Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Polacy zadebiutowali w NEC Formuły Renault 2000

29.05.07, 12:27
    Wyniniki całkiem dobre jak na ich wiek, ale powinni zaczac wiecej cwiczyc jak
    mysla o F1
    Obserwuj wątek
      • Gość: wojt Re: Polacy zadebiutowali w NEC Formuły Renault 20 IP: *.globalconnect.pl 29.05.07, 13:19
        nie wiesz co mowisz kolego;)
        • Gość: Rodak Re: Polacy zadebiutowali w NEC Formuły Renault 20 IP: *.manpower.com 29.05.07, 14:36
          Czytajac cokolwiek mam nadzieje dowiedziec sie czegos na dany temat. Z twojego
          komentarza niestety nie dowiedzialem sie nic, za wyjatkiem tego ze poziom
          wiekszosci komentarzy sprowadza sie do emocji a nie tresci. Wniosek: napisz cos
          konkretnego, albo nie pisz w ogole.
      • Gość: danny Re: Polacy zadebiutowali w NEC Formuły Renault 20 IP: *.tychy.msk.pl 29.05.07, 16:00
        niby jakim cudem on mógł dachować?
        • Gość: fvk Re: Polacy zadebiutowali w NEC Formuły Renault 20 IP: *.chello.pl 29.05.07, 16:38
          Mógł dachować, bo redaktorzy nie pamiętają pięknego, przedwojennego słowa kapotaż.
          • Gość: zrob_se_dobrze Re: Polacy zadebiutowali w NEC Formuły Renault 20 IP: *.c29.msk.pl 31.05.07, 03:05
            Gość portalu: fvk napisał(a):

> Mógł dachować, bo redaktorzy nie pamiętają pięknego, przedwojennego słowa
            > kapotaż.

pasuje jak ....... :-))

"Kapotaż (z fr. capotage) - wypadek LOTNICZY, polegający na przewróceniu się
            SAMOLOTU przez nos na plecy (kołami podwozia do góry). Dochodzi do niego wtedy,
            gdy koła podwozia w układzie klasycznym zostaną nagle zahamowane podczas
            lądowania lub startu (wyjątkowo przy kołowaniu) np. o przeszkodę w postaci rowu
            lub podobnej przeszkody ziemnej."
            • Gość: fvk Taa, Wikipedia dobra na wszystko IP: *.chello.pl 31.05.07, 08:14
              Możesz mi w takim razie wyjaśnić dlaczego w kabrioletach montuje się pałąki
              przeciwkapotażowe?
              Swoją wiedzę warto weryfikować w kilku źródłach.
              • Gość: zrob_se_dobrze Re: Taa, Wikipedia dobra na wszystko IP: *.c29.msk.pl 31.05.07, 17:23
                > Możesz mi w takim razie wyjaśnić dlaczego w kabrioletach montuje się pałąki
                > przeciwkapotażowe?

tak,jezeli mi wyjasnisz w jaki sposob one przeciwdzialaja "kapotazowi" samochodu
                bez sensu jest uzasadniac bledne pojecia

> Swoją wiedzę warto weryfikować w kilku źródłach.

swiete slowa ,sprobuj sie do nich zastosowac
                • Gość: fvk Re: Taa, Wikipedia dobra na wszystko IP: *.chello.pl 31.05.07, 20:09
                  Skoro jesteś tak leniwy to podaję na tacy za słownikiem Kopalińskiego:
                  "Kapotaż
                  1.wywrócenie się samolotu do góry ogonem albo kołami przy starcie lub lądowaniu;
                  2.wywrócenie się samochodu kołami do góry.
                  Etym. - fr. capotage 'kapotaż' od capoter 'wywrócić się'."

Pałąk przeciwkapotażowy to termin stosowany powszechnie w motoryzacji, ale
                  rozumiem, że wykształciuch lubi polemizować z pytaniami retorycznymi (jeśli to
                  pojęcie również jest zbyt trudne, ponownie odsyłam do Kopalińskiego).
                  • Gość: zrob_se_dobrze Re: Taa, Wikipedia dobra na wszystko IP: *.c29.msk.pl 31.05.07, 21:04
                    Gość portalu: fvk napisał(a):

> ...ale rozumiem, że wykształciuch lubi polemizować z pytaniami retorycznymi...

tylko gdy PISowiec pyta retorycznie
                    • Gość: fvk Gadaj zdrów, trollu b/t IP: *.chello.pl 01.06.07, 08:57
      • Gość: Obserwator "gazeto Polacy zadebiutowali w NEC Formuły Renault 2000 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 23:07
        Dlaczego ten artykuł taki jakiś dziwny.Pomija się całkiem tą
        Koszaliniankę,dlaczego?Patrzę na wyniki to widzę ,że była szybsza od naszych
        niektórych chłopaków o 1.5 sek,a chyba nie jedzie z najszybszym zespołem.Nie
        rozumię tego zupełnie.Kto to jest ten CEG, nie umie czytać tabeli wyników?
        Dlaczego mimo najszybszego czasu z naszych,Kowalska nie dojechała do mety w
        pierwszym wyścigu?Dziwny facet,dziwny artykuł,chyba jej nie lubi.Dziewczyna
        wystartowała jako jedyna kobieta w Word Series by Renault i zajęła w debiucie
        25 miejsce na 42 zawodnków.dlaczego ten autor pomija to i ględzi coą od rzeczy ?
        Po co te manipulacje stylem pisania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka