Dodaj do ulubionych

Politycy o roku koalicji PiS-Samoobrona-LPR

05.05.07, 16:40
Moja ocena cztery z minusem,oby gorzej nie bylo !
Obserwuj wątek
    • tadjan Politycy o roku koalicji PiS-Samoobrona-LPR 05.05.07, 17:05
      A to Szczygło, co to za jeden. Jakiś znawca sukcesów pisiorkowych?
      Szczygło, Szczygło zaraz, zaraz..... nie wiem, kto to. Bo tego drugiego, jak mu
      tam Kurskiego to trochę kojarzę to taki pisiorkowy błazen próbujący udowodnić
      tezę wielkiego Jarosława, że " nikt mi nie wmówi że białe jest biała, a czarne -
      czarne". No trochę trzeba włożyć wysiłku, żeby nadążyć za teoriami wodza a
      temu się udaje.
      O, kamiński i Bielan to co innego to są przynajmniej jasno świecące
      gwiazdy ... palanciarstwa, ale to już światowy poziom.
      Rzeczywiście same sukcesy aż kipi....niech nam żyje i dorasta wielki Jaruś...
      • konread Re: Politycy o roku koalicji PiS-Samoobrona-LPR 05.05.07, 18:00
        Kurski to nie błazen, tylko bulterier tropiący dziadków i innych krewnych do
        n-tego pokolenia ;)
      • premier_hiacynt_wielki Kurski to ta bura suka! 05.05.07, 18:40
        • realista1000 Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 05.05.07, 18:59
          Hiacynt jesteś, ale premier - nie, a już wielki - na pewno nie, he, he! No,
          chyba że w swych snach (ale pewnie i tak co rano budzisz się zlany zimnym potem
          i od razu sięgasz drżącą rączką po pękatą flaszeczkę "Jasia Wędrowniczka: na
          dnie której co nieco się ostało z wieczornej "sesji" przed lustrem, nie?
          • kralik111 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 05.05.07, 19:14
            realista1000 napisała:

> Hiacynt jesteś, ale premier - nie, a już wielki - na pewno nie, he, he! No,
            > chyba że w swych snach (ale pewnie i tak co rano budzisz się zlany zimnym
            potem
            > i od razu sięgasz drżącą rączką po pękatą flaszeczkę "Jasia Wędrowniczka: na
            > dnie której co nieco się ostało z wieczornej "sesji" przed lustrem, nie?

Poczytaj jemiole osli co sam piszesz, same urojenia, Tusk sni ci sie po nocach,
            gdzie w artykule doczytales sie opini Tuska o koalicji ubeckiej ? :-O

Chcesz zablysnac intelektem, to wyraz swoja opinie na temat roku koalicji
            samoPiSdzielczo-LPRnej, bo na ten temat wlasnie dyskutujemy, nie wiem jak ty,
            ale ja widze ten rok, jako pasmo kompromitacji PiS, a twoj post powyzszy jest
            tego ewidentnym dowodem
            :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

• realista1000 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 05.05.07, 19:50
              Za rządów komuny sldowskiej i "sitwy" Millera:

1. Bezrobocie w Polsce przekroczyło 20 proc.
              Rafał Kalukin, pat, nik
              2004-02-20, ostatnia aktualizacja 2004-02-20 22:53
              gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,1923304.html

2. Niższe tempo wzrostu PKB
              d, PAP
              2003-04-29, ostatnia aktualizacja 2003-04-29 14:44
              gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33182,1451347.html

Za rządów Kaczyńskiego:

1. Gilowska: bezrobocie w tym roku poniżej 12 proc.
              wiadomosci.onet.pl/1519919,10,item.html
              2. NBP: wzrost PKB w I kw. ponad 7 proc.
              AP, tm /26.04.2007 13:37
              wiadomosci.onet.pl/1526321,10,item.html

UMIESZ MYśEć SAMODZIELNIE, TO PRZECZYTAJ TO A POTEM WYPISUJ BZDETY!

I nie przezywaj mnie więcej, prostaku komuszy!

PS
              Pozdrów żonkę i popytaj ją o "wakacje", he, he
              • kralik111 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 05.05.07, 21:23
                Mnie nie interesuja rzady SLD, nigdy na nich nie glosowalem i nie zaglosuje,
                tobie nawjrazniej one bardzo pasowaly, bo caly czas porownujesz PiS do nich,
                dlaczego ?

POMYSL TERAZ SAM JEZELI STAC CIE NA TO,

PiS wygrywajac wybory obiecalo calkowita zmiane od tego co robilo SLD, na dzien
                dzisiejszy robi dokladnie to co oni, dowodem na moje slowa jest chociazby twoj
                post, w ktorym bezmyslnie porownujesz partie swoich realnych i umyslowych
                kurdupli do SLD.

Nastepna sprawa jest realne podsumowanie dokonan koalicji, obecny wzrost
                gospodarczy, spadek bezrobocia nie jest zasluga tego rzadu, poniawaz sam
                przyznales wielokrotnie, ze najlepsza rzecza jaka ten rzad robi, to nie wtraca
                sie do gospodoarki, znaczy to glupi mlotku, ze niestety, ale poprzedni rzad
                zrozil o wiele wiecej dla obecnej sytuacji gospodarczej Polski niz obecny.

P.S. Znowu piles, mlocie, prawda ?
                Znowu mylisz moja zone ktorej w zyciu na oczy nie widziales ze swoja matka,
                ktora codziennie oddaje ci sie lubiezna po pijanemu, coz, widac, ze matka nie
                moze byc jedyna kobieta mezczyzny, bo to bardzo zle na zdrowie psychiczne
                dziala, co u ciebie az nad to sie to obiawia.
                • jankos71 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 06.05.07, 06:43
                  kralik111 napisał:
                  > PiS wygrywajac wybory obiecalo calkowita zmiane od tego co robilo SLD, na
                  > dzien dzisiejszy robi dokladnie to co oni, dowodem na moje slowa jest
                  > chociazby twoj post, w ktorym bezmyslnie porownujesz partie swoich realnych i
                  > umyslowych kurdupli do SLD.

Coś pokrętna jest ta Twoja argumentacja. POMYSL TERAZ SAM JEZELI STAC CIE NA TO.
                  Skoro wg Twoich słów "PiS (..) obiecało calkowita zmiane od tego co robilo SLD"
                  to chyba logiczne jest porównywanie PiSu właśnie do SLD aby ocenić efekty tych
                  >odmiennych< od SLD działań. Porównywanie z inną partią nie dałoby przcież
                  możliwości takiej oceny, nie miałoby więc sensu.
                  • kralik111 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 06.05.07, 13:01
                    jankos71 napisał:

> kralik111 napisał:
                    > > PiS wygrywajac wybory obiecalo calkowita zmiane od tego co robilo SLD, na
                    >
                    > > dzien dzisiejszy robi dokladnie to co oni, dowodem na moje slowa jest
                    > > chociazby twoj post, w ktorym bezmyslnie porownujesz partie swoich realny
                    > ch i
                    > > umyslowych kurdupli do SLD.
                    >
                    > Coś pokrętna jest ta Twoja argumentacja. POMYSL TERAZ SAM JEZELI STAC CIE NA
                    TO
                    > .
                    > Skoro wg Twoich słów "PiS (..) obiecało calkowita zmiane od tego co robilo
                    SLD"
                    >
                    > to chyba logiczne jest porównywanie PiSu właśnie do SLD aby ocenić efekty
                    tych
                    > >odmiennych< od SLD działań. Porównywanie z inną partią nie dałoby przc
                    > ież
                    > możliwości takiej oceny, nie miałoby więc sensu.

Chcesz zablysnac, wtracic cos nowego i wartosciowego do dyskusji, kazesz myslec
                    a samemu taki badziew wciskasz, pokaz nam jakiekolwiek roznice pomiedzy PiS a
                    ich byla koalicjantka parlamentarna SLD, oprucz frazesow oczywiscie, no chyba,
                    ze dla ciebie mordki pelne popuistycznych frazesow sa wartoscia sama w sobie...
                    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                    • jankos71 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 06.05.07, 15:47
                      > Chcesz zablysnac, wtracic cos nowego i wartosciowego do dyskusji, kazesz
                      myslec ...

Miotasz się, bo wytknąłem Ci brak logiki, do tego używając Twoich własnych
                      słów. A różnice wymieniłem przecież w mojej kolejnej wypowiedzi.
                      • kralik111 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 06.05.07, 18:27
                        Wymieniles powielane klamstwa a nie roznice, i nie ja sie miotam tylko ty, bo
                        dalej nie potrafisz racjonalnie odpowiedziec na najprostrze pytanie :)))
                        • jankos71 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 06.05.07, 19:08
                          Doprawdy? Wykaż mi co jest kłamstwem.
                          Odpowiadam rzeczowo na wasze pytania, to Ty operujesz ogólnikami. To, że
                          prywatyzacje były przeprowadzane z naruszeniem prawa i interesu publicznego to
                          jest fakt. Aresztowania SLDowskich baronów zaczęły się już za rządów Millera i
                          Belki - to też fakt.

Faktem jest też, że nie potrafisz logicznie myśleć, co każdy morze stwierdzić
                          czytając Twój post powyżej - wykazałem Ci brak logiki cytując Twoje własne
                          słowa.

Ciekawe czy Ty potrafisz odpowiedzieć na proste pytania? Powiedz mi co takiego
                          zrobił rząd Belki aby pprwaiła nam się gospodarka? Konkrety proszę. ;0)
                          • kralik111 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 07.05.07, 00:09
                            Ciagle PiSkasz cos o tym, ze rzeczowo odpowiedziales na zadane ci pytanie,
                            pokaz mi gdzie sa te odpowiedzi, jakos nie ma ich tutaj w tym watku :)
                            Co do rzadu Belki, to popatrz troche wyzej, dokladnie tam pisze, ze SLD i BElka
                            mnie nie interesuja, nigdy na nich nie glosowalem i nie zaglosuje, natomiast ja
                            tobie zadalem zasadnicze pytanie, co zrobil rzad PiS by szczycic sie obecnym
                            niezlym wzrostem gospodarczym?

