20:09 Skoro jesteś tak leniwy to podaję na tacy za słownikiem Kopalińskiego: "Kapotaż 1.wywrócenie się samolotu do góry ogonem albo kołami przy starcie lub lądowaniu; 2.wywrócenie się samochodu kołami do góry. Etym. - fr. capotage 'kapotaż' od capoter 'wywrócić się'." Pałąk przeciwkapotażowy to termin stosowany powszechnie w motoryzacji, ale rozumiem, że wykształciuch lubi polemizować z pytaniami retorycznymi (jeśli to pojęcie również jest zbyt trudne, ponownie odsyłam do Kopalińskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrob_se_dobrze Re: Taa, Wikipedia dobra na wszystko IP: *.c29.msk.pl 31.05.07, 21:04 Gość portalu: fvk napisał(a): > ...ale rozumiem, że wykształciuch lubi polemizować z pytaniami retorycznymi... tylko gdy PISowiec pyta retorycznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator "gazeto Polacy zadebiutowali w NEC Formuły Renault 2000 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 23:07 Dlaczego ten artykuł taki jakiś dziwny.Pomija się całkiem tą Koszaliniankę,dlaczego?Patrzę na wyniki to widzę ,że była szybsza od naszych niektórych chłopaków o 1.5 sek,a chyba nie jedzie z najszybszym zespołem.Nie rozumię tego zupełnie.Kto to jest ten CEG, nie umie czytać tabeli wyników? Dlaczego mimo najszybszego czasu z naszych,Kowalska nie dojechała do mety w pierwszym wyścigu?Dziwny facet,dziwny artykuł,chyba jej nie lubi.Dziewczyna wystartowała jako jedyna kobieta w Word Series by Renault i zajęła w debiucie 25 miejsce na 42 zawodnków.dlaczego ten autor pomija to i ględzi coą od rzeczy ? Po co te manipulacje stylem pisania. Odpowiedz Link Zgłoś