Odpowiesz, czy dalej bedziesz zgrywal mlota twierdzac, ze juz odpowiedziales?
                            • jankos71 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 08.05.07, 04:30
                              Stosujesz uniki, bo samemu Ci się nie chce wysilić na przedstawienie faktów i
                              rzeczowych argumentów. Wolisz odbic piłeczkę i zmusic oponentów do udowadniania
                              swoich racji, sam zaś ślizgasz się na kłamstwach i ogólnikach. Znasz
                              powiedzenie: "you should practice what you preach"? Cienias z Ciebie.
                              • kralik111 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 09.05.07, 10:28
                                jankos71 napisał:

> Stosujesz uniki, bo samemu Ci się nie chce wysilić na przedstawienie faktów i
                                > rzeczowych argumentów. Wolisz odbic piłeczkę i zmusic oponentów do
                                udowadniania
                                >
                                > swoich racji, sam zaś ślizgasz się na kłamstwach i ogólnikach. Znasz
                                > powiedzenie: "you should practice what you preach"? Cienias z Ciebie.

chwileczke PiSoglowy, ja tobie pierwszy zadalem pytanie na ktore nigdy nie
                                uzyskalem odpowiedzi, to ty, zamiast jasnej odpowiedzi uciekasz do unikow i jak
                                zydek odpowiadasz pytaniami na pytania, przesledz nasza dyskusje a wiele sie z
                                nij nauczysz o samym sobie mierny cieciu...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                                • jankos71 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 09.05.07, 23:59
                                  Ja ci podałem przykład, na który nawet nie potrafisz merytorycznie
                                  odpowiedzieć. Kombinujesz jak koń pod górę. Zacznij rzeczowo dyskutować.
                                  Ogólniki i chamstwo to nie argumenty.
                • jankos71 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 06.05.07, 07:02
                  kralik111 napisał:
                  > Nastepna sprawa jest realne podsumowanie dokonan koalicji, obecny wzrost
                  > gospodarczy, spadek bezrobocia nie jest zasluga tego rzadu, poniawaz sam
                  > przyznales wielokrotnie, ze najlepsza rzecza jaka ten rzad robi, to nie
                  wtraca
                  > sie do gospodoarki, znaczy to glupi mlotku, ze niestety, ale poprzedni rzad
                  > zrozil o wiele wiecej dla obecnej sytuacji gospodarczej Polski niz obecny.

Najlepsze co można zrobić dla gospodarki to nie ręczne jej sterowanie, a
                  zrobienie porządku w państwie, czyli odsunicie układów od wpływu na gospodarkę
                  (nielegalnego lobbyingu), zwalczanie korupcji, zwiększenie skuteczmności
                  działania organów państwa, uproszczenie prawa i procedur administracyjnych oraz
                  zwiększenie wykorzystania funduszy unijnych.
                  Wszystko to, w przeciwieństwie do poprzedniego, ten rząd robił i robi nadal.
                  Znaczy to głupi młotku, ze niestety, ale obecny rzad zrobił o wiele wiecej dla
                  obecnej sytuacji gospodarczej Polski niż poprzedni.
                  • kralik111 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 06.05.07, 13:07
                    jankos71 napisał:

> kralik111 napisał:
                    > > Nastepna sprawa jest realne podsumowanie dokonan koalicji, obecny wzrost
                    > > gospodarczy, spadek bezrobocia nie jest zasluga tego rzadu, poniawaz sam
                    > > przyznales wielokrotnie, ze najlepsza rzecza jaka ten rzad robi, to nie
                    > wtraca
                    > > sie do gospodoarki, znaczy to glupi mlotku, ze niestety, ale poprzedni rz
                    > ad
                    > > zrozil o wiele wiecej dla obecnej sytuacji gospodarczej Polski niz obecny
                    > .
                    >
                    > Najlepsze co można zrobić dla gospodarki to nie ręczne jej sterowanie, a
                    > zrobienie porządku w państwie, czyli odsunicie układów od wpływu na
                    gospodarkę
                    > (nielegalnego lobbyingu), zwalczanie korupcji, zwiększenie skuteczmności
                    > działania organów państwa, uproszczenie prawa i procedur administracyjnych
                    oraz
                    >
                    > zwiększenie wykorzystania funduszy unijnych.
                    > Wszystko to, w przeciwieństwie do poprzedniego, ten rząd robił i robi nadal.
                    > Znaczy to głupi młotku, ze niestety, ale obecny rzad zrobił o wiele wiecej
                    dla
                    > obecnej sytuacji gospodarczej Polski niż poprzedni.

PiS korupcji nie zwalcze, wrecz przeciwnie, wzmacnia ja poprzez wstrzymanie
                    prywatyzacji i obsadzanie stanowisk.
                    Poprzedni rzad Belki jakos nie zostawil gospoddarki samej sobie, dzieki czemu
                    mozemy sie dzisiaj cieszyc jej wysokim wzrostem, ale wiedz, ze jest to minimum,
                    ktorego PiSnie wykorzystuje, co barzdo sie odbija czkawka calemu spoleczenstwie
                    juz za kilka lat.

Jak wyobrazasz sobie zwiekszenie wykorzystania fundusz unijnych poprzez ich
                    reczne sterowanie centralne, dopiero powyzej pisales, "Najlepsze co można
                    zrobić dla gospodarki to nie ręczne jej sterowanie, a
                    zrobienie porządku w państwie", widzisz bredzisz i przeczysz samemu sobie, ale
                    tak to juz jest z glupcami, ktorzy mysla, ze cos wiedza...
                    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                    • jankos71 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 06.05.07, 16:18
                      kralik111 napisał:
                      > PiS korupcji nie zwalcze, wrecz przeciwnie, wzmacnia ja poprzez wstrzymanie
                      > prywatyzacji i obsadzanie stanowisk.

Otóż nie - PiS zmienił sposób przeprowadzania prywatyzacji z wyprzedaży za
                      bezcen temu kto da większą łapówkę - na prywatyzację w drodze przetargu lub
                      przekształcenie w spółkę publiczną, notowaną na giełdzie.

Co do obsadzania stanowisk, to PiS założył, że pozostawi w rękach państwa tylko
                      coś około dwudziestu spółek o znaczeniu strategicznym, jak energetyka czy
                      obronność (to jest w programie PiS i expose premiera - sprawdź sam). Tam
                      niektóre stanowiska muszą być obsadzane z nominacji inaczej państwo nie miałoby
                      wpływu na te instytucje. Zresztą ilość urzędników w nich zatrudnionych, których
                      obsadziło tam SLD do tej pory przewyższa wielokrotnie liczbę urzędników obecnej
                      koalicji. Zresztą po kolejnych wyborach inna partia może obsadzić te
                      stanowiska...

> Poprzedni rzad Belki jakos nie zostawil gospoddarki samej sobie, dzieki czemu
                      > mozemy sie dzisiaj cieszyc jej wysokim wzrostem, ale wiedz, ze jest to
                      > minimum, ktorego PiSnie wykorzystuje, co barzdo sie odbija czkawka calemu
                      > spoleczenstwie juz za kilka lat.

Prywatyzacje przeprowadzane za Belki bada obecnie prokuraturam, bo odbijają się
                      czkawką już teraz. Otóż w wielu przypadkach ludzie, którzy "kupili" te firmy do
                      dzisiaj nie zapłacili za nie należności do skarbu państwa, albo też zapłacili z
                      pieniędzy uzyskanych z wyprzedaży majątku "kupionej" spółki.

> Jak wyobrazasz sobie zwiekszenie wykorzystania fundusz unijnych poprzez ich
                      > reczne sterowanie centralne, dopiero powyzej pisales...

Nigdzie nie napisałem, ze Rząd zwiększa wykorzystanie funduszy unijnych poprzez
                      ich ręczne sterowanie. Natomiast robi to poprzez upraszczanie procedur
                      uzyskiwania tych funduszy, poprzez lepszy dostęp do informacji o nich (jak np
                      otwarcie informacyjnych portali internetowych), czy podniesienie progów przy
                      których obowuązuje ustawa o przetargach.

Widzisz kralik111 - bredzisz i przeczysz samemu sobie, ale tak to już jest z
                      głupcami, którzy myślą, ze cos wiedzą...
                      • kralik111 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 06.05.07, 18:30
                        LZESZ JAK BURA SUKA!

PiS nie zmienil zadnych zasad prywatyzacji, on ja calkowicie wstrzymal !

Podaj jedno jedyne przedsiebiorstwo zprywatyzowane przez PiS.

Co do reszty na nawet nie ma co odpowiadac, wiekszej kupy zalganego gowna nie
                        mozna nigdzie oprucz Trybuny Ludu czy radia maryja znalesc, podaj choc jeden
                        dowod ma swoje slowa, lzasz i jeszcze raz lzesz,.
                        • jankos71 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 06.05.07, 19:27
                          Pokaż mie więc co konkretnie jest kłamstwem, zwłaszcza to co napisałem o
                          prywatyzacji za Belki.

Poczytaj sobie też rządowy raport (link powyżej w odpowiedzi dla ready4freddy),
                          gdzie wymienione są ustawy przepchnięte przez rząd i działania rządu - proszę
                          bardzo, udowodnij że to są kłamstwa. ;o)
                          • kralik111 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 07.05.07, 00:14
                            Nie zmieniaj tematu i nie bron sie rzadem Belki, bo to ty go caly czas
                            przywolujesz, odpowiedz najpierw na zadane ci mlocie pytanie jak dorosly
                            czlowiek to robi.

Twoje rzadowe linki do "ustaw" jak to nazywasz, so niczym innym jak picem na
                            wode, wkoncu do PiSdziatka malego sa rzadem i cos musza robic, wiec nie rob z
                            siebie takiego mlota i nie zastawiej sie czyms co jest najmniejszym minimum
                            oczekiwanym po rzadzie ktory obiecal o wiele wiecej, gdzie sa te obietnice,
                            gdzie jest ten program, gdzie jest prywatyzacja o ktora cie pytam ???

Odpowiesz, czy dalej bedziesz sie we wlasnym lajnie lgarstwa paplal?
                            • jankos71 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 08.05.07, 04:50
                              Przecież cała istota naszej dyskusji polega na porównaniu obecnego rządu do
                              rządu Belki. Przyznaj się po prostu cieniasie, że nie potrafisz obronić byłego
                              rządu, albo że nawet nie chce Ci się wysilić.

Obietnice PiSu są w programie PiSu, dokonania - w sprawoadaniu. Możesz sobie
                              porównać. To więcej informacji i większa przejrzystość niż kiedykolwiek
                              prezentowała SLD. Ja uważam, że informacje podawane przez rząd są dosyć
                              konkretne. Twierdzisz, że to co rząd zrobił do tej pory nie wpłynęło na
                              gospodarkę? Na Tobie więc spoczywa ciężar udowodnienia tego.
                              • kralik111 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 09.05.07, 10:30
                                Chcesz rozmawiac o podobienstwach rzadu Belki do obecnego rzadu chamow ???

Prosze bardz, rozmawiaj ile zechcesz, tylko kto z toba zamieni choc jedno slowo
                                po tym jak juz sie skompromitowales :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33211,4116311.html
                                • kralik111 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 09.05.07, 11:14
                                  Tutaj Pani Gilowska jeszcze raz wbija ci gwozdzia w twoje puste
                                  PiSdoglowie...:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4116308.html
                                  • kralik111 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 09.05.07, 11:18
                                    A tutaj masz idealny przyklad na to jak rzad chamow IV RP, przyczynia sie do
                                    wzrostu gospodarczego i dobrobytu Polski, wykorzystujac fundusze
                                    unijne...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4116754.html
                                    • jankos71 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 09.05.07, 23:31
                                      I co Ty chcesz mi tym wykazać, może jakieś konkrety?
                                      • kralik111 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 10.05.07, 09:31
                                        nie, ja ci "WYKAZYWAC" nie mam zamiaru niczego, faktu wsiorze "WYKAZUJA" same
                                        za siebie, nie rozumiesz tekstu artykulu ? miej pretensje do ojca i matki, to
                                        oni cie wychowywali i edukowali, nie ja...;DDD
                                        • jankos71 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 10.05.07, 18:19
                                          Fakty mówią za siebie - za Millera i Belki było złodziejstwo bezwaładna
                                          biurokracja i gigantyczna korupcja. PiS robi z tym porządek i od razu są tego
                                          efekty w poprawie koniunktury. Takie są fakty a Ty nie jesteś w stanie
                                          przedstawić czegokolwiek co by temu zaprzeczało. Przeczytaj zresztą ten artykół
                                          jeszcze raz - nawet cytowani tu politycy opozycji nie mają się do czego
                                          przyczepić. Jedyne co te buce Kalisz i Komorowski krytykują to kłótnie w
                                          koalicji. To wszystko.

Masz rację moi rodzice mnie wychowali i wyedukowali - Ja nie mam do nich żadnej
                                          pretensji. Ty powinieneś mieć pretensję do swoich, bo zawiedli w obu zadaniach,
                                          nadal jesteś głupim chamem.
                              • kralik111 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 09.05.07, 11:55
                                jankos71 napisał:

> Przecież cała istota naszej dyskusji polega na porównaniu obecnego rządu do
                                > rządu Belki. Przyznaj się po prostu cieniasie, że nie potrafisz obronić
                                byłego
                                > rządu, albo że nawet nie chce Ci się wysilić.
                                >
                                > Obietnice PiSu są w programie PiSu, dokonania - w sprawoadaniu. Możesz sobie
                                > porównać. To więcej informacji i większa przejrzystość niż kiedykolwiek
                                > prezentowała SLD. Ja uważam, że informacje podawane przez rząd są dosyć
                                > konkretne. Twierdzisz, że to co rząd zrobił do tej pory nie wpłynęło na
                                > gospodarkę? Na Tobie więc spoczywa ciężar udowodnienia tego.

Istota naszej dyskusji, jak to nazywasz, nie jest podobnienstwo PiS do rzadu
                                Belki, lecz rok koalicji PiS-Samoobrona-LPR i czy ta koalicja ma prawo szczycic
                                sie nie swoim dorobkiem, co do podobienstwa rzadow PiS i SLD, jezeli tak bardzo
                                chcesz o tym dyskutowac, to tutaj masz link ;)

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33211,4116311.html
                                • jankos71 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 09.05.07, 23:40
                                  Znowu wykazałeś się tragicznym wręcz brakiem logiki, bo oto od czego zaczęła
                                  się nasza dyskusja:

Napisałeś: "znaczy to (...) że poprzedni rzad zrobil o wiele wiecej dla obecnej
                                  sytuacji gospodarczej Polski niz obecny." Ja natomiast wysunąłem hipotezę
                                  porzeciwną. Mówimy więc o róznicach a nie o podobieństwach. Uczył cię ktoś
                                  kiedyś podstaw logiki i wnioskowania?
              • ready4freddy Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 06.05.07, 03:02
                dwa krotkie, proste pytania, wystarczajace do znokautowania kazdego PiSuarowego cwiercglowka :)
                a) co KONKRETNIE zrobil rzad pod swiatlym przewodnictwem Kazia Usmiechnietego, a potem jeszcze swiatlejszym tow. Jaroslawa w kwesti tego wzrostu? wytlumaczata mie to, kumie (slaby na rozumie), jak chlop krowie na miedzy.
                b) Bialorus ma wzrost PKB 8,3% (CIA Factbook, 2006 szacowany).. so f**kin' WHAT??
                • jankos71 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 06.05.07, 06:28
                  ready4freddy napisał:
                  > a) co KONKRETNIE zrobil rzad (...)w kwesti tego wzrostu? wytlumaczata
                  > mie to, kumie (slaby na rozumie), jak chlop krowie na miedzy.

Ano poczytajta kumie, może co tam znajdzieta:
                  www.pis.org.pl/doc.php?d=unit&id=93
                  • jankos71 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 06.05.07, 06:29
                    www.pis.org.pl/download.php?g=mmedia&f=365_dni_realizacji_programu_solidarnego_panstwa.pdf
                  • ready4freddy Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 06.05.07, 09:59
                    a moze tak wlasnymi slowami i konkrety, bo pod linkiem jest propagandowy kaczy belkot, obliczony na ewentualna olejna kampanie wyborcza, gdyby jednak fenomenalna koalicja zawiodla. no dalej, kaczkofile, pare punktow, trzy mi wystarcza. jednym slowem krotka opowiesc o tym, jak tow. Jaroslaw rozkrecil swiatowa koniunkture i odkrecil kran z unijnymi pieniedzmi.
                    • kralik111 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 06.05.07, 13:12
                      ready4freddy napisał:

> a moze tak wlasnymi slowami i konkrety, bo pod linkiem jest propagandowy
                      kaczy
                      > belkot, obliczony na ewentualna olejna kampanie wyborcza, gdyby jednak
                      fenomena
                      > lna koalicja zawiodla. no dalej, kaczkofile, pare punktow, trzy mi wystarcza.
                      j
                      > ednym slowem krotka opowiesc o tym, jak tow. Jaroslaw rozkrecil swiatowa
                      koniun
                      > kture i odkrecil kran z unijnymi pieniedzmi.

Jedyna odpowiedzia na zenujace nas pytania, jest ciszaaaaaaaaaaaaaa..
                      DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                      Pozdrawiam ;)
                    • jankos71 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 06.05.07, 18:13
                      Chcesz konkrety? Zajrzyj na te strony raportu, gdzie piszą nt gospodarki i
                      wykorzystania funduszy unijnych, czy zwalcznia korupcji, i wskaż co uważasz za
                      bełkot.

Jeżeli uważasz to za propagandowy bełkot to porównaj to sobie np z programem PO
                      albo SLD - to dopiero bełkot. Życzę miłej lektury porównawczej. ;o)
                      • kralik111 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 06.05.07, 18:31
                        jankos71 napisał:

> Chcesz konkrety? Zajrzyj na te strony raportu, gdzie piszą nt gospodarki i
                        > wykorzystania funduszy unijnych, czy zwalcznia korupcji, i wskaż co uważasz
                        za
                        > bełkot.
                        >
                        > Jeżeli uważasz to za propagandowy bełkot to porównaj to sobie np z programem
                        PO
                        >
                        > albo SLD - to dopiero bełkot. Życzę miłej lektury porównawczej. ;o)

Zagladalem na strony o ktorych PiSdzisz, ale zadnych konkretow nie znalazlem,
                        mozesz je przytoczyc klamco :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                        • jankos71 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 06.05.07, 19:19
                          Dam Ci czas żebyś sobie poczytał, potem zacznę Ci cytować i poproszę o
                          wykazanie, że to nieprawda. :o)
                          • kralik111 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 07.05.07, 00:16
                            jankos71 napisał:

> Dam Ci czas żebyś sobie poczytał, potem zacznę Ci cytować i poproszę o
                            > wykazanie, że to nieprawda. :o)

dawaj te konkrety, czekam na nie z niecierpliwoscia, mam nadzieje, ze nie
                            skulisz ogona i nie trzmychniesz PiSku maly...;))))))))))))))))))))))))))))
                            • jankos71 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 07.05.07, 07:13
                              Przykład:
                              Powołanie jesienią 2006r Ministerstwa Rozwoju Regionalnego

Dzięki temu lepiej jest koordynowane zarządzanie funduszami unijnymi, bo
                              wcześniej robiły to różne ministerstwa. „Tylko w 2006 roku z unijnych pieniędzy
                              realizowano w Polsce około 70 tys. projektów” - poinformowała minister rozwoju
                              regionalnego Grażyna Gęsicka. "Na koniec 2005 r. wydatkowaliśmy zaledwie 4
                              proc. ze wszystkich środków, jakie nam UE przyznała na lata 2004–2006. To
                              bardzo mało. Gdybyśmy szli w takim tempie, to nie udałoby się nam zużyć środków
                              przeznaczonych do naszej dyspozycji” - mówiła Gęsicka. „Na koniec 2006 roku
                              uzyskaliśmy 30-procentowy poziom wydatkowania funduszy. To jest dobry wynik.
                              Trzeba też pamiętać, że mamy jeszcze trzy lata, aby wydać wszystkie pieniądze
                              przewidziane w programach na lata 2004–2006. W tym roku planujemy wydać łącznie
                              ponad 15 mld zł na inwestycje”.
                              (...)

Uproszczenia w procedurach

Co ważne, MRR stara się opracować takie procedury, aby jak najbardziej ułatwić
                              pozyskiwanie unijnych pieniędzy. „Przeprowadziliśmy zmianę ustawy o
                              zamówieniach publicznych. Ułatwiło to pracę samorządom, zwłaszcza tym, które
                              mają do realizacji mniejsze projekty” - tłumaczyła Grażyna Gęsicka.
                              Poinformowała także o wprowadzonych uproszczeniach dla przedsiębiorców. „Celem
                              uproszczeń jest także to, aby ten, kto ubiega się o dofinansowanie, sam był w
                              stanie pisać wnioski, bez korzystania z pomocy firm doradczych” - podkreśliła
                              minister. Ponadto wnioskodawca nie będzie musiał od razu dostarczać wszystkich
                              potrzebnych dokumentów. Część trzeba będzie przekazać dopiero wtedy, gdy
                              samorząd lub firma będą miały przyznane dotacje na daną inwestycję.

(źródło: Nasz Dziennik 08.01.2007)

Nowelizacja ustawy o zamówieniach publicznych - weszła w życie 25 maja 2006 r.
                              - uproszczono procedury udzielania zamówień,
                              - zmieniono procedury odwoławcze, aby skrócić czas ich rozpatrywania,
                              - wprowadzono ułatwienia w wykorzystaniu środków unijnych, w szczególności
                              przeznaczonych na realizację mniejszych projektów, współfinansowanych ze
                              środków Europejskiego Funduszu Społecznego.

Projekt dalszych zmian ustawy w celu uproszczenia systemu zamówień publicznych:
                              - podniesienie podstawowego progu, od którego istnieje obowiązek
                              stosowania procedur zamówień publicznych, z 6 tys. do 14 tys. euro.
                              - Podniesiony zostanie także próg, poniżej którego stosowana będzie procedura
                              uproszczona i będzie on uzależniony od zamawiającego (137 tys. euro w przypadku
                              administracji rządowej, 211 tys. euro w przypadku samorządów). Zmniejszy to
                              biurokrację przy udzielaniu zamówień o mniejszej wartości.
                              - Przeprowadzona zostanie również głęboka reforma sposobu rozpatrywania
                              odwołań. Zajmować się tym będzie Krajowa Izba Odwoławcza.
                              • jankos71 Internetowy Portal Urzędu Zamówień Publicznych 07.05.07, 07:32
                                Od maja 2006 r. działa internetowy Portal Urzędu Zamówień Publicznych.
                                Jest to centralne miejsce publikacji ogłoszeń o przetargach, które są
                                prowadzone w ramach procedury uproszczonej (zamówienia od 6 do 60 tys.
                                euro). Portal zamieszcza również inne potrzebne informacje i materiały dotyczące
                                systemu zamówień publicznych.
                                • kralik111 Re: Internetowy Portal Urzędu Zamówień Publicznyc 09.05.07, 13:24
                                  jankos71 napisał:

> Od maja 2006 r. działa internetowy Portal Urzędu Zamówień Publicznych.
                                  > Jest to centralne miejsce publikacji ogłoszeń o przetargach, które są
                                  > prowadzone w ramach procedury uproszczonej (zamówienia od 6 do 60 tys.
                                  > euro). Portal zamieszcza również inne potrzebne informacje i materiały
                                  dotycząc
                                  > e
                                  > systemu zamówień publicznych.

Wiekopomne osiagniecie rzadu IV RP !
                                  BRAWO PiS BRAWO!!! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                              • jankos71 Poprawka 07.05.07, 07:47
                                MRR powstało oczywiście jesienią 2005r (a nie 2006r).
                                • kralik111 Re: Poprawka 07.05.07, 15:09
                                  Widze jankos71, ze jestes wyjatkowo glupim i niedouczonym czlowieczkiem, ja
                                  zadalem ci pytanie co zrobil rzad od poczatku swojego istnienia w zakresie
                                  poprawy efektow ekonomicznych Polski, ty mi podajsze jakies PiSdulki z Naszego
                                  dziennika ktore w rzeczywistosci ten rozwoj wstrzymuja, podaj mi konkretne dane
                                  powolujac sie na jakies wartosciowe zrodlo ekonomiczne, i nie osmieszaj siebie
                                  i rzadu ktory reprezentujesz swoimi przykladami, bo chyba nie chcesz
                                  powiedziec, ze przez ponad poltorej roku, wszystko co zrobil rzad, to kilka
                                  prokoministycznych ustaw i portal internetowy...!
                                  • jankos71 Re: Poprawka 07.05.07, 18:46
                                    Twoja niezdolność logicznego myślenia jest monumentalna. Zwiększenie
                                    wykorzystania funduszy unijnych z 4% przez dwa lata (średnio 2% rocznie) do 26%
                                    w ciągu roku nie nakręca Twoim zdaniem koniunktury gospodarczej? To ok 8 mld zł
                                    dzięciole.

Jakbym Ci zacytował jakąś prasę ekonomiczną to Ci wystarczy? Źródło jest nie
                                    istotne (oczywiści GW o tym nie napisze), ważne że jest to fakt. To jest
                                    zresztą pierwszy przykład. Udowodnij mi szpadlu, że to nieprawda to podam Ci
                                    następny.
                                    • kralik111 Re: Poprawka 07.05.07, 19:20
                                      OK, po pierwsze, wieksze wykorzystywanie srodkow z funduszy unijnych nie jest
                                      zasluga rzadu, lecz samorzadow i faktu, ze z roku na rok otrzymujemy coraz
                                      wieksze pieniadze z Unii. Nastepna sprawa jest program rzadowy, ktory w
                                      znacznym stopniu poprzez centralizacji w rzeczywistosci przyczynil sie do
                                      zmniejszenia wykorzystania funduszy, poniewaz odebral mozliwosc ubiegania sie o
                                      nie i wykorzystywanie, samorzadom bogatszych rejonow Polski na rzecz
                                      biedniejszych, z punktu widzenia socjalisty, takie myslenie i system wartosci
                                      jest racjonalny, ale szara rzeczywistosc i wolny rynek udowadniaja nam, ze tak
                                      nie jest!

Polska poprzez to traci, poniewaz regiony wschodniej Polski nie maja na tyle
                                      pieniedzy by z wlasnych srodkow przeprowadzic spektakularne inwestycje i
                                      pociagnac za soba rozwoj regionu, znaczy to, ze te pieniadze sa tracone,
                                      marnowane.
                                      8 mld zl o ktorych piszesz, to tylko kropla w morzu tego co bez tej ustawy
                                      moglibysmy osiagnac.
                                      Przejdzmy teraz do innej, chyba nawazniejszej sprawy naszej dyskusji, Prawo i
                                      Sprawiedliwosc podczas kampani wyborczej obiecala bardzo wiele zmian w
                                      podatkach, ulatwienie procesu rejestracji firmy, obnizenie wydatkow socjalnych,
                                      zmniejszenie wydatkow na administracje panstwowa. itd. itd. wszystkiete
                                      obietnice sprawilyby, ze Polska w bardzo szybkim tempie dogonilaby
                                      ekonomicznie "miernoty europejskie", czyli naszych polodniowych sasiadow,
                                      Portugalie, Grecje.
                                      Jak wiadomo PiS nie wywiazalo sie z zadnej z tych obietnic !
                                      Moje pytanie do ciebie, wyjatkowo :)inteligientkiego:( PiSglowka jest, w jaki
                                      to niby sposob Prawo i Sprawiedliwosc przyczynila sie do rozkwitu ekonomicznego
                                      Polski, pamietajac, ze glownym motorem napedowym jego, jest Unia Europejska,
                                      ktorej ta koalicja od samego poczatkubyla bardzo przeciwna ???

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                                      • jankos71 Re: Poprawka 07.05.07, 21:16
                                        Bardzo dużo musisz się napisać żeby w końcu napisać pierdoły, bo prosty fakt
                                        jest taki, że za poprzedniego rządu przez dwa lata wykorzystano zaledwie 4%
                                        przyznanych funduszy. Te 'spektakularne inwestycje' to chyba odbywały się w
                                        rzeczywistości wirtualnej przestrzeni międzyusznej takich łomotów jak Ty.
                                        Sposoby podziału, centralne bądź nie sterowanie itd. są drugorzędne wobec
                                        prostego faktu, że samorządy nie otrzymywały tych pieniędzy z przyczyn
                                        biurokratycznych. Będziesz mi tu znowu wprowadzał swoją logikę-inaczej i
                                        udowadniał, że fundusze te są marnowane wtedy kiedy je samorządy otrzymują, a
                                        jak ich nie dostają to nie są marnowane. Świetna, wręcz porażająca argumentacja!
                                        • kralik111 Re: Poprawka 07.05.07, 21:24
                                          Przeczytaj jeszcze raz co napisalem powyzej, albo popros zeby ci ktos to
                                          przeczytal, i z polskiego na PiSi przetlumaczyl jezeli nie rozumiesz mowy
                                          pisanej, nastepnie przestan PiSzczyc i usatosunkuj sie do moich pytan zadanych
                                          ci wczesniej, mam nadzieje, ze jestes na tyle dorosly i zrobisz to w stylu
                                          czlowieka doroslego, nie jak do tej pory...;)))))))))))))))))))))))))))))
                                          • jankos71 Re: Poprawka 07.05.07, 21:41
                                            I kto tu mówi o stylu dorosłego człowieka. Jedyne braki w moim stylu wynikają z
                                            dostosowania się, szczególnie w zakresie "wyrazów szacunku", do Twojego stylu.

Przestań mnie też zapisywać do PiSu, bo wcale za nimi nie przepadam, uważam
                                            tylko że lepsze ich rządy niż rządy SLD i wszystko co mieliśmy dotąd.

Do twoich pytań ustosunkuję się, po kolei, cierpliwości. Chciałbym jednak
                                            zobaczyć jak wytłumaczysz wzrost wykorzystania unijnych funduszy inaczej niż
                                            poprzez działania obecnego rządu, mówiąc dokładniej - uproszczenie biurokracji.
                                            Fascynuje mnie bowiem promowana przez Ciebie teza, że 2% to więcej niz 26%.
                                            • kralik111 Re: Poprawka 07.05.07, 22:37
                                              Bardzo cie prosze, zanim jeszcze raz odpowiesz w swoim inteligientkim sytlu,
                                              przeczytaj moj poprzedni post dokladnie, wytlumaczylem w nim dokladnie,
                                              dlaczego PiS moze sie "szczecic" tym wzrostem, zrozum, ze z rku na rok Polska
                                              otrzymuje wiecej pieniedzy i to wlasnie wplywa na 26% ich wzrost, a nie
                                              dzialania obecnego rzadu, to pieniadze wywalczone z Unii przez ich
                                              poprzednikow, i to wszystko na ten temat.

Glownym tematem naszej jakze interesujacej dyskusji, sa przyczyny obeznego
                                              wzrostu gospodarczego Polski, oraz wplywu jaki na nie ma polityka obecnego
                                              rzadu koalicyjnego jako calosc, bo nie chcesz chyba powiedziec, ze 8 mld zl o
                                              ktore sie wyklucasz, to caly dorobek calej gospodarki...? :-OOOOOOOOOOOOOOOOOO
                                              • jankos71 Re: Poprawka 08.05.07, 01:50
                                                No dobrze, zobaczmy więc jeszcze raz co tam napisałeś:

"OK, po pierwsze, wieksze wykorzystywanie srodkow z funduszy unijnych nie jest
                                                zasluga rzadu, lecz samorzadow i faktu, ze z roku na rok otrzymujemy coraz
                                                wieksze pieniadze z Unii."

Sugerujaesz więc, że unia przez pierwsze dwa lata dała nam tylko 4% przyznanych
                                                dotacji, zaś samorządy wykorzystały wszystkie środki jakie były dostępne?
                                                Fascynujące!

"Nastepna sprawa jest program rzadowy, ktory w
                                                znacznym stopniu poprzez centralizacji w rzeczywistosci przyczynil sie do
                                                zmniejszenia wykorzystania funduszy, poniewaz odebral mozliwosc ubiegania sie o
                                                nie i wykorzystywanie, samorzadom bogatszych rejonow Polski na rzecz
                                                biedniejszych..."

Naprawdę? Program rządowy odebrał możliwość ubiegania sie o fundusze? Pierwsze
                                                słyszę! Otóż program rządowy przeznaczył 20% funduszy na rezerwę dla
                                                dofinansowania ściany wschodniej. Reszta jest dzielona po równo, nikt nikomu
                                                możliwości ubiegania się o dotacje unijne nie odebrał. Problem włąśnie w tym
                                                aby sprawić żeby się o te fundusze ubiegano i je wykorzystywano.

"8 mld zl o ktorych piszesz, to tylko kropla w morzu tego co bez tej ustawy
                                                moglibysmy osiagnac."

Hmm, a ja żyłem w przekonaniu, że z ustawą czy bez ustawy limity dotacji
                                                unijnych zostały już z góry ustalone: 12.8 mld euro na lata 2004-2006 oraz 91
                                                mld euro na lata 2007-2013. Ty twierdzisz, że gdyby nie ta ustawa to przyznano
                                                by nam więcej? Niesamowite! To trzeba było coś zrobić by nie przepuścic tej
                                                ustawy!

Ja wcale nie twierdzę, że zwiększenie wykorzystania funduszy unijnych to jedyne
                                                pozytywne działania tego rzadu. Co więcej istnieją wyliczenia wskazujace, że
                                                koszty związane z uzyskiwaniem tych dotacji w połączeniu z naszą składką
                                                członkowską przewyższają kwoty dotacji jakie możemy uzyskać. Tracimy więc na
                                                tym całym unijnym interesie, ale skoro już jesteśmy w Unii i płacimy składki to
                                                jedynym rozsądnym postępowaniem jest wyciągnięcie jak najwięcej unijnych
                                                pieniędzy. Tymczasem te 4% za rządu Belki chyba nawet nie pokrywało naszej
                                                składki członkowskiej.

Do innych spraw przejdziemy więc wkrótce, natomiast Tobie chyba się wydaje, że
                                                jesteś równie śliski jak "mgr" Kwaśniewski, że tupetem i chamstwem przegadasz
                                                każdego, niezaleznie od teko jakie brednie wygadujesz - byleby to brzmiało
                                                dobrze i robiło wrażenie.
                                                • jankos71 Re: Poprawka 08.05.07, 16:46
                                                  Widzę, że 'jedyną odpowiedzią jest ciszaaaaaaaaaaaaaa..'
                                                • jankos71 Re: Poprawka 09.05.07, 05:28
                                                  Jestes żalosnym kłamliwym i tchórzliwym czerwonym wyciorkiem, to wszystko na
                                                  twoj temat, bo nie ma z kim dyskusji prowadzić. Czekam z niecierpliwoscią na
                                                  odpowiedź, mam nadzieję, że nie skulisz ogona i nie czmychniesz kłamliwa bura
                                                  suko. :o)
                                                  • kralik111 Re: Poprawka 09.05.07, 10:26
                                                    Jestesm , wczoraj bylem zajety, ja nie siedzy za komputeem w celu zarobkowego
                                                    wpisywanie PiSdlonietych dyrdymalow.

ale przejdzmy do rzeczy, piszesz, ze jestem tchorzem :)))

A teraz zastanw sie kto nim jest, jak bylem codziennie obecny na formum,
                                                    zachowywles sie grzecznie, to znaczy, siedziales cicho ze skulonym ogonem i nie
                                                    szczekaes, bales sie, ze w swoj burosuczy leb dostaniesz, wystarczylo tylko, ze
                                                    zniknaem na jeden dzien, a ty zaczynasz ujadac i wyzywac, no sam powiedz, jakim
                                                    szmaciarzem jestes, nazywajac mnie czerwonym itd. ale coz, niczego innego po
                                                    PiSdzielonym nie mozna bylo sie spodziewac.

Teraz wrocmy do naszego tematu dyskusji.

Wejs sobie swoja odpowiedz i jeszcze raz dokladnie przeczytaj, juz bardziej
                                                    mlocie sie nie mogles skompromitowac, nie dosc ze jestes PiSim tchorzem,
                                                    napadajacym od tylu z nienacka, to na dodatek jeses glupszy od stonki
                                                    ziemniaczanej, przepisujac moj tekst i odpowiadajac na niego nie raczyles go
                                                    nawet przeczytac, no chyba, ze faktycznnie ty poobnie jak kaczynscy nie
                                                    przyjmujesz faktu, ze biale jest biale a czarne jest czarne i czytasz to co
                                                    jest biale zamiast czarnego, nie moja wina, raczej twoich rodzicow, ktorzy tez
                                                    musieli byc tak glupi.

Na zakonczenie podam ci link do jednego z dzisieszych artykulow idealnie
                                                    podsumowywujacy nasza PO-PiSkowke...;)))

forum.gazeta.pl/forum/73,46481,1540823.html?f=902&w=61856043&a=62060498&rep=1&t=1178698361185
                                                  • jankos71 Re: Poprawka 09.05.07, 23:47
                                                    Ja Ci tylko kretynie zaserwowałem Twoje własne słowa - a Ty to durniu łykasz.
                                                    Nawet nie zauwazyłeś, że robię sobie z Ciebie jaja, cytując Cię niemal słowo w
                                                    słowo.

Co do Twojego tekstu to wykazałem Ci że piszesz brednie, a ty nawet nie masz na
                                                    tyle przyzwoitości żeby odszczekać to co napisałeś. Myślisz, że jak bedziesz
                                                    popisywał się chamstwem to zagłuszysz logikę i zdrowy rozsądek. Odpowiedz na
                                                    moje komentarze do Twoich bredni to pogadamy.
                  • kralik111 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 06.05.07, 13:10
                    jankos71 napisał:

> ready4freddy napisał:
                    > > a) co KONKRETNIE zrobil rzad (...)w kwesti tego wzrostu? wytlumaczata
                    > > mie to, kumie (slaby na rozumie), jak chlop krowie na miedzy.
                    >
                    > Ano poczytajta kumie, może co tam znajdzieta:
                    > www.pis.org.pl/doc.php?d=unit&id=93

Poczytalmem mlotku, i znalazlem nic innego jak gierkowska propagande sukcesu :)
                    nie poparta najmniejszym faktem czy dowodem, w takie PiSdulki wierza PiSglowki,
                    ktorzy mysla, ze mysla ...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                    • jankos71 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 06.05.07, 16:23
                      kralik111 i ready4freddy,

Poczytajcie sobie młotki co napisałem kralikowi powyżej.
                      • kralik111 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 06.05.07, 18:34
                        No co napisalem glupcze ?
                        Nic nie napisales, nie poparles swoich slow zadnym dowodem, zadnym argumentem,
                        nalgales tyko i sPiSdziles ze strachu z podkurczonym ogonem pod siebie :))

Jestes zalosnym klamliwym i tchozliwym PiSim wyciorkiem, to wszystko na twoj
                        temat, bo nie ma z kim dyskusji prowadzic, jezeli chcesz odpowiadac, odpowiedz
                        a nie odszczekuj na zadane ci pytanie mlocie glupi :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                        • jankos71 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 06.05.07, 19:23
                          To Ty nie masz żadnych argumentów, tylko obelgi, żadnych konkretów nie podajesz
                          tylko frazesy o wyższości rządu Belki, przeciw któremu są już zarzuty
                          prokuratorskie.

Ja nie bedę tutaj siedział i czekał aż coś raczysz napisać - mam swoje sprawy.
                          Zajrzę tutaj jutro i zobaczę czy stać cię na coś merytorycznego czy tylko na
                          wyzwiska i obelgi.
                          • kralik111 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 07.05.07, 00:18
                            Posluchaj mlocie, to ja tobie zadalem pytania na ktore nigdy nie otrzymalem
                            odpowiedzi, probujesz sie tyko zaslonic opdpowadajac pytaniem na pytanie, to
                            stary zydowski myczek, znany od dawna i na nikim juz nie robi wrazenia, chcesz
                            byc traktowany jak mezczyzna z honorem, badz tym mezczyzna i odpowiedz na
                            zadane ci mlocie pytania.
                            • jankos71 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 07.05.07, 03:24
                              Posluchaj młocie, to realista1000 podał Ci dane, które Ty usiłowałeś podważyć
                              swoim wywodem, którego nielogiczność Ci wykazałem. Potem wymieniłem Ci co rząd
                              robi i podałem gdzie mozesz znaleźć na ten temat dane. Jedyne co Ty na to
                              umiesz odpowiedzieć to "kłamstwo" i stek wyzwisk, co na nikim juz nie robi
                              wrazenia, chcesz byc traktowany jak mezczyzna z honorem, badz tym mezczyzna i
                              odpowiedz na zadane ci młocie pytania. Wykaż mi więc co jest kłamstwem i nie
                              nazywaj mnie młotem młocie, bo jeszcze ktoś pomyśli, że mam z takim prymitywem
                              jak Ty coś wspólnego. ;o)
                            • jankos71 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 07.05.07, 07:20
                              Przykłady podaję powyżej.
                              • kralik111 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 07.05.07, 15:11
                                Powyzej nie podales przykladu na to co zrobil rzad w kierunku poprawy sytuacji
                                ekonomicznej Polski, tylko co wogolerzadprzezcalyswoj okresttrwanie dokonal,
                                czyli kilka przedsiewziec rodem z PRL majacych na celu centralne sterowanie
                                funduszami unijnymi i portal internetowy.

Mlocie, osmieszasz sie i swoj rzad..:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                                • kralik111 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 07.05.07, 15:13
                                  Postaraj sie skomentowac
                                  to :gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4111907.html

Czy dostrzegasz tutaj dzialania rzadu, jezeli tak to jakie, podaj konkrety.
                                • jankos71 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 07.05.07, 18:53
                                  Centralne sterowanie? Wnioski i tak musiały iść przez któreś z ministerstw,
                                  a kasa idzie bezpośrednio do samorządów regionalnych. Nie kompromituj się
                                  dzwonie - co coś napiszesz to bardziej się ośmieszasz.
                                  • kralik111 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 07.05.07, 19:22
                                    jankos71 napisał:

> Centralne sterowanie? Wnioski i tak musiały iść przez któreś z ministerstw,
                                    > a kasa idzie bezpośrednio do samorządów regionalnych. Nie kompromituj się
                                    > dzwonie - co coś napiszesz to bardziej się ośmieszasz.

Zanim sie ponownie skompromitujesz, zapoznaj sie z zasadami przyznawania
                                    srodkow unijnych, jak to zrobisz, wroc i odszczekaj ladnie swoje glupawe
                                    uwagi...;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                                    • jankos71 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 08.05.07, 16:54
                                      Proszę bardzo wytknij mi czym to się kompromituję, co takiego napisałem, co
                                      jest nieprawdą? To raczej Ty kombinujesz jak tu uniknąć przedstawiania
                                      konkretnych argumentów. Uniki cieniasie, sam będziesz musiał odszczekać swoje
                                      brednie.
                                      • kralik111 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 09.05.07, 10:31
                                        jankos71 napisał:

> Proszę bardzo wytknij mi czym to się kompromituję, co takiego napisałem, co
                                        > jest nieprawdą? To raczej Ty kombinujesz jak tu uniknąć przedstawiania
                                        > konkretnych argumentów. Uniki cieniasie, sam będziesz musiał odszczekać swoje
                                        > brednie.

hau hau hau bura suko, szczekasz glosno, ale tylko wtedy jak nikt nie
                                        slucha...:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                                        )))
                                        • jankos71 Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 09.05.07, 23:54
                                          kralik111 napisał:
                                          > hau hau hau bura suko, szczekasz glosno, ale tylko wtedy jak nikt nie
                                          > slucha...:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Haha - czy Tty nie widzisz nawet że to właśnie Ty tak postepujesz?
                                          Przestań się popisywac, bo że jesteś chamem i tłumokiem to już wszyscy wiedzą.
                                          Zacznij rozmawiać konkretnie i merytorycznie, skoro tego od innych wymagasz.
                                          • kralik111 Re: Poprawka 10.05.07, 10:25
                                            Ja z toba zaczalem rozmowe grzeczna, kulturalna i merytoryczna,odpowiedzialem
                                            rzeczowo na twoje pytania,lecz rowniez zauwazylem, ze ty osobiecie nie
                                            odpowiedziales mi na zadne z zadanych ci pytan, zamiast tego odpowiasz mi
                                            prostactwem, zarzucasz mi unikanie odpowiedzi podczas gdy ty to wlasnie robisz
                                            i w kazdym swoim poscie ci to udowadniam, caly czas zmieniasz watek dyskusji,
                                            lawirujesz, imputujesz mi wlasciwie to, co sam robisz, czyli lawiranctwo,
                                            udowodnilem ci juz na wiele sposobow, ostatnio podany ci linki daja ci
                                            jednoznaczna odpowiedz na twoje dramaty, ale ty jestes na tyle glupi, ze nie
                                            rozumiesz co czytasz, juz ci mowilem wczesniej, pretensje o braki w
                                            wykrztauceniu, pogarde i ignorancje wynosi sie z domu, wiec wiessz do kogo
                                            mozesz miec pretensje...;)
                                            • kralik111 Re: Poprawka 10.05.07, 10:42
                                              Tutaj masz jeszcze jednem link o gospodarnosci twojego rzadu, tym razem o
                                              nieudolnosci w dziedzinie prywatyzacji, nie zrozum mnie zle, poddaje ci go
                                              poniewaz ciagle mi zarzucasz, ze rozmawiam nie na temat i ci nie odpowiadam,
                                              ciekaweczytym razem ja otrzymam odpowiedz od ciebie...;)

Tematem artykulu do ktorego podaje ci ten link, jest nieudolnosc rzadu w nic
                                              przeciez nieznaczacej dziedzinie jak prywatyzacja, powiedz tylko, ze dalej nie
                                              dostrzegasz podobienstwa rzadow PiS i SLD...;DDD
                                            • kralik111 Re: Poprawka 10.05.07, 10:42
                                              Zapomnialem o linku...:-o

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4118793.html
                                              • jankos71 Re: Poprawka 10.05.07, 19:06
                                                Interesujące jest to, że cały czas cytujesz mi Wyborczą, która jest wybitnie
                                                tendencyjna i antyrządowa, zawsze przedstawia fakty w odpowiednim świetle. Tym
                                                niemniej z tego artykułu można wywnioskować, że rząd realizuje swoje programy
                                                konsolidacji przemysłu energetycznego i prywatyzacji przedsiębiorstw. Aby to
                                                było w ogóle możliwe potrzebne były nowe ustawy (ktore wymienione były w
                                                Raporcie rządu, który Ci podałem). Z artykułu możesz też przeczytać, że powodem
                                                opóźnień w prywatyzacji są problemhy ze związkami. Zwróć też uwage na ostatnie
                                                zdanie artykułu - "(...) resort skarbu chce prywatyzować tak, aby uzyskać jak
                                                najwyższą cenę za spółki" - w przeciwieństwie do poprzednich rządów.
                                            • jankos71 Re: Poprawka 10.05.07, 18:30
                                              kralik111 napisał:
                                              > Ja z toba zaczalem rozmowe grzeczna, kulturalna i merytoryczna,odpowiedzialem
                                              > rzeczowo na twoje pytania,lecz rowniez zauwazylem

Od samego początku zachowywałeś się jak ostatni cham, czego dowodem są Twoje
                                              posty powyżej. Ja na twoje chamstwo odpowiadałem używając Twoich własnych
                                              wypowiedzi - obracałem Twoje chamstwo przeciw tobie.

> caly czas zmieniasz watek dyskusji,
                                              > lawirujesz, imputujesz mi wlasciwie to, co sam robisz, czyli lawiranctwo,
                                              > udowodnilem ci juz na wiele sposobow, ostatnio podany ci linki daja ci
                                              > jednoznaczna odpowiedz na twoje dramaty, ale ty jestes na tyle glupi, ze nie
                                              > rozumiesz co czytasz, juz ci mowilem wczesniej, pretensje o braki w
                                              > wykrztauceniu, pogarde i ignorancje wynosi sie z domu, wiec wiessz do kogo
                                              > mozesz miec pretensje...;)

To wszystko odnosi się do Ciebie.

Dam ci jeden przykład jak odpowiadasz na argumenty: Powiedz mi, Czy dotacje
                                              unijne uzyskane za rządu Belki równoważyły chociaż naszą składkę członkowską?
                                              Tak czy nie? Odpowiedz wprost na pytanie krętaczu.
          • 440417mz Re: Ja już ci mówiłem,Donald - daj sobie spokój! 06.05.07, 20:22
            Jaka koalicja taka też i opozycja,równa wartość tych szelągów.Tusk podchodzi do
            polityki zbyt kunktatorsko,chciałby z SLD a boi sie,opinii o tym ze strony
            PiSu.Chciałby dorwać się do cycka władzy,ale przy takiej taktyce zobaczy
            najwyżej bycze wymiona.Chciałby być rydzykantem,a boi się ryzyka.Baba nie
            chłop.Chyba swoje chęci sukcesu może wysłac na Berdyczów.
        • kralik111 Re: Kurski to ta bura suka! 05.05.07, 19:17
          bura suka i malpa w czerwonym...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    • shithead [...] 05.05.07, 17:59
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • sceptyk31 Politycy o roku koalicji PiS-Samoobrona-LPR 05.05.07, 18:11
      Oczywiście bywaja wieksze nieszczęścia niż rządy PiS i przybudówek. Ale ocena
      trzy minus za zajmowanie się prawie wyłącznie historią a nie terazniejszością i
      przyszlością.
      • jankos71 Re: Politycy o roku koalicji PiS-Samoobrona-LPR 06.05.07, 18:04
        sceptyk31 napisał:

> Oczywiście bywaja wieksze nieszczęścia niż rządy PiS i przybudówek.

- Owszem, rządy SLD.

> ... Ale ocena
        > trzy minus za zajmowanie się prawie wyłącznie historią a nie terazniejszością
        > i przyszlością.

To wrażenie, które usiłuje narzucić ludziom opozycja. Dla przykładu - to jest
        pierwszy rząd, który realnie obniżył podatki, albo zrobił cokolwiek w sprawie
        budowy dróg.
        • kralik111 Re: Politycy o roku koalicji PiS-Samoobrona-LPR 06.05.07, 18:37
          jankos71 napisał:

> sceptyk31 napisał:
          >
          > > Oczywiście bywaja wieksze nieszczęścia niż rządy PiS i przybudówek.
          >
          > - Owszem, rządy SLD.
          >
          > > ... Ale ocena
          > > trzy minus za zajmowanie się prawie wyłącznie historią a nie terazniejszo
          > ścią
          > > i przyszlością.
          >
          > To wrażenie, które usiłuje narzucić ludziom opozycja. Dla przykładu - to jest
          > pierwszy rząd, który realnie obniżył podatki, albo zrobił cokolwiek w sprawie
          > budowy dróg.
          >

BUA HA HA HA HA HA HA HA

O czym ty zalgany mlocie PiSdzielisz ?
          Jakie zmniejszone podatki, gdzie one sa, rozliczyles sie juz za ten rok ?
          Jezeli tak ,to wiesz, ze zaplaciles wiecej pomimo, ze zarobki ci nie wzrosly,
          jezeli nie, to stol swoj zalgany proletariacki ryjek, bo lzesz jak najpodlejsza
          bura suka.
          • jankos71 Re: Politycy o roku koalicji PiS-Samoobrona-LPR 06.05.07, 19:45
            Widzę, ze brakuje Ci nie tylko logiki, ale również inteligencji i wyobraźni, bo
            powtarzasz wciąż te same wyzwiska. O Twojej kulturze osobistej sam dajesz
            świadectwo, więc nie będę sie nad tym rozwodził.
            • kralik111 Re: Politycy o roku koalicji PiS-Samoobrona-LPR 07.05.07, 00:24
              Kazdy podly, zalgany glupiec zlapany na klamstwie odwoluje sie do kultury,
              inteligecji, wyobrazni i tak dalej, zmien spiewke bo nikt normalny nie badzie
              traktowal normalnie kogos takiego jak ty, kogos tak zaklamanego i co tu duzo
              mowic, gluiego, nie potrafisz logicznie nawet odpowiedziec na jedno zadane ci
              pytanie, w czym masz wiec problem? Nie podoba ci sie jak cie ludzie traktuja,
              to zacznij sam siebie najpierw szanowac, pozniej wymagaj tego od innych.
              • jankos71 Re: Politycy o roku koalicji PiS-Samoobrona-LPR 08.05.07, 18:52
                To co tu piszesz to bełkot i uniki cieniasie co i tak nie zmienoia faktu, że
                chamstwem usiłujesz zbyć argumenty.
                • kralik111 Re: Politycy o roku koalicji PiS-Samoobrona-LPR 09.05.07, 10:53
                  As you said, "common sence is not so common" when it comes to talk about
                  thinks that you can't comprehend.

Sorry mate, but it looks like you made just another cock
                  up...;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                  • jankos71 Re: Politycy o roku koalicji PiS-Samoobrona-LPR 09.05.07, 23:28
                    >>thinks<< that you can't comprehend.

Haha Nie bierz się capie z angielski, bo nawet po polsku poprawnnie pisać nie
                    umiesz.
                    • kralik111 Re: Politycy o roku koalicji PiS-Samoobrona-LPR 10.05.07, 10:30
                      jankos71 napisał:

> >>thinks<< that you can't comprehend.
                      >
                      > Haha Nie bierz się capie z angielski, bo nawet po polsku poprawnnie pisać nie
                      > umiesz.

To wszystko na co stac PiSdolniety umysl.....:)))

You know what you are, don't you..?
                      • jankos71 Re: Politycy o roku koalicji PiS-Samoobrona-LPR 10.05.07, 19:11
                        Napisałeś też "Common >>sence<< is not so common".

- nawet przepisać bez błędu nie potrafisz.
    • witek040 4 oszołomów ogarniętych żądzą władzy 05.05.07, 18:15
      nie widzę żadnej różnicy pomiędzy takimi Kaczyńskimi a Lepperem czy też
      Giertychem, a wszyscy żerują na tym samym zacofanym ksenofobicznym elektoracie
      dla którego dinozaury żyły razem z ludźmi pierwotnymi. Ale jeszcze tylko 2 lata
      w najgorszym przypadku.
      • jamizu Re: 4 oszołomów ogarniętych żądzą władzy 05.05.07, 18:52
        władcom umknęły wazne sprawy np; uwłaszczenie na ziemiach zachodnich i
        północnych.Władcy zajmuja sie tematami zastępczymi
        deubekizacja,polecam;kronikiJakuba Wędrowycza;-Andrzeja Pilipiuka, jest to
        program władzy walki z komunistami, tymi w grobach.cytuję;kazdego członka partii
        pogrzebać za murem, w nieposwieconej ziemi i przebić osikowym kolkiem,autor
        proponuje jak to zrobić,cytuję...wykonać spis pogrzebanych,wykresla się z listy
        partyjnych dalej robi sie weryfikację katolików i innych ochrzczonych którzy
        zostali na listach.kto głosił poglądy socjalistyczne -won,kto chodził na
        pochody-won,kto składał kwiaty utrwalaczom władzy ludowej-won. I zobaczmy kto
        zostanie na tej liscie.Rodzice naszych władców byli socjalistami ,chodzili na
        pochody ,składali wieńce,byli przodownikami pracy,wchodzli w skład trójek
        murarskich,byli wykładowcami na uniwersytetach marsizmu-leninizmu.Czy ich
        synowie którzy teraz rządzą iv RP maja sie wstydzić.Proponuję przeczytać tę
        ksiązkę str.62 i63
      • realista1000 Tusk, Komorowski, Olejniczak i Borowski?Masz rację 05.05.07, 19:55
        żądni są władzy, ale ... nigdy jej nie zdobędą, he, he
        • witek040 jeszcze tylko maksymalnie 2 lata 05.05.07, 20:15
          a i to w najgorszym wypadku ;-)
    • x_rex Mamy najwyższy wzrost gospodarczy w Europie? 05.05.07, 18:17
      Chyba ten Pan rozumie pod pojęciem Europy Niemcy i Francję...
    • weather2 Re: Politycy o roku koalicji PiS-Samoobrona-LPR 05.05.07, 18:21
      Świetna koalicja. Bawi się w lustrację, aborcję, deubekizację i nie ma czasu
      mieszać w gospodarce, co jej bardzo służy. Z utęsknieniem czekam na ich nowy
      pomysł - połączenie Urzędów Skarbowych i Celnych. Zrobią taki burdel, że przez
      dwa lata będzie spokój z kontrolami.
    • pies_na_lewizne Jedno-Komorkowski za to przesciga hipokryzja...... 05.05.07, 18:23
      GazWyb podaje:

> Z kolei zdaniem wiceszefa PO Bronisława Komorowskiego "to jest kiepska
      > koalicja, kłócąca się ciągle, ciągle się strasząca wcześniejszymi
      > wyborami". "A to się przenosi na jakość rządzenia" - powiedział dziennikarzom
      > polityk Platformy.

Koalicja "ciągle się strasząca wcześniejszymi wyborami" ?! No panie
      Jednokomorkowiec, jak mozna byc takim hipokryta? Kto od roku zaciekle zwalcza
      ten rzad, kto organizowal afery i cyrki medialne z nimi zwiazane, kto
      regularnie probuje obalic rzad?

I kto domagal sie przedwczesnych wyborow DOPOKI SONDAZE SPRZYJALY? A teraz
      kiedy sondaze mniej korzystne przedwczesne wybory naraz nie sa juz takie pilne?

Nie bierz pan wyborcow za durniow, wyborcy maja troche wiecej niz jedna komorke
      mozgowa.
    • pies_na_lewizne Nic dodac nic ujac do opinii Jacka Kurskiego 05.05.07, 18:27
      GazWyb podaje:

> Kurski: Odnosimy spore sukcesy

> - Zadziwiająco dobrze - taką ocenę [dzilan koalicji] wystawił z kolei poseł
      > PiS Jacek Kurski. "Jak na te trudności polityczne i nieustający atak, jakiemu
      > koalicja jest poddawana, odnosimy spore sukcesy. Mamy najwyższy wzrost
      > gospodarczy w Europie, spadek bezrobocia - nie dlatego, że Polacy wyjechali,
      > ale powstało 300 tys. nowych miejsc pracy"- powiedział Kurski dziennikarzom w
      > Gdańsku.

Nic dodac nic ujac.
      A lewactwo szlak trafia, ze koalicja odnosi sukces za sukcesem.
      • ross128 Re: Nic dodac nic ujac do opinii Jacka Kurskiego 05.05.07, 18:33
        pies_na_lewizne napisał:

> Nic dodac nic ujac.
        > A lewactwo szlak trafia, ze koalicja odnosi sukces za sukcesem.

Moze tak jakies konkrety, towarzyszu pisdak? :) Jakie to niby sukcesy odniosla
        nasza kaualciyja?:)
        • ready4freddy Re: Nic dodac nic ujac do opinii Jacka Kurskiego 06.05.07, 03:08
          a co, okragly rok _nieustannej_ kampanii wyborczej, i to sporo po wyborach, to malo? to sie kwalifikuje do ksiegi rekordow, sukces to malo powiedziane :)
      • shithead Re: Nic dodac nic ujac do opinii Jacka Kurskiego 05.05.07, 19:02
        pies_na_lewizne napisał:

> GazWyb podaje:
        >
        > > Kurski: Odnosimy spore sukcesy
        >
        > > - Zadziwiająco dobrze - taką ocenę [dzilan koalicji] wystawił z kolei pos
        > eł
        > > PiS Jacek Kurski. "Jak na te trudności polityczne i nieustający atak, jak
        > iemu
        > > koalicja jest poddawana, odnosimy spore sukcesy. Mamy najwyższy wzrost
        > > gospodarczy w Europie, spadek bezrobocia - nie dlatego, że Polacy wyjecha
        > li,
        > > ale powstało 300 tys. nowych miejsc pracy"- powiedział Kurski dziennikarz
        > om w
        > > Gdańsku.
        >
        > Nic dodac nic ujac.
        > A lewactwo szlak trafia, ze koalicja odnosi sukces za sukcesem.
        A psy na lewizne dupami szczekaja!
      • ready4freddy Re: Nic dodac nic ujac do opinii Jacka Kurskiego 06.05.07, 03:04
        tak, jeden wiekszy od drugiego (ten sukces). pytanie tylko, komu je odnosza i dlaczego? pozyczyli i teraz trzeba jednak oddac?
    • premier_hiacynt_wielki Pasma ciągłych sukcesow zarowno na arenie miedzyna 05.05.07, 18:36
      rodowej jak i w kraju! 6+ chyba ze min. Giertych wprowadzi wyjatki i dla
      najlepszych beda 10! to wtedy 10!

Szczesc Boze tej wspanialem koalicji! Uczciwej,prawej i co najwazniejsze
      sprawiedliwej! Niech Ci wybitni mezowie stanu jak Lech Kaczynski, Jaroslaw
      Kaczynski, Edgar, Dorn, Lepper z czlonkami Samoobrony Gierych, Wierzejski,
      Ziober, Mlodziez Wszechpolska beda blogoslawieni! To swieci ludzie!

A i jeszcze prezes Kuchcinski co mu UBecy wodki wlali do soczku z malin od
      babci!

100lat rzadow to minium!
    • szasza7 Rok rządów przygłupów.Koalicjantów wybrali 05.05.07, 18:55
      najgorsze odłamy społeczeństwa.Ciemnogród z prowincji i wyznawcy "koscioła
      toruńskiego".Przez rok pokazali zgniliznę moralną i umysłową.Kaczor uważa,że
      przy pomocy zdegenerowanych kadr można budować wielkie i szlachetne
      cele.Trzeba być skończonym idiotą,żeby w to wierzyć.Nadejdzie czas rozliczeń.
      • realista1000 Jak się nie ma,co się lubi, to się lubi, co się ma 05.05.07, 19:02
        Nie chciał Donald, bo miał za duży apetyt (zwłaszcza na MSW), to się musi obejść
        smakiem, a Olejniczak gołowąs z fąflem Napieralskim zawsze wrzeszczą i plotą
        bzdury, bo inaczej nikt by na nich nie zwrócił uwagi.
      • jankos71 Re: Rok rządów przygłupów.Koalicjantów wybrali 05.05.07, 19:23
        szasza7 napisała:
        > Nadejdzie czas rozliczeń.

Byle szybciej, bo tego potoku obłudy wylewającego się z postkomunistycznego
        lewactwa nie można już znieść...
    • wieslaw1 Politycy o roku koalicji PiS-Samoobrona-LPR 05.05.07, 18:56
      Jeśli prawdą jest,że czas to pieniądz to ta koalicja straciła dużo naszych
      pieniążków na wyzywanie się od chamów i warchołów,na wychodzeniu i powrotu do
      koalicji.Ustawy tworzone w kiepskim stylu.Reforma finansów i ustawy gospodarcze
      albo w fazie zapowiedzi,albo czekają na rozpatrzenie.Osobiście podziwiam mimo
      potknięć czyszczenie srodowisk z krętaczy i złodziei, ale to chyba za mało.Jak
      na razie gospodarka śmiga na ustawach tworzonych przez Hausnera i Belkę no i
      głównie dzięki dobrej koniunkturze i to że jesteśmy w UE,ale w tym rządzie to
      właściwie sami przeciwnicy UE.Więc choć jest dobrze mogło być napewno lepiej.
      • mentorlevicy nie wszyscy rozumieją demokrację parlamentarną 05.05.07, 19:07
        jak można powyżej przeczytać. ładnie już było za marszałka sejmu Czesława Wycecha
        wszyscy za , nikt się niw wstrzymał, nikt przeciw , nie widzę..
    • chwdpis51 Nadzieja 05.05.07, 19:28
      Mam nadzieje, że kiedyś durnego cenzora trafi szlag. Tak idiotycznego ustawiacza postów trudno spotkać gdzie indziej. Następnie mam nadzieję, że wyrok społeczeństwa dla tego rządu będzie sprawiedliwy i surowy. Kaczory pójdą na śmietnik a wicepremierzy tam, gdzi ich miejsce. Do więzienia!
      • realista1000 [...] 05.05.07, 19:53
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • witek040 admin jest ok 05.05.07, 20:21
        a że mocherki głośno kryczą, to dobrze - widać się boją ;-)
    • paweligawel Politycy o roku koalicji PiS-Samoobrona-LPR 05.05.07, 20:06
      Obszczymurki. Ale oni olewaja praktycznie wszystko. Im zwisa czy ktos ma co do
      geby wlozyc czy nie. To sa chamy w czystej postaci. Do koryta dorwaly sie
      rosomaki. Wpie.. wszystko.
      • jankos71 Re: Politycy o roku koalicji PiS-Samoobrona-LPR 06.05.07, 05:36
        Jakże trafnie podsumowałeś Komorowskiego i Kalisza.
    • isa.stern o polskiej klasie politycznej..;) 05.05.07, 20:09
      "...Polacy nie potrafią żyć bez ojców narodów. (...) Dlatego każda menda w tym
      kraju drapuje się co rana w wytarte szaty ojca narodu, ojca i rodziciela
      niedorosłych Polaków".

* Tadeusz Konwicki
      • wilkstein Re: o polskiej klasie politycznej..;) 07.05.07, 04:02
        Czy ten Konwicki sie juz lustrowal?
    • vomitorium1 Politycy o roku koalicji PiS-Samoobrona-LPR 06.05.07, 02:25
      rok nie wyrok
      (może się opamiętamy)
    • claudia_s2 PiS- Parafianie i Spowiednicy? nowy pomysl Rydzyka 07.05.07, 15:17
      by podkreslic chrzescianski zwiazek z Watykanem!
      • jankowski1960 Re: PiS- Parafianie i Spowiednicy? nowy pomysl Ry 07.05.07, 15:18
        koalicja klamcow i przestepcow
        • wet3 Politycy o roku koalicji ... 10.05.07, 02:34
          Koalicja po poczatkowych trudnosciach chyba okrzepla. To takie malzenstwo z
          rozsadku w bardzo parszywych okolicznosciach. Ze swych zadan wywiazuje sie
          zupelnie niezle. Oby tak dalej!
          Opozycja batomiast ciagle zachowuje sie tak jakby nie miala rozumu. Wszystko
          tylko potrafia obrzucac blotem a wlasnych rzeczowych pomyslow, poza
          podstawianiem swin i przeszkadzania we wszystkim, ani za grosz. Tusk ciagle
          jeszcze nie moze pogodzic sie z przegrana i ciagle robi z siebie balona. O SLD
          w ogole nie warto wspominac, bo nie sa godni uwagi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka